Okan Buruk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Olası Okan Buruk ayrılığında kim gelebilir, ihtimalleri degerlendirelim..

Turkiye Liginde genellikle yerli hocalar şampiyon oldu.

TFF nin tum desteğine rağmen J.Jesus ve Maurinho sampiyon olamadı.

Galatasaray yeni hoca kumarı oynamalı mı? Bence hayır

Ama bu Dursun sınırları zorluyor..

Yukarılardan talimat mı aldı? Kripto Fenerli mi, süphelerim var..

Olası Okan Buruk ayrılığında kim gelebilir, ihtimalleri degerlendirelim..

Turkiye Liginde genellikle yerli hocalar şampiyon oldu.

TFF nin tum desteğine rağmen J.Jesus ve Maurinho sampiyon olamadı.

Galatasaray yeni hoca kumarı oynamalı mı? Bence hayır

Ama bu Dursun sınırları zorluyor..

Yukarılardan talimat mı aldı? Kripto Fenerli mi, süphelerim var..
Bence meseleyi yanlış yerden okuyorsun. Oradaki mesele fenerin loserlığıydı.
Okan Fenerin hocası olsaydı Mourinho bizim olsaydı şampiyon olan Mourinho olacaktı. Mourinho'ya o kadar laf edildi adam yeniden Real Madrid yaptı. Fener deneyimi onu kötü hoca yapmadı. Fener'e kim gitse kötü görünecekti. Şimdi Aziz Yıldırım geldi iyi transferler yaptılar belki bunu kırma şansları olacaktır.

Jorge Jesus da büyük hocaydı. Bizim başımızda olsaydı çok rahat şampiyon olurdu. Fatih hocam yeniden gelirse biz yine şampiyon oluruz. Okan ve kulübün birlikteliği yıprandı. Erken bir değişiklik iyi olacaktır aksi takdirde okan hocanın sezonu tamamlayabileceğini sanmıyorum.

Bence meseleyi yanlış yerden okuyorsun. Oradaki mesele fenerin loserlığıydı.
Okan Fenerin hocası olsaydı Mourinho bizim olsaydı şampiyon olan Mourinho olacaktı. Mourinho'ya o kadar laf edildi adam yeniden Real Madrid yaptı. Fener deneyimi onu kötü hoca yapmadı. Fener'e kim gitse kötü görünecekti. Şimdi Aziz Yıldırım geldi iyi transferler yaptılar belki bunu kırma şansları olacaktır.

Jorge Jesus da büyük hocaydı. Bizim başımızda olsaydı çok rahat şampiyon olurdu. Fatih hocam yeniden gelirse biz yine şampiyon oluruz. Okan ve kulübün birlikteliği yıprandı. Erken bir değişiklik iyi olacaktır aksi takdirde okan hocanın sezonu tamamlayabileceğini sanmıyorum.
Başarıyı küçümsemeye bayılıyorsunuz. Şampiyon olmak Okan Hoca’nın başarısıdır, net. Bunun Fener’in loserlığıylafalan alakası yok. Mourinho döneminde de Fener’in kadrosu iyiydi, Jorge Jesus döneminde de kadrosu iyiydi. Bu iki hoca bizim başımıza gelse, bizi şampiyon yapamazlardı. Nereden geliyor bu kadar yabancı hayranlığı?

Mancini geldi, bizi şampiyon yaptı mı? Daha önce Del Bosque’ler, Aragones’ler, Rijkaard’lar, Manchester United’ı çalıştırmış Solskjær ve niceleri geldi.

Şimdi Fatih Terim gelsin diyorsun. Fatih Hoca gönderilip Torrent geldiğinde herkes hopladı, zıpladı. Guardiola’nın yardımcısı geldi, artık sistem futbolunu çok iyi oynayacağız, çok iyi bir analiz ekibimiz olacak denildi. Yıllarca Fatih Hoca’ya sadece motivasyon bildiği, taktikten anlamadığı söylendi. Komedi gibi gerçekten.

Üstüne bir de TFF’nin Mourinho ve Jorge Jesus dönemlerinde Fenerbahçe’yi nasıl ittirdiğini; verilen penaltıları, rakiplere gösterilen kırmızı kartları falan ne çabuk unutuyorsunuz? Kaç maçı komedi gibi penaltılarla kazandılar. Bunları da mı bu kadar çabuk unuttunuz?

Başarıyı küçümsemeye bayılıyorsunuz. Şampiyon olmak Okan Hoca’nın başarısıdır, net. Bunun Fener’in loserlığıylafalan alakası yok. Mourinho döneminde de Fener’in kadrosu iyiydi, Jorge Jesus döneminde de kadrosu iyiydi. Bu iki hoca bizim başımıza gelse, bizi şampiyon yapamazlardı. Nereden geliyor bu kadar yabancı hayranlığı?

Mancini geldi, bizi şampiyon yaptı mı? Daha önce Del Bosque’ler, Aragones’ler, Rijkaard’lar, Manchester United’ı çalıştırmış Solskjær ve niceleri geldi.

Şimdi Fatih Terim gelsin diyorsun. Fatih Hoca gönderilip Torrent geldiğinde herkes hopladı, zıpladı. Guardiola’nın yardımcısı geldi, artık sistem futbolunu çok iyi oynayacağız, çok iyi bir analiz ekibimiz olacak denildi. Yıllarca Fatih Hoca’ya sadece motivasyon bildiği, taktikten anlamadığı söylendi. Komedi gibi gerçekten.
Guardiola'nın yardımcısı diye kimseyi almam. Galatasaray hocalığı Guardiola'nın yardımcısına mı kalmış? Jesus ile Mourinho aynı örnek değil. İkisi de kendini kanıtlamış büyük hocalar. İkisi de Galatasarayla şampiyon olurdu burası Galatasaray. Okan hocanı da çok büyütme gözünde burada Hamza Hamzaoğlu 4 kupa aldı. Bunun yabancı hayranlığıyla ilgisi yok. Başarıyı da küçültmüyorum, Siz okan hocanızı fazla büyütüyorsunuz. Daha iki tane transfer yaptıramayan masaya yumruğunu vuramayan aciz bir adamı savunmayın bana. Fatih Terim olsa Dursun Özbek tir tir titrerdi. Şimdi babasının çiftliği kafasına göre takılıyor. Yumruğunu masaya vuramayan, istifa bile edemeyen, şu rezil durumla ilgili çıkıp bir basın toplantısı yapamayan adam teknik direktör olabilir ama büyük bir teknik direktör değildir.

Sen de bir hafta önce yönetim trolü gibi postlar giriyordun. Şimdi Okan Hoca trolü gibi yazmaya başlamışsın. Senin açından güzel bir gelişme çünkü 1, 0'dan büyüktür.

Fatih Hocam'ı çok eleştirmişimdir zamanında belli konularda ama kendisi büyük hocadır. Okanla filan kıyaslamam. Ölene kadar hocamlayız.. Yarın yine eleştiririz ama ölene kadar hocamı severiz.

Normalde iyi bir yabancı hocayla uzun vadeli bir planlamaya hayır demem ama Dursun Özbek'in çiftliği hale gelen kulüpte bir şeyleri değiştirebilmek adına Tek yol Fatih Hocam..

Fatih Hocam'la son dans.. 2-3 yıllık son bir anlaşma, sonra Fatih Hocamı emekli ederiz yerine de Arda Turan'ı monte edecek şekilde bir planlama yaparız. Camianın Fatih Hocam gibi bir figüre acil ihtiyacı var!! Burası Dursun'un çiftliği değil!!

Şimdi Fatih hocamla nerede kalmıştık, en geç de Ocak ayında Ergin Hocamla nerede kalmıştık.. Camiadan kısa vadeli beklentim budur. 1-2 yıllık vadede de Erden Timur başkanlığı hayal ediyorum.

Serdar bey şampiyon olmak okan hocanın başarısıdır net diyorsunuz.Bir şeyi unutuyorsunuz profil resminizde Erden Timurun fotoğrafı var.İlk iki sene erden timurun yaptığı transferler ve icardi olmasaydı okan hoca şampiyon yapacakmıydı? Şampiyon olduk size göre başarılı bana göre de Erden Timurun vizyonu, hırsı, ikna kabiliyeti ve yaptığı transferler ile icardinin ilk iki senesindeki müthiş formu hırsı sayesinde Şampiyon olduk başarılı sayıldı.Sonra dursun başkan ve yönetimi bir şekilde erden timuru gönderdikten sonra kuş taşa çarptı piyangodan osimhen 3. sene 1 yıl kiralık olarak geldi.İcardi öyle yada böyle 3. sezona iyi başlamasa da dizindeki bağını koparıncaya kadar ki zamana kadar iyi oynuyordu.Kopardıktan sonra Osimhen bütün sorumluluğu alıp seni son iki senede Şampiyon yapan futbolcusu oldu.Şimdi soruyorum okan hocanın ne gibi katkısı olmuştur şampiyonlukta.Okan hocanın 4 yılda hiçbir taktiği tekniği ne bir oyun sisteminin nede ikinci bir oyun planının olmadığını düşünüyorum.Bunu tek ben söylemiyorum Galatasaraylı olan olmayan herkes söylüyor.Prensleri çoktur özellikle kaanı ilkayı berkanı vardı onu gönderdiler.Ama yine inadından vazgeçmeyip kaanı ve ilkayı ya ilkobbirde oynatıyor yada ikinci yarı oyuna alıp hala bişeyler yapmasını bekliyor.Bana göre okan hoca tff 1.Lig hocasıdır kusura bakmayın.Ne bir hırsı var ne bir oyun planı taktiği tekniği sistemi var oyunculara fazladan izin verip tatil yapmasını sağlayan kamp yaptırmayan hiçbir futbolcuda sözünü geçirtemeyen iş başı sıkıştığında oyun planının zaten defanstan top şişir osimhene garibim çalım atacak geçecek gol yapmasını bekleyecek bir hale getiren hocamız rakiplerin hocaları okan hocanın oyun planını çözmüşken bizim okan hocamızın b planını devreye sokamayışının çaresizliğini görüyoruz.Çünkü hep devşirme yaparak oyuncuları kendi mevkilerinde oynatmayıp örnek olarak barış solda oynuyorsa maça solbekte başlatması veya sağ kanada kaydırması bir başka maçta sağ bekte oynatması gibi.Fatih Terim hocamıza kesinlikle laf söyletmem o bizim yaşayan efsane hocamızdır.Okan hocanın çok başarılı olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi gerekir.Fatih hocamın hem futbolculuk dönemindeyken yaşadığı şampiyonluklar hemde esas teknik direktörlükteyken yaşattırdığı şampiyonluklar kazandırdığı kupalar ve başarılar Galatasarayda.A milli takımda da yaşattırdığı başarılar çok çok fazladır.Okan hoca ilkönce Avrupada başarılı olmayı öğrensinde Fatih hocamı nasıl geçebilirim ona kafa yormayı öğrensin.Okan hoca 4 yıldır başkanı ve yönetimi koruyor savunuyor ama bir yere kadar bak başkan ve yönetim okan hocayı koruyor mu hayır 2,5 ay oldu hala transferleri yapmadılar.Osimhenin yedeği yok abdülkerimin yedeği yok barışın yedeği yok 10 numaran yok yedeği de yok ortasahan zaten şu performanslarla çok kötü yol geçen hanı gibi bomboş 8 numaranın yedeği yok bekliyoruz kodoyu bekler gibi.Okan hocanın bir ağırlığı olması gerekir sözünü geçirmesi gerekir ama bakıyorum hoca da yanlışa yanlışla cevap veriyor.Neyse okan hocanın artılarından çok eksileri daha fazla okan hoca kesinlikle transfer yapmaması gerekir futbolcudan anlamıyor.

Çok ilginç.. Burda Okan Buruk nefreti ve yabancı hoca (kısmen de Fatih Terim)hayranlığı var..

Elbette Erden Timur'un hakkı yenmez, genelde çok dogru adamları buldu getirdi, ama el insaf yahu 1 sene önce 13. olmuş takımı Okan Buruk sampiyon yapmadı mı? 4 sene üst üste sampiyon yapmadı mı? Sadece Galatasarayı degil, Akhisar ile Turkiye Kupası, Basaksehir ile Lig Sampiyonluğunu kazanmadı mı?

Okan Buruk'u ben de elestiriyorum. Yönetime karşı yeterince sert degil diye. Adamın karakteri boyle. Evet Fatih Terim olsa çok daha sert konusurdu.

Ben yaşım icabı Fatih Terim'i futbolculuk doneminden beri tanırım. Futbolculuğunda da, teknik direktorluk doneminde de cok kırmızı kart gördü. Takımı çok yalnız bıraktı. Artık Fatih Terim devri bitti. Onu tekrar takımın başına getirmek bu takıma en buyuk ihanet olur. Son çalıştırdığı takımlarda (panathinakos ve Arabistan takımı) basarısız oldu ve kovuldu.

Evet Fatih Hoca ile cok basarılı olduğumuz dönemler oldu.. 1996-2000 arası 4 yıl üst üste sampiyonluk ve UEFA kupasını kim unutabilir? Ama şunu da unutmayalım: Fatih Hoca ile zirveleri de gördük, dipleri de gördük.. Takım küme düsme potasına da girdi. Fenerbahce için hala övünç kaynagı olan 6-0 Fenerbahçe maglubiyeti, yine Real Madrid'e 6-0 ve Chelsea ye 5-0 maglubiyetler Fatih Hoca zamanında oldu..

Fatih Hoca UEFA kupası kazanmış efsanemizdir, oyle kalacak.. Lutfen artık onu TD olarak soylemiyelim. Arda Turan olabilir.

Çok ilginç.. Burda Okan Buruk nefreti ve yabancı hoca (kısmen de Fatih Terim)hayranlığı var..

Elbette Erden Timur'un hakkı yenmez, genelde çok dogru adamları buldu getirdi, ama el insaf yahu 1 sene önce 13. olmuş takımı Okan Buruk sampiyon yapmadı mı? 4 sene üst üste sampiyon yapmadı mı? Sadece Galatasarayı degil, Akhisar ile Turkiye Kupası, Basaksehir ile Lig Sampiyonluğunu kazanmadı mı?

Okan Buruk'u ben de elestiriyorum. Yönetime karşı yeterince sert degil diye. Adamın karakteri boyle. Evet Fatih Terim olsa çok daha sert konusurdu.

Ben yaşım icabı Fatih Terim'i futbolculuk doneminden beri tanırım. Futbolculuğunda da, teknik direktorluk doneminde de cok kırmızı kart gördü. Takımı çok yalnız bıraktı. Artık Fatih Terim devri bitti. Onu tekrar takımın başına getirmek bu takıma en buyuk ihanet olur. Son çalıştırdığı takımlarda (panathinakos ve Arabistan takımı) basarısız oldu ve kovuldu.

Evet Fatih Hoca ile cok basarılı olduğumuz dönemler oldu.. 1996-2000 arası 4 yıl üst üste sampiyonluk ve UEFA kupasını kim unutabilir? Ama şunu da unutmayalım: Fatih Hoca ile zirveleri de gördük, dipleri de gördük.. Takım küme düsme potasına da girdi. Fenerbahce için hala övünç kaynagı olan 6-0 Fenerbahçe maglubiyeti, yine Real Madrid'e 6-0 ve Chelsea ye 5-0 maglubiyetler Fatih Hoca zamanında oldu..

Fatih Hoca UEFA kupası kazanmış efsanemizdir, oyle kalacak.. Lutfen artık onu TD olarak soylemiyelim. Arda Turan olabilir.
Fatih hocamın ceketi bu Okan’dan daha iyi hocalık yapar. Okan’ın Fatih hocama benzeyen tek yanı şanslı olması. İlk iki yıl tamamen erden Timur’a ve icardiye yazar. Son iki yıl da direkt osimhen’e yazar. Fatih hocam için jurgen klopp demiyorum zaten ama devrinin bittiğine katılmam da mümkün değil. Kaç tane Türk yurtdışında takım çalıştırmış da FT hocam Panathinaikos ya da Arap takımı çalıştırdı diye eleştirilebilir? Türk hocaların dil bariyeri vs gibi sebeplerden zaten öyle bir piyasası yok. Okan hocanızla yolları ayıralım bakalım hangi Avrupa takımı sırada bekliyor? Arda turan kadar piyasası olmayacak üzgünüm.

Yabancı hayranlığım yok iyi hocaya hayranlığım var. Ben yurtdışında yaşayan biriyim neden yabancı hayranlığım olsun? Fatih hocama ya da Ergin Ataman’a ki ikisini de çok eleştirmişimdir ama ona rağmen onlara hayran olmaktan da hiç gocunmam.

Fatih hocamın her zaman başımızın üstünde yeri var. Fakat neden bir unai emery jorge jesus, Oliver glasner, thomas tuchel, jurgen klopp çalıştırmasın galatasarayı? Beşiktaş’ın aldığı vincenzo italiano bile sezon içinde taktik dersi verecektir Okanball görevde kalırsa..

Ergin Ataman’a iki ay kurs verelim Okan buruk’tan daha başarılı olmazsa izlemem bir daha bu sporu. Çünkü büyük bir hoca olmak için teknik bilgi kadar, mental özellikler de önemli. Okanball’da ne teknik taktik derinlik ne de ilham verici bir mentalite var üzgünüm ama gerçekler bunlar. Okan buruk doğru zamanda doğru yerde olan şanslı bir adamdan fazlası değil şu anda..

Şu an Fatih terim göreve gelse 5. Şampiyonluk ihtimali Okan’ın devam etmesinden daha yüksek bir ihtimal. Halbuki 4 yıldır şampiyon olan bir takımın hocası ve takımın durumu böyle mi olmalıydı? Bazı şeyler kümülatiftir 4 yıldır şampiyon olan bir takım çok daha farklı bir durumda olmalıydı kadro anlamında da oyun anlamında da.. burada kümülatif olarak iyiye giden bir yapı yok tam tersi her sezon zayıflayan bir oyun var. Fatih hocanın 96-2000 böyle miydi? O gün de izliyordum maçları kesinlikle değildi!!

Can Akan profilinde yaşın 40 yazıyor. 1996-2000 doneminde muhtemelen sen 14 -15 yaşinda olmalısın. Fatih Hoca ilk yılında hem de kendi sahamızda Fenerbahceye 4-0 yenilmişti. O zamanki baskan Faruk Süren FT nin arkasında durdu ve istifasını engelledi. Sonrası malum..

Sen FT yi çok seviyor olabilirsin ama gercekleri göremiyorsun.

FT 4 yılın sampiyonluğu ve UEFA kupası sonrasında Galatasaraydan kendi isteği ile ayrıldı. Zafer sarhosluğu yasadı. Gitti Italyanca özel dil dersi aldı. Halbuki onun bu basarılarında buyuk desteği ve emegi olan basta Faruk Suren ve yonetim onun ayrılmasını istemiyordu. FT bırakmasa belki 5 yıl ust uste sampiyonluk gelecekti. Ama o Fiorentinayı tercih etti.

Sonra FT bircok defa geldi, gitti. UEFA kupasının ekmegini çok yedi ama artık dikiş tutmadı. Bundan sonra da tutmaz. Galatasaraydaki son görevinde kovuldu. Yunan takımı ve Arap Takımından kovuldu..

FT egolu bir insan.. "DERS almam DERS veririm" diyen biri.. Ve bu ego sonunda geldiği nokta malum.

Benden bu kadar..

Can Akan profilinde yaşın 40 yazıyor. 1996-2000 doneminde muhtemelen sen 14 -15 yaşinda olmalısın. Fatih Hoca ilk yılında hem de kendi sahamızda Fenerbahceye 4-0 yenilmişti. O zamanki baskan Faruk Süren FT nin arkasında durdu ve istifasını engelledi. Sonrası malum..

Sen FT yi çok seviyor olabilirsin ama gercekleri göremiyorsun.

FT 4 yılın sampiyonluğu ve UEFA kupası sonrasında Galatasaraydan kendi isteği ile ayrıldı. Zafer sarhosluğu yasadı. Gitti Italyanca özel dil dersi aldı. Halbuki onun bu basarılarında buyuk desteği ve emegi olan basta Faruk Suren ve yonetim onun ayrılmasını istemiyordu. FT bırakmasa belki 5 yıl ust uste sampiyonluk gelecekti. Ama o Fiorentinayı tercih etti.

Sonra FT bircok defa geldi, gitti. UEFA kupasının ekmegini çok yedi ama artık dikiş tutmadı. Bundan sonra da tutmaz. Galatasaraydaki son görevinde kovuldu. Yunan takımı ve Arap Takımından kovuldu..

FT egolu bir insan.. "DERS almam DERS veririm" diyen biri.. Ve bu ego sonunda geldiği nokta malum.

Benden bu kadar..
ben 10 yaşından beri bütün Galatasaray maçlarını izliyorum. iyi bir taraftar olduğumu ve futbol gözümün de iyi olduğunu düşünüyorum. O maçı ve Faruk Süren'in doğru duruşunu hatırlıyorum sonrasında da her sene büyüyen bir oyun vardı, en sonunda da uefa kupası geldi.

FT o dönem ayrılmasının hata olduğunu söylüyor zaten. Ayrılmasaydım nasıl olurdu diye düşünüyorum çoğu zaman diyor. Dikiş tutmadı ifadesi doğru değil. FT bu kulüpte 8 şampiyonluk yaşadı ve her geldiğinde de başarılı oldu. Özhan Canaydın dönemi hariç her geldiğinde şampiyon yaptı. FT hocam geldiğinde ilk iki sene kesinlikle şampiyon yapıyor sonra süreç kötü yönetiliyor yönetimle arasında ego savaşları yaşıyor bunları kabul ediyorum fakat FT hocam okanın sahip olduğu kadrolar gibi kadrolarla çalışmadı 96-2000 dönemi hariç kaldı ki o kadroyu da büyüten kendisidir. Hiçbir zaman böyle büyük transferler yapılmadı.

Büyük hocaların çoğu egolu olur. Ergin Ataman da çok egolu bir insan ama nasıl başarılı olduğunu anlatmaya gerek yok. Egolu olmayan birinin her geldiğinde başarılı olma şansı yok. Bir başarısızlık sonrası tekrar başarılı olabilmen, küllerinden doğabilmen için egolu olman gerekiyor. Oktay Mahmuti'yi çok severim. Kızıma damat alacak olsam Mahmuti'yi tercih ederim ama takımıma koç alacaksam FT'yi Ergin Ataman'ı öncelikle tercih ederim.

Okan Buruk önce 8 şampiyonluk kazanacak bir avrupa kupası getirecek Milli takımla yarı final vs oynayacak bir kez değil her geldiğinde başarılı olacak ancak o zaman FT hocam ile belki kıyaslayabiliriz.

Okan hoca henüz Fatih Terim olamadı doğru. Ama Fatih hoca da bu son 4 sezonda 4te 4 yapamazdı.

Yok ilk şampiyonluk İcardi'ye son 2 şampiyonluk Osimhen'e yazar demek büyük haksızlık.
O zaman Psg'nin son 2 Şampiyonlar ligi şampiyonluğu Khvarastkelia yazar. Çünkü ondan önce kazanamıyorlardı. Luis Enrique'nin etkisi az demek nasıl saçmalıksa Okan hoca için denilen de aynı derecede saçmalık barındırıyor.

Okan hocanın kıymetini bilmiyoruz. Giderse anlayacağız.
O yüzden keşke istifa edip gitse de anlasak.

Son düzenleme:
Okan hoca henüz Fatih Terim olamadı doğru. Ama Fatih hoca da bu son 4 sezonda 4te 4 yapamazdı.

Yok ilk şampiyonluk İcardi'ye son 2 şampiyonluk Osimhen'e yazar demek büyük haksızlık.
O zaman Psg'nin son 2 Şampiyonlar ligi şampiyonluğu Khvarastkelia yazar. Çünkü ondan önce kazanamıyorlardı. Luis Enrique'nin etkisi az demek nasıl saçmalıksa Okan hoca için denilen de aynı derecede saçmalık barındırıyor.

Okan hocanın kıymetini bilmiyoruz. Giderse anlayacağız.
O yüzden keşke istifa edip gitse de anlasak.
Öyle ama gerçek bunlar yaşandı ve gördük.Okan hoca kolay kolay istifa etmez az çok biliyorum.

Güncel durumda takımın başarısı için herkes transfer konusunda aynı fikirde ve yönetim karşısında kendisini destekliyor ama gerek Kaan-Günay tercihleri ve bu eksende Nhaga, Jankat gibi oyuncuları hala ilk opsiyon olarak kullanmaması gerekse birkaç maçtaki olağanüstü performansına rağmen 30m'luk Singo ve gerçekleşmeyen Ederson transferi sonrası Uğurcan'ın alınıp çok iyi performans göstermesi ile kendi elini zayıflatmış görünüyor sanırım yönetime karşı.

Daha bunun öncesinde üçlü mü dörtlü mü ne oynayacağımızın bir türlü düzgün planlanamadığı dönemde Köhn, Angelino, Frankowski gibi beklere; Zaha, Ziyech, Tete gibi kanatlara harcanan vakit ve para var. Her bölgeye bu kadar para harcanırken orta saha konusunda bu kadar çekimser kalınması da hata.

2022-23'te kurulan omurga ile bir yere geldi takım. Her şeyi üst düzey oyuncu transferiyle çözmeye çalışarak nereye kadar gideceğiz muamma, bu şekilde bir tane bile karavana olduğunda elin zayıflıyor işte böyle.

Eğer futbolcuların tek başına şampiyon yaptığına inanıyorsanız, cidden futbol izlemeyi bırakın. Hiçbir takımda teknik direktör etkisi olmadan futbolcular tek başına şampiyon olamaz.

Öyle olsaydı Messi–Neymar–Mbappé üçlüsünün PSG'de ortalığı kasıp kavurması, her sene şampiyon olması falan gerekirdi. Ama futbol demek sadece kaliteli futbolcuları sahaya dizmek değil.

Okan Hoca da Icardi, Mertens, Osimhen, Sane gibi oyuncuları alıp “Hadi çocuklar, çıkın oynayın” deyip kenara oturuyor zaten. Taktik yok, rakip analizi yok, antrenman programı yok. Oyuncular antrenmanda da maçta da tamamen kafalarına göre takılıyorlar. :)

Bazı takıntılı arkadaşlar var. Onlara ne yazsak , ne anlatsak boş, ama yine de bir argüman ortaya koyayım:

Okan Buruk Akhisarda Turkiye kupasını, Basaksehirde Lig kupasını kazandı. Bu takımlarda İcardi, Osimhen yoktu. Mevcut kadro ile basarılı oldu.

Burada, "Çok pahalı transferler yapıldı. Okan Buruk bu sayede sampiyon oldu" diyenlere gelsin.

Okan Buruk da bizim, Fatih Terim de bizim, Arda Turan da bizim.

Bana göre Fatih Terim TD olarak artık Galatasaray'ın geleceginde olmamalı. Gecmişi basarılarla dolu ama son calıştırdıgı takımlarda hep basarısız oldu. Kendini yenilemedi. TD harici baska pozisyonlarda calışabilir.

Galatasarayın bugunu için yerli veya yabancı baska bir TD dusunemiyorum. 4 sene sampiyon olan takımın TD si Okan Buruktur ve davam etmeli. Her turlü eleştiriye ragmen..

Arda Turan'ın da geleceğini ben parlak göruyorum. Ve gelecekte birgun Galatasarayda TD olarak görev alacaktır.

Geri