YGS-LYS

Mardin Kızıltepe'de geçen yıl ortaya çıkarılan kopya skandalından sonra burada sınav yapılmamasına karar verilmiş...

Herkese çok teşekkürler, hazıırız bir sıkıntı yok İnşallah. :)

Heyecan arada olmuyor değil ama çok fazla da değil şükür ki, biraz da olmazsa çok fazla dikkatsizlik yapıyorum o da sıkıntı, orta yok her daim iyidir.. :)

Bir şeyi unutmayın, girdiğiniz ilk sınav değil, son sınav da olmayacak.

Eğitim Fakültesi´ni kazanırsınız KPSS çıkar karşınıza, Tıp´ı kazanırsınız TUS çıkar, Hukuk´u kazanırsınız Hakimve Savcılık/Avukatlık sınavı çıkar karşınıza...

Her zaman dediğim gibi bu sınav hayatınıza "bir ölçüde" şekil verecek. Küçümsemeyin ama asla da büyütmeyin gözünüzde.

Geçen yıl stres var heyecan yoktu, bu sene de stres yok heyecan var... Allah herkesin gönlüne göre versin.

Sınav ismi geçtikçe yok olan heyecanım giderek arttı, televizyonu açıyorum; evet pazar günü öss diye başlıyor,siteye giriyorum öss muhabbeti her yerde aynı... Sıradan birgün gibi geçirmek istiyorum pazar gününü, heyecan,stres olmadan.

Allah giren tüm arkadaşlara sabır ve kolaylık versin.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Mardin Kızıltepe'de geçen yıl ortaya çıkarılan kopya skandalından sonra burada sınav yapılmamasına karar verilmiş...
Ah işte benim ülkem.
Sınav merkezini iptal etmek yerine,daha sıkı güvenlik önlemleri alınsa..
Ordaki öğrencilerin mağduriyetlerinin hesabını kim verecek şimdi..Hepsi başka illerde gireceklermiş sınava.

Allah hepinize zihin açıklığı ve kolaylık versin, insanların geleceğini şu sınavlara bağlamak ne kadar doğru bilemiyorum. İnsanların hayatlarına mâl olacak bir sınav sistemini getirip önümüze koyuyurlar ve bilmem kaç dakikada sizden en iyisini yapmanızı istiyorlar. Böyle eğitim sistemine de böyle sınavlarada sövüp sayasım geliyor.

Neyse heyecan ve stres yapmayın, kendinize zarar verirsiniz sadece.

Bu arada İstanbul'da sınava girecek arkadaşlar içinde bir hatırlatma yapmak istiyorum. Malum yarın hem sınav hemde Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı var ve bir çok yoluda trafiğe kapatacaklar, sınav günü sabah 04'te belli yol güzergahları trafiğe kapatılacak, bunu aklınızda bulundurarak bir şekilde gideceğiniz güzergahı belirleyin.

Ayrıca bu yarışı yarın yapan/düzenleyen kişilerede selamlarımı yolluyorum..

Yarın sınava girecek arkadaşlar, yarın bir nevi ÖSS ile maça çıkıyorsunuz.

Ne JO gibi vurdumduymaz girin sınava, ne de Arda´nın Fener maçlarına çıktığı gibi aşırı motive... Kewell´ın sakat olmadığı dönemdeki gibi girin sınava. Sorumluluğun bilen bir profesyonelin tatlı heyecanıyla...

Şimdiye kadar girdiğiniz sınavlarla, sistem sizi profesyonel yarışmacı haline getirdi zaten.

Tüm kardeşlerime başarılar dilerim, umarım hedeflerinizin üzerinde başarılı olursunuz. Ama şunu da kesinlikle unutmayın başarısız olsanız bile bu kesinlikle dünyanın sonu değil. Stres size zarar verecektir, bilgiler sizin başınızın içerisinde var, ne kadar rahat olursanız o kadar rahat bir şekilde cevap anahtarına aktaracağınıza emin olabilirsiniz.

Tekrar başarılar

Tonguç Sarp Gavtoğlu' Alıntı:
Yapmayın Onur Beyciğim.
En güzel zamanlarımızı yuvarlak karalayarak geçiriyoruz ama, 2 milyona yakın kişinin de bir şekilde elenmesi gerekiyor.Bunların içinde başarılısı da, düzenli çalışanı da var, it kopuk çakalı da var.Nasıl elerler peki bu adamcağızlar bu çocukları?
O zaman herkes üniversiteye girerdi.Hatta bence kontenjanlar azaltılmalı.Herkes üniversiteye girmesin.Türkiye'de boşuna alan işgal eden çok üniversite var.Bunların eğitim kalitesi İstanbul'daki birçok liseden daha düşük seviyededir.
Üniversite sınavı gereksiz yere zaman harcamak değil, aksine ileriye dönük bir bilgi hazinesi oluşturmak isteyen öğrenciler için biçilmiş kaftandır.
Sınav öncesi yazmak istemedim.

En güzel zamanları yuvalarlak karalayarak geçirdiğimiz konusunda ısrarcıyım. YGS, LYS, LGS, KPSS vb. sınavların, bilgi hazinemize pek fazla bir şey ekleyeceğini düşünmüyorum. Tek amaç; elemektir. Bilgi ölçmek değildir.

Dediğiniz gibi; amacı, üniversitede eğitim görmek olmayanları seçmek için iyi bir sistem olabilir; ama hayatının ileriye dönük zamanını, seçenekler arasında arayan bir gençlik istemiyorum ben.

Her ile üniversite kazandırmak için açılan üniversiteler için yazacağım çok şey var. Hele içinde bulunduğum "s" uzantılı KPSS için de aynı şekilde...

Ama ben, sınava girecek kardeşlerimin müjdeli haberlerini bekliyorum burada.