Belki taşlanacağım ama dayanamadım yazacağım yine. smaçör rotasyonu İlkin ve Sylla olan takımın burnu pislikten çıkmaz. Bu ikisinden herhangi biri takım makım taşıyamaz. Yok öyle bir hücum potansiyelleri. Takım taşımak; zamanında Nesli'nin, şimdilerde ise Haak ve Vargas'ın yaptığı gibi olur. O da milli takımlarda. Kulüp takımlarında kimse yapamaz zira kulüpler milli takımlara göre çok çok daha güçlü takımlar. Haak örneğinde görüldüğü gibi. İsveç VNL ye katılamıyor senelerdir Haak gibi bir süper stara sahip olmalarına rağmen.
Galatasaray'ın geçmek istediği rakipler; ligde Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe. CL de ise bunlara bir de Imoco ekleniyor.
Akimova vs Boskovic/Antropova/Vargas/Haak
Sylla vs Markova/Ebrar/Arina/Gabi
İlkin vs Cazaute/Uzelac/Ana C./Zhu Ting
Şu köşe hattının bu rakiplerle mücadele etme şansı olduğuna inanan var mı gerçekten? Ne ilkin ne de Sylla Uzelac kadar iyi hücum edebilirler. Geçtim ben Markova, Arina, Ebrar ve Gabi'yi artık. Ki ben Uzelac'ı zerre kadar tutmam. Bence gayet sıradan bir smaçör. %40-45 aralığında geziyor çıktığından beri. Bir adım öteye taşıyamadı şu hücumunu. Ne kulüpte ne de milli takımda. Hep iyi takımda oynamadı bahanesi üretildi bugüne kadar. Boskovic, Ivanovic, Ognjenovic, Kurtagic ve Aleksiç ile oynayamayan daha kiminle oynayabilecek bilmiyorum ama göreceğiz bu sezon.
Velhasılı kelam İlkin pasaportundan dolayı değerli ama Sylla'ya ödenen her kuruş boşa giden para. A.Ş de en iyi smaçör ödülü almış. Ne yapmış da almış? Hücum mu etmiş? Manşette mi mükemmelmiş? Hiç alakası yok. Finalde rakip smaçörler ondan bile rezil oynadığı için ödülün birini mecburen Sylla'ya verdiler. Sylla da Derya da zerre kadar hak etmediler o ödülü. Ödülü alan smaçörlerin final performansları zaten berbattı da turnuva geneli daha da berbat. Düşünün! Ne yoklukla aldılar bu ödülleri. Markova, Tolok ve Arina milli takım cezası nedeniyle, Li YY, Wu Mengjie, Mayu Ishikawa, Gabi, Ana C. da avrupa dışı olmaları nedeni ile ödül nerelere düşüyor. Dünyadaki smaçör kıtlığının en büyük kanıtıdır bu Avrupa Şampiyonasındaki dream team smaçörleri.

)))
Neyse çok uzattım. Başka transfer yapılmayacaksa Galatasaray'ın bu sezon yeri ligde net dördüncülük. CL de ise şansı yaver giderse çeyrek final. Başka transfer yapılmazsa diyorum da kimi alacaksın da Markova, Arina, Ebrar ve Gabi'den iyi olacak? Yok ki öyle biri. Belki sağlıklı Li Yingying. O'nun da bacağı mı koptu nedir? 6 aydır maça çıkmıyor.
FB nin yaptığı gibi yapıp 15-16 yaşlarında sütten yeni kesilmiş bebeleri tarayıp içlerinden süper star adayı yakalamak şart bence. Ya da Muratpaşa gibi NCAA takip edip yeni bir Markova yakalanması lazım.