Washington Wizards Baby




22'inci Kocumuz Flip Saunders

Daha once ismini duyurdugum Flip Saunders ile Wizards'im resmi olarak anlasmis.
4 senede 18 milyon dolar gibi bir butce ile iki taraf anlasma saglamis.
Ed Tapscott ise organizasyonda yer alacak.
Hayrili olsun.
 
Basin toplantisi



Bugun Ernie Grunfeld, Flip Saunders'e basina taniti. Bizim Wizards sitesinden bir eleman Flip Saunders ile konusma imkani bulmus. Flip Saunders verdigi demecte, Verizon Center'e cehnemme cevirmeyi planliyormus. Oyle bir yer yapmaya calisacakmis ki, rakiplerin gelmek istemiyecegi bir mekan olacakmis. Goreve neden geldigi sorusuna ise Flip Saunders su cevaplari vermis.

1. Sn. Poll'in sampiyonluk arzusu icin. (Sayin Pollin, takimin sahibi).
2. Ernie Grunfeld'in sahada kazanan bir takim istedigi icin. ( Ernie Grunfeld takimin baskani.
3. Wizards takimi oldugu icin, sonrasini anlamadim kusura bakmayin :)

Evet kisa bir basin toplantisi oldugu gibi, basin toplantisinin sonuna dogru yetistim. Bu ayrintilar en onemli ayrintilar idi. Seneye ne denli bir Wizards izleyecegimizin bir ongorusu. Bu sozlerin sadece laf olarak kalacagini degil, icraat ile harmanlanacagina yurekten inaniyorum.

Bu arada beni draft heyecani sardi. 2 ay kalmasina ragmen draft'a muthis heyecanliyim. Bu sene pirlanta gibi gencler cikacak draftan. Ilerleyen zamanlarda draft ile ilgili konusmak daha hos olacak.

Welcome Saunders...
 
Play-Off'dan dolayi. Bu topic biraz arkalarda kaldi.

Draft yerimiz belli oldu. 5 olduk. Siralamada 2 idik, sans toplari yanimizda olmadigi icin, 5 ile yetindik. Simdi Wizards 5 koruyacak, ve en iyi adami sececek. Yahut darft hakkini bir baska takima verip, veteran bir oyuncu ile anlasacak.

Draft hakkini tutup en iyi adami cikaracagimiz 2'inci olasiliga gore daha agir basiyor. Haftaya kamp programinda, ust siralarda draft edilmesi beklenen oyuncular Wizards ile kamp yapacak. soylenenlere gore.

James Harden ismi agir basiyor. Kendileri verdigi demecte, Arenas ile oynamakta mutluluk duyacagini soylemis. Takima katki yapmak istiyorum. Kendim icin degil. Caron Butler, Gilbert Arenas, Antawn Jamison gibi yildiz oyunculara, sut imkani saglamak istiyorum demis James Harden ek olarak Arenas cok iyi bir oyuncu oldugu icin, Wizards'da cok iyi bir takim. Eger saglikli dondugu an, Wizards takimi limitsiz bir takimdir.

Diger ust siralarda secilmesi beklenen oyuncular ise, (Evans, Harden, DeRozan,Curry) onlarda haftaya Wizards ile kamp yapacakmis.

Tyreke Evans, Ben bir combo Guard'im. Wizards takimi saglikli oldugu surece, Nba'in en iyi takimlari arasinda yer aliyorlar. Ben Gilbert'dan cok sey ogrenmek istiyorum. Asla sure alamadigim diye bozgunluk yapmam. Suremi bekleyecem ise, beklemeye raziyim. Demis Tyreke Evans.

Stephan Curry ise, ben kendimi gercek bir 1 numara olarak goruyorum. Eger Arenas yeniden 2 numaraya cekerler ise, ben 1, Arenas 2 gercekten eglenceli olur.

Demar Derozan ise, Usc universitesinde 1 sezon oynadiktan sonra, kendisi cok atletik bir oyuncu oldugu icin, Vince Carter benzetiyorlarmis. Nba'de kendimi gostereyim, sonra Vince benzetiyormusunuz karari veririsiniz demis Derozan.Ek olarak ise Nick Young'da Derozan gibi Usc universitesinde oynadigi icin, WIzards takip ediyormus. Bir diger nedeni ise Wizardsi takip etmesinin ise, Arenas Nba'de en begendigi oyuncular arasinda yer aliyormus.

Zamana ihtiyaci olan gencler var.
Bakalim aralarindan kimi sececek Wizards ?
Zaman herseyi gosterecek.
 
Bu sezonu Boston'da tamamlayan Stephan Marbury'nin önümüzdeki sezon Wizards'a katılması bekleniyor..Bu transferde , daha önce Minnesota'da beraber olduğu coach Flip Saunders'ın etkili olduğu söyleniyor..
 
Seneye Washington gümbür gümbür geliyor geçekten.Arenas iyi tatil yapıyor uzun süredir ve umarım yazın sıkı çalışarak eski form düzeyine bir an önce döner.

Aslında Washington basketbolun temel kurallarına pek uymayan bir kulüp.İyi birer 2-3-4 numarayla başarılı olmak istiyorlar.1 ve 5'in kadar konuşacaksın diye klişe bir laf var basketbolda.İlginç tabi.Ama sempati duyduğum bir takım.Draftta da 5.sırada yer almaları kötü oldu.Olası bir 1.sırada Blake Griffin ile pivotsuz ilginç bir sistem oluşturabilirlerdi.2'yi çekmiş olsalar Ricky Rubio'nun bu takımı iyi yöneteceğine emindim.3.sırayı çekseler bile Hasheem Tabeet gibi bir devi alırlardı takıma ki uzun oyuncuların ne yapacağı belli olmaz.Bu adam çok çalışarak NBA'ye ilerde damga vurabilir.O da olmadı.5.sıradan kimi seçmeyi düşünceklerini bilmiyorum ama sanki şuan takımın ihtiyacı olan 1 numara gibi daha çok.Brendan Haywood ve Andrey Blatche sağlıklı olurlarsa pota altındaki sorunu çözerler sanırım.O halde;

5.Draft Seçimi&Javaris Crittenton
Gilbert Arenas&Nick Young&DeShawn Stevenson
Caron Butler&Dominic McGuire
Antawn Jamison&Darius Songaila
Brendan Haywood&Andrey Blatche&JaVale McGee

Bu takım hiç de fena durmuyor aslında ;)
 
Arenas 1 numara oynayacak seneye. Draft hakkini ise muhtemelen 2 numaradan yana kulanacagiz. James Harden olacak buyuk ihtimal. Yahut 5 numara'yi bir takim ile takas edecegiz.

Henuz net bir yorum yapamayacagim kadro ile. Cunki kontrati bitenler olacak. Temizlik yapacagiz. Juan dixon kesin olarak yollanilcak. Mike James,Darius Songaila,Etan Thomas, Pecherov bu isimler belirsiz. Aslinda pecherov'un 1 senelik daha kontrati var, yanliz onu takas malzemesi olarak kulanabiliriz.

Cok konusuluyor, Dallas'in gozu 5 numarali pick'de imis. Karsiliginda bir veteran oyuncu verebilirlermis konusulanlara gor. Gercekten hersey cok karisik.

Javaris Crittenton,Nick Young,Dominick Mcguire,Andray Blatche,Javale Mcgee ve olasi bir 5 pick, bu takimin gelecegi. + 2 tur en ust siralardan ise bir oyuncu secebiliyoruz. 5 numara'yi bilmem alt siralar ile takas edip 2 tane o civarlardan bir oyuncu draft edebilecegimiz konusuluyor.

Aslinda iyi bir takimimiz var. Bu takim saglikli oldugu zaman, Play-Off kalibresinde bir takim.

Bakalim bu hafta muhtemelen (Demar Derozan,Stephen Curry,James Harden,Tyreke Evans) gibi oyuncular ile antreman gerceklesecek. Flip Saunders'in sistemine hangi oyuncu uyuyor yahut 5 numara'yi degistirecekmiyiz hep beraber gorecegiz.

hucumcu bir takim izleyecegimiz kesin seneye. Yanliz defans oturturmasi gerekiyor Flip'in. Aklinda birseyler vardir.

Arenas'in bu yaz calistigini biliyorum. Youtube'da girip bakabilirsiniz. Eskiden yasaddigi sakatliklardan sonra canini disine takip nasil calistigi gosteren videolar var. Nba'de en caliskan, en saygili oyuncularindan biri Arenas.

Su draft bir gelsin, hersey netlesin,
o zaman yazmak daha mantikli olacak idir.
 
Beni Wizards'li yapan, hayat hikayesinden cok etkilendigim adam.
Boyle olmamaliydi, uzgunum ustad :( az beklemedik her seferinde sakatliginda geri donmen icin.

Bu sezon ilk macimizi Dallas musabakasi ile acmis idik. Mukemmel bir baslangic yapmis idik. Dallas'i deplasmanda yenmesini bilmis idik.

Gilbert Arenas harikalar yaratmis idi. Geri mi donuyor diyordum.

Ta ki, soyunma odasina silah getirene kadar. Cocuklarindan saklamak icin goturmus silahi. Sonrasinda javaris'e silah dogrultugunu yazdi medya.

Sadece basketbolun ile anmak isterdim seni.

Bu isleri yapacak en son adamdin.

Hala seviyorum seni. Keske bunlar yasanmasaydi.

Az once videolarini izlerken guluyordum. Arenas cok komik bir yapisi olan birisi.

Belkide dun gece Philly'e karsi son macini oynadin.

Son kez Wizards formasini giydin.

asil calismalar yapardin sakatligini atlatman icin. Aslinda bu sezon takim iyi gitmesede sen 2 numarada oynamamana ragmen istatisttiklerin cok iyi id.

Az once bu topic'de yazdiklarimi okudum ve Pistons maci ile geri dondugunu hatirladim. Bu sezon buraya bir sey yazmadim. Evet Charlotte maci oncesi birseyler yazmis idim yanliz gonderememis idim.

Gilbert umarim son macin degildi dun oynadigin musabaka. Bakalim ceza ne olacak, indirim gelecek mi ? gelmez ise ne yapacagiz ?

Son olarak bir yazi daha yazmis idim, o silinmis.

Yanliz simdi gozuken son yazida isem,hucumcu bir takim izleyecegimiz kesin seneye. Yanliz defans oturturmasi gerekiyor Flip'in.

Aklinda birseyler vardir. demisim.

Ne hucum edebiliyoruz. Ne de defans yapabiliyoruz.
 
bu sene bir daha oynayamaz bence..
ikinci bir karara kadar oynaması yasaklandı..
wizards yönetimi de nba yönetimine destek olmuş..
bir daha wizards forması giymesi, bugün konuşulanlara göre zor..
olay soğursa, çıkıp özür dilerse falan bilemem ne olur..
asıl sorun silah getirmesi değil.. o bir hata olarak görülüyor ama
bunun şakasını yapması, dalgasını geçmesi ve sixers maçından önce kameralar önünde bunu yaması stern'ü çıldırtmış olmalı..
 
Getirdigi 4 silahin hepsi bosmus. Javaris'in getirdigi silah ise dolu.

Bence Javaris birdaha formayi giyemiyecek.

Javaris Crittenton loaded a gun and chambered a round in the Wizards' locker room, according to the Washington Post ...

Gilbert ise beklemede.

Sixers macinda yaptigi konusma ve Sixers maci oncesi eli ile silah isareti yapmasi, ve bunu arkadasina dogrultmasi sonucunda bu karar alindi.

Hoopshype sitesinde bir uye guzel bir sey yazmis.

From what I read today about what ocurred according to Arenas... well, Crittenton is the bigger punk here, altough Arenas is a total idiot for playing him like "I'll blow up your car" and then pulling a prank like the one with the unloaded guns after he said he'll "shoot his knee" in return. Gil thought he has balls and a nice sense of humour. Too bad Critt did not understand it. I mean, Crittenton is a nobody in this league. Why the hell would someone like Arenas risk his entire career in such stupidity?

Kisaca, bugun okudugu Arenas hakkinda bir yazi ile gorusunu belirtmis, Crittenton daha suclu olan sahis, Arenas senin arabani yakarim demesi tamamen Arenas'in sacamaligi olsa da. Saka yapip " bos silahi" ile senin ayagindan vururum demesi. Crittenton ise espriyi anlamamis. Crittenton bu ligde hic birsey. Arenas gibi birisi neden bu sacmalik icin kariyerini sonlandirsin
demis.

Bu arada Sixers maci oncesi o bahs edilen resim.

33jkavp.jpg
 
Yalnız röportaj doğruysa, Arenas hala akıllanmamış.Türkiye'de maçlardan, düğünlerden sonra silahla kutlama yapıyorlar. Bu özgürlükten hoşlandım, kendimi rahat hissedeceğim falan demiş.

Nilay Abla,

Bu cümlelerden işkillendim biraz. Yanlış anlama da, kesin yapılmış mı bu röportaj?
 
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Yalnız röportaj doğruysa, Arenas hala akıllanmamış.Türkiye'de maçlardan, düğünlerden sonra silahla kutlama yapıyorlar. Bu özgürlükten hoşlandım, kendimi rahat hissedeceğim falan demiş.

Nilay Abla,

Bu cümlelerden işkillendim biraz. Yanlış anlama da, kesin yapılmış mı bu röportaj?


Sarp, sence :) Yani Efes-Fb serisini tv de gördüm falan diyor.Efes taraftarı diyor, vs vs inandırılıcık 0.
 
O cocuk fotosu olan roportajı yapan o kendisi yabancı Nathan. Bana yollayıp koy dediler. Gerisi beni ırgalamaz. Ama boyle dalga gecer gibi hic hos degil.
 
Nilay KIZILOK' Alıntı:
O cocuk fotosu olan roportajı yapan o kendisi yabancı Nathan. Bana yollayıp koy dediler. Gerisi beni ırgalamaz. Ama boyle dalga gecer gibi hic hos degil.


Herhangi bir dalga geçer gibi bi tavır yok ortada.
Eğer birisi dalga geçmişse Nathan geçmiş.Yani Arenas'ın Türkiye'de ki düğünlerden sonra silahlar atıldığını falan filan söylediğini siz inandınız mı ? Ben inanmadım.İnanmadığım habere de gülerim,Galatasaray Sk içinde Transfer Gündemin'de de Nisterroyy haberine güldüm.Bu dalga değil sonuç olarak.
 
Nilay KIZILOK' Alıntı:
Neyse son bisi yazıp gidicem. Orada biraz geyik yaptık ama roportaj gercek dedi. Sonucta roprotajı yapan ben degilim. :?

Ben senin şahsına birşey demedim zaten ablacım yanlış anlama :) Ama Nathan' kafa yapmış gibi geldi bizimle.Türk Düğünleri,Kebapları vs : )
 
ESPN'de yer alan habere göre iki takım, takasın içinde yer alacak oyuncular konusunda anlaştı ve kesin haberin açıklanması için allstar haftasonunun sona ermesini bekliyorlar.

Kararlaştırılan takasa göre; Caron Butler, Brendan Haywood ve DeShawn Stevenson Dallas yolunu tutarken, Josh Howard, Drew Gooden ve Quinton Ross, bu takasla birlikte yeniden yapılanma sürecine iyiden iyiye başlayacak olan Washington Wizards kadrosuna katılacak.
 

Üst