TKBL | Galatasaray : 64 - Kayseri KASKİ : 70

Maçtan sonra Ayhan Avcı'yı tebrik ettiğimde özeti yaptı bence. "Galatasaray'ı bu şekilde yakalamışken yenmemek olmazdı diye"
 
skorer oyuncu eksiğimiz yüzünden kaybettiğimiz bir maç
inanılmaz kötü hücum ettik
bazı şutlarımız potaya bile değmedi
pota altında dışında sayı üretemedik ve kaybettik
ama oyuncularımız çok iyi mücadele etti
 
Mağlubiyet benim için sürpriz olmadı. Eksik oyuncularımız zaten ortada, tekrar yazmanın gereği yok. Umarım eksiklerin takıma dönmesiyle daha iyi olacaktır.
 
Ne yazık ki pazar günü bizden daha iyi bir kadroya karşı oynadık. Böyle bir kadro planlamasını yapanların umrunda değil bu durum, elbette.

İlk maçımızı salonda izledikten sonra kafamda oluşan en büyük soru işareti bu takımın mevcut zayıf kısa rotasyonundan dolayı özellikle alan savunmalarına karşı oynayacağı oyunla alakalıydı. KASKİ''nin alan savunmasının önündeki ikilisi maç sonuna doğru neredeyse faul çizgisi hizasına kadar gömülmüşlerdi. Kendi adlarına da mantıklı olan buydu zaten.

Mevcut kadroyla coachun yapabilecekleri sınırlı. Potaaltına çok iyi top indiriyoruz; ama dış oyuncuların skorer kimliklerinin olmayışı bir süreden sonra rakiplerin içeri rahat gömülüp şutları riske etmesine sebep oluyor. Mevcut yapıda da bu sorunun çözülebileceği kanısında değilim. Whalen gelince elbette durum çok daha iyi olacak; ancak dış atıcı sıkıntısı yine de tam olarak çözülmeyecek gibi.

Ekrem Memnun'a da uzun süreden sonra sahada ne oynadığı belli olan bir takımı bize izleme imkanı verdiği için teşekkürü borç biliyorum.
 
Bence onu tek çözümü var Flowes gönderip yerine kısa oyuncu alınmalı çok seviyorum Flowes ı ama yapılması gereken bu Ann Sanco Bahar ve Nevriye yeterli görüyırum
 
Bence onu tek çözümü var Flowes gönderip yerine kısa oyuncu alınmalı çok seviyorum Flowes ı ama yapılması gereken bu Ann Sanco Bahar ve Nevriye yeterli görüyırum

Fowles'i anında Kadıköyspor kapar. Ayrıca 5 numara sadece Ann ile yürür mü? Bu düşüncelerin şu anda yeri yok.

Fowles'in gönderilme lafı bile kanımı donduruyor.

Bir an evvel sakatların iyileşmesi için dua edelim.
 
Fowles bence de bu yıl gönderilmemeli ama gelecek yıl için bence yollar ayrılmalı...Ann Wauters ve Fowles 2+2 kuralı için fazla lüks çünkü birçok avrupalı 5 numara bulabiliriz en iyilerden biriside şu an takımda ama avrupalı kısa bulmak çok zor.

Sancho içinde aynı düşüncedeyim kaliteli bir isim olabilir mevkiisinin bir numarası olabilir EU olarak ama Nevriye-Bahar'ın olduğu takımda lükstür...Bu yıl bile Sancho yerine Casaresten Silvia Dominguez yada Laia Palau'dan birisini almamız gerektiğini düşünüyordum.
 
Takım kuruyorsan Sancho gibi birini yazmadan olmaz. Alternatifi olarak Gruda'yı alacaksan (C.Parker da var ama o Amerikalı) ayrı tabii. Sylvia'nın tarzı Amerikan basketboluna ters geliyor ama oyun yapısı olarak direk Avrupa basketboluna uyumlu. Yani bir takım kuruyorsan Sancho'yu Sylvia'yı yazmak seni bir kaç adım öne çıkarır. L.Whalen yerine Avrupalı bir guard alıp (C.Dumerc-Palau-Dominguez v.b) SG için Amerikalı tercih edilebilirdi tabii. Ama Whalen geldiğinde görüşlerinizde değişiklikler olacaktır gerçekten farklı bir anlayış getirecek takımımıza.

Sylvia'nın FB'ye gideceğini düşünmek ise bence hayal sadece. Kız WNBA'de kendi takımında sakat olduğu için oynamazken sırf FB maçı diye geldi Cumhurbaşkanlığı kupasında direk oynadı. Şu an sakat ama yarın FB maçı olsun gene direk sahaya çıkmak ister. FB'ye karşı düşünceleri buradaki herhangi bir yazardan farklı değildir. Eğer GS gönderirse gideceği 2 takım var UMMC veya Spartak (ki bence direk Spartak'a gider). Ama umarım sağlık sorunlarını halleder ve takımda yıllarca kalır.
 

Üst