Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bizim transfer yapmış olmak için transfer yapma gibi bir lüksümüz yok. Zaman dardı, piyasadaki havuz dardı gibi bahanelere sığınılmamalı; kısacası bulan buluyor. Avrupa'da grupta bulunduğumuz rakiplerimizde oldukça potansiyelli oyuncuları bulabiliyor. Hadi 5 numara için az çok anlarız bu mazereti ama 2-3 numara için asla bir bhaneye sığınılamaz şu dönemde bile 2-3 numara pozisyonu için ideal isim bulunabilir, Gelabele büyük hayal kırıklığı olur vasat birisi gittiği takımlarda verdiği katkı ortada kesinlikle sırıtır bizim takımda. Teknik heyetin N. Smith, Aradori, Jawai, Ian Vougioukas tercihlerindeki ve geçen yılki Domercant hatta Malik Hairston(hücu yönü için alındı ama tam tersi savunma da katkı verdi) tercihleri ortadayken bu seferde bu tür vasat adamlarla boşuna kadro şişkinliği yapmasınlar karavana atış olur...

J.Carter en mantıklı tercih bence uyum sorunu yaşamaz ve cuk diye takıma oturur. 5 numara içinde gelişim liginde veya Polonya liginde oyuncu bulabiliriz.

Kendisi vasat performansı vasat, orta düzey takımların bile yüzüne bakmadığı adamları getirip macera aramaya gerek yok, artık 2 atımlık kurşunumuz kaldı ve ıska geçmememiz gerekiyor...

Maric tipi uzunların modası artık Avrupa'da dahi geçti. Ya Tomic, Bourousis, Pleiss gibi her tarafından fundamental ve oyun bilgisi fışkıran ya da Slaughter, Lasme, Dunston gibi atlet uzunlar tercih ediliyor ve iş yapıyor. Maric ne verecek Allah aşkına? Orta mesafe yok, atletizm sıfır, oyun zekası yerlerde, ayaklar yavaş. Ne öyle ne böyle.

Malik Hairston'a forum olarak çok sevinmiştik, Jawai'ye genel olarak umutlu bakmıştık, Vuyukas'a iş yapar demiştik, Aradori'yi superman ilan etmiştik ancak yanıldık.

Şimdi de Maric ve Gelabale'i yerden yere vuruyoruz. Demek ki ?

Aleks Mariç EL ortalaması: 7.2 sayı, 4.5 rebound, 0.7 asist... %61 iki sayı, %62 serbest atış yüzdesi...
Ian Vuyukas EL ortamalası: 5 sayı, 1,5 rebound, 0,3 asist... %54 iki sayı, %66 serbest atış yüzdesi...

Adamı pek tanımıyorum ama istatistiklere bakarsak, Vuyukas vol 1.5 diyebiliriz sanırım.

Gelabale ve Mariç benim için iki büyük hayal kırıklığı olur. Özellikle Young'dan sonra beklentim çok yükselmişti ama bula bula bu iki ismi bulduysak,yazık ettik kendimize.

Ergin Ataman ı gayet seven ve savunan bir insan olarak ikiside çok leş transferler olur gayet açık bir biçimde söyliyim.. Hele ki Gelebale bitmiş okeye dönüyor resmen adamın son 2-3 sezon yaptığı hiçbirşey yok üstelik saf 3 numara adam Arroyo dinlenemicek gerçekten çok ilginç bir hamle olursa eğer

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray Liv Hospital’da flaş bir gelişme yaşandı.
NTV Spor’un haberine göre; Sarı – Kırmızılılar, Maccabi Tel Aviv’den Aleks Maric ile anlaşmaya vardı.
Galatasaray Liv Hospital Aleks Maric’e sezon sonuna kadar 250 bin dolar ödeyecek.
Sırp pivot yarın İstanbul’da olacak.
Galatasaray Liv Hospital’ın kısa oyuncu olarak Mickael Gelabale ile Justin Carter ile görüşmeleri sürüyor.

Ya o kadar komik yorumlar geliyor ki online olmak zorunda kaldım. Maric ve Gelabale rotasyon topçusu olacak, benchten gelecek. Böyle düşünüldüğünde kadro kalitemizin ne kadar iyi olduğu ortaya çıkıyor ne sıkıntı yaptınız, ikisi de gayet iyi oyuncular. Gelabale yerine savunması daha sert olan bir adam almalıydık deseniz ona eyv derim de bir sorun önce kulüpte para var mı diye? eldeki imkanlarla alınabilinenler bunlar işte napalım.

bir de maric ile vuyukas falan kıyaslanmış facia resmen.

Ben Maric ile Vuyukas'ın istatistiğini kıyasladım. Oyuncuyu bilmediğimi söyledim zaten. Youtube'dan da bir kaç videosuna baktım. Tanımadığım oyuncu hakkında başka nasıl fikir sahibi olabirim?