TKBL 2010-2011 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FB Taurasi'nin sözleşmesini feshetmemişse bile artık bu sene FB'de oynayamaz. Doping cezası almamış osla bile oynayamaz. Çünkü kadrosunda en fazla 5 yabancı oyuncu tutabiliyor Diana 6. oluyor. Ha derseniz "Penny gider, Taurasi o kadroya girer" o da olmaz çünkü listeyi TBF'ye veriyorlar. Şu andan itibaren Taurasi dönerse 7. yabancı muamelesi görür. Feshetmemişlerse eğer beşlki de ilk yaptıkları anlaşma 2 yıllıkdı ve Taurasi'nin 6 ay ceza alacağını düşünüp önümüzdeki sene için hazırlık yapıyorlardır

Fenerbahçe Jekabsone ile imzaladı
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Spartak Moskova'nın Letonyalı skorer oyun kurucusu Anete Jekabsone Zogota'yı transfer etti.

''Letonyalı yıldız, 2006-2007 sezonunda Dinamo Moskova forması giydi. Bir dönem Fransa Ligi'nde de boy gösteren 28 yaşındaki oyun kurucu, Bourges Basket ve Mondeville takımları ile mücadele etti. Daha sonra Klondaika ve TTT Rapa takımlarında oynayan Jekabsone, son olarak Avrupa Ligi'nin iddialı takımlarından Rusya temsilcisi Spartak Moskova'da forma giyiyordu. 2009 yılında Avrupa Ligi'nde Ratgeber'in çalıştırdığı Spartak Moskova ile şampiyonluk sevinci yaşayan Jekabsone, aynı yıl WNBA takımlarından Connecticut Sun'ın da bir sezon formasını giydi. 2007 yılında Letonya Milli Takımı ile Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden milli oyuncu, turnuvada Belçikalı Ann Wauters'ın ardından en skorer ikinci oyuncu olmayı başardı. Letonyalı oyuncu, 2008 Olimpiyatları'nda ise maç başına 15.8 sayı ve 4.00 asist ortalaması ile en skorerler arasında dördüncü oyuncu olmayı başardı. Jekabsone bu sezon ise Spartak Moskova forması ile 8.6 sayı, 1.8 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları ile mücadele etti.''

bir oyun kurucu daha...iyice coştular.biri şunları durdursun artık...

Sühan Cem' Alıntı:
Türkiye liginde bir sezonda en fazla 6 yabancı oyuncu taransferi yapmak gibi bir durum yok mu? Asparagass efsanelerdenmiydi bu kural?
Oğuz Yenihayat twitterda 1 oyuncu giderse oynayabilir,6 oyuncuyla aynı anda sözleşme yapılamıyor gibi birşey demişti.Ben de ordan duydum valla.

Ayrıca Letonyalı yıldız yabanacı kapasitesinin dolu olmasından dolayı sadece Avrupa maçlarında oynayabilecek. Taurasi'den sonra takımdan ayrılmak isteyen skorer oyuncu Penny Taylor'un da durumu önümüzdeki günlerde belli olacak.

hürriyet.

Penny gidecek mi kalacak mı? İyice karıştı bu iş.
6 yabancı transferi kuralı vardı sözde. Eğer böyle bir şey yoksa Hodges'ın yerine guard ya da Gintare yerine uzun alalım biz de. :roll:

Aziz Yıldırım'ın bütün söylkemek istediği şey Herhangi bir brançşda 2. değil 1. kupayı alan ilk türk takımı biziz demek. Bunun için baktı en kolay yol bayanlarda basketbol euroleague şampiyonu aolmak daha akla yatkın. Onun peşinde koşuyor. Malum voleybol M.A. Aydınlar'ın elinde ona da gıcık kaptı:)

Sühan Cem' Alıntı:
Aziz Yıldırım'ın bütün söylkemek istediği şey Herhangi bir brançşda 2. değil 1. kupayı alan ilk türk takımı biziz demek. Bunun için baktı en kolay yol bayanlarda basketbol euroleague şampiyonu aolmak daha akla yatkın. Onun peşinde koşuyor. Malum voleybol M.A. Aydınlar'ın elinde ona da gıcık kaptı:)

gıcık kapsa kapının önüne koyar aziz yıldırım bu sonuçta hiç yapmadığı bir şey değil :D voleybolda avrupa kupasını alırlarsa yine fenerin adı geçecek

Aziz Yıldırım'ın eski gücü yok artık. Zaten Camiada o kaka bu kaka diye diye inandırıcılığını yitirdi. Hakan Bilal Sadettin saran AliŞen derken ehrkesi silmeye kalktı. Artık silinemeyecek adamlar belirdi. M.A.Aydınlar ve Ali kolç gibi. Öyle kolay dğeil M.A.Aydınlar'ı silmek artık. Ki Aydınlar'da bunu bildiğinden Aziz'i eleştirdi geçen

Bu mehmet ali aydınlar bence aziz yıldırım dan daha tehlikeli ve akıllı birisi ben asla fenerin başına onun geçmesini istemem bu adam her zaman daha iyisi olsun diye uğraşıyor geçen sene av. 2 oldular kimse teknik direkötörü göndermez öyle bir durumda bu adam gönderiyor bu adam başkan olsaydı fener taurasiyi kaybetseydi mehmet ali aydınlar gidip cendeca parker i alırdı diye düşünüyorum.

Vallah yönetim kademeleri öyle yürümüyor Dostum. Ufak olanı dediğin gibi yönetirsin ama işler büyüdümü istediğin gibi değil ekibinde istediği gibi düşünmek zorundasın. Aziz yıldırm'a despot deselerde sonuçta o yönetimdeki adamalrın hepsindne icazet alan birisi. O yönetimlerde de öyle hepsi incik pincik adam değil ruhunu satmaya hazır olanlar osla da belli bir ismi akriyeri bilgisi olan insanalrda var. O zaman ne oluyor? İşte ortak düşünme eğilimine girmek zorunluluğu devreye giriyor. Voleybolda hocayı değiştirirsin ama Futbolda hadi değiştir bakalım Avrupada final oynamış hocayı? Yani bu tarz klüplerin işleyişini yönünü camialar belirler ve her camianın kalıplaşmış yönü vardır. İşte o anlamda BJK beni şaşırtıyor kalıbını kırma gayretinde. Yabancı sınırı olmasa ülke sporunda çok daha farklı şeyler olurdu aslında ve güzelde olurdu. Kadınlar basketbolunda da bu sorun hep yüzümüze yüzümüze vuruyor. Şu AB vatandaşı sporculardan biri dava açsa yerli statüsünde oynamaya başlasa da spoeumuza kalite gelse.

Aziz Yıldırım'ın elinde tek bir silah kaldı: Kadın Basketbol.
Futbolda Avrupa'ya veda ettiler. Prestij kazandırabilecek Türkiye Kupası bir başka bahara (30. bahara) kaldı. Ligde zaten şampiyonluk şansları yok denecek kadar az.
Voleybolda erkeklerde flaş transferler yapmalarına rağmen Avrupa'dan elendiler. Ligde durumları pek iç açıcı değil. Erkek basketbolda zaten daha önce geldikleri noktadalar, daha öteye geçmeleri zor görünüyor. Kadın voleybolun, Mehmet Ali Aydınlar rüzgarının karşısındaki tek kozu kadın basketbol. Taurasi şokunu atmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Ayrıca Penny Taylor'un da FB'nin Avrupa Şampiyonluğunu fazla umursayacağını sanmıyorum. Muhtemelen çekip gidecektir.

Tabii burada daha ilginç bir durum var, o da bizim takımımızın durumu. Hadi FB bir hedef seçip ona göre para saçıyor, peki biz ne yapıyoruz? Takım çok mu iyi? Herşey tam, yılın başında konulan hedefe adım adım gidiliyor da bu yüzden mi suskun kalınıyor? Futboldaki 'bonservisi elinde çürük oyuncu' mantığı, 'bekleyelim ucuza kapatırız' mantığı, ya da hepsinden daha önemlisi kötü oyuncu seçme mantığı dilerim bir virüs gibi yayılmaz bu branşa da.

Mertcan Dönmez' Alıntı:
Basketfaul sitesinin haberine göre Penny Taylor amerikaya dönmüş.

Penny´de Gitti

Diana Taurasi olayından sonra Fenerbahçe?den ayrılmak istediğini belirten yıldız oyuncuyu ikna etmek mümkün olmadı, Taylor bavullarını toplayarak kesin dönüş yaptı.

Fenerbahçe Bayan Takımının yıldız oyuncusu Penny Taylor bavullarını toplayıp Amerika?ya kesin dönüş yaptı.

Yakın arkadaşı Diana Taurasi de doping çıkmasından sonra psikolojik sarsıntı geçirdiği belirtilen Taylor, kendisinin de doping testine alınmasına büyük tepki göstermiş, hatta ağlamıştı.

Bu olaylardan sonra Taylor, Fenerbahçe yönetimine başvurarak ayrılmak istediğini bildirmiş, ısrarlara rağmen düşüncesini değiştirmemişti.

Mükemmel bir sezon geçirmekte olan yıldız oyuncu bütün istatistiklerde üst sıralarda yer almış, Sopron maçında bir çeyrekte 27 sayı atarak basketbol tarihine geçmişti

Basketfaul özel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...