Türkiye Basketbol 2.Ligi

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
[quote="M.Furkan Şenbabaoğlu":3hkar56c]Derya neredeyse Olin'in geçen yıl en iyi oyuncusuydu,Olin mi istemedi,Derya mı acaba?

Koç ile aralarında problem çıkmış.[/quote:3hkar56c]
Ben Banvit'teyken de İTÜ'deyken de beğeniyordum ama beklediğim yerlere gelemedi.

daçka transfer yapamıyormuş bütçeleri yokmuş maddi sıkıntıları varmış anlamadım inş düzelir çok yazık olur daçkayı kaybedersek büyük kayıp olur !

Anlaşıldı sezon başında Ayhan Şahenk´in gündeme gelme nedeni, maddi sıkıntı yaşayınca hemen yelkenleri indirmiş Daçka.

Cihan Mumcuoğulları ve Bornova'dan Can Terzioğlu Gelişim Koleji'n de Gelişim Koleji bu sezon sessiz sakin bir şekilde iyi bir kadro kuruyor. Her sezon isabetli yabancı seçimleri yapıyorlar. Bu sezon büyük ihtimalle geçen sezon ki yabancılarıyla devam edecekler. Bu sezon süpriz yapabilirler.

Uşak Belediye Basketbol Takımı adını değiştirdi. Uşak Üniversitesi oldu. İki önemli sponsorla anlaşmışlar. Dış transferde Mahir Bayrak, Gökhan Sunter, Ufuk Yanar'la anlaşmışlar. Uşak Üniversitesi'de bu sezon şampiyonluğun iddaalı takımlarından.

Mustafa Yağız ÖNDER' Alıntı:
Uşak Belediye Basketbol Takımı adını değiştirdi. Uşak Üniversitesi oldu. İki önemli sponsorla anlaşmışlar. Dış transferde Mahir Bayrak, Gökhan Sunter, Ufuk Yanar'la anlaşmışlar. Uşak Üniversitesi'de bu sezon şampiyonluğun iddaalı takımlarından.
Mahir İTÜ'deki Mahir ise çok sevdiğim bir oyun kurucu ama biraz şutunu geliştirmesi lazım

M.Furkan Şenbabaoğlu' Alıntı:
[quote="Mustafa Yağız ÖNDER":2y2q5o67]Uşak Belediye Basketbol Takımı adını değiştirdi. Uşak Üniversitesi oldu. İki önemli sponsorla anlaşmışlar. Dış transferde Mahir Bayrak, Gökhan Sunter, Ufuk Yanar'la anlaşmışlar. Uşak Üniversitesi'de bu sezon şampiyonluğun iddaalı takımlarından.
Mahir İTÜ'deki Mahir ise çok sevdiğim bir oyun kurucu ama biraz şutunu geliştirmesi lazım[/quote:2y2q5o67]
evet o itüde yok mu hamleler çıkalım artık 1. lige ya :oops:

İtünün hedef play-off bu yıl. Geçen sene çok yara aldılar ( 700 milyar civarı borç)

Uşak konusunda ; 1. lig için biraz zor işleri. Bütçe işlerini doğru bir yola sokmaya çalışırken transfer biraz geç kaldı. Şu takım 1. lig çok zor; ama şu da var Olin seneye bundan daha kötü bir kadroyla başlamıştı ; eğrisi doğrusuna gelir; hacettepe-ted karşı gruba gider; takımilk yarıyı ilk 2 de bitirirse; yapılacak hamleler değiştireilir durumu.

Valla Alperen zor soru. Kağıt üstünde; benim 2. lig seviyesinde çok beğendiğim oyuncular aldılar. Melih-Cihad-Erhan-Yolcu-Onat -Salih-Sertay çok iyi çekirdek. Ama yabancıyı tutturmaları lazım. bir de oyuncu kadrosunu mutlu etmek lazım.

Valla Çağlar; bunları söylemek için çok erken; kehanet aslında. Genelde insanlar çıkma ; final 4 gibi şeyleri 8-9. haftalardah sonra teleaffuz etmeye başlıyorlar. Ted tabii ki; çıkma hedefiyle kurulmuş bir kadro; ama bazı yerlerde logjam var. Takım 6 tane ciddi uzunla başlayacak sezona ; ama kısalar bende aynı güveni oluşturmadı mesela. Hakan hoca ; malum bizim yaşımız kadar koçluk yapmış tecrübeli bir adam. Eğer ; dakika mevzularını patlatmadan idare edebilirlerse başarılı olabilirler. Ama yabancı işi çok önemli işte 2. ligde. yıllardır aynı terane yerlilerle de final 4 yapıyosun da ; 1. lig için yetmiyor.

Genel oalrak konuşmak gerekirse henüz erken. Şu aralar hacettepe-ted-kepez-Selçuk-Işık-uşak 6 lısı iddialı duruyor. Ama taşlar yerine tam oturmuş değil ; 1. ligden düşenler olacak . onları geçtim ortalıkta hala Caner Şentürk , hakan Erol-Engin Algın- Erdal Bibo-Tolga Tekinalp -Enver ekmen-Hasan Özkan gibi adamlar duruyor. Bunların büyük çoğunluğu 1. lig yapamicak; kime nasıl dağıalcakalrını ve hatta; başka birt akımda toplanıp toplanmicakalrını görmek lazım . Yani ; bakarsınız Daçka bir yerden bir 700 milyar bulur; bir tane sağlam Amerikalı gard getirir ; Üstüne de Erdalı Tolgayı falan getirip bir anda en ididalı takım olur. 2. lig çok değişik dinamiklerle yürüyor anca net tahimnler nostrdamusdan geliyor :)