US Open- Amerika Açık Tenis Turnuvası 2011

Nadal'ın Nalbandian maçından sonra basın toplantısında dizine giren kramp çok kötü bir görüntü oluşturdu. Adam kıvrandı, yığıldı kaldı.

Diğer maçlarını etkilemese bari...

Ana, bu yıl iyi gidiyordu ama adeta duvara çarptı. İmkansız gibi ama e bir sürpriz yapıp kendine gelsin artık...
 
Nadal'ın Nalbandian maçından sonra basın toplantısında dizine giren kramp çok kötü bir görüntü oluşturdu. Adam kıvrandı, yığıldı kaldı.

İlginç bir görüntü olmuş.
http://www.youtube.com/watch?v=ABY0BR8d_z0&feature=player_detailpage#t=140s

Bayramdı düğündü derken pek takip edemedim ama kaçan birşey yok, daha yeni başlıyor en azından erkekler kısmında. Bayanlar bildiğimiz gibi, Li Na ve Kvitova elenmiş bile, ilk turdan olması ayıp olsada artık bu durumu süpriz diye nitelendirmek yanlış. Eğer bir bayan tenisçi üst üste bir kaç başarılı turnuva geçiriyorsa o zaman süpriz demek lazım.

Bugünün bazı maçları:

Serena - Ivanovic
Tsonga - Mardy Fish
Wozniacki - Kuznetsova
Federer - J. Monaco
Djokovic - Alexandr Dolgopolov
 
Dün Penneta, Peng karşısında tarih yazdı. 2.setin tie-breakinde 5-0 ve sonrasında 6-2 geri düştü.. Bu arada kusar gibi hareketler yapmakta ama çıkaramamaktaydı.. Sonra kendine gelip tie-break'i 8-6 ya çevirip çeyrek finale çıktı, kariyerinin en büyük başarısını egale etti.. Sharapova'yı da elese Flavia Pennetta her daim kalbimizdedir.. .Kerber i yenerse ki yenilirse ayıp, ilk kez bir slamde yarı final görecek..

Aşağıda "kas yığını " Stosur, gerçek bir boğuşmadan sonra Kirilenko'yu tuş etmiş.. 2. setin tie-break sonucu 17-15.. 5-6 tie-break birden oynamışlar..

Zvonareva'nın Lisicki'yi kolay elemesi şaşırtıcı..

Bugün Serena-Ivanovic maçı var.. Ana iki sette toplam 4 oyun alırsa bence başarılı sayılır..

Kuznetsova,Wozniacki'yi vuracak diye bekliyorum.. Petkovic de devam edecektir..
 
Erkeklerde ilk 8 seribaşından 6 sı yola devam ediyor..Nasıl 5 nolu seribaşı olduğunu çözemediğim David Ferrer bile elenmemiş..

G.Muller'in Del Potro'yu elemesi önemli ama Nadal'ı geçmeye yetmez.. Nadal için Potro'nun elenmesi iyi oldu. Nalbandian üzerine iyi gitmezdi.. Bir sonraki turda da Roddick geliyor görünüyor..

Orta bölümde Murray iyi gitti..Kendisi saçmalamazsa Isner veya Simon'a yenilmeyip yarı finale varıp, Nadal'ı bekleyecektir..

Yukarıda Djokovic çok kolay.. Dolgopolov ve rakibi Tipsarevic engel olamaz..

Federer de Monaco karşısında ter atar ama çeyrek final maçı kemik. Wimbledon'da yenildiği Tsonga'dan rövanşı almak zorunda ki bence Tsonga daha da formda.. Tabii önce Tsonga'nın kazanmak için Fish'i yenmesi gerekiyor ki kesin 5 sete gidecek bir maç bence..Sanmıyorum ki Federer bunlardan birini yenebilsin..

Bu arada Federer'e iddia şampiyonluk için 1 /7 veriyor.. Büyük oran, kimse inanmıyor artık..

Biz bu geceki oyunlarımızı Serena, Petkovic ve Federer set vermeden kazanır, Kuznetsova da Wozniacki'yi bir şekilde yener şeklinde oynadık. Sabaha tahsilatı yaparız.
 
Tsonga zorlu ve uzun bir maçın ardından Fish'i 6-4 / 6-7 / 3-6 / 6-4 / 6-2'lik setler sonucunda 3-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Rakibi Federer..
 
Bugünün maçı Federer-Tsonga. Saati çok sevimsiz yalnız.
Güzel maç olacaktır ve Federer rövanşı alacaktır, inanıyoruz.

Onun dışındaki maçlarda erkekler kısmında favoriler süpriz yaşamazlar herhalde.

Mullar - Nadal
Ferrer - Roddick
Young- Murray
Djokovic - Tipsarevic
Isner - G. Simon

Stosur - Zvonareva --> ?
Kerber - Pennetta --> Pennetta
Wozniacki - Petkovic --> Petkovic
S.Williams - Pavlyuchenkova --> Serena
 
Kadınlar finali Pazar, erkekler finali Pazartesi oynanacak.

Federer'i çok iyi buldum, Djokovic de zorlanıyor turnuvada bazı setlerde. Özellikle servis oyunlarında sıkıntı yaşıyor Djokovic o müthiş formunun biraz gerisinde gibi şu an. Federer inşallah kazanır ve devrinin kapanmadığını gösterir bizlere:) Murray finale yakın diğer oyuncu, Nadal'da sıkıntı var Murray ise daha formda ona göre.

Kadınlarda Serena-Stosur finali çok yakın.
 
Federer intikamını almış Tsonga'dan. Novak'a Fransa'daki tarifeyi aynen uygulamasını canı gönülden istiyorum. Sırp, rum, yunan topu bir benim için. Bunlar kazanmasın da gerisi önemli değil.

Nadal'dan pek ümidim yok ama beklenen finali göstersinler artık. Özledik...
 
Fedex tekrar ispatlamak istiyor kendini burda Novak'ı bu yıl yenen tek oyuncu(sakatlandığı maçı saymazsak Novak'ın).Daha derli toplu haydi FEDEX.
 
Madem rövanş almak günü gelmiş, o zaman sıra Djokovic'te. Roland Garros tarifesine gerek yok, Federer Amerika Açık'ta Djokovic yenmeyi sever, onlardan birini uygulasın yeter.
 
Federer'in şampiyonluk için Djokovic-Nadal ikilisini geçmesi gerek.Biraz zor gibi.Nadal,Roddick'i geçmeli ilk önce.Nadal'ın elenebilceği bir rakip aslında Roddick ama Nadal ilk seti aldı sayılır.Sempati duyduğum 2 tenisçi Federer ve Roddick.Bir final oynasalar ne güzel olurdu beaa :D
 
Erkeklerde 1-2-3-4 numaralar yarı finale ulaştı bir kez daha.. Federer-Djokovic bugün tsi 19.00 da eurosportta. Djokovic'in formunda ve fiziksel gücünde geri gidiş var.. Zor maç olur.

Nadal, Roddick'i çok kolay geçti.. Murray aslında daha formda ama Nadal daha dirençli, inatçı ve müsabık olduğu için kazanacaktır..Bu maç da Fedex-Nole maçının arkasından Eurosportta.

Ben bir daha kazanmak için yanıp tutuşan Federer'in Djokovic'i zor da olsa yeneceğini ve Nadal ile final oynayacağını sanıyorum.
 
Bayanlarda C-woz buraya iyi geldi ama Serena'yı yenme gibi bir şansı yok.. Serena vurur..

A.Kerber setler 1-1 ken sakatlanan Pennetta'yı 3.sette zorlanmadan geçti. Aslında Penneta'nın bırakması lazımdı maçı ama kariyerinde hiç slam yarı finali olmadığı için direndi biraz.Bir daha da zor gelir buralara bu kafayla..

Stosur, Kerber'i bir şekilde yener ama Serena imkansız.. Stosur zaten sürekli final kaybeden bir oyuncu görünündeydi.. Yeni bir halka eklenir seriye.. Bugün yarı finaller oynanacak.
 
İnanılmaz bir şekilde kaybetti Fedex 2 maç puanı atamadı 2-0 dan 3-2 kaybetti.Mental sorunları var başka açıklaması yok bunun.Ve bugün Djkokoviç,Fedex'i emekliye ayırdı bence...
Nadal 6.oyunda zorlandı ama 3-3 yaptı ilk sette.
 

Üst