Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Play off'lara 7 kişi girersek kaç tur gidebiliriz ki? Tutku alınmalı. Guardlara baskı oldugunda yalan oluyoruz. En azından adam guard.

Ya Young sadece camiden önce 4te kalkıyorum dedi. İkinci tweetinde de NBA maçına itafen benim onlardan ne eksiğim var gelecek yıl orda olabilirim dedi . neden bu kadar büyütüldü anlamak mümkün değil.

4 numara da Vorontsevich nasıl olur ?

Erceg'e benzer bir oyuncu.
Dış şutlarda Erceg daha iyidir.
Savunmada Vorontsevich daha iyi.
Ribauntlardada Vorontsevich daha iyi.
Sırtı dönük oyunda Erceg daha iyi.
İçeri penetre etmede ikiside kötü.

Bence bize daha çok sırtı dönük oynayabilen 3'ü orta olan içeri penetre edebilecek ayakları hızlı adam lazım.
Mesela Nemanja Bjelica biçilmiş kaftan.

Nihat kardeşim, bence önümüzdeki sene yerli rotasyonu bizim için çok önemli. Ender maalesef kendini hiç geliştiremedi. Seneler önce ne hata yapıyorsa hala aynı hataları yapıyor. Üstelik senelerce Arroyo gibi bir ustayla oynamasına rağmen. Bence Ender'i bırakmalıyız artık Yerine şu anda piyasada dolaşıp duran yerli guardlardan hangisini alsak daha fazla katkı verir.

Kesinlikle katılıyorum size Serdar Bey.
Bence Barış Ermiş, Göksenin, Serhat Çetin, Barış Hersek, KG ve Sertaç gibi yerli bir kadro bize kafi gibime geliyor.

Kesinlikle katılıyorum size Serdar Bey.
Bence Barış Ermiş, Göksenin, Serhat Çetin, Barış Hersek, KG ve Sertaç gibi yerli bir kadro bize kafi gibime geliyor.

Ben, Can Altıntığ, Sinan, Göksenin, Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Samet Geyik, Sertaç Şanlı gibi 7 kişilik bir rotasyon düşünüyorum. Serhat ve Barış Hersek'i kulüplerden alabileceğimizi sanmıyorum

FBÜ seneye Can Altıntığ'ı bırakmaz. Obra son iki EL maçında onu ilk 5 başlattı. Bu zengin kadroya rağmen iyi süreler alıyor. Kenan Sipahi de halen istenilen seviyeye gelemedi.

Barış Ermiş'i de Ergin Hoca'nın isteyeceğini sanmıyorum. Milli Takım aday kadrosuna bile çağırmadı. Ayrıca Ender'i yollayıp Barış'ı almak, bize sportif açıdan bir şey katar mı; bilemiyorum?

Beğendiğim oyunculardan bir derlemede benden;

Guardlar

Malcolm Delaney : 30,4 dk. 12,8 s. 3,8 r. 4,2 a. ortamalarına sahip eurocup'da. Kuban'la 2014 Ağustos'da 1 yıllık kontrat imzaladı. Bu yaz boşa çıkıyor. Tepeden oynanan ikili oyunlarda çok etkili, orta mesafe şutu var, atletizmiyle ikili oyun sonrası çembere driveları etkili. Oyuncu tiplemesi olarak takımı oynatan guard tanımlamasında daha uygun olduğu söylenebilir.

Mike Green: 32,0 dk. 10,8 s. 3,8 r. 7,4 a. ortalamalarıyla Paris levallois'in Schillib'le saha içi lideri güçlü yapısıyla çembere gidişlerinde vücudunu iyi kullanıyor, bu yıl eurocup'da yaptığı 1,2 top çalma istatistiği topa baskıda ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Takıma hakim yapısı ve 7,4 asist istatistiğiyle takımı oynatan guard titrine uygun. Kontratı konusunda bilgi bulamadım, ancak fransa liginde takımların 2m euro ortalama bütçeye sahip olduklarını düşündüğümüzde kontartı devam etse bile koparmak zor olmasa gerek.

Demarcus Nelson: 26,7 dk. 11,2 s. 4,0 r. 3,2 a. ortalamaları geçen yıl kızılyıldızdaki istatistiği. Pana'da diamantidis'in arkasında istediği süreleri bulamadı. 1 +1 kontratı var bu yaz pana'nın tutumuna göre boşa çıkıyor. Comboguard rolü ile bier oyun kurucuyla birlikte oynaması daha uygun olur, yıllarca Hagi sonrası 10 numara arayan futbol takımı gibi gordon sonrası Combo arayan Koça ve taraftara ilaç olur. Maliyeti diğerlerine göre tuzlu olması muhtemel sonuçta Pana'da oynuyor, ancak karşılanamayacak kadar da değil.

Justin Dentmon: 29,6 dk. 16,9 s. 3,4 r. 4,1 a. Zalgris'de geçirdiği iyi sezonla piyasa yapıp Çin'e açıldı. Şimdilerde geliştirme liginde sürtüyor, Avrupa'ya dönme kararı verirse isteyen çok olacaktır. Kime gelirse yıldız olur. Panik anında butona basın guard tipi ver topu çekil kenarı, Koçun guard isteğine hayli uygun.

James Feldeine: 29,3 dk. 11,9 s. 2,3 r. 3,0 a. Eurocup istatistikleri. Daha ziyade numara oynuyor. Bütün Dominikli oyuncuların olduğu gibi all around bir oyuncu. Sahada neye ihtiyaç varsa onu yapar top çalar, ribaund alır, ikili oyun oynayıp asist yapar, şut atar. Sammy Meija'nın 5 cm kısası. Kesinlikle takımda görmek istediğim bir oyuncu. Cantu'yla olan 1 yıllık kontratı bu yaz bitiyor.

SF:
Krunoslav Simon: 25,8 dk. 12,8 s. 3,9 r. 3,1 a. Eurocup istatistikleri. İkili oyun profesörü. Kontratı bu yaz bitiyor. Ergin Hoca'nın Hawkins'ten sonra Markoishvili ile vazgeçip Micov ile tekrar oynatmak istediği forvetten etkili ikili oyunlara uygun bir oyuncu.He Micov eldeyken ne gerek var denilebilir ancak Micov'un kendi işimi yaparım köşeme çekilirim tavrı, istatistiğini düşünüp şut seçmesi beni rahatsız ediyor.

James White: 28,2 dk. 10,4 s. 4,6 r. 0,8 a. Eurolig istatistikleriyle üst seviyelerde de oynayabileceğini geç de olsa gösterdi. Kontratı bitiyor ancak Kazan'ın takımda tutmak isteyeceği kesin.

Markoishvili: Birşey yazmaya gerek yok dön yeter.

Uzunlar:

Stevan Jelovac: 22,7 dk.14,4 s. 4,8r. 1,2 a. Eurocup istatistikleri. Sürekli gelişim kaydedip seviye atlıyor. İspanya'da da kendini kanıtladı. Savunma yapmayan Erceg'in boşluğunu daha ucuza doldurur.

Vlad Moldoveanu: 21,6 dk. 12,1 s. 5,3 r. 0,7 a. Eurocup istatistiği. Benchten gelen sayı katkısında başı çekebilecek bir rol player. 3 Sayı tehditiyle oyunu açmada kilit olabilir

Angelo Caloiaro: 24,5 dk. 10,6 s. 4,7 r. 1,4 a. Eurocup istatistiği. Bu adam daha iyi takımlarda oynayacak, inşallah bize gelir. Bjelca tarzı topla oynayan mobilize uzun modasına uyan bir oyunu var. Dış Şut tehditini çok iyi kullanıp fake sonrası içeri katları ve arkasından uzuna paslar imzası.

Paul Davis: Bu yıl sakatlıklar yakasını bırakmadığından çok verimli bir sezon geçiremiyor ancak geçen yılki çember altını domine eden performansı onu Eurolig'de elit pivotlar arasına sokabilir. Kontratı bu yaz bitiyor ancak bize yedirirler mi bilmem

Damian Kulig: İstatistiğe gerek yok bu yılki etkileyici eurolig performansıyla herkesin gözüne girdi. Parahouski'le birlikte yazın en çok istenilecek oyuncularından olacak. Ah bir mucize olsa da şubeye biri sahip çıkıp bu tip oyuncuları nisan-mayıs aylarında kapabilsek.

Sharrod ford: 26,1 dk. 15,0 s. 8,8 r. 0,6 a. Eurocup istatiskleri. Çember altında ne yaptığını bilen hücumda aktif uzunlardan. Tahmini bütçemiz gereği bu tarz oyunculara yönelmek daha mantıklı gibi geliyor.

D'or Fischer: Sakatlık problemi istikrarlı olmasını engelliyor. Sağlamken neler yapabileceğini euroligde gösterdi

Tercihim olan takım kombinasyonu ise şöyle;

malcolm delaney - justin dentmon- nikolov(can korkmaz)

James feldeine- sinan güler

krunoslav simon- serhat çetin

stevan Jelovac- angelo caloiaro- orhan hacıyeva(samet geyik)(izzet türkyılmaz)- ege arar

paul davis(sharrod ford)- dusan cantekin- kerem gönlüm

FBÜ seneye Can Altıntığ'ı bırakmaz. Obra son iki EL maçında onu ilk 5 başlattı. Bu zengin kadroya rağmen iyi süreler alıyor. Kenan Sipahi de halen istenilen seviyeye gelemedi.

Barış Ermiş'i de Ergin Hoca'nın isteyeceğini sanmıyorum. Milli Takım aday kadrosuna bile çağırmadı. Ayrıca Ender'i yollayıp Barış'ı almak, bize sportif açıdan bir şey katar mı; bilemiyorum?

Can Altıntığ yerine Serhat Çetin'i yazacaktın sanırım.

Voronsevitch iyi olur olmasına da Cska neden Avrupa'nın en iyi 2. 4 numarasını bıraksın hadi bıraktı neden bize gelsin Real Fener başta olmak üzere üșüșür herkes hele hele Bjelicanın Nbaye gidişi sonrası muhtemelen pozisyonunun en iyi ismi olacak Avrupa'da

Şu an Gordon'un Tofaş'ta değil de bizde olmasını çok isterdim.Hatta bir de Cemal Nalga'yı almış olsaydık biraz ümitlenirdim lig için.Bu arada bu Cemal Nalga'yı zerre beğenmezdim basketbolla alakası yok vs. derdim bizdeki dönemini hatırlamıyorum ama Bjk'de tam felaketti.Yalnız Ksk'de baktım adam şahane oynuyor çok verimli.Maric'ten beklediğimizi bundan bile alabilirdik.Benim anlamadığım Maric'le 2 ay için nasıl lisans çıkartılır.Böyle bir hataya aklım ermiyor gerçekten

Tavares, Vezenkov falan bunların buy-out'unu karşılama imkanımız sıfıra yakın. İki farklı kadro profili kurucam. İlk kadroda koç Ergin hoca, ikincisinde Ufuk Sarıca.

Westermann-Pooh Jeter
Scotty Hopson-Sinan
Vladimir Micov-Justin Carter
Kulig-Orhan
Young-Dusan Cantekin-Kerem

İkinci kadro:
Justin Dentmon-Demarcus Nelson
Justin Carter-Sinan
Markoishvili-Göksenin
Jelovac-Orhan
Young-Dusan-Kerem