Pozzecco neden bu kadar gömülüyor anlamıyorum ancak beklentileri doğru ayarlamak lazım bence.
GS bütçeli takım kurdu evet ama hala bana göre Fener- Efes- Bahçeşehir'den geride kadrosu. Beşiktaş ile de kapışır düzeyde Beşiktaş biraz daha iyi diyebiliriz.
Bu adamı sene ortasında getirip rezil bir kadro verip sonrasında ligde bir iki kazanılması gereken maçı kaybetti diye bu kadar yargılıyorsak, geçen sene o rezil kadro ile az kalsın Beşiktaş'ı eleyecek olmasını da konuşmak gerekir. Elendiğimiz Tenerife ile kader maçında ezildik ancak o takım zaten daha iyiydi ve ilk maçı da bir sayıyla kaybettik.
Djordjevic Pozzecco'dan iyi koç mantığını anlarım ancak bu adama ne malzeme verildi ki başarısız bir koç olarak görülüyor bilemiyorum. Bu sene kendisine iyi bir kadro verildi ve performansını değerlendirmemiz için ciddi bir süre var.
- Eldeki guard rotasyonunu nasıl kullanacak (her yazımda söylediğim gibi Ivanovic iyi bir oyuncu ancak iyi bir guard takviyesi sonrası Nikolic ile yollar ayrılmalı, Bleijenbergh ve onun all-around oyun tarzı kadroya dahil edilmeli)
- Ballo'nun gelişimi. Ballo Gillespie atletizminde ama çok daha bitirici bir oyuncu, solak olmasına rağmen sağ elle pota altında temaslı bitirebiliyor. Bu oyuncunun gelişimi bizim üst limitimizi artıracak.
- Gelecek guard sonrası top paylaşımı: Çayırova maçında gördük ki yetenek setimiz geniş ancak basit maçlarda Metu'nun 5/15 olmasını telafi edersiniz, zor maçlarda ise her top altın değerinde.
- Pierre-Bleijenbergh ile uzundan oyun kurulumu: Gerektiğinde bu opsiyonun kullanılması patlayıcı guardların önünü açacaktır.
Benim karşı çıktığım en başından beri Pozzecco'nun kötü bir koç olarak lanse edilmesi. Geçen sene kritik maçlarda o kadro bile bir mücadele ortaya koydu. Beşiktaş serisi, Rytas galibiyeti, Tenerife ilk maçı bunlara örnek verilebilir. Bu kadar yermemek lazım hocayı ki ilk maçta da konsantrasyonu ve attığı el üstü üçlük sonrası Can'a koşup sarılması öpmesi kafasının burada olduğunu gösteriyor.
Amerikalıların dediği gibi "grass is always greener on the other side.". Kendi değerlerimizi bu kadar yermeyelim. İyi bir takım ve iyi bir hocaya sahibiz.