Turkish Airlines Euroleague

Final Four'daki taraftarları görüp imrenmemek elde değil.Bu sezon Eurocup için ümitliydim ama işler ters gitti.Yakın gelecekte oraları zorlayabiliriz umarım,tadı apayrı olur.
 
Maccabi paramparça ediyor resmen. Fark 17'ye kadar çıktı son 6 dakikaya girerken. Buradan bu maçın dönmesi çok çok zor.. Maçlar öncesinde beklenen Pana-Maccabi finaline doğru gidiyoruz..
 
Ben Siena'nın bir sürpriz yapabileceğini düşünüyordum ama olmadı,Maccabi'nin real'i geçmesi beni şaşırtmadı.Şampiyonluk için ben Maccabi'yi daha şanslı görüyorum ama Sofoklis erken faul problemine girerse bu sefer şampiyonluk yolu Pana için açılır.
 
Euroleague finalinin adı : Panathinaikos - Maccabi

Diamantidis mi Eidson mı, kupayı kimin kazanacağını bu belirleyecek diye düşünüyorum özellikle
 
Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu, Takvim yazarı Ünal Özüak’a müjdeyi verdi. Basketbolun Şampiyonlar Ligi’nde final four gelecek yıl İstanbul’da
Türkiye dev bir organizasyonu daha kaptı! ‘Basketbolun Şampiyonlar Ligi’ Euroleague’de final-four gelecek yıl İstanbul’da düzenlenecek. Takvim yazarı Ünal Özüak’ın görüştüğü Euroleague Başkanı Jordi Bertomeu kararı 2 gün içinde resmen açıklayacak.

THY’NİN BÜYÜK KATKILARIYLA
Ligin ana sponsoru Türk Hava Yolları’nın de devreye girmesiyle büyük organizasyon bir anlamda memleketine taşındı. Bertomeu’nun Özüak’a verdiği bilgilerde İstanbul, İngiltere’nin başkenti Londra ile yarıştı ama yarıştan galip çıkan İstanbul oldu.

İSTANBUL BUNU DA BAŞARIR
Bertomeu, Şubat ayında Fenerbahçe Ülker’i ziyarette bulunmuş ve İstanbul’un final-four’a ev sahipliği yapabileceğini söylemişti. İstanbul’da daha önce, Dünya Basketbol Şampiyonası, UEFA finali ve Voleybol Şampiyonlar Ligi final-four’u oynanmıştı.

F.BAHÇE ÜLKER VE EFES VİTES BÜYÜTTÜ
AVRUPA Ligi’ndeki temsilcilerimiz F.Bahçe Ülker ve Efes Pilsen, final-four’un İstanbul’da yapılacak olması dolayısıyla yıldız basketbolcularla görüşmelerine hız verdi.

http://www.basketdergisi.com/istanbula-final-four-mujdesi-unal-ozuak.html
 
Madrid'de birşeyler eksik takım olma konusunda.Bunu ödediler bence dünkü maçta.Tabi şutörleri de çok kötü şut attı.Hele en güvendikleri Tucker,Valencia serisinde coşmuştu ama bu maçta çok kötüydü.Son periyod Tomic'e kaldı ihale ama o da sakatlandı zaten maçın sonuna doğru..Maccabi de çok iyi oynadı tabi es geçmemeli.C.Eidson önderliğinde çok iyi maç çıkardılar.Pargo ve Baby Shaq destek verdi Eidson'a.Keza keskin şutör Pinini iyi şut attı..
Diğer maçta ise aslında oyun Siena'nın istediği gibi başladı ama ikinci yarıda Pana kontrolü aldı..Son periyod hücum akışkanlığını çok geç sağlayınca Siena,farkı yeteri kadar kapatamadılar.Pana'da Calathes muazzam işler yapıyor özellikle son Barcelona serisinde ve dünkü maçta,ileride daha büyük patlama yaşayacaktır Avrupa basketbolunda.Bu arada Siena üç ya da dördüncü kez Final Four oynadı sanırım ama yine finale kalamadılar..Bir gün kıracaklardır bu şanssızlıklarını..
Final maçı çok ilginç geçecek gibi..Bir yanda savunma ağırlıklı Pana,diğer yanda ise her eline aldığını potaya sallamaktan çekinmeyen Maccabi.Gününde bir Maccabi atmaya başlarsa kupayı kaldırabilir ama Pana'nın da tedbirleri olacaktır Maccabi hücumlarına karşı.Güzel maç olacak..
 
Çok güzel bir haber. Hangi salonda yapılacağı belli değil, muhtemelen seneye sadece Efes'in maçlarında kullanılacak olan Sinan Erdem Spor Salonu'nda olur.
 

Üst