Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Atletik hücum savunma dengesi olan bir kısa bir uzun yeterli. Jawai ve Vuyukas hataları ile çok şey beklenen Aradori'nin tutmaması bize pahalıya patladı.

Kısa olarak Gordon dan iyisini şu aşamada bulabileceğimizi pek zannetmiyorum üstelik takımıda çok iyi tanıyor sakatlıktan nasıl döndüğü konusunda risk alıcaz ama başka şansımızda yok gibi.. Uzun oyuncu olarakta Haddadi, Mejri, Radulija, Eli Holmen gibi oyunculara yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum.. Bu tarz isimlerin hepsi Young ile birbirini tamamlar ama marcus slaughter gibi bir adam alırsak çok aynı tarzda olurlar gibi geliyor..

Kısa olarak Gordon dan iyisini şu aşamada bulabileceğimizi pek zannetmiyorum üstelik takımıda çok iyi tanıyor sakatlıktan nasıl döndüğü konusunda risk alıcaz ama başka şansımızda yok gibi.. Uzun oyuncu olarakta Haddadi, Mejri, Radulija, Eli Holmen gibi oyunculara yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum.. Bu tarz isimlerin hepsi Young ile birbirini tamamlar ama marcus slaughter gibi bir adam alırsak çok aynı tarzda olurlar gibi geliyor..

Gordon'un atlattığı sakatlıktan sonra almak büyük hata olur. Belki verimli olur lakin bizim belkilerle kaybedecek zamanımız yok. Jawai, Domercant, Bonsu hatalarından sonra bir hata daha yapılmamalı. Ki bize geldiğinde de sakattı Gordon.

Radulica Ali karadeniz hopson ve serhat çetin hamleleri bize hem lig şampiyonluğunu hemde bu gruptan çıkarır. Ama şu durumda bunlar hayal

Herşeye rağmen top 16'ya kalmak çok önemliydi. Çünkü bu kadronun hakkı kesinlikle çok daha iyi yerlere gelmeyi, daha iyi basketbol oynamayı hakediyordu. Aradori, Ian ve Jawai'nin ayrılmasını önemli kayıp saymamak lazım, çünkü neredeyse hiç katkı veremediler. Tek önemli kayıp Furkan oldu ki, onun yerini şuana kadar Young dolduruyor ve zamanla oyununun daha da üzerine koyması muhtemel. Takımın şuana kadar yaşadığı en büyük sorunlar ödemelerde gecikme ve Micov ile Pocius'un sakatlıklarıydı. Bu ikili iyileşti. Eğer ödemelerde belli bir düzene oturtulursa çeyrek final olmaması için bir neden yok. Kadroda bence iki temel eksik var:

1- Arroyo'nun hala alternatifi veya tamamlayıcı unsuru yok.
2- Pota altına mutlaka takviye gerekli.

Aslında guard pozisyonunda bu tanıma Jamont Gordon "cuk" diye oturuyor ama, neredeyse bir sezondan fazla basketbol oynamıyor oluşu ve ağır sakatlıktan çıkması ciddi soru işareti. Diğer yandan adı geçen Lamont Hamilton da çok çok büyük ve alınmaması gereken bir risk. Eğer Jamont'un risk oranı 60% ise, Lamont'un risk oranı %90'dır bana göre. O halde tıpkı Young transferinde olduğu gibi, hem takımın enerjisini yukarı çekecek, hem başarıya ve kendini göstermeye aç, hem de düşük maliyetli oyunculara yönelmek en doğrusu. Bu bağlamda NBDL ve NBA'den gönderilen oyuncular en ideal seçim olacaktır. Takımın mevcut kimyasını düşünürsek özellikle guard tercihinde savunma ağırlıklı bir oyuncu, uzun olarak da mücadeleci ve orta mesafe şutu olan bir oyuncu almak doğru tercih olacaktır.

Uzun olarak daha birkaç gün önce Çin'e giden Arnett Moultrie iyi tercih olabilirdi. Şu sıralar Orlando Magic'ten gönderilmesi muhtemel Andrew Nicholson'u takip etmekte fayda var. Guard olarak ise Aaron Craft, Tim Frazier gibi oyuncular olabilir.

pota altı için 3 isimden birisi mutlaka :MCLEAN, JAMEL - DUBLJEVIC, BOJAN - BRYANT, JOHN
combo içinse :SMITH, JAMAR - HODGE, WALTER - ADAMS, DARIUS

BU İSİMLERDEN BİRER TANESİNİ ALIRSAK TOP 8 İÇİN SAVAŞAN BİR TAKIM İZLERİZ!

Bizim zaten ribaundu ve savunması iyi atletimiz var : Young. Bize hücum repertuarı iyi, ribaundu fena olmayan bir oyuncu lazım. Hamilton asla alınmamalı, adam sakatlıktan sonra okeye dönüyor resmen aman diyim. Rochestie oldu da geldi diyelim , o kadar özgür oynayacağını düşünmüyorum bizde, Aradori'den pek farkı olmaz.

Bojan Dubljevicin buy-outu 2 milyon eurocuk civarı malesef.Euroleague'da devam eden takımlardan oyuncu almamız çok zor.

Ben Nba pazarından risk alınması gerektiğini düşünüyorum.Hem ucuzlar hem alınabilecek riskler.Ergin hoca zaten dar rotasyon seviyor.Sıkıntı olmaz.

Bir de yerli takviye kesinlikle şart.Nasıl olacak bilmiyorum.

Bizim zaten ribaundu ve savunması iyi atletimiz var : Young. Bize hücum repertuarı iyi, ribaundu fena olmayan bir oyuncu lazım. Hamilton asla alınmamalı, adam sakatlıktan sonra okeye dönüyor resmen aman diyim. Rochestie oldu da geldi diyelim , o kadar özgür oynayacağını düşünmüyorum bizde, Aradori'den pek farkı olmaz.

John Bryant'ı anlatmışsın resmen Muhammed :)

Bryant'ı beğenmiyorum, hareketi çok yavaş , performansı vasatı geçemez. Benim de tercihim NBA'den birilerini koparmak, en kötü atletizmleriyle fark yaratırlar.

Keşke Varnado'yu alabilsek. Young ile birlikte pota altını karartırlar. Ayrıca Kazan El'den elendi D'or Fischer'ı alma ihtimalimiz olabilirmi acaba?

Raduljica ismi geçtiğinde çok istemiştim olsun diye.

Keşke bir imkan olsa da gelse. Tam aradığımız kan olur.

Gordon riskini de alabiliriz o zaman.

Arroyo-Ender
Gordon-Sinan
Micov-Pocius
Erceg-Kerem
Young-Raduljica

Raduljica ismi geçtiğinde çok istemiştim olsun diye.

Keşke bir imkan olsa da gelse. Tam aradığımız kan olur.

Gordon riskini de alabiliriz o zaman.

Arroyo-Ender
Gordon-Sinan
Micov-Pocius
Erceg-Kerem
Young-Raduljica

Benim de gönlümden geçen kadro.
Yalnız Radulijca yerine John Bryant ya da Mejri de olur.
Pat ile ayni tarz oyuncu olmasından dolayı Slaughter olmamalı bence bu isim.
Hamilton da sakat olduğu için tercih edilmemeli.

Bo McCaleb sanırım Bayern ile kısa süreli kontrat yapmıştı. Şu an transfer etsek Ülker'e yine ücret ödemek zorunda mıyız?

Bo güzel tercih olurdu. Jamont'u çok severim ama Bo daha tercih edilesi sakatlık sebebiyle.

Garcia serbest bırakıldı bu gece. Takım bulabilir gibi duruyor Nba'de ama bi hal hatır sorsak fena olmaz bence. Tamam combo arıyoruz ama eğer Garcia imkan dahilindeyse başlarım combosuna .