TÜRKİYE: 68 - Litvanya: 75

Kimilerine göre liderlik kimilerine göre ikincilik maçı. Bu maç sonunda az çok diğer gruba tasiyacagimiz galibiyet sayısı da belli olacak. Ayrica Songaila'yi da turnuvanin en iyi uzunlarindan birkacina karsi izlemiş olacağız. Her yönden güzel geçecek bu maç saat 21:00'de.
 
Yeşiller turnuvaya bizim gibi iyi başladılar.Ama bizden biraz daha yıprandılar.Ev sahibi avantajını kullanacaklardır ama biz de buna sert savunmayla karşılık verirsek hiçbirşey olmaz alnımızın akıyla çıkarız.

Herşeyin başı savunma, İspanya'ya da Litvanya'ya da savunma ..
 
Kader maçımız olacak gibi gözüküyor.

Şöyle ki ev sahibi Litvanya'yı da yenersek o eski havamıza ve inancımıza kavuşacağız. Yenilirsek çatlak sesler yükselmeye başlayabilir.

Litvanya'ya karşı tempo yapmak sonumuz olur. Burada biraz Preldzic'ten korkuyorum açıkçası. Şimdiye kadar çok iyi bir turnuva geçirse de en iyi yaptığı şey olan tempoyu arttırmak Litvanya'nın isteyeceği şey olur. Onun tempoyu kontrol edebilmesi bizim için önemli. Litvanya kısaları bugün inanılmaz şut atabilir ama bizim oyun disiplininden kopmamamız gerekiyor. Öyle ki Kalnietis'in dün triple-double'a yakın performans sergilemesini sağlayan etken bugün Pocius'a, Kaukenas'a da benzer şekilde etki yapabilir, ev sahibi avantajı da tam olarak bu zaten. Jasikevicius'u kilitlemek en önemli şey ki burada geçen sene ligimizde oynaması ve onu yakından tanımamız bizim için avantaj. Mahmuti'nin yaptığına benzer tepede double teamli bir pick and roll savunması burada çare olabilir ki Saras'ı büyük ölçüde durdurmamızı sağlamıştı final serisinde.

Uzunlar açısından çok çetin bir mücadele olacak. Valanciunas'a çok destek olacakları ve Enes'i sindirmeye çalışacakları da açık. Burada Enes'in form durumuna göre gerekirse onu bu maçta fazla kullanmamak iyi bir seçenek olabilir. Songaila ve Lavrinovic'in set içinde bulduğu orta mesafe şutlarına izin vermememiz gerekiyor. Burada Ersan'a da hem hücumda hem savunmada büyük iş düşecek.

Umarım seyir zevki yüksek ve sonunda kazandığımız bir maç olur. Başarılar Milli Takımımız'a...
 
Çok ekstra şutlar sokmazlarsa tempoyu düşürüp sert savunmamızla beraber kazanacağımzı düşünüyorum. İddaa'da bu maça alt mı girsem ilk yarı maç sonucu Türkiye mi girsem bilemedim. :)
 
Gazanfer aslında pota altı mücadelesi ile ilgili enteresan bir şeye dikkat çekti, Valanciunas&Enes. Bu ilginç bir eşleşme olacak. Valanciunas aldığı dakikalarda genelde ribaund ve savunma odaklı oynuyor. Enes ile eşleştiğinde onu yıldırmak için hem kendi çaba sarf edecektir, hem de takımdan destek alacaktır. Ama şöyle de bir durum var, Enes mental yapı olarak ''ego''lu bir adam, ama aynı zamanda da rahatlık da var. Bu bir dezavanataj da olabilir, Enes'in gereksiz zorlamaları ile. Aynı zamanda Enes, Valanciunas'ı da, diğer Litvanya uzunlarını da potaya gömüp, bu maçın en önemli adamı olabilir. Bu yüzden ben aksine bu maçın kilit adamlarından birinin Enes olduğu ve onu etkili kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten onlar Valanciunas'ı ortalama 11 dk ile kullanmışlar, eğer Enes bu eşleşmeden gazı alırsa, tüm pota altını domine edebilir.

Bunun dışında özellikle kısa baskımız çok önemli olacaktır. Zira Litvanya Saras odaklı bir takım. Her ne kadar 35 yaşına gelse de, hala tehlikeli, hala Litvanya'nın anahtarı onun elinde. Bunun dışında Kalnietis de tempo yapma konusunda iyi bir guard. Guardları baskı konusunda iyi olursak, önemli ölçüde avantajı ele geçiririz. Tabi özellikle 4 numaradan buldukları dış şutlara karşı da dikkatli olmak lazım.
 
o değil de ömer aşık hakikaten aşmış..litvanya uzunlarını perişan etti..adamın mücadelesine yazık oldu...yani onca zorlama üçlük yerine ısrarla içerden oynasak şu maçı rahat kazanmıştık..moralim alt üst oldu...ve ispanya maçına gelince..ömer aşık'ın olduğu her maçta kazanma şansımız var...umarım moralimiz bozulmaz şu litvanya mağlubiyeti ile...
 
Maalesef kaybettik ama Litvanya gibi bir takıma karşı başa baş oynadık.Kendimiz verdik maçı.Takım ümit verdi.Form durumumuzu arttırarak devam edersek bu takım iyi şeyler yapacaktır.Ömer Aşık için ayrı bir parantez açmak lazım. Gerçekten çok büyük bir güç.

Songaila ise çok iyiydi.Aynı performansı bizdede göstermesi dileğiyle
 
Litvanya'da bir halt yok, bugün izlediğim Fransa'ya karşı üst turda şansımız yok. Almanya ve Sırbistan'a karşı 2 maç kazanacaz da çeyrek finale çıkacaz çok zor artık işler. Diğer gruptaki 3 takım da bu Litvanya'dan daha iyi.
 
benim umudum var..tek şart moralimizi bozmayalım ve bu savunmmaya devam edelim..ispanyayı yenecek gibiyiz..fransada parker atsın atacağı kadar ama diğerlerini durduralım ve almanya tabi..inannın şu savunmayı görünce her takımı yenebiliriz...yeterki doğruları oynayalım..
 
hiç moral bozmaya gerek yok,cok ıyı takımız cok ıyı oynuyoruz,litvanyayla 100 mac yapsak 99 unu yenerız,cunku takım oyunu oynuyoruz.bu macı belırleyen omenlı unsurlardan bı tanesıde dusuk ucluk yuzdesıydı.
 
Valla harbiden çok yazık oldu. Şans topları hep onlardan yanaydı. Dış atış yüzdemiz de yetersiz olunca yenilgi kaçınılmaz oldu. Ama bir eleştiri de Orhun Hocaya. Uzun rotasyonumuz yetersiz. Kerem Gönlüm'ün tek alternatifi hücum anlamında olmasa bile Furkan Aldemir'dir bana göre. Hareketli uzunları savunacak oyuncumuz yok maalesef. Ersan hücumda oldukça iyi ancak Songalia'yı durduramadık bir türlü. İzzet ve Sinan yerine Tutku ve Furkan olsa kadromuz çok daha kaliteli olurdu bana göre.
 
Yazık çoook yazık .. Kırılma anında geri pas yapıyoruz.Olacak iş degil macı bu kadar iyi götüren Preldzic ve tecrübeli Hido'nun hatası.17/3 üçlük attıgımız macta başa baş geldik ve maçı kaybettik.Bu kötü oldu ama intiharlık bir durum da yok hani.

İspanya maçı çok kritikleşti şimdi.Umarım olumlu sonuç alırız. " Daha işimiz bitmedi "
 
şanssız ve kritik bir mağlubiyet aldık
son 40sn fark 3ken neden mola alınmadı hücum seti çizilmedi anlamış değilim setten daha mühimi oyuna rakip sahadan başlama avantajını kullanmış olurduk zamanla yarışırken
 
Öncelikle yenilgi çok kötü oldu...
Açık söyleyim, bu Litvanya'da bir şey yok. Ama geçen sene bitmiş dediğimiz Jasikevicus bile bize karşı yıldızlaştı...
Savunmada iyiyiz ama hücumda bir o kadar kötüyüz. Tamamiyle ve anlaşılmaz biçimde dış şutlara bağımlıyız...
İçeride Ömer Aşık varken pota altını karartıyoruz ama Oğuz Savaş girince kimi tutarsa tutsun, bir anda yıldızlaşıyor...
İspanya'yı yenebilme ihtimalimiz kağıt üzerinde çok az, Ömer Aşık Gasol kardeşlere tek başına direnemez. İspanya bizi dışarıda bu kadar boş bırakmaz.
Açıkcası bu sefer işimiz zor, çeyrek final için bu maç gerekliydi, İspanya'yı yenemezsek bu oyunla Fransa, Almanya ve Sırbistan üçlüsünden en az 2 galibiyet çıkarmamız lazımki, Fransa hedef maçı olmalı...
Diğer gruplarda olsaydık güle oynaya çeyrek finale çıkardık ama şimdi durumumuz çok kritik...
 

Üst