Türkiye Voleybol Ligleri

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Beşiktaş Fba karşısında 25-19 19-25 ve 25-20'lik setlerde 2-1 önde. Beşiktaş bile 2 set 1 puan almış durumda.
Bizimkiler birkez daha oturup düşünsünler geçen hafta nasıl set dahi alamadıklarını. Fba'da da hakikaten büyük düşüş var darısı Final-Four'a.

Beşiktaş Fba karşısında 25-19 19-25 ve 25-20'lik setlerde 2-1 önde. Beşiktaş bile 2 set 1 puan almış durumda.
Bizimkiler birkez daha oturup düşünsünler geçen hafta nasıl set dahi alamadıklarını. Fba'da da hakikaten büyük düşüş var darısı Final-Four'a.

Bu sene çok şişirdiler Fenerbahçe'yi. Geçen senenin çok gerisindeler. Gamova-Skowronska farkı ortada.

23 Şubat 2011 Çarşamba 17:00 TRT Avaz

ECZACIBAŞI VitrA -V.GÜNEŞ SİG. T.TELEKOM

Türk voleybolunun lokomotif kulüplerinden Eczacıbaşı VitrA ile Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, 23 Şubat Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turunun ilk maçında birbirleriyle karşılaşacaklar.
.................

Çok iyi maç olacağından şüphem yok. Şampiyonlar liginde final-fouru en çok hakeden iki takımdan birinin statü gereği elenecek olması üzücü. Kim elense hakikaten yazık olacak. Vakıfbank şimdiye kadar çok iyi bir performans sergiledi ve bence şuan için en iyi takım oyununu onlar oynuyor. Eczacıbaşı'na göre üstün tarafları blokları dolayısıyla savunmaları ve bitmek bilmeyen mücedeleleri.
Eczacıbaşı ise Gülden'i kaybetti. Onların ise üstün olan tarafları hücum güçleri, çok iyi servis atmaları ve biraz daha tecrübeli oyunculara sahip olmaları. Birde Micelli faktörünü unutmamak lazım. Bakalım hangisi galip gelecek. Zayıf nokları ise bence her ikisinde de aynı; pasörler. Özge-Nilay, Elif-Asuman. Her iki takımın her iki pasörünün de belli noktalarda iyi belli noktalarda zayıf yönleri var. Bunları yerinde kullanan avatajlı olacaktır.
Eczacıbaşı ise geçmişten gelen sevgim ve saygımla gönlümde bir adım önde. Önce Vakıfbank'ı sonra da Fba'yı eleyerek adlarını finale yazdırıp finalde gerekeni yapmaları dileğim.

Maç büyük hayal kırıklığı oldu. Bunun sebebi ise Eczacıbaşı. Yoksa Vakıfbank kanadında yine herşey yerli yerindeydi, gerçekten oynadıkları oyunla verdikleri mücadele ile takdiri sonuna kadar hak ediyorlar. Doğrusu bu kupadaki takımlara baktığımızda gösterdikleri performansın hakkı da kupa. Eczacıbaşı'nda ise bir durgunluk vardı, ne servis karşıladır, ne iyi hücum edebildiler ne de şimdiye kadar büyük silahları olan iyi servisi atabildiler. İyi de manşet gelmeyince pasör sıkıntıları su yüzüne çıktı. Gülden'in yokluğu malesef belli oldu. Serpil belki yetenekli bir oyuncu ama bu seviyede bu sorumluğu alması kolay değil.
Dilerim haftaya çok daha çekişmeli bir maç izleriz, Eczacı'nın bir daha böyle oynamayacağını düşünüyorum. Hak eden kazansın artık.

VGSTT-ECZACIBAŞI VİTRA

Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi 6’lı play-off turunda eşleşen iki Türk temsilcisi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile Eczacıbaşı VitrA, 3 Mart’ta bir kez daha karşı karşı ya gelecek.

3-0 Vakıfbank’ın galibiyeti ile sona eren iki ayaklı mücadelenin rövanşı 3 Mart Perşembe günü Burhan Felek Voleybol Salonunda saat 19:00’da başlayacak ve TRT Avaz kanalından naklen yayınlanacak.

Vakıfbank Final Four'da!...
CEV Şampiyonlar Ligi 6'Lı Play-Off'larda Eczacıbaşı VitrA'yı iki maçta da yenen Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Final Four'da Fenerbahçe Acıbadem'in rakibi oldu.

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TT: 3
ECZACIBAŞI VİTRA: 2

Gülden diyorum. :(
Serpil malesef defansta özellikle de manşette çok çok kötüydü. Gülden olduğu zaman Mirka'yı da manşette iyi saklıyorlardı ama bu iki maçta da Eczacıbaşı manşeti Vakıfbank'ın iyi servisleri karşısında iflas etti.
Artık gönlümüz Vakıfbank ile. Glinka, Poljak ve Nikolic önderliğinde dilerim mutlu sona onlar ulaşırlar, bunu en çok onlar hak ediyor.

Eczacıbaşı olsa Fenerbahçe'yi eleyebilirdi ama Vakıfbanka pek şans tanımıyorum ben.

Sezon başı Vakıfbank ve Nikolic ile ilgili hiç umudum yoktu ama onlar çok güzel cevap verdiler o yüzden Vakıfbank ile ilgili artık birşey demiyorum, her an herşeyi yapabilirler. Birde tek maç oynanacak, o gün hangi oyuncular, hangi takım gününde olur kestirmek zor. Fba sezon başından beri buraya hazırlanıyor bu onların üzerinde bir baskı da oluşturabilir, ama tam tersi de olabilir, aynı şey Vakıfbank için de geçerli. Baskıyı kaldırabilirler mi belli değil. Bende Eczacıbaşı'nın eğer tur atlasaydı şansını daha yüksek görüyordum, çünkü çok daha tecrübeli oyuncuları vardı ama Gülden'in sakatlığı herşeyi alt üst etti. Bakalım artık netice ne olacak.

Bu arada diğer taraftan da gelen son takım Pesaro oldu.
Final-four eşleşmeleri şöyle oldu:

VGSTT-FBA
R.Bakü-Pesaro

Bir yerde İtalyan varsa oraya sanş tanımak lazım. Hücumda Flier ve özellikle de Hooker önderliğindeki Pesaro kupaya uzanacakmış gibi geliyor. Belki de İtalyan takımı algısından kaynaklanıyordur, ama olurda kazanırlarsa en çok Skowronska'ya gülünür herhalde. Şampiyonlar Ligini kazanmak için ağlaya ağlaya buraya geldim diyordu, ama Pesaro bu sene kupaya uzanırsa onun için çok manidar olur.

DÖRTLÜ FİNALLLERİN PROGRAMI:

Cumartesi
15.00 Rabita BAKÜ (AZE) -Scavolini PESARO (ITA)
18.00 FENERBAHÇE ACIBADEM -V.GÜNEŞ SİG. T.TELEKOM

Pazar
15.00 3.lük maçı
18.00 FİNAL

Maçlar TRT 3 kanalında.
Pesaro şampiyonluk adayımdı ama Hooker sakatlık sebebiyle ülkesine gidip takımdan ayrılmış ve geri dönmemiş. Seneye R.Bakü takımıyla anlaştığı dedikoduları var. Bu durumda Vakıfbank-Fba kanadından gelecek takım şampiyonluğun en büyük favorisi olacaktır. İnşallah kupa Vakıfbank'ın olacak. Başarılar Vgsstt.

vakf.jpg

Vakıfbank GS yarı finalde Fenerbahçe Acıbadem'i yenerek finale yükseldi. Dünya kadar para harcadılar ama yine yenildileri. Bunlar hayatta kupa falan alamayacaklar Avrupa'da. Aziz Yıldırım fena oldu yalnız. :)

Not: Rakibin yenilgilerine bizi sevindirdiği için başkanımıza bir kez daha sevgilerimizi iletiyoruz.

Not: Rakibin yenilgilerine bizi sevindirdiği için başkanımıza bir kez daha sevgilerimizi iletiyoruz.

Evet ama aynı zamanda ortada FBA'nın yenilgisinden önce Vakıfbank'ın galibiyeti var, takım olmanın, mücadelenin neticesi var ve alınacak bir kupa var. Bu iş burada bitmez, o kupayı sonuna kadar hak eden takım yarın kupayı alacak inşallah. Yeterki Guidetti Nilay'ı unutmazlık etmesin.
Son olarak maç sonunda bizim en kolay yeneceğimiz rakiplerden biri Vakıfbank diyen Mehmet Ali Aydınlar'ın yüzünü görmek ise paha biçilemez. :)

Şampiyonlar Ligi Şampiyo... VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM

Her yerde o kadar artistlik yaptılar ki hakettiler ama bu sonucu. Vakıfbank'ı da tebrik etmek lazım tabiki. Özellikle 7-2'den sonra gösterdikleri dirençle aldılar maçı, çok iyi bir geri dönüştü, Fener çok hata yaptı tabi o sıralarda.

Sene başında yazmıştım, şimdi alıntılamak için aramayayım boş yere;

Bu kadar yabancı alarak hiçbir branşta şampiyon olamazsınız, dönüp dolaşıp yine Türk oyunculara muhtaç kalırsınız ama bunu Fb Acıbadem gibi yabancısever bir kulübe anlatmak zor tabiki.

Voleybolda muhtemelen 0 kupa ile kapatacaklar sezonu, harcadıkları paraların ise haddi hesabı yok...

Vakıfbank'ı tebrik edelim, Fb Acıbadem'i şampiyon görmek isteyen medyaya inat, umarım kupayı kazanırlar.

Umarım ilki başarır ve kupayı kaldırır Vakıfbank. Acıbadem yönetimini mosmor görmenin verdiği duygu, paha biçilemez... Finalde başarılar Vakıfbank GS

Vaktim yoktu çok takip edemedim gündemi ama videoları izledikçe karşı yakanın nasıl pislik bir kulüp olduğunu bir kez daha gördüm. Çok sevindim Vakıfbank'ın galibiyetine. Çok dalga geçmiş Fenerbahçe demeçlerle ama fena kapak taktılar. Tekrar helal olsun.