İlk set 6-4 Rafa.
Ben Djokovic'in son 1 aydır aynı tenisi oynadığına inanmadığımdan ve Nadal'ın da bu döngüyü kırmayı çok istediğini bildiğimden bu sefer Nadal diyorum. Federer bu kadar yaklaşırsa Nadal bence kopartır.. Haydi bakalım.
Bu Williams kardeşler bir garip. Bir süre ortada görünmüyorlar, sonra katıldıkları turnuvada şampiyon oluyorlar. Artık Serena şampiyon olur bu performansla. Erkeklerde Djokovic show'la falan aldı maçı. Ben yine de Nadal'ı favori görüyorum.
Maçın ilk setini izledim iş dolayısıyla.
Nadal'ın, Novak karşısında uzun süredir yenilmesinin sebepleri arasında psikolojisi olduğu kadar oyun tarzı da var. Novak, Soderling, Del Potro, İsner gibi gerine gerine forehand vurmasını seven ve bu işi çok iyi yapan biri. Hatta öyle geriniyor ki vururken, iki ayağı bile yerden kesiliyor. Böyle oynayan isimlere karşı ne kadar savunma yaparsan yap bir noktadan sonra yetişemeyeceğin toplar olacak.
Ama ne zaman slice oynamaya başladı Nadal, Novak'ın vuruşları etkisini kaybetti. Vuruş yapmak için gerinmek yerine eğilmek zorunda kaldı ve hataları arttı.
Nadal, böyle isimlere karşı oyun tarzını biraz değiştirmeli yoksa işi zor. Tam da Federer'in piyasadan silinmeye başladığı, grand slam sayılarının artacağı bir zamanda zibidinin biri çıkıp tekere çomak soktu.
Yalnız Novak, o sağlık molasından nasıl bu kadar sağlam döndü onu da hâlâ anlayamadım. Adam çok anormal bir şekilde savunma yapmış, toplar çıkarmış. Sırpı öldür hakkını da ye....