TKBL 2010-2011 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Karakuzu' Alıntı:
benim umutlarım artıyor yavaş yavaş feneri gördükçe bize tamika geldiğinde çok daha ileri çıkarız level olarak ..

şu yazıyı geçen hafta okuduktan sonra bende ümitlenmiştimde ondan sonra 2 maçtır 27 sayı farkle bitirdiler maçlarını 89-62 yenmişler

Beşiktaş-Samsun maçına gittim bizim Olin maçından sonra. Çok kötü maçtı gerçekten.
Beşiktaşta kadro geniş ama birşeyler eksik (her zamanki gibi)
Esra hiç süre almıyor.
Samsunda yeni guard Tolliver i inanılmaz beğendim. Emre Sarp sonradan geldi dedim iyi izle. Önce pek sallamadı ama sonra o da gerçeği gördü :)
Samsun takımında uzun sıkıntısı var. Tatum da kötü oynayınca, nilayda 3 tane 3lük atınca üstüste maçta şansları kalmadı.
Ceyda Kozluca özellikle ilk yarı süre buldu. Daha çok savunma ve pas trafiğinde rol aldı. Hala eski skorer kimliğine dönemedi doğal olarak. Yakın zamanda güzel skorlar görebiliriz kendisinden.

Fener'in intikamı acı oldu
Ocak 2011 Ligin ilk haftasında yenildiği Panküp Kayseri Şeker'i, 89-62 yenen Fenerbahçe, rakibinden rövanşı almış oldu.

Biz zorlanmıştık yenerken.....

Maç hakikaten kötüydü. Zaten maça gitmeye de Zincirlikuyu'dayken karar verdim, Hisarüstü yerine Akatlar'a çevirdim rotayı. İkinci çeyreğine yetiştiğim maç için verdiğim 5 TL bilet ve 7 TL taksi parası için dövünmeye hazırlanırken, Murat Abi'yi gördüm de geyikle geçti neyse ki. Maç kötü, takımlar kötü, coachlar anca bağırıyor, seyirci yok falan, kötüydü yani. İyi yanı ise dün hava iyi olduğundan, Akatlar'dan Etiler yönüne parlement mavisi gökyüzünün altında gökdelen manzarası izleyerek yürümek ve oturup 15-20 dakika Akatlar Komşufırın'da bir çay molası yapmak oldu. O derece kötüydü maç yani, ondan bu gereksiz cümleleri yazıyorum.

Samsun pota altına top geçiremiyor, Gülşah ve Tolliver'ın eline bakıyorlar. Beşiktaş'ta Santos'la Yasemin ağır çekim oynuyor falan, organizasyon hak getire. Tuğba Taşçı, Esra Şencebe, Melike Bakırcıoğlu eski sezonalardan da kötü görünüyorlar bu yıl.

Tolliver bizim Malik Dixon'ı andırıyordu doğrusu, coolluğuyla etkiliyor.

Dopingli çıkmasının ardından Fenerbahçe Kadın Takımı?ndan gönderilen Diana Taurasi?nin ardından Penny Taylor?ın da gideceği ve Anete Jekabsone?un transfer edileceği iddia edildi.

Spartak Moskova forması giyen Letonyalı oyuncu, kendi ülkesinin basınına verdiği demeçte, ?Her şey çok çabuk gelişti. Bugün itibariyle artık kulüpten ayrılıyorum. Transferimde sona gelindi ve 48 saat içinde Fenerbahçe ile sözleşme imzalayacağım. Fenerbahçe, Spartak?a serbest kalmam için bir çıkış ücreti ödedikten sonra transferim bitecek? dedi.

Haberi veren ?parssportu.lv? sitesinde aynı zamanda Penny Taylor?ın sözleşmesinin de feshedileceği belirtilirken Fenerbahçe?nin Ekaterinburg?dan sonraki en zengin kulüp olduğu ve Sarı ? Lacivertlilerin Euroleague?de şampiyonluğu hedeflediği vurgulandı.

Bilindiği gibi Diana Taurasi?nin çok yakını olan Penny Taylor, Beşiktaş Cola Turka maçı öncesinde Hacettepe Üniversitesi?ne numune vermek istememiş ve oyuncu testlerinin Köln?de yapılmasını istemişti.

Taylor dopingli çıkarsa zaten küme düşmesi gerekiyor FB'nin(sanırım). Ama bence Taylor'un gitmesi sonrası kim gelrise gelsin aynı katkıyı vermez. Bir keretakımı uzun yılalrdır bilen Nevriye ve Birsel ile iyi anlaşan daha ötesi bence Diana dahil FB'nin en iyi oyuncusu olan biri Penny Taylor. Yabancı basında bu haber çıkmış bakalım.

Sühan Cem' Alıntı:
Taylor dopingli çıkarsa zaten küme düşmesi gerekiyor FB'nin(sanırım). Ama bence Taylor'un gitmesi sonrası kim gelrise gelsin aynı katkıyı vermez. Bir keretakımı uzun yılalrdır bilen Nevriye ve Birsel ile iyi anlaşan daha ötesi bence Diana dahil FB'nin en iyi oyuncusu olan biri Penny Taylor. Yabancı basında bu haber çıkmış bakalım.
Yalnız abi o sitedeki haberde dedikodu olarak verilmiş Penny Taylor haberi.Kesin bir dayanakları yokmuş.Penny gider Zagota gelirse çok saçma iş yapmış olur Fenerbahçe tabi bizim işimize gelir o ayrı :) Ama vajda yollar zagota alırlarsa 1 gömlek yukarı çıkarlar.

Sühan Cem' Alıntı:
Kurallarda aynı testte 2 oyuncuda yasaklı madde bulunursa küme düşer böyle yazıyor

her takımın 6 yabancı hakkı yok mu? bunlar doldurdu:S

Evet bence kim olursa olsun Penny'nin gitmesi saçma olur:) İddia ediyorum FB kimi alırsa alsın Penny giderse, seri mağlubiyetler yaşar. Senin dediğin olay daha akla uygun.

Ki Burak'ın dediği gibi 6 yabancı kotasını doldurdular nasıl oalcak bilmiyorum.

Benim bildiğim kurallara göre aynı sebepten ceza alırlarsatakım küme düşer. Yani enny'de de modafinil çıkarsa, aynı testte olmasa da küme düşerler.

Oğuz Yenihayat da buna benzer bir şey söyledi. Hatta "Ulen ben yazınca düşman oluyorum, elin forumu yazınca 'Penny gidiyormuş' oluyor" diye tweet atmış.

Taurasi gittiğinden dolayı Penny mutsuzmuş. Jekabsone için bonservis ücreti ödeyeceklermiş, oyuncu iki gündür Sparta&K ile antrenmana çıkmıyormuş.

Takımın en iyi oyuncusunu neden durduk yere yollamak isterler anlamış değilim. Ama burnuma pis kokular gelmiyor değil. Bence olası bir cezayı engellemek istiyorlar.

Jekabsone iyi oyuncudur ama bir Taylor değildir. Giderse baya bir etkilenirler.

Bana haber biraz sallamasyon gibi geldi 6 yabancı hakklarını doldurdu onlar Penny gitse bile kimseyi alamazlar

Oğuz Yenihayat'ta Sean May'e benziyor :)

penny olayı salsada da geçiyor hatta fenerin ligdeki yabancı hakkının dolduğu yazıyor demekki yeni gelicek oyuncu sadece avrupada oynayabilecek ve pennysiz bi fener ligde çok zorlanır özellikle birsel-esmeral çoğu dk yan yana oynayarak yorulucaklardır lig-avrupa temposunda

Muhtemelen Taylor ayrılmak istiyor, Fenerbahçe niye böyle birşey yapsın?

İki yıl önce sorsanız bu iki oyuncuyu ayırmazdım herhalde; ama Taylor'ın müthiş verim verdiğini düşünürsek, ayrılması yerine Jekabsone gibi kişisel olarak çok beğendiğim bir oyuncu gelirken bile iyi bir haber.

Yalnız, Jekabsone'in de gelecek yıllar için Avrupalı olma gibi büyük bir artısı var ve yaşı da ileri değil. Ayrıca Ratgeber, iki yıldır Chatman tarafından kullanılamayan Jekabsone'den daha iyi verim almıştı diye hatırlıyorum.

Kadınlar Ligi?nde Beşiktaş Cola Turka ile oynadıkları maç sonrası Penny Taylor ile Hana Horakova?dan alınan idrar örneklerinin Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi yerine Köln?de analiz edilmesini isteyen Fenerbahçe Kulübü?nün bu talebi Basketbol Federasyonu tarafından kabul edildi.

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu yaptığı toplantıda, Fenerbahçe Kulübü?nün Başkan Aziz Yıldırım imzalı dilekçesini değerlendirdi.

SOYUNMA ODASINDA KRİZ YAŞANMIŞTI

TBF Yönetim Kurulu, Fenerbahçe?nin yaptığı başvuruyu kabul ederek, idrar örneklerinin halen saklı tutulduğu Hacettepe?den alınarak Köln?e gönderilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Bilindiği gibi ABD?li oyuncu Diana Taurasi?nin doping testinin pozitif çıkmasından kısa bir süre sonra yine Fenerbahçeli iki oyuncu Penny Taylor ile Hana Horakova?dan idrar örneği alınmış ve Sarı-Lacivertli yetkililerle doping kontrol görevlileri arasında soyunma odası koridorlarında mini bir kriz yaşanmıştı.

....................

Bu karar ahlaki değil

Yunus Akgül, ?WADA tarafından akredite olmuş laboratuvarımıza güvensizlik laflarını kabul edilemez. Bizim laboratuarımız dururken, numuneleri başka yerlere göndermeyi ahlaki bulmam mümkün değildir? dedi.

F.Bahçe?den Harakova ve Taylor?un numuneleri Köln?e gönderildi

FENERBAHÇE Kadın Basketbol Takımı?nda Diana Taurasi?nin dopingli çıkmasının ardından oynanan Beşiktaş Cola Turka maçı sonrasında, Penny Taylor ve Hana Horakova?nın, ?Türkiye?de yapılan doping testine güvenmiyoruz, bizden alınan numuneler Köln?de incelensin? diye itiraz etmesini değerlendiren Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, numunelerin Köln?e gönderilmesini kararlaştırdı. Federasyon bununla da yetinmeyerek, bundan böyle kulüplerin Ankara, Köln ve Lizbon?daki doping kontrol merkezlerinden birini tercih edebileceklerini açıkladı.
Ankara Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye Doping Kontrol Merkezi?ni by-pass anlamına gelen bu karar, büyük yankı yaratırken, en sert tepki, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül?den geldi.
Ve federasyon yaptığı toplantı sonrası Fenerbahçeli oyuncuların numunelerin Köln?e gönderilmesine karar verdi. Basketbol Federasyonu?nun Ankara Hacattepe?deki doping laboratuvarını by-pas etmesine Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül isyan etti. Akgün şunları söyledi:
Farklı bişey çıkmaz
?WADA tarafından akredite olmuş laboratuarımıza güvensizlik laflarını kabul etmem mümkün değildir. Bizim laboratuvarımıza güvenmeyecek kimse varsa o da WADA?dır ve böyle bir durumda ise akreditasyonumuzu iptal eder. Biz ülke olarak bu laboratuarın kurulması için milyonlarca lira yatırım yaptık.
Doping örneklerini nereye gönderirlerse göndersinler farklı bir şey çıkmaz. Bizim laboratuarımız dururken, federasyonlarımızın başka ülkelere gidip laboratuar aramaları kesinlikle kabul edilemez. Bizim laboratuarımız dururken, numuneleri başka yerlere göndermeyi ahlaki bulmam mümkün değildir.
Takımların önü açıldı
Ülkemizde Üniversiad ve Dünya Basketbol Şampiyonası gibi üst düzeyde organizasyonlar yapılıyor ve doping kontrollerinde numuneler bizim Hacettepe laboratuarına gönderiliyor. Bundan sonra ülkemizde düzenlenecek büyük uluslararası yarışmaların doping kontrolleri de yine Hacettepe laboratuarında yapılacaktır.?
Federasyonun, yaptığı toplantıda kulüplerin istemesi halinde doping numunelerini Hacettepe?nin yanı sıra Köln ve Lizbon?a gönderme kararı da aldı.

Uğur ERDENER: (Hacettepe Üniversitesi Rektörü): Verilen karar çok yanlış

GÜVENİRLİLİĞİ tartışılan laboratuar mı?, doping işlemi mi? Türkiye?nin gözbebeği olan bir laboratuara yapılan güvenirlilik tartışması bana göre çok yanlıştır. Basketbol Federasyonunun, Fenerbahçe Kulübü?nün isteği üzerine numuneleri Hacettepe?nin dışında yurt dışında Köln veya başka bir laboratuara gönderme kararının çok yanlış olduğunu Başkan Turgay Demirel?e ilettim.

Prof. Dr. Rüştü GÜNER (WADA Bağımsız Gözlemciler Gurubu üyesi): Dünya?da ilk 5?i içinde

Dünyada 33-35 tane laboratuar var. Hacettepe Laboratuarı, yetkili, etkili ve sonuçları güvenilir, hem cihaz, hem de bilgi birikimi açısından dünyada ilk beşe girebilecek bir laboratuardır. Bu laboratuarı korumamız gerekirken, böyle söylentiler çıkararak kafalarda soru işaretleri oluşturulmamalıdır. Bu laboratuara neden güvenilmediğinin de açıklanması gerekir.

Eger bu sezon Sampion olamiyorsak, kapatsinlar bu subeyi!

pennyde giderse yuzde 80% sampion olma sansimiz var! dunyanin en iyi oyuncularindan Penny ve Taurasinin olmadigi bir feneri dusunun

Sadece avrupada oynatmak için alacaklarsa Penny yollamazlar,Vajda yollayıp Zagota alırlar diye düşünüyorum.Adamlar euroleague için baya baya uğraşıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...