Wimbledon 2011

Bugün Sharapova sahada yoktu hak eden kazandı.Ama bence Türk kızlarının kem gözleri kaldı kızda o yüzden oynıyamadı yazıktır buraya kadar da gelmişti artık bir dahaki turnuvaya napalım.:)
 
Kesinlikle hakeden kazandı finalde.. Sharapova'nın bu kadar etkisiz kalacağını düşünmemiştim. En ufak bir umutlandırma anında bile hemen ağırlığını koyup karşılık verdi, tebrik ediyorum Kvitova'yı..
 
Maçtan önce, Sharapova'nın solak bir oyuncuya karşı nasıl tepki koyacağını merak etmiştim. İşinin zor olduğunu düşünüyordum ama Mehmet Sevinç denilen anlatım engelli şahsiyet "istatistiklerde Maria'nın solaklara karşı daha üstün olduğunu" söyleyince umudum kalmamıştı Kvitova'ya karşı.

Maç esnasında gördük ki, Kvitova çok basitçe hatalar yapmasa Sharapova kupa töreninde bu kadar güler yüzlü olamayacaktı.

Bu kızdan ümitlendim. Başka grand slamler de bekliyorum...
 
Çok basit hatalar yaptı gene ama forehandi çok kuvvetli, bir de returnları çok iyi yapınca Sharapova'nın yapacağı bir şey kalmadı. Neyse hakeden kazandı bence de. Ben de tahminimi tutturamamış oldum. Ne istediğim tenisçi ne de öngördüğüm tenisçi başarılı oldu. Bi de maç pek zevkli değildi. Önceki turlarda daha güzel maçlar oldu.
 
Maça hem fizik, hem mental anlamda Kvitova daha iyi hazırlanmış..Teknik ekip anlamında da öyle.. Kvitova tüm backhandlerinde hata yapmasına rağmen, ısrarla forehandine servis atan Masha kaybetmeyi fazlasıyla hak etti..Ya rakibi adam gibi izlememişler, ya ciddiye almamışlar.. Buraya kadar yara yara geldi kız..Kvitova kendi doğrularını yaptı ve kazandı.

Kvitova her bakımdan üstündü.. 2. sette Masha geri dönmek için çabaladı ama bence ne yapacağını çok bilmeden oynadı.. Sharapova, Bolletieri akademiden çıkan tüm oyuncular gibi servis ve forehand ağırlıklı oynayan, güce dayalı tenis oynayan bir isim.. Karşısında en az kendi kadar uzun, güçlü ama çok daha hareketli bir rakip bulunca diş geçiremedi.. Bir de solak olmanın tersliği var tabii.. Normalde rakibin backhandine vurduğunuz toplar, solakların forehandine denk geliyor..Maç içinde oturup bunu düşünecek fırsat yok elbet.. Refleks olarak da bazen forehandine kolay toplar attı..

Bu maçtan önce WTA deki en iyi forehand olabilir demiştim, artık eminim.. Yorumcu Cahit Yavuz da bu vuruşla erkeklere karşı bile oynar dedi..

Bugüne kadar hiç bir grand slami 8 numaralı seribaşı kazanamamış.. Grand slamler tarihinde ilk defa bir 8 numara şampiyon olmuş.. Perta 7 numara, Masha da 3 numara olacak..

Yolculuk sürecek.
 
Kvitova'ya hayran kaldım ben. Azarenka maçında da iyiydi zaten ama bugünkü gibi çok kararlı değildi. Çok isteyerek vuruyo topa. Böyle nasıl anlatcam bilmiyorum ama izleyenler de hissetmiştir zaten bi başka vuruyo topa. Değişik bi tenisçi.
Sharapova iplemedi gibi geldi ama Wimbledon finali yani bu. Kortta rahat değildi resmen. Ertesi sabah toplantısı olduğu halde gece toplantıya hazırlanmak yerine bara giden bi adam nasıl kafası karışık olursa Masha da öyleydi. Masha aradığımız süperstar değilmiş bunu anlamış olduk. Venus'u de Serena'yı da sevmem ama bi finali bu kadar bait oynamazdı ikisi de... Büyük tenisçi olmak , en iyi olmak şu an Masha'nın harcı değilmiş. Oysa umutluyduk :)
 
Murray mental olarak ezilmeseydi nadal buraya gelemezdi sakatliktan onceki nadal degil bu hizli kortlarda isi zor murray ezigi 1-2 ve 15-30da kacirdigi puanin etkisinden cikamadi zaten sorunu o beyfendinin.yoksa yetenek olarak bgn 3.grand slamini kazanan djokovicten eksigi yok.neyse hakeden kazandi maci abd acik del potro ve djokovic arasinda gecer murray de onlara rakip olur cimde eksigi vardi murrayin ama sert kortta daha iyi.yalniz toprak korttan itibaren muthis form yakalayan djokovic asik oldugu sert kortta ortaligi napcak diye simdiden merak ediyorum yeni bir galibiyet serisi rekoru gelebilir.
 
Nadal yine Djokovic'e takıldı..Bu sene , geçen sene çıkabildiği seviyeye hiç çıkamadı.. Olmayan bir şey var.. Yine de bu haliyle 3 grand slamde de final oynayıp, birini kazandı.. Eksik hali bile bu adamın.

Djokovic hak ederek kazandı, 2011 de zaten her şeyi haketmişti.. Böylece babası da çetnik selamlarını fazla fazla dağıtma fırsatı buldu..

Murray'nin sert zemine gitmesi bir şeyi değiştirmez..Onun derdi zeminde değil kafada.. Nadal ile olan maçını zemin çim diye kaybemedi, mental olarak kırıldı..

Orada da Nadal ve Djokovic arasında bir turnuva olur.. 1 ve 2 numaralı seribaşı olarak finalde karşılaşırlar.
 
Nadal'ın form durumuyla ilgili Emre Abi'ye katılıyorum. Bu dönem hiç beklediğimiz seviyelere çıkamadı. Roland Garros'u artık saymıyorum, parmak arası terlik ile maça çıksa yine alır. Umarım Amerika'da biraz daha form tutar olmadı, seneye yine bildiğimiz Rafa'yı görürüz.

Murray'nin teknikten, vuruştan, oyundan önce kafasını düzeltmesi lazım.
 
turnuvadan aklımda kalanlar

Murray ın kız arkadaşı o ne saçlar o ne burun o ne kurum kurum kurulma

Murray ın özellikle kendinden güçlü biriyle oynarken sen onu kortta sanarken onun İskoçyaya köyüne gidip yeşilliklerde tepelerde gezip durması ve korta geldiğinde match point karşılaması Lopez ve Gasquet maçlarından sonra beynimdeki milyonlarca hücreden birkaçı acaba mı? dedi kabul ediyorum ama o kadar yani yok gerisi

Djokoviç bu sene maç zor kaybeder kaybetse kaybetse bir tane daha kaybeder resmen domine ediyor

Nadal ben sakat kabul ediyorum gerçek Nadal geri döner Novak ın en büyük rakibi olur

Del Potro sakatlığın kralını geçirdi hala tam olarak dönemedi kondisyonu da oturtunca adamdaki servis 4mechelen yıldızlı restauranta yok deyip yılın en iğrenç esprisini de yapayım

B.Tomiç 21-22 sine kadar GS kazanmazsa bende BülentUygun um

Federer Bir tane Gentelman vardı gene 15 gün orada oda Federer di gerisi Man's , o kortta o Tsonga yı 2 saat beklerken hisstliklerini anlıyorum:=(

Tsonga hadi arkadaşım Mansour Bahrami orada RoyalBox da oturuyor onun yanına alalım seni,mehmetalierbil kılıklı sevimsiz herif

Bartoli : annesi ve babasıyla hiç tekin olmayan bir aile izlenimi bıraktılar bende

Sharapova : 1.88 koy bayan basket takımına 4-5 oynasın

Kvitova: hakkıyla kazandı müthiş servisleri var yalnız ödül töreninde Jana Novotna yı göstermeseler daha iyiydi:=( sanki 68 şampiyonu gibi duruyordu

Son olarak dikkatimi çekti araştırdım Player-Box un girişinde ihtiyar kovboy şapkalı birisi oturur yıllardır adamın adı Davis Spearing miş adam bilmem kaç 10 yıldır orada Steward lık yapıyormuş bu bile Wimblwdonu benim gözümde en iyi turnuva yapan bir ayrıntı
 
Arada favoriler disindakilerin de kazanmasi iyi oluyor. Yalniz Djokovic'in servis kullanis hali yeterince sinir bozucu bence. Karsi taraf'in konsantresini bozuyor.
 
Genelde o servis atarken karşı tarafın moralini bozma işini Nadal yaprdı, bazı hakemler uyarırdı hatta ama Novak abarttı iyice. Hakeminde dikkatini çekmedi ne hikmetse.

Maçta yorumcu milli takım hocası da çok bahsetti. Nadal bir türlü sol tarafına koşamadı, dönemedi. Sağ tarafından servis karşılarken 360 derece dönerken sol tarafta 90 derece bile dönemiyordu. Del Potro maçından kalma etki devam ediyor demek ki.

Federer piyasadan çekildiğine göre, turnuva finalleri Nadal-Novak arasında gidip gelecek gibi. Araya Del Potro girebilir düzelirse...

Tomic konusunda Eser'le aynı fikirdeyim, belirmiştim de daha önce bu çocuk da iş var diye.

Patlamayı Novak maçıyla yaparsa Nadal'dan sonra destekleyeceğim isim olur. :)
 
Federer biraz daha geçmiş bir dönemde tenis oynuyor olsaydı sanırım sahip olduğu teknikle hala daha birkaç kupa kaldırıyor olurdu, ama artık tüm sporlarda olduğu gibi bu durum tek başına karın doyurmuyor. Hele de yaş ilerleyince Nadal'ı Djokovic'i geçtim, Tsonga, Soderling, Del Potro, Berdych gibi güçlü isimlere bile Grand Slamler'de kaybeder oldu. Böyle bir ortamda hem yetenek hem mental hem de fiziksel anlamda güçlü olan Nadal rakipsiz hale geldi. Bence Federer'den sonra Atp'nin en yönlü oyuncusu olduğunu düşündüğüm Djokovic, fiziksel anlamda Nadal'la savaşabilecek bir isimdi ama onun da en büyük sorunu herkesin dediği gibi mental anlamda zayıflıktı. Sonrasında Amerika Açık'ta Federer'i yarı finalde elemekle başlayan kıvılcım büyüdü en sonunda Novak'ın en kötü olduğu zemin olmasına rağmen Wimbledon'da, bir Grand Slam finalinde, Nadal'a karşı kazanması ile zirveye ulaştı. Djokovic bu sezon kazandıkça kendine güvendi, kendine güvendikçe daha iyi oynadı ve şuanda geri çizgide en az Nadal kadar savaşan bir isim oldu. Dediğim gibi zaten yetenekte sorun yoktu ama kendine güveni geldikçe artık bunu sahada daha iyi gösterir oldu. Herkesin dediği gibi çok çok iyi bir sezon geçiriyor, iki Grand Slam kazandı, tek kaybı var o da Roland Garros yarı finalinde çok iyi oynayan bir Federer'e karşı. Şu durumda Amerika Açık'ın da en büyük favorisi durumunda, zaten sevdiği sert kort. Tabi ben herkesin aksine yarı finalde Nadal'ı finalde ise Djokovic'i hem de her ikisini 3-1 ile geçen Federer'in kazanacağını düşünüyorum. Şimdiden not düşeyim. Yaklaşık iki ay sonra görüşürüz. =)

Hıncal Uluç'a göre; adam olmayan Federer ve Nadal'dan sonra, Djokovic'den de daha yetenekli dediği Murray'a gelirsek, Djokovic'i gördükten sonra biraz daha beklemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Belki o da o eşiği atlar, Federer'in de bu konuda yardımcı olacağını düşünüyorum, ama tabi işi zor. Çok çabuk dağılıyor. Sanırım çocukluğunda tenis oynadıkları salona silahlı saldırı düzenlenmiş, çocuklar öldürülmüş, bunda bu olayın etkileri de şüphesiz olmuştur.
 
@ eser atalay ; arkadaş tenisten anladığın bu mu.. mechelen yıldızlı restaurantlar falan. senin en sevdiğin turnuva bitti, benim ki daha başlamadı (bkz. us open)..

@ emel dizili ; emelcim federer'in orayı da kazanamayacağını görmek için tam 2 ay var gerçekten.. Turnuva 29 eylül'de başlıyor..Federer geçen sene bitmişti ama bu sene Roland Garros'da oynadığı oyun ile bizi kandırdı.. Artık bu novak-rafa ikilisinin arkasında kalacağı kesin. murray'nin de djokovic gibi sihirli bir dokunuşa ihtiyacı var.. İşe; başlarım britanya tenisinin gelmişine geçmişine.. ben tek başıma andy murray'im ve hiç bir şeyi, hiç kimseyi temsil etmiyorum diyerek başlayabilir. Britanyalı son şampiyon 1936 da, son finalist 1938 de kalmış.. Aradan geçen 70 yılı Murray'nin sırtına yüklemek doğru değil..

Bu arada son şampiyon Fred Perry imiş britanyalı.. Ayakkabı markası bu ya. Ayakkabı markası ile alakasını bilmem ama M.Dietrich ile takılıyormuş. Yakışır Fred abimize.
 
Emre bey bizim evde öğünler Wimbledon a göre yenirdi biz böyle büyüdük tenis le ilgili birşey oldu mu ilk bana soracaksınız ,ben burada saksı değilim!!!!!!!!!!!!

Oliver Golding,George Morgan ve bu sene final oynayan Liam Broady 10 sene içinde Wimb. kazanabilir olmadı u14 den başka bir yıldız bulunur o kazanır olmadı Sırp Arjantinli Avustralyalı devşirilir salınır çim kortlara kazanılır ama Murray e kaldıysa zor işleri diyeyim en efendi ifadeyle İskoç kazanmışmı hiç acaba ? Şimdi aklıma geldi.

Ama şurasıda var o kız arkadaşıyla şu geçici yalancı dünyamızda her daim "advantage murray" hatta ne advantage ı game set and match by love game murray orasıda ayrı bir konu

Turnuvanıun en kötü mağlubiyetini Kubot aldı oradan o oyunlarla nasıl maç verilir şanssızlık Lopez in her oyunu avantaj bitmiş olmadık puanları kırdırmış son 2 sette bir yerde bir final oynamasını bekliyordum ama çiftlere yöneldi artık yaşıda kemale erdi erecek

Birde tam izleyemedim amaCannuks Milos Raunic için çok iyi şeyler söylüyorlar bu sene sakatlanıp çekildi 2. turda 2-3 sene içinde çok sıkça adını duyarmışız

Son Olarak Emre bey siz burada anket açın Usopen mı Wimb. mı diye USOpen çıkarsa yerim çimlerini Wimbledon un Novak gibi :=) Wimbledon F1 in MonteCarlo sudur Maracana dır Wembleydir Gazi dir LeTour dur tenis turnuvası değildir bir markadır bir kültürdür kremalı çilektir candır canandır:=)
 
Sizde öğünler Wimbledona göre mi yenilir : ))) hahaha.. Bizim köyde de hasat zamanları Roland Garros'ya göre ayarlanırdı.. Köyün ileri gelenleri, ihtiyar heyeti Roland Garros'yu doya doya izler, ondan sonra ekinleri toplamaya tarlaya gidermiş.. Sene de 1965 falan. Hey gidi..Ya ananemin ne zaman doğduğu belli değil.. Annesi " sen doğduğunda 4. tur maçları bitmek üzereydi " dermiş. O da 15 mayıs der soranlara..Böyle köyü de Fransa da bile bulamazsın.. Rönesans da aslında bizim köyden başladı da çaktırmıyoruz.

Ben Wimbledon, Us Open'dan iyidir demedimki arkadaş. Ben Us Open seviyorum çünkü saatleri güzel denk geliyor bize..Akşam evde yatarak izleyebileceğin başka grand slam yok..Hatta son 2-3 sene ramazana denk geldi, ne güzel sahurda bile izledik..Ama bu sene gelmiyor artık.

Yoksa neyini seveyim abi Flushing Meadows'un.. Bir de Wimbledon, eurosportun vermediği tek slam.. Düzgün izleme şansın yok, ntvsporda falan olmaz bu iş..

Bu arada o Raonic'i ben izledim.. Fazla rüzgar yapıyorlar.. En fazla Roddick olur.. Gerçi Roddick olsa da yeter. Adam B.Decker ile evli.. Biz neyin peşindeyiz. Mardy Fish'in eşi mi, sevgilisi mi o daha fena zaten.. O yüzden Roddick olsa kafidir..
 
Federer mi yapar Nadal mı yapar yoksa başka biri bilemem ama Djokoviç'in yükselişine bir son versinler, bu adamın Laurus alıp havalara girmesini hiç istemiyorum...
 

Üst