Wimbledon 2011

Her zaman olduğu gibi bayanlarda daha büyük bir yıkımla sürüyor turnuva..

1 nolu seribaşı Wozniacki için zor maçlar kapıda.. Sırasıyla Gajdasova, Goerges ve Sharapova var yolunda.. Bence Caroline her an veda edebilir ki çimde de eksik oynuyor.. Bu Goerges de inanılmaz güzel bir kız aslında.. Kortta çok belli olmuyor.. http://static.tennis24seven.com/wp-content/gallery/julia-goerges/julia-goerges5.jpg Şöyle bir şey esasında.. Umarım Cibulkova'ya elenmez..

Sharapova yine kötü başlayıp iyi bitirdi.. Motoru geç ısınıyor.İlk seti 1-4 den gelip 7-6 kazanmıştı.. Şu turnuvayı kazanmaması için hiç bir neden yok.Bana göre şu anda yarı finalde.. Umarım artık o kötü sürprizler bitmiştir.

Lisicki'nin Li Na'yı yenmesi sürpriz değil.. Bu kız Us Openda çok ciddi sakatlandı 2 sene önce.. Ancak kendine geliyor. Bolletieri Academy de yetişmiş Sharapova gibi.. Polonya asıllı.. Yalnız bu Polonya asıllı Almanlardan çok oldu artık.. Nowiztki, Podolski, Klose, Lisicki.. Bu nedir..

Ana Ivanovic de ilk iki tur maçını çok kolay kazanıp şaşırttı.. 3. turu da geçip 4. turda Lisicki ile buluşur, o maçı da büyük ihtimalle kaybeder..

Pennettacığım nasıl 3.tur gördü bilmiyorum ama iğrenç stilli Bartoli'yi yenemez gibi.. Umarım yener ama zor.. Serana W. ise Kirilenko ile oynayacakmış.. Acımaz.. Serena-Bartoli 4. tur maçı çıkar gibi buradan..

Asıl bomba Andrea Petkovic'in Pervak'a elenmesi olmuş. İlk turda Dokic'i zor geçen Schiavone çok şanslı.. 3. ve 4. turlarda sırasıyla Paszek ve Pervak gibi adı sanı duyulmamış oyuncularla oynayıp, hiç bir şey yapmadan çeyrek finale kalmış olacak.Ama orada indirirler..

Sevdiğim tenisçilerden Petrova artık seribaşı değil ama Pavluchenkova gibi parlayan bir yıldızı indirdi. Hantuchova'yı yenen Azarenka'ya da sert rakip olur.. Hantuchova formda gelmişti ama sakatlandı.. Buna rağmen iyi mücadele etti denebilir.. Azarenka-Petrova maçını Azarenka kazanıp çeyreğe gider.

Kuznetsova yine elenmiş.. Ben bıktım, o bıkmadı. Tabii Zvonareva da elenince tablonun dibinde bir boşluk oldu. Üzülerek söylüyorum ki o boşluktan Venus W. çeyreğe gidecek..

Williams kardeşler gittiği gün WTA benim için daha güzel bir yer olacak.
 
Pironkova'dan ümitliyim ben geçen sene Williams'lardan birini yenmişti hatta Venus'tu sanırım, yarı finale kadar çıkmıştı Wimbledon'da. Çim kortta çok etkili oynuyor, geçen hafta da iyi oynadı hazırlık turnuvasında bugün de Vera karşısında etkiliydi. Venus'e karşı süpriz yapabilecek yetenekte, umarım yapacak:)
 
Wta hakikaten çok dengesiz. Artık ben kim kime elenmiş, kim kimi yenmiş, bu sefer kim finale gelmiş artık takip edemez oldum. Bir önceki Grand Slam'de şampiyon olan bir sonraki turnuvada bir bakmışsın ilk turlarda elenmiş bile. Geçen sene Schiavone bu sene Li Na. Tamam toprak-çim etki ediyordur ama iyi olan belli bir seviyede heryerde iyidir. Zemin değişmese de fark etmiyor gerçi, geçen senenin finalisti Zvonareva da ilk turlardan gitmiş. Bu arada Ivanovic de hala yaşıyormuş. Şu durumda hazır belalısı Li Na da elenmişken Sharapova'nın vurup geçip şampiyon olması lazım ama o da en kısa sürede gider hiç beklenmeyen bir isme elenir.

Erkekler beklendiği gibi gidiyor zaten.

Birde burada konuşulmuştu ama şimdi hatırlamıyorum, şu Baghdatis'in derdi neydi? Yani ne demişti?
 
Birde burada konuşulmuştu ama şimdi hatırlamıyorum, şu Baghdatis'in derdi neydi? Yani ne demişti?

http://haber.gazetevatan.com/Rum_tenisciden_Turk_karsiti_slogan_157432_1/157432/1/Haber

Bu linke bir bakıver Emel.. Bu soysuz, rum faşistlerle kol kola bağırıp çağırmış sonra da özür dilemeyi reddetmişti.. Dünyanın hiç bir yerinde Türk lobisi diye bir şey olmadığı için de hiç bir şey olmamıştı.. 2 sene önce Dubai'ye giriş vizesi vermediler Peer'e sırf musevi diye ve dünya ayağa kalktı.. Bize söylenince yanlarına kar kalıyor..

Bir de Baghdatis denen bu şeref fukarasına sormuşlar "Bir Türkle beraber çiftlerde oynar mısın " diye, bu gerizekalı da "asla oynamam " demiş.. Sanki Türk tenisçi diye bir şey var.. 50 yıl sonra ilk 100 e girsin diye beklenen bir Marsel var işte anca, o da devşirme.. Adam "oynarım ok" dese adam yok oynatmaya.
 
Yıl olmuş 2011 , hala bu köpeği mi tartışıyoruz Emre Abi
Bence tenisin Akdeniz'in doğusuna pek inmemesi hoş olmuş. Çünkü Doğu Akdeniz halkı öyle sakin izleyemez. Çekirdeği yere atmadan , meşale yakmadan , hiç olmadı münferit küfür etmeden duramaz :) Gelmesin abi ben milli gurur istemiyorum yeter ki tv yayınlasın ben gururlanıyorum zaten izlerken :) :)
Bizim böyle orta sıraların üstünde bi tenisçimiz olsa ve Türkiye'de filan turnuva olsa düşünemiyorum yani Roddick'le filan oynasa tribünde ABD bayreağı yakıp adamınm kafasına çakmak atarlar . Sarar mı sarar o ayrı :D
 
Yağmur yüzünden bugüne kalan maçta Nadal, Muller'i 7-6, 7-6, ve 6-0 ile geçmiş. Uzun süre sonra Nadal'ı solak biriyle oynarken izlemek keyifliydi ama yağmur aldı götürdü o keyfi...

Bu arada ilginç bir bilgi: İlk 5 oyuncudan en ağır rakete sahip olan Federer, en hafife ise Nadal'mış. Bu sebepten vole ve spine uygun olmayan raketmiş.
 
7-6, 7,6 ve 7-5lik setlerle 3-0 devirdi Del Potro 15 numaralı seribaşı rakibi Gilles Simon'u... Sırada 4. tur ve rakip Nadal. Favori tabiki Nadal ama imkansız diye birşey yoktur.. Bu turun galiba çeyrek finalde Mardy Fish - Tomas Berdych maçının galibi ile eşleşecek..
 
Çekirge Soderling, 158 numara 18'lik Tomic'e 3-0 yenildi. Daha fazla zıplayamadı... Bu çocukta iş var, bekleyin...

Rum kırması herif, Novak tarafından dağıtıldı. Şu maçta tribünlerde Türk bayraklarıyla Novak taraftarlarını görmeyi çok isterdim. Avustralya'ya artık beklentim.
 
Erkeklerde Soderling'in kaybı dışında önemli bir şey yok..

Bayanlarda Pennetta ve Schiavone , ikisi birden elenmiş.. Bu iki İtalyan çiftlerde de beraber katıldılar Wimbledon'a bu sene.. Pennetta zaten çiftler oyuncusu oldu..

Serena, Wozniacki ve Sharapova devam dedi.. Sharapova adım adım şampiyonluğa gidiyor..

Bu arada Serena ben niye 2 nolu kortta oynuyorum diye trip atmış.. Kraliçe ya center court ile court 1 dışında oynamaz tabi. 1 senedir sahada yoksun.. 24 numarayken, bu organizasyon seni 8 nolu seribaşı yapmış, hala çene yapıyorsun.. Antipati kraliçesi.

Çilek-krem şanti, top toplayıcı çocuklar, beyaz giyme gelenekleri derken son yıllarda unutulan bir gelenek de yeniden gündemde.. Wimbledon'da her zaman bir yağmur problemi olduğundan ve maçlar hep sarktığından uygulanamıyordu ama normalde ilk pazar tatildir.. Bu sene 3. tur maçları tamamlandı, büyük gecikme yok.. Bu nedenle yarın maç yok.. Bir haftadır adam gibi maç izlemek için bekledik olmadı.. US OPEN'a kaldı artık..
 
Gelenekler demişken, biraz daha güncelleme yapsalar geleneklerde.

O hakemlere acıyorum, gömlek, kıravat, üzerine kazak, üzerine ceket. Yan hakemlerde de aynı sorun var, bir etek var maşallah lunaparklardaki balerinin eteği gibi kocaman. Tamam gelenek de, biraz göze hoş gelsin canım...
 
Türkiye'de yapılacak WTA sezon sonu şampiyonasınun biletleri çıkmış bu arada biletixte mevcut. İlgilenenlere söyleyeyim buradan.
 
En keyifli günlerden biriydi. Hem Baghdatis zırtapozu elendi, hem de Soderling gibi bir antipati odağından da kurtulmuş olduk.

soderling hem ayak parmaklarından sakatmış, hem de midesi bozuk olduğundan çok halsizmiş. doktor oynamamasını tavsiye etmiş ama oynadı işte, hatta maçı da bitirdi..ilk iki sette yoktu ama üçüncü seti sonuna kadar zorladı. ben de hiç sevmem ama gayretini takdir ettim.
 
Türkiye'de yapılacak WTA sezon sonu şampiyonasınun biletleri çıkmış bu arada biletixte mevcut. İlgilenenlere söyleyeyim buradan.

evet biletix'de satışlar başladı.. çarş-perş ve cuma günkü grup maç biletleri 10 ve 20 tl, cumartesi ve pazar günkü yarı final ve final biletleri 20-40 tl den satılıyor.. daha önce 3. sınıf tenisçileri, tribünsüz kortlarda 150 liraya izletmeye çalışan tenis federasyonu, dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisini, Sinan Erdem gibi 2 senelik bir salonda 20 tl Ye izletecek.. Güzel gelişmeler bunlar..

ilk maç saat 17 de başlayacakmış ve her gün iki maç var ( final günü hariç ). cuma ve cumartesi akşamlarına bilet almak lazım. ne de olsa sharapova geliyor , yani umarım sakatlanmaz da gelir.
 
Bu arada bugün süper maçlar var.

Erkeklerde doğru düzgün kimse elenmediği için artık maçlar çok zor.. Bu akşam merkez kortta son maç Nadal- Del Potro.. 21.30 da bayan basketbol milli takımının çok ciddi maçı var ama o bitince bağlanır ntvspor. Şu maçı izlemeden olmaz.. Ben Del Potro'nun çimde Nadal ile boy ölçüşebileceğine çok inanmıyorum. Özellikle de 1,5 sene süren bir sakatlık sonrası kortta bu kadar ağırken ama Delpo da büyük oyuncu.. Ne yapacağı belli olmaz..

Federer, yüzbaşı Youzhny ile oynayacak. Set vermeden geçer yine..Andy Murray ve Djokovic de korttalar tabi..

Bayanlarda Sharapova, S.Peng'e de acımaz.. Serena Williams-Bartoli maçı var.. Bartoli formda.. Zor ama umarım kazanır.

Ben aslında bugün hem Wozniacki'nin hem de Venus'ün elenmesini bekliyorum. C-Woz çimde çok eğreti duruyor.. O savunma ağırlıklı baseline oyunu ile bu hızlı kortta tutunması zor ki tutunamıyor zaten çimde.. Dünya 1 numarası Wimbledon'a geliyor ki kuşkusuz en prestjli turnuva, bir tane çimde hazırlık turnuvası oynamadı Wozniacki.. Millet Queens Club'da terlerken o gitti sert zemin turnuvasına katıldı falan.. Bugün-yarın iner..

Venus de iyi bir tenis oynamıyor gördüğüm kadarıyla.Pironkova kazanabilir..

Nadia Petrova bu turnuvaya seribaşı gelmedi ama eski gücünden hiç bir şey kaybetmediğini gösteriyor. Azarenka için çok ciddi bir rakiptir..
 
Yanlış anlamayın asla kimseyle dalga geçmem ama bu Bartoli'nin de özürlü gibi hareketleri var.

Bana sempatik geldi o hareketler, fransızları sevmememe rağmen. Roddick'in bayan versiyonu gibi.

Maça gelirsek, bayanların son yıllarda izlediğim en zevkli maçıydı. Bartoli adeta kibirinden .übürü görünmeyen Serena'ya: "Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var." der gibiydi. Nerdeyse 2 sene oynamayacaksın, üstüne kendini dev aynasında görmeye devam edeceksin, gelir gelmez ilk grand slamini kazanacaksın. Yok öyle yağma. Buraya kadar geldiğine şükret...
 

Üst