Naz Aydemir Akyol

Galatasaray kadın voleybol takımının Naz'ı beğenmeyecek bir kadrosu mu vizyonu mu var ki beğenmiyor işte netice olarak onu bile tutamadık.

Geçen yılın kadrosunda file üzerinde atılan topu öldürmeyi bilen smaçör mü var? Biz smaçörlerimiz kısa hücumda yetersiz demiyoruz hızlı oyun masalı uyduruyoruz. Markova'ya, Zhu'ya, Arina'ya yüksek top atılmıyor mu bu takımlar yavaş mı oynuyor oyuncular yavaş mı oynuyor böyle bir şey tabii ki doğru değil bizim oyuncularımızın vuracağı top yatık olduğu için file üstünde güçlü olmadıkları için biz hızlı oynuyoruz hızlı oyun diyerek kendimizi kandırıyoruz. Daha Naz'ı kadrosunda tutamayan smaçör alacağım deyip alamayan alamadığı için de rotasyonum yeterli diyen bir yönetim öyle Dilay'ları falan alamaz. Bu kulübün Naz'ı eleştirmesi için önce başında adam gibi bir antrenörü sonra vizyoner bir yönetimi olması lazım bu da 40 fırından da fazla ekmeğe denk gelir.

O döneme kadar iyi mi oynadı ki
Wang'ın henüz gelmediği, çaprazı Grobelna olan, smaçörlerin (Sylla'nın Fb maçı hariç) neredeyse hiçbir büyük maçta iyi hücum performansı gösteremediği, ilk 3'teki takımlardan daha kötü manşet aldığı takımda ne kadar iyi oynanabilirse o kadar iyi oynadı.

En kötü hali, kariyer zirvesi bizimle Cev cup kazanmak olan Bongaerts'ten her türlü iyidir. Bunu da ikinci sezon üst üste Chieri'ye final vermek üzereyken gördük.

Ama benim mesajımın odak noktası bu değildi zaten. Geleneksel "Dördüncülük hedefliyoruz" röportaj şenliklerinin başladığı şu günlerde Naz'ın hedeflerin ötesine geçme isteğini vurgu yaptım. Bu takımda son yıllarda böyle bir oyuncu olarak sadece kendisini gördük, sadece oyunla açıklanacak bir şey değil Naz'ın varlığı.

Ne Dilaymış arkadaş. Oldu Maja Ognjenovic. Unutun şu Dilay işini artık. Olmaz o iş. En azından 2928 Ağustos ayına kadar oluru yok.

Dilay’ın transfer süreçlerini voleybol takip eden herkese az çok bilir öncelikle onu ifade edelim ve sonrasında Dilay Dilay'dır. bugün amatör takımlardan Sultanlar Ligi takımlarının tamamına hepsi Dilay'ı kadrosunda görmek ister.

Bugün Fenerbahçe’nin her takımın yabancı tercih ettiği pozisyonda yerli devşirme bir oyuncu ile oynaması, Vakıfbank’ın iki yerli pasör ile oynaması gene Eczacıbaşı’nın iki yerli pasörle oynayacak olması gibi etkenler göz önüne alındığında yabancı kuralı olan bir ligde Galatasaray’ın yerli bir üstelik gelecek vadeden bir pasörle oynamak istemesinden normal bir şey yok. Maja ile kıyaslamalar yapılmış eğer Maja pasörlüğü anasının karnında öğrenmediyse Dilay’a yeterince oynama imkanı ve gelişim imkanı verilebilirse Dilay’ın da o seviyelere çıkması çok imkansız değil. Üstelik altyapılarda ve altyapı milli takımlarında izlediğimiz Dilay sadece köşeye pasını atan oyununu oynayan bir oyuncu değil liderlik vasfi olan takımını zor bir anda yukarı çeken gayette varyasyonlu oynatmayı seven bir pasörde olması gereken oyun cesaretine sahip bir oyuncu nasıl ki Fenerbahçe'nin Naz transferi o zaman için kendisini bir adım yukarı çıkardıysa Galatasaray içinde böyle bir hamle hatta sadece Dilay değil Ezel aylin gibi isimlere gitmesi kendisi adına ben de bu üçlünün içinde varım demesi adına olması gerekendir ha mevcut yönetim bunları yapabilir mi bu vizyonu gösterebilir mi diyorsanız zaten bunun olmayacağını defaatle dile getirdik.

Dilay’ın transfer süreçlerini voleybol takip eden herkese az çok bilir öncelikle onu ifade edelim ve sonrasında Dilay Dilay'dır. bugün amatör takımlardan Sultanlar Ligi takımlarının tamamına hepsi Dilay'ı kadrosunda görmek ister.

Bugün Fenerbahçe’nin her takımın yabancı tercih ettiği pozisyonda yerli devşirme bir oyuncu ile oynaması, Vakıfbank’ın iki yerli pasör ile oynaması gene Eczacıbaşı’nın iki yerli pasörle oynayacak olması gibi etkenler göz önüne alındığında yabancı kuralı olan bir ligde Galatasaray’ın yerli bir üstelik gelecek vadeden bir pasörle oynamak istemesinden normal bir şey yok. Maja ile kıyaslamalar yapılmış eğer Maja pasörlüğü anasının karnında öğrenmediyse Dilay’a yeterince oynama imkanı ve gelişim imkanı verilebilirse Dilay’ın da o seviyelere çıkması çok imkansız değil. Üstelik altyapılarda ve altyapı milli takımlarında izlediğimiz Dilay sadece köşeye pasını atan oyununu oynayan bir oyuncu değil liderlik vasfi olan takımını zor bir anda yukarı çeken gayette varyasyonlu oynatmayı seven bir pasörde olması gereken oyun cesaretine sahip bir oyuncu nasıl ki Fenerbahçe'nin Naz transferi o zaman için kendisini bir adım yukarı çıkardıysa Galatasaray içinde böyle bir hamle hatta sadece Dilay değil Ezel aylin gibi isimlere gitmesi kendisi adına ben de bu üçlünün içinde varım demesi adına olması gerekendir ha mevcut yönetim bunları yapabilir mi bu vizyonu gösterebilir mi diyorsanız zaten bunun olmayacağını defaatle dile getirdik.
Naz'ın FB transferinde 23 yaş kuralı yoktu. FB sadece Naz'ın ailesini ikna etmişti. Eczacıbaşı ile muhatap bile olmamışlardı. Ancak şu an bir oyuncu altyapısından yetiştiği kulübün izni olmadan 22. yaşını bitirene kadar yani 23'ten gün alana kadar hiç kimse ile sözleşme imzalayamaz. Bunu kaçıncı kez yazdığımı sayamadım vallahi.

Geri