Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Dacka macından sonra Ergin ataman , Gelabale yada Carter'ı pazar yada pazartesi gunu aciklayacagimizi söylemişti . Gelabale'in elendigini düsünürsek Carter bugun %90 acıklanır .. Hayırlı olsun. Keşke ligde Carter'ı Maric'i eurolig'de kullansak .

Gelabale yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle gelmek istemiyordu, ikna edilemedi demek ki.

Şimdi Gordon alınsa daha ilk maçtan ''sakatlıktan yeni çıktı, 1 yıldır oynamıyor ondan şu pozisyonda ribunda çıkmadı, ondan içeri yüklenemedi, ondan savunmada geri adım attı vs'' tarzı yorumları görür gibiyim. Maceraya gerek yok al Carter'ı işte !

Dacka macından sonra Ergin ataman , Gelabale yada Carter'ı pazar yada pazartesi gunu aciklayacagimizi söylemişti . Gelabale'in elendigini düsünürsek Carter bugun %90 acıklanır .. Hayırlı olsun. Keşke ligde Carter'ı Maric'i eurolig'de kullansak .
Eğer maric tbl de kullanmazsak Erceg kerem ve young kalıo uzun olarak ki keremin yaşı malum, young da 30lu dkları cok kaldıramaz gibi oyundayken çok enerji sarfediyor gecen bir pozisyonda o kadar yorulmuştu ki ne hücuma çıkabildi ne de defansa geri döndü. sonra ataman zaten kenara aldı. 4 uzun rotasyonu bile azken bence maric tbl de olmalı belki suan formsuz pocius yerine düşünülebilinir tabii carter alınırsa. Olur vujacic gelirse bence yine büyük hayal kırıklığı..

Kimin kesilecegini bilmiyorum ama Carter'ı sadece eurolig'de kullanmak lüks olur . Başarıya aç , kendini göstermek icin her mac %100'ünü veren bir oyuncuyu ligde kullanmamak büyük hata olur . Pocius-Carter mantıklı duruyor.

Eğer maric tbl de kullanmazsak Erceg kerem ve young kalıo uzun olarak ki keremin yaşı malum, young da 30lu dkları cok kaldıramaz gibi oyundayken çok enerji sarfediyor gecen bir pozisyonda o kadar yorulmuştu ki ne hücuma çıkabildi ne de defansa geri döndü. sonra ataman zaten kenara aldı. 4 uzun rotasyonu bile azken bence maric tbl de olmalı belki suan formsuz pocius yerine düşünülebilinir tabii carter alınırsa. Olur vujacic gelirse bence yine büyük hayal kırıklığı..

Aynen Pocius-Carter değişimli olması en mantıklısı Youngı bende gözlemledim dediğin gibi kendini çok yoruyor bazen aslında aktif dinlenme yapmayıda öğrenmesi gerekli ama buda zamanla olucak.. Sertaç olsaydı keşke o zaman Marici Eurolig de kullanırdık ama şuan ligde uzun rotasyonuna gerekiyor.

Gelabale'i Carter'a tercih ediyordum. İkisinden biri olacaksa o olmalıydı. Forumda nasıl bir basketbol bilgisi var bazen inanamıyorum herkese helal olsun. Strausbourg'da oynayan oyuncunun bile şu an nasıl oynadığını istekli olmadığını öğrenecek kadar izlediğini söyleyebilen kişiler var. :)) Ama düşünen yok misal Sneijder'i batman petrol spor'a kiralasan ne kadar istekli oynar GS'da ne kadar istekli oynar. 4

Carter dediğiniz adam 2. lig dahil bir çok kulüpte oynadı görülmedi ne hikmetse son 2 aydır MVP muamelesi yapılıyor. Bİr kere 3 numara için size'ı yok. EL'de karşısına gelen rakiplerine karşı ezilecek. E topu elinde seven oyuncu. GS'da Carlos varken kim topu ayrıca eline alabilir? Ataman da ilk yılında (BJKtaki gibi) Topu önce Hawkins'e sonra Arroyo'ya veriyordu. Ama Hawkins gittikten sonra Arroyo büyüdü dikkat ederseniz. Şimdi gelecek oyuncuya direk topu teslim edebileceğimize inanıyor musunuz? Asist/Top kaybı oranı da 1.2'lerde yani neredeyse yaptığı her asiste karşı bir top kaybı yapmış. Yani topu eline vermemiz de mümkün değil.

Carter konusunda net fikri olan insan sayısının az olduğunu düşünüyorum. Herkes çevresinden duyduğuna eklenti yaparak veya 20dk izleyerek fikir sahibi oluyor. Gelabale 2. tercih Carter 1.trcihmiş. E 2.tercih reddetti bizi:)) Hemen Vucacic alındı devreye?

Ben hala "ön tarafa savunmayı başlatacak bir top getiren alınmalı 2. kısa olarak da net şutör getirilmeli!" söylemimin arkasındayım. Ve bu anlamda Vucacic 2. kısa tanımına uyuyor. Ama ondan önce o kısayı almazsak vucacic savunma yapmayan özelliğiyle takımı daha da batırır.

Geçen sene başı Ergin Hoca Domercant'ı gönderip Vucacic'i almak istemişti hatta oyuncuyla anlaşılmıştı ama Murat Özyer veto etmişti bunu. Yani hoca Vucacic için istekliydi. Şu an o durum ne alemde bilmem. Ama Ziya Darende'ye güvenirim. Bu ismi söylediyse kesin net duyumu vardır.Yoksa çıkıp foruma-twitter'a isim söyleyen biri değildir o.

Gene de takımdaki tüm penetre işinin Sİnan ve kısmen Pocius'a kalması beni irrite ediyor:( Onlara da yazık takıma da bize de:(

Seubutis-Pocius kıyası yapılmış:) Hiç kıyaslamaya gerek bile yok. Seubutis küçük takımların büyük oyuncusudur. Oyunlar sertleştiğinde takılır kalır. SAvunması iyi her takıma karşı zorlanır. Dün iyi oynamasının sebebi Seubutis değil GS savunması. Ben de ikisi arasında tercih yapsam Pocius'u tercih ederdim. 600bin Euro para verildiğini de sanmıyorum ama öyleyse eğer rakam yüksekmiş ona katılıyorum

Ben hala "ön tarafa savunmayı başlatacak bir top getiren alınmalı 2. kısa olarak da net şutör getirilmeli!" söylemimin arkasındayım. Ve bu anlamda Vucacic 2. kısa tanımına uyuyor. Ama ondan önce o kısayı almazsak vucacic savunma yapmayan özelliğiyle takımı daha da batırır.

Geçen sene başı Ergin Hoca Domercant'ı gönderip Vucacic'i almak istemişti hatta oyuncuyla anlaşılmıştı ama Murat Özyer veto etmişti bunu. Yani hoca Vucacic için istekliydi. Şu an o durum ne alemde bilmem. Ama Ziya Darende'ye güvenirim. Bu ismi söylediyse kesin net duyumu vardır.Yoksa çıkıp foruma-twitter'a isim söyleyen biri değildir o.

Abi haklısın en büyük eksiklik önde savunma başlatacak ve delici, top taşıyacak, arroyoyu destekleyecek oyuncu. Yani combo, yani sezon başında nolan smithin alınma sebebi, yani geçen sene jamont sakatlandıktan sonra yaşadığımız eksiklik. Bu tarz bir oyuncu vardı geçen sene sonra bunu hairstonı alarak kapamaya çalıştık belki top getirip arroyoyu desteklemedi ama savunmada dik durup savunmada öne çıkan isim olmuştu çok eleştirildi bizde ama bize gelmeden önce fena olmayan bir penetresi vardı, bizim takımda çok net göremedik. Böyle bir takımda henry verim vermiyordu ve kesinlikle keskin bir şutöre ihtiyaç vardı. O takıma vujacic alınsa gıkımız çıkmazdı en azından benim çıkmazdı.

Ya şimdi takımda zaten bir takım olamama sorunu var. Defans yapamama sorunu var ben bu takıma Ergin hocanın öncelikle savunması malum vujacici isteyeceğini düşünmüyorum.

Sonra aynı şeyler MAriç içinde söyleniyordu. Neymiş efendim dönem başında hoca miariç istemiş. Bi düşünelim kadro kimyası olarak dönem başındaki kadro yapısıyla şimdiki yapı aynı mı? Çok sular aktı köprünün altından. Mariçin de zorunluluktan alındığını düşünüyorum. Yoksa hoca daha hazır bir oyuncuyu tercih ederdi.

Abi haklısın en büyük eksiklik önde savunma başlatacak ve delici, top taşıyacak, arroyoyu destekleyecek oyuncu. Yani combo, yani sezon başında nolan smithin alınma sebebi, yani geçen sene jamont sakatlandıktan sonra yaşadığımız eksiklik. Bu tarz bir oyuncu vardı geçen sene sonra bunu hairstonı alarak kapamaya çalıştık belki top getirip arroyoyu desteklemedi ama savunmada dik durup savunmada öne çıkan isim olmuştu çok eleştirildi bizde ama bize gelmeden önce fena olmayan bir penetresi vardı, bizim takımda çok net göremedik. Böyle bir takımda henry verim vermiyordu ve kesinlikle keskin bir şutöre ihtiyaç vardı. O takıma vujacic alınsa gıkımız çıkmazdı en azından benim çıkmazdı.

Ya şimdi takımda zaten bir takım olamama sorunu var. Defans yapamama sorunu var ben bu takıma Ergin hocanın öncelikle savunması malum vujacici isteyeceğini düşünmüyorum.

Sonra aynı şeyler MAriç içinde söyleniyordu. Neymiş efendim dönem başında hoca miariç istemiş. Bi düşünelim kadro kimyası olarak dönem başındaki kadro yapısıyla şimdiki yapı aynı mı? Çok sular aktı köprünün altından. Mariçin de zorunluluktan alındığını düşünüyorum. Yoksa hoca daha hazır bir oyuncuyu tercih ederdi.

Ben dün de dedim "geleli 20 saat olmamış adamı 2-3 dk'lık oyunuyla değerlendirmemeli". Kilo da dert değil aslında. NBA'de de Avrupa basketbolunda da kilosuyla oynayan çok oyuncu var. İş, o kiloyu avantaja çevirmek. Misal Sofo filinta gibi değil sonuçta:)) Ama şu gerçek Maric sahadayken Kızılyıldızı yeneriz. Çünkü MArjanovic sayı atabileceği yerlere uzak kalacak. Çünkü daha önce de dediğim gibi Maric'İn en büyük artısı, yüksek oyun bilgisi. Nerede duracağını çok çabuk karar verir. Eminim Marjanovic iki GS maçında da bir şey yapamayacak bunu şimdiden burada iddia ediyorum. Ki bu Sofo Javtokas Batista Tomic için de geçerli. Yani Maric bence EL'deki grubumuz da düşünülerek alındı. Real haric tüm takımlara karşı Maric bizim avantaj noktalarımızdan olacaktır (ki Reyes Bourusis'i de uzak tutmak için değerlendirilebilir)

Ben dün de dedim "geleli 20 saat olmamış adamı 2-3 dk'lık oyunuyla değerlendirmemeli". Kilo da dert değil aslında. NBA'de de Avrupa basketbolunda da kilosuyla oynayan çok oyuncu var. İş, o kiloyu avantaja çevirmek. Misal Sofo filinta gibi değil sonuçta:)) Ama şu gerçek Maric sahadayken Kızılyıldızı yeneriz. Çünkü MArjanovic sayı atabileceği yerlere uzak kalacak. Çünkü daha önce de dediğim gibi Maric'İn en büyük artısı, yüksek oyun bilgisi. Nerede duracağını çok çabuk karar verir. Eminim Marjanovic iki GS maçında da bir şey yapamayacak bunu şimdiden burada iddia ediyorum. Ki bu Sofo Javtokas Batista Tomic için de geçerli. Yani Maric bence EL'deki grubumuz da düşünülerek alındı. Real haric tüm takımlara karşı Maric bizim avantaj noktalarımızdan olacaktır (ki Reyes Bourusis'i de uzak tutmak için değerlendirilebilir)

Böyle pozitif analizlerinizden bizi mahrum etmeyin Sühan Bey.
Biraz da olsa rahatlattiniz bizi teşekkür ederim.

Açıkcası Carter transferi Aradori transferi gibi olabilir. Sonuçta bu takımda top elinde gezmeyecek Carter. Az önce NTVSpor'da İhsan Bayülken de Gelebale'in daha isabetli transfer olacağını söyledi.

Justin Carter transferi 300 bin $ karşılığı olacaksa istemiyorum. Bu kadar para vermeye gerek yok. Birde Carter'ın da alacağı parayı eklersek külfeti ağır olur. Ayrıca yine yönetime bir eleştiri getirmek istiyorum. 18 Aralıktan bu yana tam 10 gün geçti ve bu 10 gün içinde sadece Maric alındı. Şimdi düşünülen oyuncunun transferi de bugün - yarın olacak. Bu oyuncu muhtemelen bir antrenman yaparak Zalgiris maçına çıkacak. Zalgiris maçı çok ama çok önemli. İş bitirmede daha becerikli çalışanlarımız olsaydı bu transferi son güne bırakmazdı diye düşünüyorum.

Gelabale'in olmadığına sevindim. Kariyeri düşüşte ve son istatistikleri de hiç iç açıcı değil.

Justin Carter ise tam tersine kariyerinin en iyi döneminde belki de. Oyuncular bazen 25-26'sından sonra da dikkat çekebiliyor, Hickman, Jaycee Carroll, Brad Oleson falan mesela ilk aklıma gelenler. Carter'ın atletizmi var, ribaundçu, savunması fena değil. Şutu pek yok ama ,illa şutunun olmasına gerek de yok şu kadro yapılanmamızda. Tüm kısalarımızın şutu var zaten.

Gereken bonservis ödenip sezon sonu+opsiyon hakkı kulüpte olmak üzere 1,5 sezonluk bir anlaşma yapılabilir. Vujacic de ek olarak takıma katılırsa tadından yenmez.

edit: Sadece Vujacic gelirse o zaman Sinan ve Pocius'un savunmada bir iki tık daha sert olmaları gerek. Sonuçta süreyi Vujacic'le paylaşacaklar ve daha az zamanda enerjilerini daha iyi kullanabilirler. Ya da Vujacic oynayacağı zaman Sinan-Vujacic-Micov-Erceg-Young şeklinde kullanabiliriz rotasyonu.