US Open- Amerika Açık Tenis Turnuvası 2011

Flushing Meadows yaklaşırken , Amerika açık turları denen turnuvalar da ısınarak devam ediyor..
Us Open 29 Ağustos Pazartesi günü start alacak ama biz tamamı Kuzey Amerika'da oynanan bu hazırlık turnuvalarını da aynı başlık altında konuşabiliriz..

Konuyla ilgili ilk haber, son iki Us Open'ı kazanan Kim Clijsters'tan.. İlk hazırlık turnuvasının ,ilk hazırlık maçında ilk seti kazanmış haldayken sakatlığının nüksetmesi sonucu maçtan çekilmiş.. "Daha çok zaman var, hazır olmaya çalışacağız " diyor ama Wimbledon'a da böyle girip hemen elendiğini hatırlıyoruz..

Clijsters katılsa da katılmasa da işi zor.. 2012 sonunda tenisi bırakacağım diyordu.Bu sene hep sakat geçti.. Beklemeyip erken bir emeklilik kararı alabilir..
 
Bayanlar bu hafta Toronto'da Rogers Cup'ı oynuyor.. Turnuva başlarken, dünyanın ilk 20 tenisçisi de ana tabloda idi ama elenmeler başladı.. Yukarıda belirttiğimiz üzere Clijsters sakatlandı ve elendi mesela.. Bu ara bir Radwanska modası var bayanlarda.. Serena'da iyi döndü ve her gün biraz daha iyi oynuyor.. Us Open'ın şu anda 1 numaralı favorisi..

Erkekler ise Rogers Cup'ı Montreal'de oynuyorlar.. Kare as burada idi ama Murray hemen elenince ilk turda, büyük üçlü kaldı.. Murray ne yapsa şaşırılmıyor artık.. Burada bir Federer-Djokovic yarı finali ufukta görünüyor.. Nadal ise tablonun diğer tarafında.
 
Tek grand slam şampiyonluğunu burada kazanan Del Potro için 2011 yenilenme yılı oldu. Hep, biraz daha iyiye gitti ve şimdi tekrar New York'ta olacak. "Şampiyon olabilirim " demiş.. Zor ama olursa da kimse şaşırmaz.. Djokovic dışında kimi yense ben şaşırmam şu anda.. Murray zaten dengesiz, Federer bitti, Nadal bu sene iyi oynamıyor v.s. İstikrarlı ve dirayetli rakip Djokovic..

Bu arada Federer " takvim slam ( bir sezonda 4 grand slamin tümünü kazanmak) yapabilirim " demiş.. Federer en son ne zaman slam kazanmıştı , insanlar bunu unuttu. O çıkıp hepsini kazanacağım diyor..Emeklilik planlarının tam zamanı. Şu altın kariyeri daha fazla örselemenin mantığı yok.
 
Cilic sahadan sildi Del Potro'yu, zaten çok kapasiteli adam Cilic oyun tarzı da mükemmel ama iniş-çıkışları fazla, istikrarsız bir adam. Keşke istikrarlı olsa da sert kort grand slamlerinde sürekli çeyrek final yarı final yapsa.
 
Nadal, I. Dodig diye birine yenilip elenmiş..Yine de çok kötü oynasa bile finale kalır Us Open'da.. Djokovic ile finalden önce eşleşme ihtimali yok çünkü..

Dün yarım yamalak R.Vinci, C-Wozniacki maçına takıldım.. Vinci 2-0 kazanırken, ikinci seti kaf dağının arkasından aldı geldi.. 5-1 den 7-5 aldı sanırım.

Çok takip edemiyorum ama gördüğüm tek şey Serena W nin döndüğü, turnuvayı da O kazanır.
 
Tsonga, Rogers Cup'ta Federer'i bir daha yenmiş.. Garip ama gerçek.
Sharapova bildiğiniz gibi, yine aldığı maçı verdi dün gece.. Artık tüm bağlarımı kopardım kendisiyle..
Djokovic ve Serena W. en formda oyuncular.. US Open'ı da bu arkadaşlar kazanacak gibi duruyor.
Erkeklerde iyi kura çekerse Del Potro her şeyi yapabilir. Sakatlıktan tamamen kurtuldu ve burada eski şampiyon olarak oynama avantajı var.
 
Serena W, bir yıl aradan sonra dönüp oynadığı 4. turnuvadan 2. şampiyonluğunu çıkardı dün gece Rogers Cup finalinde Stosur'ı yenerek.. Stosur da 11. finalinden 9. mağlubiyetini aldı.. Bu maçları oynayamadığı açık.. Roland Garros dahil, hep finalde kaybetti..Bu hafta bayanlar Cincinati'de olacak.. Clijsters hala sakat, hala yok..

Erkeklerde Djokovic, çok iyi oynayan Mardy Fish'i finalde yenip Montreal'i de kazandı. Tüm 2011 boyunca sadece 1 maç kazandığını unutmamak lazım. İnanılacak gibi değil. Us Open'ı da kazanacak..

Şimdiden Serena W. ve Djokovic şampiyon olur ikilisine bahis yapmak lazım. İkisine de rakip yok görünüyor.
 
Nadal , Clijsters ve Caroline Wozniacki.. Bu üç isim sakatlıklarına rağmen Us Open'a katılacaklar. En azından şimdilik katılacak görünüyorlar..

Nadal'ın bileğindeki sakatlığı sürüyor.. (Wimbledon'da Del Potro maçındaki sakatlık ).. Clijsters kuzeninin düğününde dans ederken ayağını burkup Roland Garros öncesi şoka girmişti.. Hala da çıkamadı.. Karın kaslarında problem varmış.. Us Open oynamaya çalışacakmış ama oynasa da bir şey olmayacağı belli.. 2012 de bırakmayı düşünen biri için fazla sakatlanıyor, her an bırakabilir..

Önüne gelen her trnuvayı oynadığı için , meşhur tavşanlı reklamdan esinlenerek "energizer" lakabı takılan C.Wozniacki'nin de omuzunda ciddi problemler varmış.. Çok maç oynamanın acısı elbet çıkacak. Bir de başında, grand slam kazanamamış 1 numara olma belası var tabii.. Yakında o 1 numara koltuğuna Serena W. oturur, Caroline de biraz rahatlar diye düşünüyorum.
 
748334-8855419-317-238.jpg


Hazırlık turnuvası diyebileceğimiz Rogers Cup'a hazırlık olan Federer-Marsel maçından bahsedilmemiş. Antreman maçı belki ama olsun.
Şöyle:
http://tr.eurosport.com/tenis/marsel-ile-federer-idmanda_sto2903037/story.shtml

Bir Grand Slam'de de bu ikiliyi görmek isteriz.

Birde Novak'la ilgili şöyle birşey var:
http://www.whosay.com/novakdjokovic/videos/55035
 
Cincinnati ATP finalinde Murray, Djokovic 'i yendi.. Djokovic ilk seti kaybettikten sonra sağ omzundan sakatlandı ve 2. sette 3-0 geride iken maçı bıraktı..

Bayanlarda ise Sharapova, geriden gelip Jankovic'i yenerek şampiyon oldu.. Jankovic, antrenör değiştirdikten sonra hemen bir kıpırdadı..

Bu arada Marsel'de Us Open elemeleri öncesi tekrar ilk 100 e döndü.. Bugün açıklanan sıralamada tam 100. sırada.
 
Turnuva 2 gün sonra başlıyor.. Bir araba dolusu sakat var..

Erkeklerde Raonic'in de çekilmesiyle tam ve yarı hasarlıların sayısında epey artış oldu. HEwitt, Querrey ve Robredo zaten yoktular. Ferrer ve Roddick hasardan dönen isimler, Murray ise her an hasar çıkartabilir gibi duruyor bacağından ötürü. Kuzumuzu şimdilik hasarsız kabul edebiliriz, ayağı epeyce düzelmiş galiba, tabak yanığından oluşan baloncuklar da US Open başlayana kadar iner diye düşünüyorum. Berdych omzundan hasarlı, Tsonga da öyle. Söderling döneceğini söylese de durumu epeyce ciddiymiş. Son resmi sakat Djokovic de durumu kötü olanlardan. Dinlense atlatılabilecek sakatlığı, 10 gün boyunca üzerine gidilmesi sonunda maça devam edemeyecek kadar kötüleşen Novak, önümüzdeki 1 hafta dinlense bile 3. turdan itibaren tekrar omzunu hissetmeye başlar diye düşünüyorum. En önemsiz sakatlık bile bu derece büyütüldüğünde 1 hafta geçmez büyük ihtimalle.


Kadınlarda ise Kim Clijsters'ın turnuvadan çekilmesi bir hafta kadar önce gündeme oturmuştu. Şüphesiz turnuvanın en önemli kaybı. Amerika Açık sonrası geri dönmesi bekleniyor. Onun dışında Kleybanova, Safina ve Chakvetadze gibi çeşitli sebeplerle ara veren isimler de yok bu slam'de. Dominguez Lino ve Bacsinszky ise diğer çekilen isimler. Serena bilindiği gibi Cincinnati'den ayak parmağındaki sakatlığıyla çekilmişti. Haftasonu Kardashian'ın düğününe gideceği için de bir hayli tepki çekmişti. Önemli sakatlık değil tabii. Canavar gibi geri dönecektir Amerika Açık'ta ve turnuvanın da net favorisidir...


kaynak: true grand slam
 
New York civarında Irene Kasırgası pazar-pazartesi bekleniyormuş.. Tam turnuvanın başlama saatleri.. İnsanlar kuru gıda, pil, su falan biriktirip, camlarına tahta çakıyorlarmış.. Herhalde turnuva da kasırgadan payını alıp sekteye uğrayacaktır..
 
Bu arada kuralar da çekildi.. Federer, Djokovic'in tarafına düşerken, doğal olarak Murray de Nadal ile tablonun alt tarafında..Yine en zor kura Nadal'da erkeklerde Goluben, Nalbandian ve Melzer diye başlıyor.. İşi çok zor..

Bayanlarda önemli olan, aslında 1 numara olması gerekirken verdiği ara nedeniyle 28 nolu seribaşı olan Serena'nın nereye düşeceği idi.. 2.çeyreğe, hemen Azarenka'nın dibine düşmüş.. 2.turda Azarenka ile 3. turda Ana Ivanovic ile ve 4. turda J.Jankovic oynama ihtimali var.. Tablonun orasından çıkarken büyük kıyım yapacak.
 
Irene Kasırgasının New York-New Jersey üzerine gittiği hep söyleniyor. Organizatörler, turnuvanın sekteye uğrayabileceğini ve takvimin değişebileceğini bildirmişler.
 

Üst