YGS-LYS

sınav kadar ne okuyacağınıza doğru karar verebilmek de önemli.sınavı atlattıktan sonra nereleri yazmayı düşünüyorsanız iyi araştırmalısınız.ben iyi bi puan aldım,boğaziçi'nde herhangi bi şey okuyayım düşüncesinde olmak cidden büyük hata.ayrıca dershane hocalarınızın çoğu da birçok bölüm hakkında sizden çok bilgiye sahip değiller,yapmanız gereken sınavdan sonra iyi bir araştırma yapmak.3 sene tıp okuduktan sonra bırakıp matematik öğretmeni olan bi teyzem var,ailem doktor ol diye baskı yapmasa ben zaten öğretmenlik yazacaktım diyor

İşte YGS sonuçlarının açıklanacağı tarih

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen ve 1 milyon 512 bin 450 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçlarını cuma gününe kadar açıklamaya çalışacaklarını bildirdi.

AA

YGS sonuçları açıklandı

Lisans Yerleştirme Sınavı için vize niteliğini taşıyan YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan basın toplantısında sınava ilişkin veriler verdi. 70 bin aday sıfır çekti. Kızlar mı daha başarlı erkekler mi? İşte sonuçlar:

Sınavda 180 üzeri puan alan adaylar yarışın ikinci parkuruna soluksuz devam edecek. 180?in altında puan alan adaylar ise sınav maratonuna havlu atacak.

Sınavın detaylarını açıklayan ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 140 puanı geçemeyen 70 bin adayın hiç bir fakülte ve yüksekokulu tercih edemeyeceğini söyledi.

İşte detaylar:

140 puanın altında puan alan adayların LYS'ye girme hakkı da yok.

131 adayın sınavı iptal.

14 bin adayın puanı hesaplandı.

69 aday kopya çekti.

Yanlış soru iddiaları incelendi, matematik testinde bir soru iptal edildi.

İptal edilen soru için tüm adaylara 1'er puan verildi.

Fen bilimleri testinin adayların yarısından fazlası tarafından boş bırakıldı.

Adayların yüzde 45'i kız, yüzde 54'ü erkek.

Kızların yüzde 96,7'si erkeklerin yüzde 92'si 140 puanı geçti.

Bu yıl son sınıf düzeyinde sınava katılım oranı arttı.

Bu yıl sınava başvuranların yüzde 70'i lise kökenli.

En başarılı okul türleri

Askeri liseler, Sosyal Liseler ve Polis Kolejinden katılım az olduğu için başarı düzeyi yüzde 100.

En başarılı Liseler: En Fen liseleri, Anadolu Liseleri, Özel Fen Liseleri, Öğretmen Liseleri, Yabancı Dil AĞırlıklı Liseler, Yabancı Dil Ağırlıklı Özel Liseler, Astsubay Hazırlama Okulu

En az başarılı okulllar: Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Özel Akşam Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Akşam Lisesi.

İllere göre başarı sırası

En başarılı il: Yalova, Kayseri, Aydın, Karaman, Denizli, Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Antalya, Mersin...

En başarısız iller: Şırnak, Ardahan, Hakkari, Artvin...

Veysel tebrikler kardeşim.

6020. oldum ama önümdekilerin çok önemli bir bölümü sayısalcı. EA da kaçıncı olacağımıza bakacağız artık.

Bu arada benim dershanedemden çıktı Türkiye birincisi,altıncısı ve yedincisi. İlk yedinin üçünü dolduran arkadaşlarımı ben de tebrik edeyim buradan. Bu birincilik öylesine bir birincilik de değil zira geçen senelerde 30-40 tane birinci çıkıyordu, bu sene ortalama puan almışlar ve arkadaşlarımın dereceleri ortalama puanda. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Veysel tebrikler kardeşim.

6020. oldum ama önümdekilerin çok önemli bir bölümü sayısalcı. EA da kaçıncı olacağımıza bakacağız artık.

Bu arada benim dershanedemden çıktı Türkiye birincisi,altıncısı ve yedincisi. İlk yedinin üçünü dolduran arkadaşlarımı ben de tebrik edeyim buradan. Bu birincilik öylesine bir birincilik de değil zira geçen senelerde 30-40 tane birinci çıkıyordu, bu sene ortalama puan almışlar ve arkadaşlarımın dereceleri ortalama puanda. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum.

Asıl tebriği hakeden sensin kardeşim :)

İnşallah istediğin yere yerleşirsin ki yakınsın bence :) Bende LYS de düzgün bir şey yaparsam istediğim yere yerleşirim :)

Geçen yıl 1. olamadı sınava girdi 1. oldu

YGS Türkiye birinciliğini paylaşan öğrenci Günay Yolcu'nun İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesinde okuduğu ortaya çıktı. Geçen yıl stres sonucu birinci olamayan Yolcu, sınava birinci olmak için girmiş.

Bide böyle elemanlar var ilginç yani can sıkıntısından girenler.

Bizim burdada öyle biri var adam odtüde okuyor galiba ama bura babasının dershanesinin reklamı için her sene sınava giriyor son iki üç senedir birinci oluyordu bu sene girdi mi bilmiyorum.. Sınıf atlaya atlaya 16 yaşında üniversiteye girdi böle bir sölenti var :) Ben ilk okuldayken aynı dershenedydik ona bir iki soru çözdürmüşlüğüm var bende türkiye birincisine soru çözdürdüm diye hava atıyordum :)

Ali Erdem Güntepe' Alıntı:
Yalova'nın genelde 1. olmasına şaşırdım.

Yüzölçümünün küçük olması ve ilçe sayısının az olmasıyla doğru orantılı sanırım. Örneğin Konya merkez gerek bireysel gerek kitlesel olarak çok başarılı olsa da çok fazla ilçesi olduğu için başarı sıralamasında önemli bir yere gelmedi. Karaman,Aydın(başarılı da bir ildir tabii), Kırşehir ve Nevşehir gibi illerin sıralamada yukarıda olmasını da aynı sebebe bağlıyorum ben.

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Ali Erdem Güntepe":pqf1kia1]Yalova'nın genelde 1. olmasına şaşırdım.

Yüzölçümünün küçük olması ve ilçe sayısının az olmasıyla doğru orantılı sanırım. Örneğin Konya merkez gerek bireysel gerek kitlesel olarak çok başarılı olsa da çok fazla ilçesi olduğu için başarı sıralamasında önemli bir yere gelmedi. Karaman,Aydın(başarılı da bir ildir tabii), Kırşehir ve Nevşehir gibi illerin sıralamada yukarıda olmasını da aynı sebebe bağlıyorum ben.[/quote:pqf1kia1]

Haklısın Alperen bende öyle düşünüyorum.

Bu arada tebrik ederim seni ve sınava girmiş olan herkezi :)