Türkiye Basketbol 2.Ligi

Atatürk Spor Salonu'na geçmek istemiyorlar Onur abi, malum sebepten dolayı. Ki gayet haklılar. Kampüsün içindeki salona izin çıkar mı bilemiyorum ama. Tek tribün var salonda, Caferağa tarzı. Sıkıntı olmazsa şayet orayı kullanacaklardır. En kötü ihtimalle Ted'in salonu var ama tercih kampus içindeki salon. Ulaşımı da gayet kolay aslında, gelenler de hep üniversite çevresi gayet nezih. Bekleriz. : )

Arena var bir de, orayı da kullanabilirler belki.

Bugünkü sonuçların ardından yarınki maç tam final oldu. Marj kalmadı iki takım arasında, kazanan çıkar, kaybeden evine gider.

Burak Barut' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun...Seneye Trabzon'a renk gelecek yine.Seyirci bakımında da çok etkili olacaklarını düşünüyorum.Dünkü maçta tribünleri gördünüz.Trabzonspor inanılmaz bir havayla geliyor 1. lige.

Trabzon enteresan bir tribün. Çabuk galeyana geliyorlar yalnız, 2. ligde otobüs taşlamalar falan hoş olmadı. O arada biz sürekli oyuncu bakıyoruz zaten Burak, Alaaddin hoca bir rahatlasın, stresini atsın onunla da değerlendiririz illa ki. Ama biraz sıkıntı var tabi, ben maçları genelde online oalrak çalışıyorum, Alaaddin abi yazları köyünde geçirdiğinden internetle arası pek yok :)

:) Alladdin Yakan, iki yıldır baya yoruldu bu takımı çıkartman için.Geçen sene gençlerle uğraştı bu sene, tecrübelerin kahrını çekti :)
Sonuç olarak köyde tatili haketti abi.Bundan sonrası sana kalmış, Trabzon'a atlayan zıplayan 4-5 numara bide iyi bir şutör, bide güzel bir guard buldun mu tadından yenmez :)

Türk rotasyonu için bu seneki takımdan devam edecekleri kişiler var mı abi ?

Umut-Fırat-Hakan dışındakileri yollarım ben olsam.

Olin koptu gidiyor derken iyi bir dönüş yaparak tamamladı Hacettepe ilk yarıyı. Hacettepe son hücumu etkili kullanabilse farkı 6 sayıya da indirebilirdi. İkinci yarının çok daha çekişmeli geçeceğini düşünüyorum.

Çağlar, Hacettepe kampüsü uzak olmasa gelinir de, Beytepe´ye gelmek de biraz zor doğrusu. Ama ikinci ligde kalsa da birinci lige çıksa da seneye fırsat buldukça gelmeye çalışacağım. Gerçi bana göre en ideali Ankara Arena ama bakalım zaman neyi gösterecek.

Hakeden iki takım geldi.Sayın Taştimur, gerçekten çok sempatik bir koç, birinci lige çıktıkları için baya sevindim.

Onur Yavuz' Alıntı:
Olin koptu gidiyor derken iyi bir dönüş yaparak tamamladı Hacettepe ilk yarıyı. Hacettepe son hücumu etkili kullanabilse farkı 6 sayıya da indirebilirdi. İkinci yarının çok daha çekişmeli geçeceğini düşünüyorum.

Çağlar, Hacettepe kampüsü uzak olmasa gelinir de, Beytepe´ye gelmek de biraz zor doğrusu. Ama ikinci ligde kalsa da birinci lige çıksa da seneye fırsat buldukça gelmeye çalışacağım. Gerçi bana göre en ideali Ankara Arena ama bakalım zaman neyi gösterecek.

Beytepe değil abi, Onkoloji'nin içinde salon. : )

Kemal Tunçeri çok iyi toparladı durumu ama Dearman hem hücumda hem savunmada batırdı bugün. Zaten dörtlü finallerin açık ara en kötü yabancısıydı bence. Yani beğenmediğimiz Dixon bile Taştimur'un sisteminde iyi iş yapıyordu ama Dearman felaket oynadı altı maçta.

O arada son maç Selçukda benim Amerikalı oynadı. Az laf çok iş üretti herif, selectionları falan çok iyi yapıyor, ribaundları alınca takımı çabuk çıkartıyor. Kanımca Selçuğun hatası oydu biraz, sete set kalınca en zayıf takım kendileri, kimse birşey attırmıyor. E meeking olunca da sete set oynuyorsun. Sahaya yeni birşey koymak zorundalardı; ben onalrın yerinde olsam, takımı biraz daha kısaltır, Meekingi kenara alır hızlı oynamaya çalışırdım. ha takım kaybeder mi; mümkündür muhtemelen kaybeder. E böyle de zaten kaybetti.

Kaç etti Gökhan Taştimur'un, yedi mi sekiz mi ? Helal olsun valla adama. Hani izlerken bıkkınlık veriyor insana ama yine başardı Olin'i çıkarmayı. O devam edecekmiş göreve ama Erdemir'deki senaryonun bir benzerini izleriz herhalde. Belki hafta sayıları aksar, o kadar.

Valla sevgili ÇAğlar, Gökhan Taştimur aslında 1. ligde de tutnabilir kanımca. Erdemirin olmaması biraz yabancı tercihleriyle alakalı. Gökhan hocanın oyunu için, eski Sovyet oyuncular daha mantıklı tercihler, geçen seferinde bu oyunu Amerikalılar ve Yugoslavlarla oynamaya kalkınca tutmadı. Ben Gökhan abinini yerinde olsam, 5. yabancının parasını da verir, takıma 5 tane sovyet eleman alırdım.

Sistem can sıkıcı gözüküyor dışardan ama dediğim gibi bu noktada başarısı sekiz kere test edilmiş bir sistem, saygı duyuyorum. Ama birinci lig için yeterli olmayabilir sanki. O noktada da senin dikkat çektiğin tercihler önemli tabii. Bana kalsa, ben bu Dixon'ı da kadroma almam mesela ama Gökhan Taştimur'un sisteminde iyi iş yapıyordu adam. Kaldı ki geçen yıl İTÜ'de iken bile hepimiz burun kıvırıyorduk elemana ama bu sistemde iyi iş yaptı bence. Sonuç olarak, sistemini oynatabilecek isimlere ihtiyacı var yani. Sovyet diyorsan Sovyet'tir. :)

Peki abi, Olin'in gelecek yılki tahmini bütçesi ne olacak sence? Ya da kadro yapılanması hakkında bir bilgin var mı diyeyim?

Abi kadro yapılanması ve bütçe için çok erken. Ama çok komik bir para olmayacğını söyleyebilirim. Ki Gökhan abi masraflı da bir koçtur pozitif anlamda,oyuncusunun parasını bırakmaz içeride öyle 4-5 ay falan korur eder. Öyle ya napalım şartlar bu 5 ay para almadan da oynarız icabında tarzı bir adam değil. Ki 1. lig için ilk isteği çıkma primi oalrak bir antreman salonu olmuş duyduğum kadarıyla :)

ha oyun konusuna gelince. gökhan abinin sistemi çok bıçak sırtı bir sistem. Sıkıcı olduğu da doğru, test edilip onaylanmış olduğu da doğru. Burada işin sırrı disiplin, sabır ve sertlik. Gökhan abinin sistemi, yeteri kadar disiplinli ve sabırlı oyuncularla tutabilir. Ama, topu aldı mı uçan Amerikalılarla, ilk pick and roll da tpu potaya atan Yugoslavlarla çekilmez bir hal alabiliyor. O nedenle de, artık komünizmin etkisi midir, başka birşey midir bilemiyorum, ama Sovyet kökenli oyuncular koçun istediklerini yapmaya daha müsaitler.

Salon kısmını duydum evet, bilgiler için teşekkürler.

Güzel deplasman olur ama Edirne, orası kesin. Maç sonunda Özgün'ün Trakya havasıyla dansı falan hissettirdi hemen farkını..: )

Azizcan Özdemir Kepez'de, Yalçın Azizmamutoğulları TED'de bu sezon 2.LİG güzel olacak Kepez, Hacettepe, TED Koleji, Torku Konya Selçuk, Daçka şampiyonluk parolasıyla kige başlıyor. Bu takımlara İ.T.Ü ve 2-3 takım daha katılabilir.