Tribünlerin durumu ve sıkıntılar..

Ali Sami Yen'de ve Türk Telekom Arenada nasıl daha etkili tribünlere sahip oluruz sorusunun cevabı hep başka başlıklarda aranıyor.. Bundan sonra ayrı bir konu olarak burada tartışılabilir..

Benim ilk isteğim, "hem sürecin içinde olayım hem çekirdeğimi çıtlatayım" diyecek insanlar Pegasus tribününe lütfen gelmesin.
Bloguma yazı hazırlamam lazım bu yüzden maça pür dikkat bakayım diyen başka tribüne gitsin

Hem tezahurat yapmayıp hem de yapılan tezahuratları eleştirmek isteyenler başka tribünde olsun

Takımından ümiti olmayan bugün yenileceğiz diyen maça gelmesin. o pozitif enerjiye inanan biriyim ben. Karpaty maçında tribünler resmen sahaya indi bu maçı alacağız anlamıdna takım 0-2 den 2-2 yaptı ki 3 de olurdu.

Takımına-futbolcusuna küfür edecek olanlar maça gelmesin.

Futbolun bir zevk aracı olduğunu bilip orada eğlenmeyi ilk plana alanlar tribünlerde yerini alsın.

Takım yenilse de takımın arkasında olanlar yerlerini alsın.

Öneri olarak Güney tribününün bir bölümünü GS dernekleri için ayırabiliriz. Üni'leri iyicene aktif hale getirmeliyiz. Pankartlarda tekrar serbestlik başlamalı illa ultrAslan arması olması şartı konulmamalı. Herkesin ultrAslan olmak gibi bir zorunluluğu yok. Sopalı pankartların stada girişine izin verilmeli. Stada insanlar bozuk para ile bile girebilmeli. GS taraftarına terörist muamelesi yapılmamalı. Sonuçta dönüş için 1.5 lirasını ayırmaya çalışan öğrencilerde o stadda olacak. Sapla samanın ayırılabilmesi sağlanmalı.

Aslında çok önerim vardı aklıma gelmedi şu an için.

ben de sırf bu hayallerle pegasus tribününden aldım kartımı.. sırf eskisi gibi olacak diye.. umarım hayallerim boşa gitmez de , 1,5 senemi yakmış olmam oralarda ..

bence de bağırmayacak adam hiç gelmesin.. herkes ahkam kesmesin.. blog yazmak için, youtube'da video, facebook'ta fotoğraf koymak için , artistlik için gelecekler gelmesin..

eski açıktaki gençlerle ile kapalıdaki eski tribüncüler birleşsin, tek yumruk olsun.. pankart, sopalı pankart ve meşale serbest olsun.. önemli maçlarda mutlaka koreografi yapılsın..

bunlar temennilerim ama yarısı bile gerçekleşse razıyım.

Şu an için önemli olan tek şey bağıracak insanların tek tribünde toplanması, diğer tribünlerden eşlik edeceklerin de iki sesliliği kaldırmak adına Pegasus tribününden yükselecek tezahuratları önce dinleyip, sonra katılması gerektiği.

Keşke meşale, sopalı vs serbest olsa da işte o bizimle alakalı bir konu değil malesef. Yeni staddaki kamera sistemiyle insanın gözünün içine kadar girebiliyorsunuz. Meşale yakan adam direk paketlenir. Stad içinde gsbonus kullanımıyla birlikte bozuk para olayının da çöpe atılacağını düşünüyorum.

Stad her maç gelin gibi olmalı, her tribünde -Alpaslan Abi'nin de istediği şekilde üst üste olmamak kaydıyla- onlarca pankart olmalı. Maça gelenlerin hepsi sarı-kırmızı, yoksa sadece kırmızı giyerek gelmeli. Yönetim bu tarz bir yaklaşımı pazarlama taktikleri ile desteklemeli (mesela z maçında kar bekleniyorsa, gsbonus'u olana kırmızı montlar %x indirimli ve y taksitle gibi, her ne kadar stad kapalı olsa da bunun gidiş gelişi de var :) )

Emre ve Sühan herşeyi özetlemiş zaten..
Ben de 13 yıldır tribünlerdeyim. Bu yıl da Pegasus´ta olacağım inşallah..
Umarım o hayalini kurduğumuz, kafamızda kurguladığımız tribün atmosferine sahip olacağız Aslantepe´de...

Can Altay' Alıntı:
Şu an için önemli olan tek şey bağıracak insanların tek tribünde toplanması, diğer tribünlerden eşlik edeceklerin de iki sesliliği kaldırmak adına Pegasus tribününden yükselecek tezahuratları önce dinleyip, sonra katılması gerektiği.

Keşke meşale, sopalı vs serbest olsa da işte o bizimle alakalı bir konu değil malesef. Yeni staddaki kamera sistemiyle insanın gözünün içine kadar girebiliyorsunuz. Meşale yakan adam direk paketlenir. Stad içinde gsbonus kullanımıyla birlikte bozuk para olayının da çöpe atılacağını düşünüyorum.

Stad her maç gelin gibi olmalı, her tribünde -Alpaslan Abi'nin de istediği şekilde üst üste olmamak kaydıyla- onlarca pankart olmalı. Maça gelenlerin hepsi sarı-kırmızı, yoksa sadece kırmızı giyerek gelmeli. Yönetim bu tarz bir yaklaşımı pazarlama taktikleri ile desteklemeli (mesela z maçında kar bekleniyorsa, gsbonus'u olana kırmızı montlar %x indirimli ve y taksitle gibi, her ne kadar stad kapalı olsa da bunun gidiş gelişi de var :) )

Son paragrafta çok iyi bir yere değinmişsin.Fakat Galatasaray yönetiminin iyi bir marketing anlayışı olduğunu düşünmüyorum.Tesisleşmesinde de geride kalmasının temel sebebi bu bana göre. Mesela Galatasaray lisanslı ürünlerinin satıldığı Storelarda 5 lira etmeyecek ürünler 80-90 liradan satılıyor.Galatasaray yönetimi Galatasaray taraftarına hizmet etmiyor, onu kazıklamak için elinden geleni yapıyor.Bir başka örneği de Galatasaray Televizyonu'dur.İçeriğine tekrar tekrar girmeyeceğim zaten herkes biliyor.
Stad projesinde öğrencilere oldukça kolaylık sağlanmış.Ben ilk defa Galatasaray yönetimini taraftarının işini kolaylaştırdığını gördüm.Çünkü yönetim stadı dolduramayacağını anladı.Ortalama 27.000-30.000 lere oynardı diğer türlü.Şimdi bu indirimle daha fazla seyirciye oynayabilir.

Yeni besteler yazilmali ilk once. Degisim beste ile olmali. Daha atesleyici besteler soylenmele, Galatasarayí sahada itecek, uyutacak degil. Hani bestemiz yok denilmemeli, dolu bestemiz var ama ne hikmetse surekli ayni besteler soyleniyor. Sen sariyla kirmizi soylenmeli, son zamanlarda az biraz duyuyorum ama cok kisa suruyor, sanki herkes katilmiyor besteye, bir butun icinde soylenmeli, bir ahenk yakalanmali tribunde, gecen sezon o ahenk yakalanmiyordu bu sezon daha iyi ahenk konusunda tribunler. Sen sariyla kirmizi hizli soylenmemeli yavas soylenmeli. En onemlisi cekirdekciler " azalmali ".

Taraftar gelmeli maclara.

[youtube:2eaus25c]http://www.youtube.com/watch?v=-ue_5KEIvzE[/youtube:2eaus25c]

Harika, muhtesem bir ahenk. Neden eskilerin farkli oldugu ortada. Ben pc basinda o atmosferi yasiyabiliyorum. Iste bu beste bu sekilde atki esliginde soylenmeli. Bir ahenk icinde, tek bir ses yukselmeli. Neden The kop konusuluyor derseniz, cunki stad bir ahenk yakaliyor, ve besteleri butun tribun soyluyor, kopukluk yok.

Kupalara layiksin sen diye cok guzel bir bestemiz var soylenmeli, I.B.B macinda duymus idim kisa bir sure.

[youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=KfTe04M9t4c&p=EBD08A7BC3421135&playnext=1&index=8][/youtube]

Ah bu hayat cekilmez soylenmeli.

[youtube:2eaus25c]http://www.youtube.com/watch?v=OYAet6rXXDY[/youtube:2eaus25c]

Muhtesem yahu, dusunsenize butun stad katiliyor.

Hani onca beste var, neden surekli ""saldir Galatasaray" soylenir anlamiyorum. O artik yok edilmeli tribunlerden. Daha yaratici olunmali.

[/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MwbnMlI6JnM&feature=player_embedded[youtube]

1'55' itibari basliyan o cok hosuma giden tezahuratin ustune kendimce birseyler yazdim...

Saldirsana Cimbom...
Bu taraftar arkanda
X takima koyalim...
SampiyonluK yolunda...

4.50' itibari ile baslayan ooooo ooooo Cimbomum oleee oleee,
ooooo ooooo Cimbombomum oleee oleee, diye soylenmeli.

Not: X takim o hafta oynadigimiz takim.

[/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RdX79pwyBII[youtube]

Haydi bastir Cimbom
Bu taraftar arkanda
Samiyen'de donsun
X takim saskina

Gibi kendimce bir seyler yazdim. Iyi veya kotu, yeni birseyler icin cabalamak lazim, daha iyi bir tribun icin cabalamak lazim.

[/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uN5TqrAfgmE[youtube]

6.27, o beste bizim tribunlere de monte edilmeli. Atki esliginde. Muhtesem bir beste. Bu arada bir parantez de Aris taraftarlarini acalim adamlar tek kelime ile muhtesem.

Mesale,sopali konusunda katiliyorum serbest olmali ve ekliyorum konfeti, balon olmali. Galatasaray bayraklari olmali. Kisaca muhtesem bir tribun yakalanmali.

Sos cagon, cildirin :)

[/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gX-HP7V4aaw[youtube]

Biliyorlar atmosfer yaratmasini.

Sov konusunda calisilmali.

Bursaspor taraftari cok iyi sov yapiyor.

[/youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MXigraGdxfc[youtube]

3.48 itibari ile baslayan sov, buna benzer birseyler yapilmali.

Kareografi konusunda Dunyada sayili taraftarlardan biriyiz.

Kisaca burda yazilanlara katiliyorum, eski acik'in gencleri ile kapalinin eskilere Aslantepe'de birlesmeli. Tribunun en yakin yerlerine taraftar oturmali. Feyenoord'ín maclarini izleyenler bilir, en yakin yerlerde hakeme mudahele eden, oyunun icinde olan taraftarlar var. Bestelerimiz hatirlanmali, yeni besteler monte edilmeli. Uyutan besteler yok edilmeli. Sovlar yapilmali. Tribunler ahenk icinde olmali. Galatasaray taraftari Aslantepe'de uyanmali. Umudum yok ama umudu olanlar doldurursa stadi olur. Cekirdekciler out taraftar in. Cekirdekciler " go home " :) taraftar devreye.

salih kardeş gerçekten çok doğru şeyleri belirtmiş hep diyoduk samiyen de 2 trübün (kapalı-eski açık)var ahenk tutmuyo diye şimdi hepberaber olacağız inşallah kendimizi gösterme zamanıdır diye düşünüyorum

ibb maçı güzel gidince sandığı bayağı karıştırdık, eski defterleri açtık.
eskilerden, yenilerden iyi bir repertuar vardı..
pınarbaşı bile vardı, daha ne olsun..
şu günler, tribünün geleceği için kritik..
bugünlerde oranın kombineleri satılıyor..
inşallah işimize yaramayacak adamlar almıyordur kombineleri..
bu arada Salih " x takıma koyalım " kısmı çok güzel olmuş : )

Sadece şarkı söylemek için gelen taraftar da olumlu etkilemiyor ama. Sadece futbolcuları kendine hayran burakıyor. Kendi aralarında eğleniyor. Sahada sarı kartlık hareket yapılıyor tribünde "lay lay lay lom.". Çay bahçesi gibi..Bizim salondan bile daha fazla tepki yükseliyor. TARAFTAR, taraf olacak, maçı izleyip anında tepkisini koyacak, orayı cehenneme çevirecek..

Türk Telekom Arena SON DAKİKA
İstanbul Metrosu Arena'ya 1 saatte 35 Bin Kişi Taşıyacak.

Açılışına sayılı günler kala Türk Telekom Arena'nın etrafında da yoğun çalışmalar devam ediyor. Daha önce inşaası biten ve test sürüşü yapılan Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metro hattının ardından şimdiden metro sefer süre aralığı 4,5 dakikadan 70 saniyeye düşürülüyor.

Yeni kurulacak sinyalizasyon sistemi ile tren sayısı ve seferleri arttırılarak saat bazında daha fazla yolcunun taşınması sağlanacak.

2011 yılının ilk aylarında devreye girmesi beklenen yeni sistem ile Türk Telekom Arena'ya 1 saatte yaklaşık 35 bin kişi taşınabilecek.

Tribünün sorunları çok elbet, bilmiyorum düzelir mi ama benim özellikle şu beste konusunda nedenini anlayamadığım şeyler var.

Çok iyi bestelerimiz var ama nedense kullanmıyoruz.

1- Seninleyiz Her Yerdeyiz
2- Haydi Bastır Cimbombomum Koy Bugün Yine
3- 1905 Doğdu Bu Renkler
4- Kimse Anlamaz Böyle Bir Aşkı
5- Koştuk Biz Yine Cimboma Geldik
6- Karlar Düşer (Basketbol)

?Seninleyiz Her Yerdeyiz? bestesi karşılıklı söylendiğinde müthiş etkili olan bir tezahüratımız. Tribünün temposu düştüğünde her maç en az 1 kere kullanılmalı.

?Haydi Bastır Cimbombomum Koy Bugün Yine? bestesi şampiyonluk hasreti çektiğimiz şu günlerde gündeme gelmesi gereken bir tezahürat.

?1905 Doğdu Bu Renkler? bestesi basketbol maçlarında periyot bitiminde, devre aralarında söylenen ama Samiyen?de yılda 1 ya da 2 kere hatırlanan bir tezahürat. ?Cimbomluyuz Biz!? olarak girilen kısmı iç sahada olsun deplasmanda olsun insanı zıplatacak türden.

?Kimse Anlamaz Böyle Bir Aşkı? bestesi sözleri itibariyle en güzel bestelerimizden biri, her maç mutlaka söylenmeli.

?Koştuk Biz Yine Cimboma Geldik? bestesi özellikle futbolda hak ettiğimiz yerde olmadığımız şu günlerde Galatasaraylı olmanın nasıl bir şey olduğunu herkese hatırlatacak bir beste. Maçlardan önce, futbolcular ısınırken söylenebilir.

?Karlar Düşer? bestesi neden söylenmediğini anlamadığım, her basketbol maçında defalarca söylenmesi gereken müthiş bir beste. Basketbol takımlarımızın atağa kalktığı şu günlerde söylenmeli mutlaka.

Bu bestelerin çoğu unutulmaya yüz tutmuş, kimi sadece basketbol maçlarında söyleniyor, kimi hiç söylenmiyor.

Tribünümüzün düzelmesini istiyoruz hepimiz, beste yapmalıyız diyoruz ama elimizdeki bu güzel besteleri kullanmıyoruz. İlginç durum...

Tek isteğim var; her maç önce üçlü, sonra milyonlarca. O coşkuyla da gerisi gelir zaten.

Milyonlarca'nın gerçek sahibi kimmiş ele güne gösterelim yeter artık!

Bu hafta tribüne erken çıkmak lazım..Maç önü, atraksiyonlu olur.. Arda, Erman , Ankaragücü taraftarının antipatikliği, ertesi hafta oynanacak Fenerbahçe maçı, hafta içi oynanacak Fener kadın basket maçı falan.. Gündemimiz çok yoğun.. Abdi'den sonra çok oyalanmadan tribüne çıkmak lazım.. Yeni besteleri de ezberlemek lazım.. Hastasıyım hepsinin ya.. Galatasaray olmasaydı ne yapardık..

Hafta içi ve hafta sonu oynayacağımız iki fener maçına ithafen; iki dileğim var cimbom bom, ikisi de feneri sevmek tezahüratı söylenir ki çok severim. İnşallah takım adam gibi oynar da tribünü bayıtlmaz yine.. Maçı hemen 2-0 yapsınlar, biz de yaylım ateşe başlıyalım sağa sola : )

5. beste genelde otobüslerde filan söylenir stattan çok. Hatta kapına kırmızı bir gül bıraktım değil kapına kırmızı tuborg bıraktım şeklinde söylenir genelde :)

Gazanfer'in yazdığı besteler genel olarak seviliyor ancak denildiği gibi söylenmeye söylenmeye unutulmaya yüz tuttu hepsi.

Gerçekten elimizde bu kadar güzel besteler varken, yeni bir şeyleri yana yakıla aramak pek akıl karı değil. Bu demek değil ki, tamamen eskiye dayanarak yürüyelim. Sadece elimizde, müthiş tribün olarak lanse edilenlerden çok daha fazla olan potansiyeli kullanalım, tek yürek Cimbom için birleşelim.

Mesela İBB maçında üçlüden sonra "Sen Çok Yaşa" yerine "Muhteşem Taraftarın yine Yanında" diye girilmesi getirdi bence bize galibiyeti, o sırada çok iyi söyledik çünkü bunu. Bunun gibi hareketli şeyleri söylemek gerekiyor, özellikle salonlarda bu şekilde çok maç alırız, ki alabildiğimiz de tecrübeyle sabit.

Ben özellikle "Haydi bastır Cimbombom'um koy bugün yine" tezahüratına amiyane tabir ile bitiyorum desem yanlış olmaz. Kim bilir belki Erdemir maçında bir köşeden bu ses yükselir, hazırlıklı olalım. :)

Bilmeyenler için tezahürat;

[youtube:1ad64jiy]http://www.youtube.com/watch?v=3KTZeJe2Tj4[/youtube:1ad64jiy]

neden mi iyi tribun değiliz? ben takımımın maglup oldugu maçlarda gıkımı çıkarmadan başım eğik bi şekilde evimin yolunu tutarken,süper uA giyinimli arkadaşlarımız günün hasılatını hesaplıyor.kanka bu gece nereye akıyoruzun muhabbetını yapıyor.ustunde sarı kırmızıdan baska mor turuncu mercan formalı ablalarımız ayy makyajım mı aktı ay cok terledımın muhabbetını yapıyor.

ama gün gelecek tribün gerçek sahiplerine kavuşcak ve herşey eskisi gibi olacak