Federer biraz daha geçmiş bir dönemde tenis oynuyor olsaydı sanırım sahip olduğu teknikle hala daha birkaç kupa kaldırıyor olurdu, ama artık tüm sporlarda olduğu gibi bu durum tek başına karın doyurmuyor. Hele de yaş ilerleyince Nadal'ı Djokovic'i geçtim, Tsonga, Soderling, Del Potro, Berdych gibi güçlü isimlere bile Grand Slamler'de kaybeder oldu. Böyle bir ortamda hem yetenek hem mental hem de fiziksel anlamda güçlü olan Nadal rakipsiz hale geldi. Bence Federer'den sonra Atp'nin en yönlü oyuncusu olduğunu düşündüğüm Djokovic, fiziksel anlamda Nadal'la savaşabilecek bir isimdi ama onun da en büyük sorunu herkesin dediği gibi mental anlamda zayıflıktı. Sonrasında Amerika Açık'ta Federer'i yarı finalde elemekle başlayan kıvılcım büyüdü en sonunda Novak'ın en kötü olduğu zemin olmasına rağmen Wimbledon'da, bir Grand Slam finalinde, Nadal'a karşı kazanması ile zirveye ulaştı. Djokovic bu sezon kazandıkça kendine güvendi, kendine güvendikçe daha iyi oynadı ve şuanda geri çizgide en az Nadal kadar savaşan bir isim oldu. Dediğim gibi zaten yetenekte sorun yoktu ama kendine güveni geldikçe artık bunu sahada daha iyi gösterir oldu. Herkesin dediği gibi çok çok iyi bir sezon geçiriyor, iki Grand Slam kazandı, tek kaybı var o da Roland Garros yarı finalinde çok iyi oynayan bir Federer'e karşı. Şu durumda Amerika Açık'ın da en büyük favorisi durumunda, zaten sevdiği sert kort. Tabi ben herkesin aksine yarı finalde Nadal'ı finalde ise Djokovic'i hem de her ikisini 3-1 ile geçen Federer'in kazanacağını düşünüyorum. Şimdiden not düşeyim. Yaklaşık iki ay sonra görüşürüz. =)
Hıncal Uluç'a göre; adam olmayan Federer ve Nadal'dan sonra, Djokovic'den de daha yetenekli dediği Murray'a gelirsek, Djokovic'i gördükten sonra biraz daha beklemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Belki o da o eşiği atlar, Federer'in de bu konuda yardımcı olacağını düşünüyorum, ama tabi işi zor. Çok çabuk dağılıyor. Sanırım çocukluğunda tenis oynadıkları salona silahlı saldırı düzenlenmiş, çocuklar öldürülmüş, bunda bu olayın etkileri de şüphesiz olmuştur.