Türkiye Voleybol Ligleri

• Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Fofao diyecek söz yok tabi ki fakat yaklaşık bir ay önce Ze Roberto transferi ile Fofao transferini duyuran yabancı bir sitede bir İtalyan taraftarın yorumu vardı.
''İzlemekle iyi pasör olunsa Katarzyna Gujska dünyanın en iyi pasörü olurdu.''

Tomislav Coskoviç Türk Vatandaşı olmuş.

Hakan Dinçay FB TV Filede Fener programında Cumhurbaşkanı'nın başvuruyu imzaladığını söyledi.Önce Bakanlar Kurulundan geçmiş.Şimdi de CB imzalamış.Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşlerinden yeni kimliğini almasına kaldı iş.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Fb Acıbadem'in ligde zorlanacağını düşünen sadece ben miyim?

Değilsiniz.VGSTT'nin küçümsendiğini düşünüyorum.Yine çok iyi hamlelerle geliyorlar.Geçen sene o havayı yakalamış FB Acıbadem'i ne kadar zorladıklarını gördük.Bu sene çok ciddi iş yaparlar.Bir kupayı alırlar kanımca.

Eczacıbaşı da son 2 senede geride kalınca yeniden toparlanma sürecine girdiler.Yeni bir takımlar , ne olacağı bilinmez ama eğer uyumlu bir takım olurlarsa çok iş yapabilirler.

Ah be Skowronska :oops: kaderde ayrılık mı vardı :oops: gitti güzelim kız :? yakışmaz ki sana o forma

Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
[quote="Gazanfer Tosun":gf38ub3l]Fb Acıbadem'in ligde zorlanacağını düşünen sadece ben miyim?

Ben Eczacıbaşı'ndan umutluyum bu sene. Bence iyi hamleler yaptılar..[/quote:gf38ub3l]

Vgstt bitti gitti artık. Seneye kaparlar klübü. Bi takım menajerini bile rakibini kaptırır mı yahu ? Neyse, Tabiki de Ecz, Acıbadem'i zorlayacaktır. Ecz ilk hedefi lig olursa sürpriz bile yapabilir ligde...

Avrupa Liginde Final oynayacak Filenin Sultanlarının rakibi belli oldu.
24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde Ankara?da Başkent Voleybol Salonunda yapılacak A Bayanlar Avrupa Ligi Final Müsabakaları kuraları çekildi. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından bu sabah sonuçlandırılan kura çekiminde Türkiye?nin yarı finaldeki rakibi Bulgaristan oldu. 24 Temmuz 2010 Cumartesi günü Bulgaristan ile karşılaşacak A Bayan Milli Takımımız, bu maçı kazanması durumunda 25 Temmuz tarihinde Avrupa Ligi Şampiyonluğu için final oynama hakkı elde edecek.

24 Temmuz Cumartesi
17.00 israil - Sırbistan
20.00 Türkiye - Bulgaristan

25 Temmuz Pazar
17.00 3.lük Maçı
20.00 Final Maçı
.............
Maçları Ntv Spor canlı yayınlayacak.

Bakalım Bulgaristan karşısında nasıl oynayacağız merak ediyorum. Rakip, İspanya'ya göre daha kuvvetli bir ekip. Daha sonra elememiz halinde Sırbistan oynayacağız muhtemelen. Sırplar'dan bizden biraz daha iyi mental olarak, çok dirençliler ve psikolojik olarakta iyi oynuyan bir ekip. A takımdan bir tek Vesna - Ivana gelmemiş. Ivana'nın olmayışı avantaj tabiki de :) Bakalım ne olacak, Sırbistan ve Türkiye Turnuva'nın favorileri bence...

Vesna bayadır milli takımda yok ama her ne sebeble olursa olsun çok iyi bir sezon geçiren Ivana'nın kadroya alınmaması çok garip gerçekten, olmamasına şaşırdığım diğer bir isimde Antonijevic, Eczacıbaşında kötü bir sezon geçiren Ognjenoviç'ten daha önce düşünülmesi gereken bir isimdi ama oda kadroda bile yok. Neyse bizim için daha iyi tabi, eğer finalde karşılaşırsak ve Nikolic'te oynarsa çok fazla şey yapmaya gerek yok zaten, serviste onu bulalım yeter =)

Yaneva'nın performansı önemli Bulgaristan'da. Sırbistan'da nasıl Nikoliç varsa, Bulgaristan'da da manşette Vesileva aynı şekilde aksayabilir. :)

Bulgaristan maçını alamazsak büyük fiyasko olur, bu yüzden Sırbistan ile final oynayacağımız üzerine konuşursak;Zoran Terzic varken Djerisilo kadroya zor girer Nikolic'in oynadığı bir takımda ne varsa elinizdeki her şeyle servisi ona yüklemeniz lazım o zaman Sırp takımının tüm dengeleri bozulur. Sırbistan iyi manşet çıktığında hızlı ortadandan oynacaktır ortaların dikkatle takip etmesi önemli Molnar her topa vurur bir kaç yüksek topunu bloklamak konsantrasyonunu azaltır. Brakocevic umarım ekstra gününde olmaz.

İtalya'da saha kanarında yaptığı şovlarla takmını orta sıralarda ancak tutabilen Dragan Nesic Türkiye'de Türkiye'yi yeniyor. Chiappini sen Novara'yı böyle mi şampiyon yaptın, yardımcılıklarını yaptığın Cuccarini, Barbolini sayısız maç çevirirken sen hiç mi bir şey kapmadın. Oyuncu saklamak yok, manşet için oyuncu almak yok yazık çok yazık.

2-0 geriden 2-2 yap sonra son sette 12-6 öne geç seti 15-13 ver.. Esra takım kaptanı olacak bizi o yıktı son setteki hataları ile.. Ama yinede tebrikler güzel maçtı..

Ayrıca bulgaristanın koçu ne öyle ya her sayıda sanki futbol maçında gol atmış gibi seviniyordu hele ilk sayıda :)

Birde neslihan çok zeki bir oyuncu gerçekten..

Not: Şu an maçı Ntvspor veriyor ilk setin sonları..

Hadi ilk iki set maça giremedik, hatalar yaptık kaybettik diyelim ama final setini kendi evinde voleybol için mükemmel denilebilecek bir kalabalık ve destek karşısında 12-6'dan kaybetmenin herhalde bir bahanesi olamaz, şovmen bir adamın spikerin söylediğine göre beş bin seyirci önünde şov yapmasına izin verdik. Maç sonu Neslihan ben daha ne yapabilirim der gibi bakıyordu, öyle de oldu aslında, kız o berbat pasları bile mükemmel bir şekilde sayıya dönüştürdü, şu takımdan Neslihan gidince ne olacak onu merak ediyorum.

Emel Dizili' Alıntı:
Hadi ilk iki set maça giremedik, hatalar yaptık kaybettik diyelim ama final setini kendi evinde voleybol için mükemmel denilebilecek bir kalabalık ve destek karşısında 12-6'dan kaybetmenin herhalde bir bahanesi olamaz, şovmen bir adamın spikerin söylediğine göre beş bin seyirci önünde şov yapmasına izin verdik. Maç sonu Neslihan ben daha ne yapabilirim der gibi bakıyordu, öyle de oldu aslında, kız o berbat pasları bile mükemmel bir şekilde sayıya dönüştürdü, şu takımdan Neslihan gidince ne olacak onu merak ediyorum.

burada voleybolun tekniği konusunda konuşup da bilen arkadaşlara ukalalık yapmak istemem ama ikili hücum turu nedir bilirim, nasıl önlem alınacağı da az çok bellidir.. ben chiappini'nin maçın sonunda biraz etkisiz kaldığını düşünüyorum. maç kayıp giderken neşteri vuramadı.. yazık oldu. 2-0 dan geri gel, 12-6 öne geç sonra maçı ver o kadar seyirci önünde.

rakibin coachu da şovmen falan değildi bence.. şovmenler şov yapanlardır.. burada bir şov değil soytarılık vardı.. olsa olsa saray soytarısı olur. her sayıda oyunculardan fazla sevinmek, yerlerde yuvarlanmak, hoplamak zıplamak bir milli takım hocasına hiç yakışmıyor.. Öyle bir coach ile kazanacağımıza böyle coach ile kaybetmeyi yeğlerim.. Tabii böyle bir coach ile kazansak daha da sevindirici olacaktı ama olmadı işte..

Bizim sorunumuz belli bir sistem yaratamayacak hoca ile çalışmak oldu. En büyük hatamız bu idi !

İlk altı'sı sürekli değişen bir takım, haketmeyen oyuncuların takımda olması ve sürekli Neslihan'ın eline bakan bir takım vardı.

Bir kere bizim liberomuz Nihan tek kelime ile "rezalet" bir libero. Gülden gibi bir liberomuz varken acıbademden manşet özürlüsü bir libero ile oynuyoruz. Skandal !!

Naz'da o kadar basit oynatıyor ki takımı insanın uykusunu getiriyor maçta. Sen takımın beynisin yahu ! Nasıl bu kadar basit ve düz oynatırsın takımı aklım almıyor ? Kesinlikle bu takıma Elif ve Gülden'in girmesi lazım.

Takımımızın böyle olmasının başlıca sorumlularından biri Alle'dır. Sayfalarca teknik - taktik yazısı yazabilirim fakat bundan sonra kime ne fayda ? Şimdi önümüze bakacağız, yeni antrenör gelicek umarım daha iyi bir Milli Takım seyrederiz !

Türkiye Voleybol Federasyonu İtalyan ekolüne geçerek doğruyu yapmıştır fakat antrenör seçiminde hata yapıldığı görülüyor. Ale İtalya'nın kabiliyetli antrenörlerinden biri olarak görülüyordu. Mevcut sistem içinde Asystel Novara'da da başarılı işler yaptı ama kendini geliştirmesi açısından bir süre daha İtalya liginde kalması daha iyi olabilirdi. Bir sistem, düzen oturtulması için Marco Bonitta veya en azından Marcello Abbondanza gibi sistem antrenörlerinden biri seçilseydi eğer milli takım şu an çok bir seviyede olabilirdi.