Yardım Sayfası

Yüksek bu değerler. Cpu için 50-55 falan normal diye biliyorum. Ki sizinki çok yüksek. Cpu bende gözükmüyor ama Grafik işlemci bende şu anda 60'da. Bir kaç hafta önce aynı sorun bende de vardı. İçini açıp fanını falan temizledim şimdiilik sorunum halloldu. Altını sürekli yüksekte tutuyorum ki fan çalışmakta zorlanmasın.
Garantisi varsa garantiye götürüp içini temizlettirin. Muhtemelen aşırı ısınmadan pc kendini korumak için kapatıyor. Daha büyük sorunlar olmadan halledin derim. Yanabilir bazı bileşenler dikkatli olun.

O değerler, sabah 01.10 civarında ölçülmüştü, sabah ilk açtığımda baktım yarı yarıya düşmüş değerler. 5-10 dk. sonra tekrar baktım işlemci, resimdekine yakın bir değere gelmiş ama şu saate kadar bir kapanma olmadı. Fanlarda bir sorun yok diyelim, İzmir gibi bir sıcaklıkta bu değerleri nasıl normal tutacağız? Laptoplar gibi harici fan imkanı var mı acaba?

O değerler, sabah 01.10 civarında ölçülmüştü, sabah ilk açtığımda baktım yarı yarıya düşmüş değerler. 5-10 dk. sonra tekrar baktım işlemci, resimdekine yakın bir değere gelmiş ama şu saate kadar bir kapanma olmadı. Fanlarda bir sorun yok diyelim, İzmir gibi bir sıcaklıkta bu değerleri nasıl normal tutacağız? Laptoplar gibi harici fan imkanı var mı acaba?

Laptoplar için soğutucular var altına takılan. Yazın sıcakta çözüm olabilir ama onlarda geçici çözüm olur.

Laptoplar için fanı biliyorum da aynı işlevi gören fan masaüstü bilgisayarlar için var mı onu merak ettim. Bir kaç yere baktım karşıma çıkmadı hiç.

Laptoplar için fanı biliyorum da aynı işlevi gören fan masaüstü bilgisayarlar için var mı onu merak ettim. Bir kaç yere baktım karşıma çıkmadı hiç.

Airduct diye araştır, sanırım bu işini görür. Kasa içerisindeki hava alışverişini sağlayan bir teknik. Aslında bu özelliğe sahip kasalar hazır satılıyor ama sonradan eklebilir mi bilmiyorum.

Problemin sıcaklıkla ilgili olmadığı %95 kesin gibi. Şöyle ki:

Sabahleyin bilgisayarı ilk açtığımda aynı anda iki program açarken gene kapandı. Açmaya çalıştım olmadı. Eski ankesörlü telefonlarda ve eski tüplü televizyonlarda uygulanan taktiği uyguladım. 2-3 defa vurdum kasaya. Açtım çalıştı. Şu dakikaya kadar da bir sorun çıkmadı.

Buna göre sorun ne olabilir? :)

Sorun yine fanda olabilir. Şöyleki fan çalışmadığı için kapanıyordur, siz vurduktan sonra fan çalışmaya başlamış olabilir. Ama bunlar sadece ihtimal :)

Ekonomiden, parasal sistemden, borsa işleyişinden anlayan bu kardeşini msn'de, face'te bilgilendirebilecek biri var mıdır :D

Son birkaç günde sıcak falan dışarı çıkamayıp bu tarz bir konu ile ilgili film ve belgesel izleyince sorular oluştu da.

Ekonomiden, parasal sistemden, borsa işleyişinden anlayan bu kardeşini msn'de, face'te bilgilendirebilecek biri var mıdır :D

Son birkaç günde sıcak falan dışarı çıkamayıp bu tarz bir konu ile ilgili film ve belgesel izleyince sorular oluştu da.

İstediğini karşılar mı bilmiyorum ama Bankalar Birliği'nin sitesinde e-eğitimler var. Slayt halinde anlatılıyor konular. Biraz sıkıcı ama incele istersen.
http://www.tbb-bes.org.tr/tbb/DesktopDefault.aspx?tabid=1&tabindex=0