2026-2027 EuroLeague

nba europe şu haliyle olmayacağı kesin, ancak nba o kadar yüksek gelirlere sahip ki, euroleague gibi düşük bütçeli oluşumları ceplerinden düşen kırıntılar ile alabilirler.

birazcık bütçe artırımı, birazcık euroleague yönetimine yalandan yetki verilmesi gibi hamlelerle şu an nba europe'un karşısında olan büyük devlerin bir gecede nasıl döndüğüne inanamazsınız. euroleague'de 30 milyona kurulan takımlar olağanüstü bütçeli diyoruz nba'de bu paraları biraz parlayan bir oyuncuya veriyorlar.

ben her zaman euroleague'in gösterdiği basketbol kalitesine nazaran hak ettiği pazarlamaya ulaşamadığını düşündüm. gerçekten de basketbolsevrler için normal sezonda bir nba maçı yerine euroleague karşılaşmaları kesinlikle daha zevkli. buraya bir abd pazarlama zihniyeti ile müdahale edilmesi beni üzmez, nba yetkilileri de kararlı olduğunu söylüyor. bu sebeple, galatasarayımızın vadi projesi bitene kadar bu olasılık üzerinde durması ve bir ihtimal nba europe'un kurucu üyelerinden olması bana saçma gelmiyor. diğer seçeneğimiz euroleague üyesi olmak mı? bunun olmadığı ortada, o sebeple birkaç yıl daha sabır...

nba europe şu haliyle olmayacağı kesin, ancak nba o kadar yüksek gelirlere sahip ki, euroleague gibi düşük bütçeli oluşumları ceplerinden düşen kırıntılar ile alabilirler.

birazcık bütçe artırımı, birazcık euroleague yönetimine yalandan yetki verilmesi gibi hamlelerle şu an nba europe'un karşısında olan büyük devlerin bir gecede nasıl döndüğüne inanamazsınız. euroleague'de 30 milyona kurulan takımlar olağanüstü bütçeli diyoruz nba'de bu paraları biraz parlayan bir oyuncuya veriyorlar.

ben her zaman euroleague'in gösterdiği basketbol kalitesine nazaran hak ettiği pazarlamaya ulaşamadığını düşündüm. gerçekten de basketbolsevrler için normal sezonda bir nba maçı yerine euroleague karşılaşmaları kesinlikle daha zevkli. buraya bir abd pazarlama zihniyeti ile müdahale edilmesi beni üzmez, nba yetkilileri de kararlı olduğunu söylüyor. bu sebeple, galatasarayımızın vadi projesi bitene kadar bu olasılık üzerinde durması ve bir ihtimal nba europe'un kurucu üyelerinden olması bana saçma gelmiyor. diğer seçeneğimiz euroleague üyesi olmak mı? bunun olmadığı ortada, o sebeple birkaç yıl daha sabır...
Yönetimde vizyon göremiyoruz sorun orada başarılı gisen futbolda bile planlama yokken bunun naısl yapılacağını düşününce ağrılar giriyor bedenime.

NBA takımları için küçük paralar dediğiniz paralar gelirler de devasa olduğu için küçük paralar. NBA takımları bir Arabistan şeyhinin eğlenmek için para yaktığı oluşumlar değil. Hadi paramız var biraz da Avrupa'da harcayalım demiyorlar. Hepsinin sahibi kâr etmek için var ve deli gibi kâr ediyorlar. Onu alırlar bunu alırlar mevzusunu gerçekliği bu yüzden yok çünkü Avrupa'da bu gelir yok. Hiçbir zamanda deli dehşet paralar olmayacak.

NBA yıldızları filan da gelmeyecek konu çünkü sadece para değil. Öyle olsa Avrupa'da kral olanlar havlu sallamak pahasına paralarından bile feragat edip NBA takımlarına gitmezdi. Avrupalıların bile %90'ı ilk fırsatta paradan vazgeçip oraya gidiyor burada NBA yıldızlarından 2 tane çekerler deniyor.

NBA Europe olacaksa bile en fazla EL kadar büyük olacak bırakalım başka rüyaları. İnşallah onun yerine gelsin diyelim bari.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Pao'nun bütçesi akılalmaz noktalara gidiyor Avrupa basketbolu için. Hali hazırda zaten rakipsiz olarak en yüksek olan bütçeye buy outlu Bonga üstüne Yabusele eklediler daha şimdiden.

İyi iş yapmışlar.

Badio'yu unuttuk bunları yazarken ona da buy out ödeyip aldılar. Kağıt üzerinde çok çok güçlü, çok çok iyi bir kadro ile giriyorlar.

Asıl önemlisi koçları Obradovic. Bu kadar yıldızı adam edecek bir kişi varsa o da Obradovic'ten başkası zaten olamazdı. Seneye en büyük favori kesinlikle Pana.

Obradovic, daha önceki Pana yıllarında bu kadar aşırı güçlü kadrolarla mı şampiyon oluyordu? Hatırlamadığım için soruyorum.

Obradovic, daha önceki Pana yıllarında bu kadar aşırı güçlü kadrolarla mı şampiyon oluyordu? Hatırlamadığım için soruyorum.
En iyi kadro değilse de en iyilerden birisi oldu hep. Hele Saras - Diamantidis - Papaloukas - Spanoulis rotasyonu tarihin en iyi Guard rotasyonu olabilir. NBA dahil.

Senelik 5 milyon çok büyük bir para. Mirotic ve Micic sanırım bu paralar civarında alıyordu. Onlar da oyunu değiştirebilecek, tek başına maç alacak oyunculardı.
Oyuncu çok güçlü bir kanat, savunma ve hücumda da çok başarılı. Fakat yine kadro şişkinliğinde kalmasalar iyi. Pana oyuncu aldıkça geriye gitti çünkü.

En iyi kadro değilse de en iyilerden birisi oldu hep. Hele Saras - Diamantidis - Papaloukas - Spanoulis rotasyonu tarihin en iyi Guard rotasyonu olabilir. NBA dahil.
Bu dörtlü hiç yan yana oynamadı yalnız. Diamantidis ayrı zamanlarda Spanoulis ve Saras ile birlikte oynadı. Papaloukas ile sadece milli takımda beraber oynadı. Papaloukas ile Saras’ın da aynı takımlarda oynadıklarını hatırlamıyorum. Papaloukas da Spanoulis ile Oly’de beraber oynadılar.

Bu dörtlü hiç yan yana oynamadı yalnız. Diamantidis ayrı zamanlarda Spanoulis ve Saras ile birlikte oynadı. Papaloukas ile sadece milli takımda beraber oynadı. Papaloukas ile Saras’ın da aynı takımlarda oynadıklarını hatırlamıyorum. Papaloukas da Spanoulis ile Oly’de beraber oynadılar.
O dönem Papaloukas ve Spanoulis Olympiakos, Diamantidis ve Jasikevicius Panathinaikos kadrosunda diye hatırlıyorum bende..

Papaloukas'ı karıştırmışım demek ki. Ama diğer 3 ü aynı dönem oynadılar. O 3 lü de gelmiş geçmiş en iyi Guard rotasyonu bece.

Geri