TKBL 2009-2010 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: TBBL 2009-2010 Sezonu

Fenerbahçe 64-62 Teo Vilnius
Cras Basket Taranto 72-66 Fenerbahçe
USK Prag 81-52 Fenerbahçe

İşte Fenerbahçe ve 2 rakimizle yaptığı maç.Teo vilniusu son saniye basketiyle yenmişler.Tarantoya uzatmaya giden maçta yenilmişler.Pragdan fark yemişler.

Julie McBride=> Panküp Kayseri Şekerspor

Ayrıca Wnba tecrübesi bulunan üç oyuncu ile daha anlaşmışlar. Hedef ilk 6 olarak belirlenmiş.

Kasha Terry=> Panküp Kayseri Şekerspor
Latoya Pringle=> Panküp Kayseri Şekerspor
Tamera Young => Panküp Kayseri Şekerspor

Bugün Tarsus Belediye - Mersin maçını izledim.. Maç çok çekişmeli geçti.. Kübra'nın son saniye üçlüğüyle maç uzatmaya gitti.. Bu arada Mersin lige en hazır takım görünümünde.. Tüm yabancıları takıma katılmış.. Bu uyum için büyük avantaj.. Kübra bugün çok iyiydi.. Takım tıkandığında topu hep Kübra'ya verdiler.. O da genelde olumlu kullandı.. Ben de hala Kübra bizim oyuncumuz sanıyordum ama sordum değilmiş.. İnşallah Tarsus ta çok başarılı olur..

Ceyhan'dan tanıdığımız Latta yeni katıldı Mersin'e. En başta, Crystal Smith'le anlaştıklarını açıklamışlardı.

İstatistiklerde Merve Aydın'ın aldığı süreler dikkatimi çekti. Ceyhun hoca önemli bir iş yapıyor tabii. Ne yazık ki, altyapıda isimleri telaffuz edilen 3 İstanbul kulüplerinin oyuncuları hep TBBL seviyesine çıkmak için aşmaları gereken duvara toslamaktalar. Elbette, bunu sadece coachlar oyunculara süre vermiyora bağlamak yanlış, şüphesiz oyuncuların da hatası var ve bu hataların sebeplerini ayrıca konuşmak lazım. Umarım, Merve Aydın antrenörünün kendine güvenini boşa çıkarmaz.

Bu arada, Fenerbahçe'de bir türlü şans bulamayan Selin Ekiz Mersin'e, Beşiktaş'ta pek şans bulamayan Gamze Zeren de Tarsus'a geçmiş. Umarım geliştirebilirler kendilerini.

Dün ki maçta Merve Aydın benim de dikkatimi çekti.. Oyunda olduğu sürece çok güzel asistler yaptı.. Yaşını bilmiyorum ama belli çok genç bir oyuncu ve gelecek var kendisinde.. Umarım kendisine sunulan şansları olumlu kullanır..

Saadet Unal' Alıntı:
Dün ki maçta Merve Aydın benim de dikkatimi çekti.. Oyunda olduğu sürece çok güzel asistler yaptı.. Yaşını bilmiyorum ama belli çok genç bir oyuncu ve gelecek var kendisinde.. Umarım kendisine sunulan şansları olumlu kullanır..

1994 dogumlu Saadet
Ayrıca Yıldız Bayan (U16) Milli takımda oynamış bir oyuncu bayaga bir gelecek vaad ediyor bence

94'lü Merve Aydın, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi tarihinin en genç profesyonel olan oyuncusu aynı zamanda.

Botaş Cup'ı da oldukça iyi rakamlarla tamamladı, geçen yıl da az az oynamaya başlamıştı. Dikkat etmekte, ismini not etmekte fayda var. : )

Sanırım Samsun daha oturmamış kadrosu

Bugün akatlara gittim. Beşiktaş-İstanbul Üniversitesi maçına. Üniversite 2 vasat yabancı almış. Ligin yabancı kalitesinin baya altında kanımca. Her maç 15 sayı atarlar muhtemelen ama ikisi toplam 35 şut denerler. Guardları var şutu baya iyi. O izlenebilecek bir oyuncu. İsmini bilmiyorum. Sarp belki biliyordu. Forma yoktu üstlerinde zaten. İşi kolay değil Üni.'nin. Ligde kalmaya oynarlar.

Beşiktaş'a gelince. Gene yabancıları üstüne kurulacaklar belli ki. Sales, Seimone yokluğunda ilaç gibi gelecek basketbol severlere. Seimone'i özleyenler Sales'i izlemeye gitsinler. Tarzları yakın baya. Zellous ile ortalığı birbirine katacak. İçeride Dadic fena oyuncu değil. Biraz hantal (kara Braxton gibi değil) hücumda iş yapacaktır. Sırtı dönük oyunu var, orta mesafede boş bırakılmamalı. O riske girilmez bence. Savunmada ne kadar iyi çözemedim açıckası. Pek kasmadı zaten. Türk oyuncuların çoğu "dandik". Fransa'dan gelen Melek en iyisi gibi duruyor. Naile ile Tuğbayı katmıyorum. Onlar bilindik oyuncular. Bomba takım olacak bence Beşiktaş. Hiçbir rakipe kolay teslim olmaz. Ne fener'e, ne Galatasaray2a.

çok net.. Beşiktaş'tan cacık olmaz.. ne futbol da , ne basketbol da , ne voleybol da , ne orda ne burda ne şurda.. 3-4 aya kaçar hepsi..

Gökçe oyuncuyu biraz daha anlatırsan, bilebilirim belki. Geçen yıl Üniversite'yi hiç izlemedim; ama orada guard oynayıp (2 noyu da katıyorum) dikkatini çekebilecek, benim bildiğim, senin tanımadığın geçen yıl ciddi sakatlık yaşayan İlknur Dumlu ve Halime Uykan var. Gerçi, İlknur'u hatırlarsın, VJli sezonda Şahenk'teki maçta beğenmiştik, iyi oynamıştı.

Kayseri Samsun'u 68-62 mağlup ederek, 3/3 yaptı Ankara'da.

Sezona en hazır gözüken onlardı zaten, haklı bir galibiyet serisi oldu yani. Samsun'da Gülşah Akkaya sakatlığı nedeniyle oynamadı. Üçüncü günde yorgunluk da oldu tabii artık.

Tugçe Canbaz Samsun'dan Kayseri'ye geçmiş galiba. Bugün sayı listesinde ismi Kayseri'nin hanesindeydi ve Samsun'un sitesinde kadrodan çıkarılmış.

Kayseri ve Tarsus'un yaptığı işler ligdeki rekabeti iyice arttıracak gibi görünüyor. keşke, Kocaeli de yabancılarıyla yola devam etseydi.

Aynen Canbaz Kayseri'ye geçmiş.

Yabancıları da orta şeker diyebiliriz ki daha tam alışamadıkları belli oluyordu her hallerinden. Yerli oyuncular ile hep 3 yıllık sözleşmeler imzalanmış, uzun vadeli şampiyonluk hedefimiz var diyor Ayhan Avcı. Anlattığı yol gayet mantıklı kağıt üstünde, uygulaması nasıl olur bilinmez tabii.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...