Washington Wizards Baby

Tesekkurler Antawn Jamisson
Tesekkurler Caron Butler
Tesekkurler Brandon Haywood
Tesekkurler Deshawn Stevenson
Tesekkurler DOminick Mcguirre

Hepinize tesekkur ederim.

Simdi gecelim yeni Wizards'a. Bu takim savasiyor. Dun gece gerci maglubiyet aldik Toronto'ya yanliz Denver macindaki inanilmaz mucadele guzeldi. Yeni gelen oyuncular hakkinda bahsedeyim. Howard iyi oyunuyor dun gece Toronto macinin sadece ilk yarisi izleyebildim ve ilk ceyreginde macin Howard show vardi.

Singelton iyi bir savasci, Ross, Deshawn kalibresinde oyuncu, gerektigi zaman oynuyor ve elinden geleni yapiyor, gelelim Al Thornton'a, gelecegi acik bir oyuncu, oda savasiyor ve skor katkisini veriyor. Ilk ciktigi Denver mucadelesinde 21 sayi katkisi vermesine ragmen Melo'ya yaptigi savunma ile yildizlasmis idi. Butler gibi Jamisson gibi yildizlarimiz vardi, yanliz bu yildizlar genelde toplari kendileri kulaniyorlardi ve Flip'in sistemine uymuyordu. Yeni grupta yildizliga soyunan isim yok ve top daha sik donuyor ve inanilmaz mucadele veriyor bu grup. Boylece hem butcemiz ferahlamis oldu, yeni oyuncular kendilerini gosterdigi vakit sezon sonu kontratlari uzatilacak.

Andray Blatche bu isime dikkat. Yeni yildiz doguyor. Bu cocukta acayib bir potansiyel var. Jamisson'un gitmesinden sonra oynamaya basladi, Jamisson'dan daha iyi oyuncu olacagindan suphem yok. Gerci bu takas'dan sonra genc oyuncularimizin onu acilmis oldu. Javale Mcgee, Haywood'un gitmesinden sonra sure buluyor, kendini gelistirebilrse muthis bir oyuncu daha geliyor. Nick Young, potansiyeli bir oyuncu bakalim yildiz olabilecek mi ?

" Point Guard" sorunumuz var. Bu sezon iyi bir guard " draft" etmemiz lazim. Gonul " John Wall'i" istiyor. Yahut " takas" yapilacak bir "point guard" icin
Bir diger sorun " 10" oyuncumuzun sezon sonu sozlesmesi bitiyor. Bakalim kiminle sozlesme uzatilacak ? kimler takimda kalacak ?

Uzun zaman oldu yazmayali. Hayal kirikligi oldu pek tabiki. " yapilanma icindiyiz"
takim iyi donse " Arenas" olaylari yasanmasa, " yapilanma" icine girilmeyecekti.

Hayirlisi.
 
Oyun kurucu sorunu olan bir takım gelecek sezon John Wall'ı draft ederse John Wall o takımı ilk senede play-off'a çıkarır.

Ama şimdi New Jersey tutup bunu seçerse kendi beceriksizlikleri olur, John Wall'ın önü kapanır.
 
agalar john wall seneye sacramentomuz için oynayacak hiç sulanmayın :) çok isteyene bir tutam nocioni ve bolca udrih verebiliriz. :)
 
Josh Howard, sezonu kapatmis :( seneye kalacak mi ?
oynadigi 4 tane mac var, hepsinde iyi idi. Elinden geleni yapti.
Umarim seneye kalir ve bu forma altinda onu daha cok izleriz.

Gider ise yolu acik olsun.

Gecmis olsun.
 
Bu arada takas'in verdigi olumlu sonuc mukemmel. Defans yapamayan takim yerine defans yapabilen bir takimimiz var artik. Bencil oynayan oyuncu yok.

Andray Blatche " D-ray" muthis oynamaya devam ediyor. Dun gece 25 sayi, 11 ribaund ile oynadi Bulls karsisinda. Istikrarini surduruyor. Jamison'un gitmesi ise yaradi, Jamison'un yap"a"madigi defansi yapabiliyor. " Yeni Wizards".

Minnesota,Denver,Bulls'u evimizde yendik. Toronto'ya deplasmanda maglup olduk. boylece 3-1 yapmis durumdayiz. Yarin gece " Verizon'da" Memphis ile oynayacagiz. Hedef " Play-off". Parola, galibiyet.

Uzun bir aradan sonra,

Let's go Wizards !
 
bizim takıma benzedi bu wizards da
Genç bir esas oğlan ( blatche) ve yanındaki çöpler.
Aslında Mcgee biraz ölü toprağını üstünden atarsa müthiş bir oyuncu olur.
 
Salih GOZMEN' Alıntı:
Bu sefer geliyoruz, John Wall reis ucur bizi...

bu alemde reis , arenas reis..
senden başka reis, biz istemeyiz.
pazara değil, mezara geliriz..
unutmaki reis, hep seninleyiz..

Arenas'ın olduğu yerde başka reis olmaz Salh. Ha ne olabilir.. John Wall çok kral adam çıkar, Arenas'a yol verilir.. Ancak öyle.. Bu adamların egoları dağların tepesinde.. Mesela Philly, Iverson'ı takas ettiğinde takımda Jerry Stackhouse vardı.. Şehirde çok seviliyordu ve takımın da yıldızı idi. İkisi çok iyi başladılar.. Toplamda ortalama 45 sayı atıyorlardı..Ama beraber olamadılar.. Bir süre sonra egolar çatıştı..Jerry'ye teşekkür ettik Allen Baba ile yürüdük.

Bütün yaz boyunca Arenas'ın ne kadar çok çalıştığı yazıldı sağda solda.. Sanırım kendisi Chicago'da çalıştı.. Yanlış hatırlamıyorsam öyle.. Özel hocalar falan tuttu.. Bunu bir challange olarak gördüğünü, kendisini bir çok kez ispat ettiğini, gerekirse bir daha edebileceğini söylüyor.. Bu sene gerçekten çok hırslı dönecek çünkü sakatlıklar sonrası hiç dikiş tutturamamıştı.. Biliyorsun, bu adam 2. turun dibinde seçilmiş bir adam.. Senden hiç bir şey olmaz demişler zamanında.. O yüzden 0 numara giyiyor ve saf bir yetenek.. Pür yetenek.. Adam üçlüğü atıyor, daha top girmeden arkasını dönüp gidiyor.. O kadar okkalı adam.. O yüzden Arenas varken takım Wall'un takımı olamaz.. Wall kendisini ispatlar da Arenas yine olmazsa o zaman Gilbert'a yol görünür..
 
Arenas kızmış gibi ve kızdığı zaman neler yapacağı ortada. Emre abi güzel yazmış Arenas gibisi yok. Bu arada Hinrich'i bize versenize sizde zaten süre bulamaz :)
 
Şuan Orlando-Wizards maçını izliyorum, John Wall sezonun ilk maçından potansiyelini fazlasıyla gösteriyor, çok rahat drive ediyo, çok hızlı ve çok hızlı karar değiştirebiliyor.Yalnız şutunu kesinlikle geliştirmeli, ya da şutuna güvenmeli en azından.Bomboş kalıyor set sonunda 3lüğü atmak yerine 1-2 dribblingle ilerliyor öyle atıyor şutu, onda da başarılı olamıyor.Şutunu geliştirirse gerçekten çok önemli bir oyuncu olucaktır.

Wizards ise bence bu sene play-off ya bi ihtimal 8den falan yapar ya da yapamaz.John Wall tek başına savaşıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor.Onun dışında yanındakiler bir ileri bir geri koşuyolar arada pas alıp geri veriyorlar, boş kalırlarsa şut atıyorlar.Bu şekilde bu sene çok zor gerçekten.Arenas dönünce işler biraz değişebilir ama şu anki takımın görüntüsü bu bence.
 
Sorun Flip yahu, bu adam gitmeden bu takimdan hicbirsey olmaz. Elindeki potansiyeli yonetemiyor. Pota altinda bir tane adama daha ihtiyac var, Hibbert, Hickson gibi bir isme ihtiyac var. Gilbert ve Howard'i bekliyoruz. Bu ikisi geldigi zaman isler degisecek. Dun gece cok kotu sut atmisiz, ki rakip Orlando, iyi oynamazsan adamlar supurur. Dwight Howard pota altinda sov yapmis. Evet John Wall cok iyi bir oyuncu yanliz kendisi daha bir caylak ve lige alisacak.

Malzeme guzel ama Flip yonetemiyor, Mcgee'deki potansiyel muthis ama daha olmadi, Blatche gibi patlamasini beklicegiz, Blatche'da ayni durumda idi, forma sansi bulamiyordu, Jamisson'u yolladik, Blatche forma sansi buldu ve beklenen patlamayi yapti. Nick Young cok iyi bir skorer, " gununde olursa " iyide savunma yapiyor, yanliz "allround " oyunu yok henuz. Gidip 1,2 assist yazip, ribaund toplayip, 10 s, 2 a, 3 r. gibi bir istatistik goremezsiniz, 10 s, 1 r, 0 a gibi bir istatistik gorursunuz Nick'de.

dun gece Cartier Martin one cikan isim olmus ve John Wall iyi oynamis, 14 s, 9 a. Dedigim gibi Arenas ve Howard'i bekliyoruz bu iki isim iyi oynadigi zaman mac kazanmaya basliyacagiz. Flip'den memnun olmadigimi belirteyim bir kez daha, nasil daha takimin basinda duruyor anlamiyorum. Eddie Jordan su kadroyu daha iyi oynatirdi. Cumartesi gecesi Atlanta deplasmanina gidiyoruz, sezon oncesi onlari yenmistik, bakalim deplasmanda galibiyet alabilecekmiyiz. Hayirlisi.

Flip go home...
 
Bu gece evimizde Sixers ile oynuyoruz. Arenas'i bekliyoruz, bakalim oynayabilecek mi. John Wall oynayacak. Bugun degisik bir atmosfer olacak, ilk kez John Wall kendi evinde oynayacak resmi bir macta. O yuzden beklentiler buyuk. Ben ise ondan bu maci tek basina almasini bekliyorum.

Andray Blatche'da gecen sezonki gorunumune burunur ise, Arenas oynar ise bu mac bizim.
Yedekler oyuna biraz agirligini koyar ise rahat kazaniriz.

Al Thornton'dan Atlanta'ya karsi gosterdigi mucadeleyi bu macta gostermesini bekliyorum. Hadi bakalim sezonunun ilk galibiyetini kendi evimizde spektakuler bir oyunla alalim.
 
Salih GOZMEN' Alıntı:
Bu gece evimizde Sixers ile oynuyoruz. Arenas'i bekliyoruz, bakalim oynayabilecek mi. John Wall oynayacak. Bugun degisik bir atmosfer olacak, ilk kez John Wall kendi evinde oynayacak resmi bir macta. O yuzden beklentiler buyuk. Ben ise ondan bu maci tek basina almasini bekliyorum.

Andray Blatche'da gecen sezonki gorunumune burunur ise, Arenas oynar ise bu mac bizim.
Yedekler oyuna biraz agirligini koyar ise rahat kazaniriz.

Al Thornton'dan Atlanta'ya karsi gosterdigi mucadeleyi bu macta gostermesini bekliyorum. Hadi bakalim sezonunun ilk galibiyetini kendi evimizde spektakuler bir oyunla alalim.

Wall sahada Arenas beklemede
Washington Wizards?ın oyun kurucuları John Wall ve Gilbert Arenas sakatlıklarla boğuşuyor. İki basketbolcu da sağ ayak bileğinden hafif sakatlık geçirirken, pazartesi koruyucu ayakkabı giyen Wall?un bugün oynanacak Philadelphia 76ers maçında forma giymesi beklenirken Arenas?ın henüz hazır değil.
 
Salih GOZMEN' Alıntı:
Bu gece evimizde Sixers ile oynuyoruz. John Wall oynayacak. Bugun degisik bir atmosfer olacak, ilk kez John Wall kendi evinde oynayacak resmi bir macta. O yuzden beklentiler buyuk. Ben ise ondan bu maci tek basina almasini bekliyorum.

29 sayi 13 assist 9 top calma.

Dun izledim maci John Wall isminde bir efsane doguyor, 3. mac 36 assist, bu basariyi hicbir caylak oyuncu sezonunun basinda gostermemis. Dun ise kayislari kopardi, izlerken sen bir efsanesin dedim. Bu istatistik neyin nesidir yahu. 1. numarali draft ile 2. numarali draftin karsilasmasiydi, 1. numarali draft agir basti. John Wall'in hizi ile potaya gitmesi, iceri drive edip, onunde oyuncu varken, yonunu aninda degistirip sayi yapmasi inanilmaz. Iguadola smaca giderken onu takip etti ve blogu vurdu arkadan ama faul ile kesildi pozisyon. Faul olmasa idi, haftanin blogu olurdu. Cartier Martin'in maci uzatmaya goturen sutu inanilmaz idi. Icine Kobe kacti o pozisyon Cartier'in :) ben gece yarisi koptum. Uzatmada Philly'nin son pozisyonuna bakamadim, banyoda elimi yikadim dondugumde maci kazandik. genc bir takimiz, Arenas ve Howard'in donmesini bekliyorum, bu takimin cok ihtiyaci var iyi bir Arenas ile Howard'a. Butun yuk Wall'a biniyor. Dun gece mucadelemizin,eforun, karsiligini maci kazanarak aldik, bunun icin mutluyum.
 
Cartier Martin el üzerinden yamularak attığı o şutu 100 kere denese 5 tanesi girmez ama karşıda Sixers olunca arzular şelale.. Devin Harris anlatır merak edene.. Yine de kazanan haklıdır, tebrik ederiz.. John Wall u da tebrik ederiz, duvar gibi sağlam adam.. Adamlarda 1 numara Wall var eyvallah da, biz de 2 numara Turner var, o nerede asıl..
 
Tebrik icin tesekkur ederim. Dun gece 11 sayiya kadar cikartigimiz fark son ceyregin baslari genc oldugumuz eridi, Lou Williams sizi bu maca ortak etti. O da hos 0-7 atarken, imkansiz bir ucluk soktu, ondan sonra acildi, son ceyrek koptu. Elton Brand'a cok istedi, her attigi girdi nerdeyse. Lou ve Elton sizin oyunda kalmanizi sagladi, hatta one gecmenizi. Onlar icin uzuldum.

Farkin kapandigi ara ise Lou ve Elton'un galibiyeti istemesi bir neden diger neden ise John Wall'in dinlenmesi idi. Tamamen John Wall indeksli bir takim olmusuz, Arenas ve Howard'in donmesi bunun icin onemli. Wall'da cok iyi bir kondisyon varmis.

Sizin icin ise keske Turner yerine Cousins'i draft etseymisiniz. Aslinda Cousins'e bizimde ihityacimiz var ama 2 tane ust siralardan draft hakkimiz bulunmadigi icin draft edemedik. Siz draft edebilirdiniz, ihtiyaciniz da var bir uzuna. Turner 20 sayi civari atacagi maclar gelecektir, ama ben pek tutmadim. College basketbolunda herkez overken, ben pek begenmiyordum. Hos hadime degil Turner'i begenip begenmemek ona siz karar verirsiniz. Umarim yarari dokunur size.
 

Üst