Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Fab Melo şuan brezilyada bir takımda oynuyor 2012 de bostonda pek şans bulamamış.. İstatistiklerine ve videolara göz gezdirdim araştırdım hatta fb maçında da oynamış. Her neyse defansif açıdan ben iyi gördüm kendisini aşırı derece blokcu hatta kolej kariyerinde maç başına 3 blok ortalaması var, p&r savunmasıda kötü değil bayağı agresif lakin hucümda bayağı kısıtlı boş pozisyonda eline verceksin vs. birde smaça kalktığında bitirişi iyi şuan Maric ismi önplanda sanırım ama Vuyukastan ötesi olacağına ihtimal vermiyorum bu yüzden atletizmi olan uzun almak zorundayız en azından savunma kısmını iyi becermeli gelen oyuncu. Bu da oyuncunun bir kaç videosu;

Fab Melo-Defense - YouTube
Fab Melo pick-n-roll defense - YouTube
Fab Melo 14 blocks - Triple-Double and NBA D-League Record - Highlights 12/22/2012 - [HD] - YouTube

Fab Melo falan Avrupa basketbolu bilmeyen,hücumu aşırı kısıtlı bir isimle uğraşmaya falan gerek yok. Maric çok istediğim bir isim değil ama Melo'ya 15 kere tercih edilir. Top 16 oynayacağız.Buraları bilen bir isim iyi olacaktır.Hem de Young ile tarzı da farklı tamamlayıcılık açısından.

Carter resmen twitter dan bize yürümüş :)

10678759_906252662748052_1114278881903084362_n.jpg

Uzun süredir Marcus Haislip nerelerde diye geçiriyordum aklımdan bir baktım ki Eskişehir'e transfer olmuş,eski günlerinden ne kalmıştır bilmiyorum ama bitmiş olabilir bu kadar uzun süredir sesi çıkmadığına göre,neyse izleyelim görelim.

Bize gelince kim gelir bilmiyorum ama bir an önce netleşirse iyi olur ve mümkünse sakat oyuncu almayalım.

Uzun olarak da JaMychal Green, Joe Alexander, Omari Johnson, Alen Omic, Nick Caner Medley, Renaldo Balkman, sırtı dönük oyunuyla Alex Kirk, Devin Ebanks, Al Thornton, Peter Ramos, Kyrylo Fesenko düşünülebilir.

Pivot oynayabilen bir oyuncu arıyorsak buradan JaMychal Green, Omari Johnson, Al Thornton ve özellikle de hookları tadından yenmeyecek bir Alex Kirk çok iyi olur. Joe Alexander da Maccabi ye gitmiş buradan okudum, o da hücumda oldukça iyi iş yapabilecek bir oyuncuydu.

Maric, Kulig filan geleceğine Fesenko gelsin daha iyi bence. Hadi Kulig biraz tamam ama Maric in son halinin hücum performansı Fesenko yu aratacak cinsten.

Marcus Haislip , BBL tarihinin en çok sevdiğim 2 oyuncusundan birisiydi. Es-Es'e transfer olunca şaşırmıştım ama bugün biraz izledim kendisini ve o eski halinden pek eser kalmamış şimdi. :) Daha ilk maçı fakat izlenimim negatif.

Gelabale deniyor, Maric deniyor. Hiç mi akıllanmıyorsunuz, hiç mi ders almıyorsunuz arkadaş. Bu herifleri alacağınıza kilidi vurun şubeye. Biz de nereye gidip gitmeyeğimizi bilelim. Strasbourg gibi vasat bir takımda 3 sayı ortalama ile oynayan adama kurtarıcı gözüyle bakıyorsanız, kör olmuş o göz.

Avrupa'da bu tip hantal adamlar kalmadı artık. Bunlar türünün son örnekleri.

Marcus Haislip , BBL tarihinin en çok sevdiğim 2 oyuncusundan birisiydi. Es-Es'e transfer olunca şaşırmıştım ama bugün biraz izledim kendisini ve o eski halinden pek eser kalmamış şimdi. :) Daha ilk maçı fakat izlenimim negatif.
Benim için de özel bir yeri vardır haislipin.Formunun zirvesinde bir Haislipi hep izlemek istemişimdir Galatasaray forması altında ama bir türlü kısmet olmadı.Haislipe gelince atletizm üzerinden oynayan oyuncuların kaderinde bu vardır biraz yaş ve sakatlıklar fiziksel deformasyon atletizm üzerinden oynayan oyuncuları oldukça etkiler haliyle..ama Haislip Efes döneminde Ülker dönemine oranla şutunu ve hatta 3 sayılık atışlarını bile geliştirmişti,o özelliklerinin çok fazla deforme olmaması gerekir.Atletizmiyle oynayan bir oyuncudan aklıyla,şutuyla oynayan bir oyuncuya evrilmesi gerekir eğer bu evrilmeyi başarılı bir şekilde yapabildiyse Eskişehir'e skor anlamında katkıda bulunabilir ama Haislipin o mükemmel atletizmini muhtemelen artık göremeyiz gibi geliyor bana..

Bizim transferlere gelince umarım tatmin edici ve sakat olmayan oyuncular olurlar.

Madem Gelabale adı geçti ben de yorumumu yapayım.Justin Carter alınsa çok daha iyi olur.Hadi Maric'e yine eyvallah.Maric yerine de geçen gün adı geçen Keith Benson'ı falan milyon kere tercih ederim de burun kıvırmayacağım yine de.Ama Carter gelmeye bu kadar hevesliyken neden Gelabale?

Madem Gelabale adı geçti ben de yorumumu yapayım.Justin Carter alınsa çok daha iyi olur.Hadi Maric'e yine eyvallah.Maric yerine de geçen gün adı geçen Keith Benson'ı falan milyon kere tercih ederim de burun kıvırmayacağım yine de.Ama Carter gelmeye bu kadar hevesliyken neden Gelabale?
Bonservis vermek istemiyorlardır muhtemelen ama merak ettiğim konu Ergin Ataman Carter listemizde ama ilk sıralarda değil demiş dün Eğer öyleyse ilk sıralarda Gelabale mi var yoksa başka oyuncular mı..? Gelabale iyi oyuncudur komple oyuncudur ama son halini görmek lazım,şahsen son halini bilmiyorum.Benim aklımda kalan haliyle ise buyursun gelsin de dediğim gibi bilmek lazım

Bonservis vermek istemiyorlardır muhtemelen ama merak ettiğim konu Ergin Ataman Carter listemizde ama ilk sıralarda değil demiş dün Eğer öyleyse ilk sıralarda Gelabale mi var yoksa başka oyuncular mı..? Gelabale iyi oyuncudur komple oyuncudur ama son halini görmek lazım,şahsen son halini bilmiyorum.Benim aklımda kalan haliyle ise buyursun gelsin de dediğim gibi bilmek lazım
Valla geçen yıl Khimki'de bayağı kötüydü bu sene de uyduruk bir Fransa takımında 3 sayı ortalamayla oynamış.Gelabale falan devri geçmiş isimler

Manny Harris d league'de sanırım keşke onu düşünseydik Telekomda çok beğenmiştim kendisini..Ücreti de sorun olmazdı genelde d-league'den oyuncu getirmek nispeten daha kolaydır ama Ergin Hoca pek tercih etmiyor.