Türkiye - Fransa

Açmanı bekledim valla Onur. :)

İspanya maçını kazandık, totem yaptım sen aç belki kazanırız diye. :)

Çok zor maç olacak. Fransa akıllı oynadığı zaman yetenekli oyuncularıyla çok tehlikeli oluyor. Parker'dan çekiniyorum feci şekilde. Ender bu maçki gibi iyi olamaz, Kerem düzelmezse işimiz Ömer Onan'a kalır. Bir de sakattı sanırım bugün hafiften.
 
Benimle ilgili olacaksa, hayırlı gelsin o zaman. :) Fenerbahçe'yle olan final serisinde de iyi motive etmiştim gerçi bizimkileri. :)

Bizim için en önemli şey, kendimiz gibi olduğumuzun farkına varmamız. Polonya maçını hâlâ sindirebilmiş değilim. O öyle ilginç bir şeydi zaten.

İspanya'yı yeniyorsak, Fransa'yı da yenebiliriz her şekilde. Çok zekice bir yaklaşım olacak; ama her iki sonucu da bekliyorum.
 
Kazanırsak Almanya'yı da geçip Sırbistan maçını liderlik için oynarız.Kaybedersek Almanya maçını bile kaybedip elenebiliriz.Almanya maçını alırsak Sırbistan maçı tamam-devam maçı olur.Çok garip bir takımız.Her şey günümüzde olmamıza bağlı :)

En ilginç senaryo: Fransa maçı bu gazla kazanılır.Ardından yeneriz denen Almanlara kaybedilir.Aha bavulları toplayın derken Sırpları yener devam ederiz.Çok ilginç takımız vesselam :D
 
Çok zor maç bence, Fransa yoluna namağlup devam ediyor. Oldukça formdalar.. Kazanırsak büyük avantaj yakalarız, kaybedersek havlu atma ihtimalimiz oldukça yüksek. O zaman işimiz Litvanya'nın performansına kalır... Allah yardımcımız olsun
 
Ömer Aşık faul problemine girmezse rahat kazanırız ama bem Ömer Aşık'ın faul problemi yaşayacağını düşünüyorum bu maç.Maç sonunda Furkan-Furkan diye çınlatmak zorunda kalmayız Orhun Ene'nin kulaklarını inşallah.
 
bu takımın kilit adamı maalesef ömer aşık
o iyi oynadıgında kesin kazanıyoruz
kötü oynadıgında diğerleri ekstra şeyler yapmak zorunda
ömer aşık çok iyi oldugundan değil ama hata çok yaptıgından bence en kritik adam o
 
Her ne kadar Kerem hücumda çok kötü bir performans sergilese de Ömer'le beraber Parker'ı yavaşlatacak savunmayı yapabilirler.Diaw,Noah ve Pietrus da bizim uzunlara çok ters gelmeyecek uzunlar ama Gelebale'i ve özellikle de Batum'u savunmakta zorlanabileceğimizi düşünüyorum.Batum'u Sinan Güler'le savunmak mantıklı olabilir.
 
İzzet'i tutup (ki geleceği parlak bir oyuncu) Furkan'ı almamak bana göre gaflet anında verilmiş bir karar. Bazı arkadaşlar turnuva tahminlerinde İzzet için en kötü oyuncumuz olur yazmışlar. Ama şunu unutuyorlar kötü olmak için oynamak gerekir. Lakin İzzet oynatılmıyor bile.
Fransa'yı yenebiliriz. Formdalar ama bu adamlara karşı mental bir üstünlüğümüz var.
 
Fransa'nın buraya kadar namağlup gelmesi bizim için avantajdır. Zaten şu an bizim grup içindeki en rahat takım onlar. Bu maçı kaybetmesi çok fazla birşeyi değiştirmez, bunun bilincindeler. Zaten her ne olursa olsun Litvanya'yı geçecektir Fransa. Diğer grupta ilk 2 haricindeki takımlar da zorlamayacaktır Fransa'yı dolayısıyla bu grupta liderlikten çok ilk 2'ye girebilmek önemli. Grup maçlarında sert mücadelelerden çıktılar ve biz onlara göre daha zinde sayılırız.

Ribaundlar yine çok önemli bu maçta. Ersan performansı altına düşmemeli kesinlikle.
 
Ama fransayı yenersek ispanyaya olduğu gibi fransa'yada ikili averajda üstünlük sağlarız. Bu gerçekten çok önemli. Tıpkı İbrahim kutluay'ın dediği gibi iki galibiyetlik maçlar oynuyoruz. Ayrıca litvanyaninda bize karşı üstünlüğü var.
 
Fransa maçı bence bizim kaderimizi belirleyecek bir maç.Fransa'yı yendiğimiz takdirde çeyrek final için büyük avantaj yakalamışız oluruz.Almanya'yı da geçeriz büyük ihtimalle.Sırbistan maçı tatlı niyetine bir maç olur.Bizim yemeklerimizi yeriz inşallah o maça kadar :)

Üzüldüğüm bir konu daha var o da Emir Preldzic.Slovenya altyapılı bir oyuncu bizim kaderimizi etkiliyor.Ve turnuvadaki en iyi oyuncumuz.
 
Çok atletikler. Hücumda çok iyi paslaşmalıyız yoksa işimiz zor. İçeri drive etmesine pek izin vermiyor Fransa rakiplerine. Hücumda yapacağımız paslar bizim için en kritik nokta. Çok top kayıp edersek hızlı hücumlar kolay şans imkanı veririz. Kerem'in napıp ne edip bu maçta iyi oynaması gerekiyor. Hadi Kerem oyna artık :). Ersan , Ömer ve Enes'in kesinlikle minimum düzeyde rakipe ofansif ribaund aldırmaları gerekiyor. Kısalarında ribaundlarda uzunlara yardım etmesi gerek.

Ben şansları %50 olarak görüyorum bakalım n'olacak. Hadi 12 DEV adam !
 
Korktuğum olmaz ve Ömer Aşık faul problemi yaşamazsa kazanacağımızı düşünüyorum.Fransa bence savunulması kolay bir takım bizim için 1 ve 2 numara savunmasını zaten çok iyi yapıyoruz bence Parker'ı durdurabiliriz.Benim korktuğum nokta Fransa kısalarının pota altına drıve edip uzunlarımıza faul aldırtması.
 
sırbistan-fransa maçını izleyenler farketmiştir fransızların nasıl büyük bir arzuyla oynadıgını..parker basit bir turnikeden sonra çılgına döndü mesela,batum kafayı yere top gibi wurduktan sonra(ben kesin hastanelik oldu dedim)kafayı sardırıp maça devam etti falan...adamlar artık bir turnuva başarısı görmek istiyorlar belli...luol deng-freeland hediyesinden sonra bi gazla ispanyayı geçtik ama coşmanın alemi yok zira coachumuz hala orhun ene!!! keza ispanya maçında da coaching konusunda(nerede mola alınır nerede oyuncu degiştirilir vs) ne denli dominant oldugunu gösterdi!!! preldzic'in kullandıgı hiçbir setin ürünü olmayan şutlarda şapkadan tawşan çıkmasaydı şuanda gruptan çıktıgımızı konuşuyor olacaktık ama kimse bu kadar umutlu olmayacaktı...
 

Üst