Wimbledon 2011

Aslına bakarsanız bizi Roland Garros'dan daha zevkli bir turnuva bekliyor bence ama Ntvspor ne kadarını yayınlar bilemiyorum..

Erkeklerde Federer beklenenin çok üzerinde oynadığı RG sonrası, Almanya'da katılacağı turnuvayı pas geçti, direk Wimbledon'a gidiyor.. Murray ve Djokovic gayet formdalar.. Murray çimde daha da iyi oynar.. Rafa ise Queens'te Tsonga'ya yenildi ama maçı izledim gaza hiç dokunmadı.. Rafa'nın çok formda olmadığına ben de katılıyorum ama ölüsü yarı final oynar.. Biraz da kuraya bağlı bu işler.. Eski Wimbledon finalistlerinden Roddick de kortlara dönüyor..

Dönen kadınlar kısmı daha ilginç.. Williams sisters bu turnuvayla sahalara dönüyorlar.. Serena 26. sıraya kadar düşmesine rağmen 8 numaralı seribaşı olmuş. Wimbledon da diğer slamlerin aksine dünya sıralamasından çok oyuncunun bu turnuvadaki geçmişi baz alınarak sıralama yapılıyor.. İkisi karıştırılıyor yani.. Clijsters'ın sakatlığı var , katılamama ihtimali doğdu.. Wozniacki bu hafta yine bir turnuva kazandı ama çimde çok iyi değil.. Çimi en iyi oynayan Sharapova.. Daha 17 yaşındayken burada şampiyon olmuştu.. Uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar formda.. Kendisini "buzun üzerinde kayan bir inek" diye tanımladığı toprakta bile süper işlere imza attı.. Çimde şampiyonluğa yakın.. Na Li bu sene iki slamda bir final+bir şampiyonluk yaptı. Bu turnuvayı kazanırsa 1 numara olma şansı bile var.. Çin ortadan ikiye ayrılır herhalde..

Cuma günü kuralar çekiliyor.. Erken turlarda oynanacak maçların sertliği sonraki turlara her zaman sirayet ediyor.. Kura önemli..
 
Krem şanti ve çilek turnuvası Wimbledon. Tonlarca çilek ve binlerce litre krem şanti tüketiliyor.. Yine bu turnuvanın en önemli geleneği beyaz giymek.. Eskiden dümdüz beyaz giymek zorunluyken 1995'ten sonra sponsorların baskısı ile beyaz ağırlıklı diye değişti kural.. Beyaz ağırlıklı giymek şart..

Turnuvanın bir de şahini varmış.. Güvercinler kortların üzerinde dolaşmasın ve pislemesin diye eğitimli bir şahin kortların üzerinde uçuruluyormuş.. Bunu da bugün okudum tesadüfen.

Tabii bir de final sonrası kent dükü ve düşesinin top toplayıcı çocuklarla sohbet etmesi geleneği var.. İngilizlerin hayatı gelenek olduğu için normal karşılamak lazım.
 
Mahut - İsner eşleşti ilk turda:D bilerek mi yaptılar anlamadım:)

Olası yarı finaller: Nadal-Murray, Federer-Djokovic

Nadal'ın bölümde Berdych ve Del Potro yarı finali zorlayabilir.
Murray'in bölümde Roddick haricindeki isimler zayıf, Monfils,Wawrinka,Cilic var ama hepsi formsuz.
Federer'in olduğu yerde ise Tsonga hariç zor biri yok Tsonga da Federer'e ters biri değil.
Djokovic ise Soderling, Baghdatis gibi isimlerle aynı yerde olsa da onları geçecek formda şu an.

En zor bölüm Nadal'ın ki olmuş, yarı finale kadar elenme ihtimali var bence. Murray de gidebilir o tura kadar ama diğer tarafta Federer-Djokovic yarı finali çok yüksek ihtimal bence.
 
Bayanlara gelince

Sharapova-Wozniacki'den birinin yarı final yapma olasılığı yüksek çeyrek finalde yolları çakışacak eğer elenmezlerse ki 2'si birden elenmez en azından o tura kadar, biri yarı final görür. Stosur dışında da zorlayacak bir isim yok zaten.

Na Li, İvanovic, Radwanska, Bartoli ve Serena yarı final için bu 2'liden birinin rakibi olacaktır. Na li - Serena çeyrek finali çok olası bence.

3.section inanılmaz kolay, azarenka kura şansı ile gidebilir yarı finale, Hantuchova,Kanepi, Schiavone onu zorlayacak isimler olur ki Kanepi'den süpriz gelirse şaşırmam burada.

Kvitova,Kuznet,Jankovic,Venus,Pironkova ve Zvonareva da en karışık sectionu oluşturuyorlar nispeten kolay kura sayesinde çeyrek finale kadar Kvitova geçebilir rakipleri aşağısı ise gerçekten karışık. Geçen sene Wimbledon'da çok iyi oynayan Pironkova 1-2 kişi eleyebilir favorilerden, geçen hafta Serena'ya karşı da fena oynamadı.
 
Nadal, 3 slamdir en zor kurayı çekiyor zaten.. Farketmez.. Federer yine koşa koşa finale gider bu fikstür ile..

Bayanlarda aretık Sharapova'yı durduramazlar.. Toprakta bile bu kadar oynadıktan sonra çimde durmaz.. Hantuchova bu ara çok başarılı..Ondan iyi bir performans geleceğe benziyor.
 
Federer'in bence de yolu finale kadar açık gözüküyor, Djokovic'in sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Gerçi bu sezon formda bir Djokovic var o yüzden yine de belli olmaz diyelim ama şimdiye kadar çimde bir varlık gösteremediğini de söylemek lazım. Nadal'ın yolu baya engebeli. Çimde iyi servis atan oyuncular herzaman için tehlike. Bir Federer-Nadal finali ve sonunda Federer şampiyonluğu ile biten bir turnuva temennimiz. Bundan sonra Grand Slam turnuvalarında Federer'den bir kupa daha görürmüyüz bilmiyorum ama son kez de olsa burada bir şampiyonluk daha yaşaması çok anlamlı olur.
Bayanlar kısmı karışık, orayı pas geçiyorum.
Son olarak
Bayanlarda aretık Sharapova'yı durduramazlar..

:)
 
NTVspor, pek yapılmayan bir davranış da bulunup ilk turdan maçları yayınlamaya başlamış Nadal'ın maçıyla. Başlarına taş mı düştü nedir? Devam ederler umarım diğer turlarda da.

Merkez kortta göze çarpan en büyük değişiklik, çim kort gerçekten çim olmuş bu yıl. Yenilemişler zemini. İnsana bir garip geliyor alışmışız toprakların arasında çim görmeye...
 
Nadal, bu fikstürle yarı finale gelirse bence kesin şampiyon olur..Bugün daha ayrıntılı inceledim..Çok zor..Berdcyh ve Del Potro'yu çeyrekten önce yenmesi lazım.. M.Raonic ve M.Fish gibi normalde çok tercih edilmeyecek isimlerle aynı çeyrekte.Zaten bu sene tam form bulamadı ve çim de en sevdiği zemin değil.. Nadal için Roland Garros'da ne olursa olsun favoridir demiştik, burada öyledir demek zor.. Bugün ilk tur maçında zorlanmamış ama devamı zor..

Federer çok kolay bir fikstüre sahip.. Şimdiden çeyrek finali garanti. Hiç oynamaya gerek yok.. Bu fikstürlere göre Federer-Murray finali olur gibi görünüyor..

Bayanlara bakmıyorum.. Artık Sharapova'nın hiç bir bahanesi yok.. Yıllar sonra formu zirve yaptı ve en sevdiği yerde, doğru düzgün rakip bile yok.. Kazanır..
 
İlk gün seribaşlardan sadece Belluci yenilmiş.. (ben postu yazarken maçlar sürüyor).. Bellucci zaten sadece toprak kortu oynayan bir tenisçi.. Sürpriz hiç değil..

Bayanlarda ana tablonun altından başladı turnuva. 41 yaşındaki date-krumm ilk turu geçmiş yine.. 28 numara Makarova, 22 numara Peer, 17 numara Kanepi hemen elenmişler.. Bayanlar hiç belli olmuyor.. Dünya güzeli Cristea da ilk turda kalmış..

Şu anda devam eden maçta ise sevgililerimden Dokic, Schiavone ile setlerde 1-1 durumda.. İndirebilirse olay olur..
 
Bugün tenisle ilgili bir haber vardı ama tabii aslında tenisle ilgili değildi.. Bilindiği üzere bu sene, ekimde WTA sezon sonu turnuvası Istanbul'da olacak.. Bunun şerefine, Londra'da Türkiye Tenis Federasyonu bir resepsiyon vermiş.. Buraya kadar her şey normal ama sonrası çok saçma..

İzzet çapa, Sharapova ile röportaj yapmış.. "Maçlardan önce seks diyeti yapıyor musunuz " diye soru sormuş.. Masha da ses kayıt cihazını kırmış ve röportajı yapmamış..

İzzet Çapa denen adam gece kulübü işletmecisi birisi.. Masha ile röportaj ne alaka.. Hadi yapıyorsun, soracak soru bu mudur.. Koca kıçını, memelerini sallaya sallaya Hülya Avşar iki korta çıkmasa bu ülkede tenis diye bir sporun olduğundan bile haberi yoktu kimsenin.. Masha ile röportaj yapma şansı buluyor bir Türk ve bu İzzet Çapa.. Kötü bir gazeteci bile değil..

Gerçi gazeteci olsa ne olacak.. Ercan Taner denen adam, 40 yıldır televizyonda spor gazetecisi diye geçiniyor.. Ana tabloyu Wimbledon sanıyor.. Bunlar Trt'de yetişmiş, sözde her sporu bilen gazeteciler.

Spor kültürümüzün yerlerde olduğu kesin.. Tenis Federasyonu da burada kararını vermeli.. Turnuva zibidilerin, züppelerin caka satma yeri mi olacak, gerçek sporseverlerin, tenisseverlerin yeri mi olacak..

Ben biletler çıksın da alayım diye bekliyorum.. Bu tip bir turnuva olacaksa hiç bulaşmayalım. Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi gelecek.. Onlara seks hayatlarını sormaktan daha önemli dertlerimiz olmalı.
 

Üst