Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

1. Şu basketbol branşıyla ilgilenen bütün yöneticiler yollanmalı

2. Haldün Üstünberk ile Ahmet Dedehayır ve onlar gibi yöneticiler geri gelmeli.

3. Takımda artık sırp oyuncu istemiyorum abi ne ruhsuz adamlar ya.

4. Takıma kesinlikle Oktay Hoca zamanındaki gibi defans yapan bir takım olmasını istiyorum.

5. Mutlaka atletik oyuncular alınmalı.

Erceg - Micov - Pocius takımda kesinlikle kalmamalılar.

Takımda yabancı olarak Carter ve P. YOUNG kalmalı.

Yabancı olarak bu oyuncular gayet iyi savunma yapan sert adamlar. Delenay'ı pek katmıyorum oyun kurucu olduğu için.

Delenay ( 1.200.000 )

Markosvili ( 1.000 .000 )

Justin Carter ( 700.000 )

F. Garcia ( 1.200.000 )

Nikola Kalinic ( 1.000.000 ) olmazsa Nick Caner Medley

M. Slaughter ( 900. 000 )

P. Young ( 800.000 )

Türk olarakta yabancı oyuncuları yedekleyebilcek en iyi oyuncularda bence bu oyuncular olur.

Ender Arslan ( 750.000 )

Sinan Güler ( 750. 000 )

Göksenin K. ( 300.000 ) Kiralıktan geri gelecek. Kendini geliştirdi baya

Serhat Çetin ( 500.000 ) Eğer Fb ile sözleşmesi yoksa kesnilikle takıma katmalıyız.

K. Gönlüm ( 600.000 ) İstedğin zaman hızır gibi yetişir. Yerine başka bir türk oyuncuda gelmiyor. Orhan Haciyeva iyi ama yeterli değil.

Sertaç ( 300.000 ) 3. oyuncu olarak alabiliriz

10 milyon dolara taş gibi takım kurabilriz.
Lukoil ile sponsorluk anlaşması yapılırsa zaten 7 milyon dolar gibi bir para zaten sponsordan gelir yani. Senelik 3-3.5 milyon dolar gelir varmış baskette bu sene sponsor hariç Ergin Hoca söyledi. Bu parayı daha iyi bir takımla daha çok taraftar çekerek 4-5 milyon dolara çektikmi ne para sıkıntısı olur ne bişey olur.

AL SANA TAŞ GİBİ TAKIM YETERKİ SAĞLAM YÖNETİCİLER GELSİN...

Çok iyi bir kadro olur.
Ama bence Delaney'in yerine Farmar o paraya daha iyi olur.
Ya da Rochestie daha ucuza daha iyi gelir Sanki Emre.

Delaney Rusya'da 5 milyon dolara yakın para alıyormuş David Pick yazmıştı Twitterda gelen soru üzerine.

Ne Farmari ne Delaneyi alacak paramız olur 10 milyon euro olsa bile almayız onları 12 kişilik kadrodan 1 kişiye 2 3 milyon euro verip diğerlerine kit kanaat vermek olmaz belli bir denge lazım.

Deyim yerindeyse artık kaşarlaşmış, maddi ve manevi olarak doyuma ulaşmış, isim yapmış adamları alma lüksümüz olmayacak gibi maddi olarak. Delaney gibi, Farmar gibi, F.Garcia gibi ya da ne bileyim Dorsey gibi. Bence zaten yanlış bir yol bu. Arroyo'nun getirdiği muazzam şeylerin yanında götürdüklerine de dikkatli bakmak lazım. Bu takım 3 sene önce CSKA'yı Abdi İpekçi'de Josh Shipp'lerle, Boris Savovic'lerle falan yenmedi mi? Zaten şu anda da herkes takımda ilk tutulması gerekenleri J.Carter ve P.Young olarak kafasında kurmuş. 3 ay sonrasını bilmem ama, 3 ay önce hangisi Euroleague Top 16 seviyesinde bir takım tarafından alınırdı ki?

Açın Alba Berlin'den Jamal McLean'in geçmişine ve bu sezonki istatistiklerine bakın. Böyle adamları bulacak kafada yönetime sahip olduktan sonra 15 milyon dolar bütçeye gerek yok.

Diot - Wanamaker - Nikolov
Carter(Kuric) - Göksenin - Sinan
Markoishvili - Birkan(Serhat,Cenk)
Petway - Kerem G. (mütevazi kontrat) - Ege
Fesenko(Bilan) - Simmons - Sertaç

Ben yeterli olacağını düşünüyorum

Arroyo ve Erceg'le yüzde 99 devam etmeyecektik, zaten Arroyo ayrıldı yönetimin müthiş gayretleri(!) sonucu.

Napıp edip Young'u tutmalıyız. Yahu yok mu koskoca camiada adam gibi biri? Şu adama adam akıllı bir kontrat önerip takımda kalmasını sağlacak bir vizyon sahibi iş adamı? Resmen iki kişilik oynuyor savunmada. Hücumda da gayet iyi. Carter da kalmalı, zaten hemen hemen herkes hemfikir.

Şu takıma adam akıllı bir maddi planlama yapılsın allahaşkına. Yeni gelecek yönetim dünkü ve bugünkü hainler gibi davranmasın, üvey evlat muamelesi yapmasın şubeye. İki yıllık sponsor ve iki yıllık planlama. Ya da üç yıllık sponsor ve üç yıllık planlama. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıp basketbolcuların emeklerinin karşılığını zamanında verecek şekilde ayarlayalım maaşları.

Murat Özyer'miş falan derhal defedilmeli. Bu adamla bakkala ekmek almaya gidilmez. Rezil herif, adını duymaya dahi tahammülüm yok.

Ataman'la taraftar arasında hakikatten çok özel bir bağ oluştu. Yeni yönetimin ilk işi Ataman'ı ikna etmek olmalı. 8-9 milyon dolarlık bir bütçeyle koç napar eder sağlam bir takım kurar.

Semih nişancı kardeşe sonuna kadar katılıyorum,dün verilen tepkilerden sonra yönetimin tutumuda gelecek sezonki planlama üzerinde şimdiden çok etkili olucak,young,sinan,carter,ender çevresine kurulucak takım yine bizi eurolegue ve ligde başarıya götürür,oyuncular değilde en önemlisi onca olandan sonra Ergin hocayı nasıl ikna edebilecekler onu düşünüyorum,başarının sırrı istikrar ne yapıp edip,büyük bir buket çiçek,ödenmeyen ücretlerin temini ve yeni sezonda yatırım sözüyle koçun gönlünü almalılar yoksa çok üzülücem koçun ayrılmasına..umarım hatalarından bir an önce dönerler...

1- Bu yönetimden gelecek sezona dair bir plan beklemeyin (tabi içeriden Ali Dürüst ve Albayrak bir hamle yaparlarsa o başka)
2- Bugünden Mayıs kongresinde kimler aday olacak bunlar artık ortaya çıkmalı.
3- Sadece transferler değil NBA gibi kapalı lig olacak olan Euroleauge girebilmek için aralarında plan yapan var mı bunlara da bakılmalı.

Teoride mükemmel plan ama pratiğe bakarsak bugüne kadar 7 milyonluk bi sponsorluk anlaşması yapmış mıyız ki bundan sonra yapalım.Öyle basiretli yönetici gelmedi bu takıma .Bu saatten sonra da zannetmiyorum

Liv Hospital' la geçen sene 5.5 milyon dolarlık bir anlaşmamız vardı bu sene bi ayrı şer.....lik yaptılar ayrı.
Bence iyi bir anlaşma yaparız gibime geliyor çünkü futboldan basketbola artık para geçemiyor UEFA engel oluyor. Kulüp hersene baskette negatif işliyor mali yönden. Bu sene LUKOİL le daha onceden sponsor olmustu bize futbolda. Basketbola sponsor olacakmısnız sorusuna kaçak bir cevap vermişi LUKOİL CEO'su bence ciddi bir katkı vereceklerini düşünüyorum.

7milyon olmaz 6 milyon olur ama yinede iyi katkı alırız gibime geliyor.
Bİrde NIKE ile forma için anlaşma yapıp ordanda yılda 2 milyon gibi para alsak çok iyi olur.
Birde takımın sponsorlar hariç senede 3-3.5 geliri varmıs zaten.

6+2+4= 12 milyon dolar yapar. Gayet yeterli iyi bir kadro kurmak için yeterli bir mebla. ( Hele Maccabi'nin 10 milyon dolarlık bir kadrosu oldugu düşünülürse )

Artık Ergin Hoca ilk geldiği zaman gibi değil çok geri gitti. Takım önceden savaşırdı pes etmezdi eskisi gibi değil artık. Ne mola alıyo ne birşey yapıyo oyuna müdahele etmiyor. Artık bi değişim yaşanmalı gibime geliyor.

( Ergin Hoca'yı sevmiyor gibi düşünmeyin lütfen gelmiş geçmiş en iyi TÜRK hoca oldugunu düşünüyorum )

Forumda daha önce Nike'ın sponsorluk için A lisansını şart koştuğu yazılmıştı. Ayrıca, bildiğim kadarıyla, basketbolda forma sponsorluklarından büyük gelir sağlanmıyor. Bunun yanı sıra, FB örneğinde olduğu gibi, Nike sadece erkek A takımına sponsor oluyor. Kadın takımı ve alt yapı takımlarıyla ilgilenmiyor. Böyle bir anlaşmaya bizim idareciler sıcak bakar mı; bilemiyorum. Biz geçmişte Adidas ve Champion ile anlaşırken, tüm şubeyi kapsayacak sponsorluk anlaşmaları yapmıştık.

Honeycutt iyi oyuncu fakat Micov'un yerine Donta Smith'i alırsak baya güzel olur. Gözümüz gönlümüz Hawkins'den 3 numara görür.

Farmar, Ender, Gordon, Sinan, Markoishvili, Donta Smith, Uzun Forvet, Kerem, Young, Batista.

12/13 milyona soyle bir kadro kurabiliriz.

Donta Smith 4 numaramı oynuyor 3 numaramı arkadaşlar.
Birde tahmini olarak Juraselem'den yıllık ne kdar alıyordur ?
Son olarakda savunma yönü nasıl arkdaşlar? hücüm seçenekleri 3lük biraz kötü olsada gayet geniş.

Delenay - Marko - Carter - Donta Smith - Tyler Honeycutt - P. Young - M . Slaughter

Şöyle bir yabancı takımımız ve

Ender - Sinan - Göksenin - Serhat Çetin - K. Gönlüm - Sertaç

Böylede bir türk kadromuz olursa EFSANE olur tek kelimeyle.

( Bu arada Delenay çok para alıyor dediniz o sadece benim tercihim o olmasada olur baskası olsada olur. Delenay'ı bu kadroda Marko ile 3' lük atan iyi oyuncular için aldım Çünkü D. Smith- Carter - T. Honeycutt 3 lükleri % 30 gibi düşük atıyorlar.Delenay ve Marko iyi 3 atan oyuncular yanlarınada böyle 5 tane atletik adam koyarsak silip süpürürler ribauntları bloklar havada uçurşur tam bir savunma takımı ve fast takımı oluruz )

Donta Smith maksimum 1 milyon dolar aliyordur ki sanmiyorum o kadar olsun.

Israil Liginde iyi oyuncular var oralara mutlaka bakmak lazim. Hatta Markoishvili haricinde Avrupali yabanci almayalim mumkunse.