YGS-LYS

Herkese teşekkürler.

Emre Sarp Abi(üzerinden ÖSYM),

Eleyici olacak ölçüde zor sorular yoktu ama çok saçma sorular vardı. Bu güne kadar çözdüğüm matematik sorularına acıdım zira o kadar mı kolaydı 35 soru ama içinden bazısı da çok lüzumsuzdu. Mantık sorusu sormuş adamlar, helal olsun ne diyeyim soracak soru mu kalmadı da sordunuz diyordur tüm öğrenciler. 30 sene olmuş sormayalı ve hiçbir test kitabında da mantık yok ben ne yapacağım nasıl çözeceğim o soruyu? Yazım kuralları ile ilgili bir soru var TDK farklı bir şey söylüyor test kitapları farklı konuşuyor. İşim gücüm yok da önümdeki kitapları bırakıp TDK'ya mı bakacağım. İkisinin de uyuştuğu bir şey bulup soramadınız mı desem hak değil mi? Ben iki tane tarih kitabı bitirmişim sınavla alakalı olarak, onca denemeye girmiş elimden geleni yapmışım ve tarih yorumlama konusunda da bir sıkıntım olduğunu düşünmüyorum ama seneye 3-5 net fenle başlayan bir eşit ağırlıkçı olarak fenden yaptığım yanlış sayısı ile tarihten yaptığım yanlış sayısı eşit neredeyse. Tarih 17 soru fen 40 soru, sorular eleyici sorular, zor sorular olsa bir şey demeyeceğim ama öyle de değil; resmen saçmalık. Tek kaynaktan sınava hazırlansam derim ki eşek herif sınav senin çalıştığın kaynağa göre mi olacak, öyle de değil Birey, Güvender, Fem, Esen, Öz-De-Bir, Final, Sistem, Çözüm, MEF, Kültür ve daha bilmem ne kaynaklardan sorular çözdüm, suçlu olduğumu düşünmüyorum.

Neyse, bu mesele çok su götürür.. :)

Beklediğimden kötü geçen, daha iyi işler yapabileceğim bir sınavdan ortalama bir iş yapmak kötü oldu. Ama olsun...

Alperen; o mantık mıdır, önerme midir nedir soru ile ilgili az dileklerimi iletmedim...

Sınavdan çıktığımda berbat geçtiğini düşünüyordum ama, kötü değilmiş. Tek canımı sıkan fiziğin, kimyanın ve biyolojinin en kolay soruları yanlış ama öyle böyle bir yanlış değil; neyse sağlık olsun, yapacak bir şey yok artık.

Alperen ile konuştum Uğur da daha iyi yapabileceğini belirtmişsin ama hiç canını sıkma bence. Sonuçta diğer sınavda rahatlıkla kapatabilirsin. İkinize de tekrar tebrikler.

Mantık sorusunu kitapçığın sayfalarını çevirirken gördüm o an başladım sövmeye. Yok böyle bir olay ya...

Bir de kimyadaki bir soruya gülmekten öldüm=) Hangi ünlü kimyaya hizmet etmemiştir:p

Yalnız iyiki şıklarda Michelangelo varmış=) Yoksa soruyu yanlış yapardım. Önce görmedim Michelangelo' yu E şıkkını da Mariah Carey diye okudum :) Aha bu şarkıcı diyordum nerdeyse=) Bunu da yapsam Gsbasket ödüllerinde yılın salağı seçerdiniz heralde=)

Veee bitti...

Beklediğimden çok kötü geçti ama herkesin kötü geçtiği için halen büyük bir kaybım yok..

1- Bu denemeleri kırk sefer kontrol ediyorlar görmüyorlar mı yanlış soruyu matematikte o soruya 5 6 dakikam gitti en sonda 15 yaptım doğru çıktı ama soru hatalı diyorlar..
2-Alperenin dediği gibi bir tartışmalı soruda türkçede..Kime soruyorsak o soruda da hata var diyoralr hadi bakalım..
3-Biz genel kültür sınavına mı giriyoruz ki kimyaya katkı yapmış adamları bilelim..Michalengeloyu tanıyoruz ama nerden bilelim aynı adamdan bahsettiklerini.. E şıkkını okuyunca aklıma direk bir ünlü geldi onu işaretledim..
4-30 yıldır sorulmamış önerme sorusunu sordular ya ben sınavda o sorunun altında BU BİR ŞAKADIR yazısını aradım ama yoktu..Bizim matematik hocası da girdi sınava ve o sorusu boş :)
5-Türkçede çok mu aramışlar öyle soruları..Sadece 1 anlatım bozukluğu vardı onların yerine 2 tane daha koyabilirlerdi ayrıca anlatm türleri hiç yoktu..
6-Türkçesi kolay gibi ama çok fazla zaman alıyordu her bir paragraf upuzun..

Velhasıl girdiğim çok saçma denemelerden bile saçma bir sınavdı.. 420-430 arası puan bekliyorum.. Sosyal netim 14 :)

Şimdi arkadaşlar ukalalık yapmak istemem; ama orada adı geçen insanlar, özellikle Dalton, Bohr ve Avogadro müfredatta da adı bol geçen, daha doğrusu geçmesi gereken insanlar. Curie'yi zaten hatırlamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Avogadro da avogadro sayısından aklınıza gelmiştir muhtemelen.

Bizde herşey sonuç odaklı olduğu için bu isimlere önem verilmiyor. Örneğin Bohr atom modeli neyi açıklar neyi açıklamaz vs. Dalton Bohr'dan eski, yine atom modeli olan biri. Bunları lise okuyan birine bizim eğitim sistemimiz veremiyor. Şikayet etmekte sonuna kadar haklısınız; ama okullarda bir şekilde bilim tarihiyle ilgili de eğitim verilmeli aslında. İki ay sonra integral çözeceksiniz, ne yazık ki çoğunuz yine haklı olarak integral nedir, neden bir eğrinin altındaki alanı verir, ispatı nedir bilmeden ve hiç görmeden, türevin tersi diyerek :p sınava gireceksiniz. Ben de öyle girdim üç sene önce sonuçta.

Umarım, ikinci sınavınız daha iyi geçer ve herşey gönlünüzce olur.

Arkadaşlar,

Bir önceki yazımda "elemek" sözcüğünü kullanmamdaki amaç budur.

Siz bütün kaynaklardan, bütün soruları çözüyorsunuz. Sizin gibi birçok kişi çözüyor. Eğer, sınav anında dikkat eksikliği yaşamıyorsanız, hepiniz o soruları yaparsınız. E, ÖSYM sizin farkınızı nasıl ortaya çıkaracak? Hiç beklemediğiniz bir yerden soru soracak ki, şanslı olanlar o soruyu doğru yapacak, bilemeyenler ya da şansı olmayanlar kalacak o soruda.

ÖSYM (KPSS harici takip etmiyorum), bunu bir iki yıldır yapıyor. Anlamsız ya da daha önceden çıkmayan sorular görürseniz şaşırmayın o yüzden.

İlk etabı geçtiğiniz için geçmiş olsun diyor, ikincisinde de başarılar diliyorum.

Herkese geçmiş olsun..
Bu sınavın etkisi nedir önemli olan ikinci sınav değil mi ?
İki sene sonra bizde yaşayacağız o sıkıntıları :oops:

Sercan Özbek' Alıntı:
[quote="Veysel Kaya":1ql0pyt7]Sınav sonuçları galiba cuma günü açıklanıyor..
Mayıs'ın ilk haftası deniyordu.30 nisanda mı açıklanacak...[/quote:1ql0pyt7]

Gazetede öyle yazıyordu zaten o nedenle galiba dedim bende 2 Mayıs diye biliyordum..