Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Torku Konyaspor 71–78 Galatasaray Liv Hospital

Türkiye Kupası A Grubu açılış maçında Galatasaray Liv Hospital, Torku Konyaspor'u 78-71'lik sonuçla mağlup ederek kupaya galibiyetle başladı.

Galatasaray Liv Hospital, karşılaşmaya Carlos Arroyo - Nolan Smith - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Furkan Aldemir beşiyle başladı. Joshua Mayo - Troy De Vries - Valentin Pastal - Richard Thomas Guinn - Sean Williams ilk beşiyle maça giren Torku Konyaspor, De Vries'ın basketleriyle skor buldu. Carlos Arroyo'nun Furkan ile alley-oop'u sonrası üstünlüğü ele alan Sarı - Kırmızılı ekip, çizgiye gelerek farkı arttırmaya devam etti. Son bölümde Vladimir Micov'un bulduğu isabetlerle ilk çeyrek sonucu 23-19 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci 10 dakikalık bölüme iyi bir giriş yapan Galatasaray Liv Hospital oldu. İlk dakikalar sonunda farkı 8 sayı civarında tutmayı başardı. Savunmada sertlik dozunu arttıran Konya temsilcisi Joshua Mayo - Troy De Vries - Sean Williams üçlüsüyle etkili olup farkı azaltsa da Galatasaray Liv Hospital rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve ilk devreyi 37-34 önde kapattı.

İkinci devre Furkan Aldemir'in pota altındaki etkili görüntüsüyle başladı. Carlos Arroyo - Troy De Vries düellosu şeklinde geçilen bölümde takımlar bu iki oyuncunun isabetleriyle skor buldu. Fark7 sayıya kadar çıksa da Torku Konyaspor'un maça tutunma emareleri göstermesiyle birlikte son çeyreğe 51-53 Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrek başında Vladimir Micov - Carlos Arroyo ikilisine kaçan şutları tipleyen Furkan Aldemir'in de eklenmesiyle fark çift hanelere çıktı. Ancak De Vries'ın önderliğinde Richard Guinn - Sean Williams ikilisiyle geri adım atmayan Torku Konyaspor farkı tek baskete indirmeyi başarsa da Carlos Arroyo, Zoran Erceg gibi tecrübeli isimler serbest atış çizgisinde hata yapmadı. Galatasaray Liv Hospital, Torku Konyaspor'u 78-71'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu Furkan Aldemir seçildi.

Sinan Güler sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Pietro Aradori ve Ian Vougioukas yabancı kontenjanı dolayısıyla maç kadrosunda yer almadı.

İSTATİSTİKLER

TORKU KONYASPOR
Mesut Ademoğlu 1 ribaund,
Joshua Mayo 13 sayı - 5 ribaund - 2 asist,
Cihan Amasyalı,*
Troy De Vries 26 sayı - 4 ribaund - 5 asist,
Valentin Pastal 4 sayı - 3 ribaund,
Ogün Sevinç,
Jason Boone 4 sayı - 1 ribaund,
Richard Thomas Guinn 5 sayı - 3 ribaund - 2 asist,
Sean Williams 19 sayı - 11 ribaund - 1 asist,

GALATASARAY LIV HOSPITAL
Vladimir Micov 15 sayı - 6 ribaund - 2 asist,
Zoran Erceg 11 sayı - 8 ribaund - 1 asist,
Nathan Jawai 3 sayı - 3 ribaund - 1 asist,
Kerem Gönlüm 4 sayı - 7 ribaund,
Martynas Pocius 2 sayı - 2 ribaund - 4 asist,
Furkan Aldemir 15 sayı - 10 ribaund - 1 asist,
Nolan Smith 9 sayı - 1 ribaund - 1 asist,
Carlos Arroyo 19 sayı - 2 ribaund - 6 asist,
Ender Arslan 1 ribaund - 1 asist

Bu Nolan nin savunmasi konusunda çok olumlu yorumlar vardi ama malesef çok kolay geçiliyor.Perdelerde eriyip kayboluyor adam.Top çalma özelliği de yok gibi.Jawai konusunda bu maçta fazladan bir iki ışık görmüştüm ki hoca oyundan aldı.Furkan iyi oynayınca fazla süre alamadı.Micov u ben beğendim , daha yüzdeli 3 lük atınca çok önemli bir parçası olacak takimin.Bugün kötü oynamış olsada favorim Pocius. Enerji katiyor takima.Erceg de durum aynı,şutları girmedigi zaman çekilmez oluyor.Son olarak maçin adamı Furkan, hazirlik doneminin de en iyilerindendi zaten. Bu formunun devamina cok ihtiyacımız var.

Nolan konusunda neden bu kadar peşin hükümlüsünüz anlamıyorum, takım zaten genel olarak kötüydü. Açıkçası aynı maçı izlediysek, Jawai'de ışık görüp, Nolan'ı yerin dibine sokacak ne oldu anlamıyorum.

Vidmar bile pek alâ iş görürmüş izlediğim kadarıyla Doğuş'da. Neyse temennimiz Jawai'nin toparlanması, toparlanırsa katacağı büyük artıyı düşünüyorum. Nolan orta mesafeyi beklediğimden iyi atıyor, kolları da uzun iyi savunma yapıyordu ama dünkü maçı izleyemedim o yüzden birşey diyemeyeceğim.

Nolan konusunda neden bu kadar peşin hükümlüsünüz anlamıyorum, takım zaten genel olarak kötüydü. Açıkçası aynı maçı izlediysek, Jawai'de ışık görüp, Nolan'ı yerin dibine sokacak ne oldu anlamıyorum.
Peşin hükümlü falan değilim, sadece transferi söz konusu olduğunda savunmasi da baya övülmüştü.Sen beğendiysen kendi fikrin,saygilar. Hoca da zaten maç içinde daha agresif savunma yapması için uyardi.Pamuk gibi maşallah şuan.Uzunlarımıza savunma konusunda yükleniyoruz,ama kısalar bu kadar kolay geçilirse uzunlar ne yapsın.
Jawai süper oynadi diyen de yok.Ama oyuna girdiginde micov a bir asisti bir de iyi bir post up oyunu oldu.Ribaundlarda da bi tık daha istekliydi. Aldığı kisa sürede, döküldüğü eski maçlarina göre daha olumluydu.Bedava olduğu için riske girdik, olup olmayacağini kimse bilemez ama ben de Semih e katiliyorum.Elano oyunun iki yönünde de etkili bir uzun. Bu takimda onu görmek isterdim.

Ergin hoca özellikle 1-2-3 numaralarda müthiş bir rotasyon oluşturdu bütçe sınırlamasına rağmen. Ancak uzun rotasyonunda ciddi bir hataya düştü diye düşünüyorum.

Neden Jawai inanın anlayabilmiş değilim. 10 ay boyunca maça çıkmamış, kendi milli takımında 3-5 dakika bile zor forma bulan bir adam ve zaten cüsseliyken bir de kilo problemi var şimdi. İyice ağır, ribaunda çıkamıyor, savunması berbat, hücumda etkisiz. Belki denecek ki "ya toparlanırsa?" Tamam ama "ya toparlanamazsa?" Huzurevi değil ki bu şube geçen sene Domercant bu sene Jawai...

Raduljica, Stimac, Lawal, Batista, Maric vs vs. alternatif de vardı hani. Hadi Raduljica pahalı geldi, en kötü Maric ya da Stimac'tan birini getirseydik keşke...

Semih Nişancı;n886373' Alıntı:
Ergin hoca özellikle 1-2-3 numaralarda müthiş bir rotasyon oluşturdu bütçe sınırlamasına rağmen. Ancak uzun rotasyonunda ciddi bir hataya düştü diye düşünüyorum.

Neden Jawai inanın anlayabilmiş değilim. 10 ay boyunca maça çıkmamış, kendi milli takımında 3-5 dakika bile zor forma bulan bir adam ve zaten cüsseliyken bir de kilo problemi var şimdi. İyice ağır, ribaunda çıkamıyor, savunması berbat, hücumda etkisiz. Belki denecek ki "ya toparlanırsa?" Tamam ama "ya toparlanamazsa?" Huzurevi değil ki bu şube geçen sene Domercant bu sene Jawai...

Raduljica, Stimac, Lawal, Batista, Maric vs vs. alternatif de vardı hani. Hadi Raduljica pahalı geldi, en kötü Maric ya da Stimac'tan birini getirseydik keşke...
Jawai yerine çok sevmesem de Stimac bile olurmuş cidden de daha da garibi elimizde Stimac'tan falan hem daha kariyerli hem daha iyi Vuyukas var kendimiz kullanmıyoruz.Onu da anlamak zor

İlk resmi maçta takımın kısa rotasyonunu çok beğendim, birbirlerine ısındıkça ve roller oturdukça hem savunma direncimiz hem de ofansif gücümüz artacaktır diye düşünüyorum. Nolan Smith ise bizim pek alışık olmadığımız bir oyuncu tipi, takıma çeşitlilik kazandıracak elimizdeki ofans opsiyonlarını arttıracaktır diye düşünüyorum fakat Ergin Hoca ve Arroyo biraz dizginlemeli kendisini yoksa dibe de batırabilecek bir oyuncu. Arroyo ile birlikte sahada olduğunda daha çok katkı verecek gibi geldi bana ama kendisini Arroyo'yu yedeklemesi için almıştık. Bu durumda umuyorum bize ve Avrupa basketboluna daha uyumlu oynayacaktır. Bu rotasyona Ender ve Sinan katılacak daha, gayet iyi bence. Kerem ve Erceg (hala savunması çok çok kötü olsa da) 4 numarayı kotarırlar diye düşünüyorum belki sene ortasında bir yerli taksivyesi yapılabilir oraya Orhan Hacıyeva gibi. 5 numarada ise eğer Furkan 25 dk ortalama süre alacaksa ve Jawaii şu an bulunduğu formun ve kondisyonun en azından 2 katına çıkabilecekse ve Vuyukas da bilinen oyununu oynacaksa çok çok sıkıntı yaşamayız gibi düşünüyorum ama burada kilit isim Furkan ve hocanın Furkan'a vereceği şans ve güven. Yine de insan Jawaii ve Vuyukas yerine ne vereceği belli olan Vidmar, Stimac, Maric gibi isimlerden birini ya da Holman, Heytvelt gibi sürpriz bir ismi alsaydık diyor. Hepsi de ne vereceği belli olan ve ekonomik olarak bizi zorlamayacak isimlerdi.

Ergin hoca atacak kurşunu bulunsun diye Vuyukas yerine Jawai'yi ligde seçti diye düşünüyorum. Sonuçta bir sezonda lisans çıkartılabilecek oyuncu sayısı belli. Lig için Jawai'nin gönderilip, Vuyukas'tan daha kaliteli bir uzun alınacağını düşünüyorum.

Jawai'ye verdiğimiz 30 - 40 günlük kredi bize çok şey kaybettirmeyecektir lig için. Avrupa'da ise zaten daha geniş bir rotasyon var. Bu nedenle alınabilecek bir riskti, ama tutmadığı görünüyor. Kısa bir süre daha sabredip bu şekilde devam ederse değişiklik yapmalıyız.

Oluşturulan uzun rotasyonun bize vereceği sıkıntıları daha Kızılyıldız ile oynadığımız ilk Euroleague maçında tüm çıplaklığıyla gördük. Başta Marjanovic, Blazic olmak üzere pek çok oyuncuları pota altımızda rahat rahat cirit attı, maç boyunca istedikleri gibi takıldı. Hiç bir caydırıcılığımızın olmadığı, insanın sinirlerini yıpratan düzeyde bir yumuşaklık, bir çaresizlik tablosu izledik.

Bu böyle gitmez, bu böyle olmaz. Koca sezonu göz göre göre yakarız, ötesi yok!

Senelerdir yabancı sınırıyla boğuşup 3-5 iyi sayılacak yerli oyuncuyla mücadele ettik hatta başarılı olduk tam sınır yükseldi hatta parkede tamamen kalktı derken Galatasaray tarihinin en basiretsiz transfer dönemlerinden birisine imza atan ekip kimlerden oluşuyor?
Bu mali sıkıntı içersinde bu adamlara yapılan maliyet nedir?
Sorumluluğu üstlenip istifa etmeyi düşünüyorlar mı?
Artık işi bitmiş, sakat, içi boş adamlardan ve onları büyük yıldız diye süsleyip bize çakanlardan ne zaman kurtulacağız?
Millet 5 milyon TL ye 6 yabancının tamamını alıp hepsinden tam verim alırken bizim 7 yabancının 3 tanesi (Jawai, Nolan ve Yunan pivot) 2. ligde bile zor süre alır. Aradori gibi adamın lisansını Jawai yüzünden çıkaramamakta işin artık cıvkını çıkarmak sanırım.

Evet biz umutsuzca sorumluların istifasını bekliyoruz ama onlar umarsızca görevlerine devam edip her sene sakat en az 2 oyuncu transfer etmeye devam edecekler biliyoruz.
35 yaşındaki Arroyo artık dayanamaz hale gelince ne yapacaksınız acaba?
Galatasaray'da artık sakat oyuncu istemiyoruz arkadaş.

Jawai ve Nolan'ı sepetleyip iki yeni yabancı alabilir miyiz? Buna bütçemiz yeter mi? Ve alabilirsek euroleague'de oynatabilir miyiz?

Sorular, sorular...

6 yabancıya lisans çıkarttık. 1 tane yedek için ekleyebilir, 3 yabancı daha da değiştirebiliriz. Euroleague için sıkıntı yok.