TKBL 2009-2010 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: TBBL 2009-2010 Sezonu

Peki, potaaltı nasıl? İki sezondur 4 numaralarla sezona girdiler. Sıkıntı oldu. geçen sezon Robinson'ın gelmesi iyi oldu mesela. Bu yıl yabancı 5 numara almışlar mı?

''Baba'' bir beş numaraları yok yine. Kolları dikkat çekici derece ince bir uzun oyuncu almışlar, Latoya Pringle isminde. İlk bakışta hemen dikkat çekiyor kollarının inceliği, hareketli bir uzun ama öyle sırtı dönük oyunu falan olan bir oyuncu görünümünde değil kesinlikle. Orta mesafe şutu var ama belli. Bir de Kasha Terry diye geçen sezonu Polonya'da Rybnik takımında geçirmiş bir uzun almışlar. O daha bir yakın beş numaraya, biraz daha kalıplı en azından içeriyi daha iyi kapatıyor. Ama yeterli değil tabii ikisi de bence, bizim bahsettiğimiz tarzdaki işleri yapmaya.

Bir de 91 doğumlu pivot Esra Ural'a çok şans verdi coach, o da gayet iyi kullandı bu şansı. Fiziği de iyi olan bir oyuncu, Tarsus maçında yapılan 2-3 alan savunmasında ortayı tek başına kapattı yaklaşık 7-8 dakika kadar. Hücum ribaundu falan da çekti bulduğu süre içerisinde. Kenara gelirken de herkesin alkışını aldı haklı olarak. Ona da epey şans vermeyi düşünüyormuş Ayhan Avcı sezon içerisinde.

Esra'nın fiziğine diyecek bir şey yok; fakat geçen yıl olağanüstü ağırdı. çabukluk anlamında yazın birşeyler kattıysa kendine, şans bulabilir.

Biraz daha hızlanmış tabii ama halen o hantallığı tam olarak atamamış. Yine de boyalı bölgede yer kaplaması açısından diğerlerinin yapamadığı birşeyi yapabiliyor, biraz da hücum performansı koyabilirse yanına şans bulabilir kendine bence.

Tarsus'u da beğendim ben ayrıca, onlar da potansiyelli bir takım olmuşlar yabancıları ile.

Beşiktaş'ta Ceyhan Belediyesi'ni 97-80 mağlup etti bugün. Hem bayanlarda hem erkeklerde yüksek skorlu maçlar izleyeceğiz bu sene Beşiktaş'tan..
Dubravka Dacic 23 sayı ile en skorer olurken, Naile Ivegin 20 sayı ile skorda öne çıkan bir diğer isimdi. Son günlerin formda oyuncusu Nykesha Sales ise 7 sayıda kaldı bu maçta..

Mersin'de düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nı, finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 75-70 mağlup eden Beşiktaş Cola Turka kazandı..

Maçın istatistikleri elime ulaşmadı ama Beşiktaş Cola Turka'da sayı dağılımı şu şekilde;
Naile İvegin 4 Sayı
Sandra Mandir 14 Sayı
Esra Erden 0
Melek Bouthors 9 Sayı
Tuğba Taşçı 0
Nazlı Güler 0
Gergana Erdenay 6 Sayı
Dubravka Dacic 20 Sayı
Nykesha Sales 22 Sayı

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Mersin'de düzenlenen Cumhuriyet Kupası'nı, finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 75-70 mağlup eden Beşiktaş Cola Turka kazandı..

Maçın istatistikleri elime ulaşmadı ama Beşiktaş Cola Turka'da sayı dağılımı şu şekilde;
Naile İvegin 4 Sayı
Sandra Mandir 14 Sayı
Esra Erden 0
Melek Bouthors 9 Sayı
Tuğba Taşçı 0
Nazlı Güler 0
Gergana Erdenay 6 Sayı
Dubravka Dacic 20 Sayı
Nykesha Sales 22 Sayı

Sales çok iyi diyorlar abi sen ne diyorsun Sales Hakkında?

Sales, fundamental ve yetenek olarak kaliteli bir oyuncu ama yaş handikapı var biraz. Onun verimi birazda takım oyunu ve coaching kalitesine bağlı diye düşünüyorum. Çünkü hem lig hemde Avrupa Kupası temposunda her maçta 35-40 dakika sahada yer alabilecek bir isim değil. Rotasyonu doğru kullanıp Sales'in diri kalması sağlanırsa sezon içerisinde oldukça katkı sağlar diye tahmin ediyorum. Bence oldukça yerinde bir transfer oldu bu sezon..

@ Rochella Latta, Mersin B.B'de

WNBA'de bu sezon 24 maçta 6.1 sayı, yüzde 37 üçlük ve 1.4 asist istatistiklerini yakalayan Latta, geçen sezon başında Ceyhan Belediyesi formasını giydi

Penny Taylor phoenix Mercury takımında Cappy ve Taurasi'yle beraber sampiyonlugu getiren 3'lüden 3.cü halka olsada yıldız bir forvet oyuncusu..Cidden kötü oldu bu transfer..Augustus'Un yerine bir oyuncu gelmezse yine bizden bir adım önde gözüküyorlar..

Mersin Büyükşehir Belediye: 86 - Fenerbahçe: 74
Cumhurbaşkanlığı Kupası Mersin Büyükşehir Belediye'nin.. Tebrikler..

Helal olsun Mersin'e. Hiç beklemiyordum böyle bir sonucu.

Kim koyarsa koysun allah razı olsun...

Bu arada Mersinli bayan basketbolcuları hemen doping testine alsınlar, hem de hepsini. Bu kadar fark nasıl olabilir ki? Birer at dopingi yaptırmıştır hepsi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...