• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2011-2012 Transfer Haberleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Onur Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:03
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çoğu noktasına katılıyorum yazdıklarının dediklerin mantıklı şeyler.Avrupa basketbolu daha çok takım oyununa fundamentale bağlı,Nba ise fiziğe bağlı.Bunları biliyorum ama Brandon Jennings'teki potansiyeli çok küçümsüyorsunuz bence.Şu an sadece 21 yaşında .Romadeyken 19 yaşındaydı

Kimse potansiyelini küçümsemiyor,hatta tam tersi çok iyi bildikleri için yorum yapıyorlar..Eğer ki sen bi Antalya Bşb,bi Olin Edirne gibi takımsan alırsın bi tane sana her maç 30 sayı atan oyuncu,seni taşıyacağı yere kadar taşımasını beklersin,işte zorla playoff yaparsın ilk turda elenirsin..

Amacın EL takımı olmaksa,yükseklere oynamaksa da oyuncununu kaç sayı attığı,kaç ribaunt aldığı,kaç blok ya da asist yaptığından önce basketbolu ne kadar bildiğine önem verirsin..Jennings isterse Dwight Howard'ın üstünden smac yapsın,ister Pana'ya Barça'ya 40 sayı atsın seni yüksek yerlere getirmez..

Kritik yerlerde doğru tercihler yapmıyor..Saçma sapan 3 lükler deniyor,sahada kafasına göre dolanıyor..Nba'de en kendi çapında takılan takımlardan biri belki Milwaukee..Adamlar Bogut ne yapcak diye bakıyolar resmen..Ersan falan çabalıyo..Düşün Salmons o takımın yıldızı sayılıyo..Jennings yok şu kadar sayı atmış yok bunu yapmış,geçelim onları o yüzden..Öle sistemsizlikte yaptıkları önemli değil,büyük maçlarda silinip gidiyor resmen,Nba'i daha yakın takip etsen anlarsın bunu,görürdün daha doğrusu..

Olay yetenek,istatistik değil..Bu sene EL başladığında herkes ne diyodu,ünlü yorumcular dahil,Oly-Barca final oynar,Pana ezilir bu sene çok kötü deniyordu..Sonuç ne oldu peki..Resmen her maç (özellikle son 8 de) basketbol dersi vererek şampiyon oldu..Çünkü orda diğerlerini geç başta Obradovic koç ve Diamantidis gibi 2 süper basketbolu bilen adam vardı..Nerdeydi Barca'nın yıldızları,Oly'nin yıldızları..

Jennings hakkında çok acımasızız davranmışsınız bence. Atlanmaması gereken bir nokta var ki o da Milwaukee'nin NBA'deki en kötü hücum takımlarından biri olması. Özellikle asist sayısında yanılmıyorsam ligin en kötüsüydü Milwaukee. Bunda Jennings'in katkısı var tabii ki takımın point guard'ı olarak ancak düşünün ki yanınızda Maggette, Salmons, Delfino gibi adamlar oynuyor. Hepsi topu eline aldıklarında atmaktan başka bişey düşünmeyen oyuncular. E Jennings de onlara uymaya başladı bu sezon. O da direk eline geleni atmaya çalışıyor. Avrupa tecrübesi olduğundan dolayı ben uzak bakmıyorum, ayrıca öyle sertlik karşısında sinen bir isim de değil Jennings. Ha ama ona verilecek parayla Avrupa'dan çok daha "sisteme uygun" isimler alınabilir, ona diyecek bişey yok.

İbrahim Jabeer hem Onur bey'in istediği gibi spektaküler, hem de bizim istediğimiz gibi Avrupa sertliğine, sistemine alışmış bir guard. Ben Lakoviç ya da Brandon Jennigs yerine Jabeer'i tercih edrim. Hep söylediğim gibi bizim için en önemli pozisyonun 1 numara olduğuna inanıyor, o nedenle çok titiz davranılması gerektiğini düşünüyorum.

facebook galatasaray gazetesinde furkanla her konuda anlaştığımız bu hafta sözleşme imzalayacağımız yazıyor.... inşallah doğrudur...

facebook galatasaray gazetesinde furkanla her konuda anlaştığımız bu hafta sözleşme imzalayacağımız yazıyor.... inşallah doğrudur...

Furkan ile sanki geçen sezonda anlaşmıştık ama KSK vermedi yani KSK ile de anlaşmışmıyız ?

Furkan ile sanki geçen sezonda anlaşmıştık ama KSK vermedi yani KSK ile de anlaşmışmıyız ?

Ne derece doğrudur bilmem ama tüm KSK forumlarında (benim bilebildiğim-bulabildiğim forumlarda) seneye kesin olarak Galatasaray'da şeklinde yorum-haberler var. Final Serisinden sonra açıklanacağı söyleniyor. Umarım en erken pazartesi açıklanır.

Şu anda yönetimde olsam BJK'nin durumunu sürekli gözlerdim. Sağlam bir sponsor bulamazlarsa seneye kadrolarını elde tutmaları epey zor olacak; özellikle Cevher, Kemp ve Ogilvy gayet başarılı transferler olur...

Üçü de çok kötü transfer olur. Oradan alınabilecek bir tek Ogilvy ama onla aynı tarzda oynayan ve daha kalitelisi var elimizde.

Ne derece doğrudur bilmem ama tüm KSK forumlarında (benim bilebildiğim-bulabildiğim forumlarda) seneye kesin olarak Galatasaray'da şeklinde yorum-haberler var. Final Serisinden sonra açıklanacağı söyleniyor. Umarım en erken pazartesi açıklanır.

Teşekkürler.

BJK'li 3 oyuncu Mahmutinin tercih edeceği oyuncular değil Ogilivy savunma yapmayı bilmiyor pek Kemp takım oyunundan çok uzak Cevher'de savunmada isteksiz

Savunmanın s'sibi bile bilmeyen, takım oyunuyla alakası olmayan ve bizim takımla adı bile geçemeyecek kadar karaktersiz oyuncuların buraya yazılması beni üzdü.

brandon jennings'i alacak kadar bütçemiz var ise ben kirilenko'yu zorlarım..lokavt olp da nba'den avrupa gelebilcek oyuncu var ise ilk tercihim manu olur..ikinci tercihim tony parker ve 3. tercihim kirilenko olur..tutmayın beni:) 4 numaraya gasol veya dirk 5 numaraya da ömer aşık...
tony parker
manu ginobili
kirilenko
nowitzki
ömer aşık
2. beş
calderon-barea
delfino
rudy fernandez
ersan
marc gasol
3. beş
udrih-dragic
barbossa
deng
scola
ömer aşık

sanırım avrupaya uyum sorunu da olmaz:) tabii bütün hayaller lokavt olursa..imkansız olan da var olabilecek olan da var..

Amerikan sepettopu ile Avrupa sepettopu kıyaslanamaz ,kıyaslanması teklif bile edilemez:=)

Geçen Fina-Four Siena-Pao yarı final maçını izledim turnike atamayan 2 metreden air-ball atıp bir oraya bir buraya koşan 10 adamdan başka bir şey görmedim :=)

Cevher'i basketbol fundementali açıısndan hiç yeterli bulmasamda, potansiyeli olan, şutu ve uzun kollarıyrla eşleşmede rakibe sorun yaratabilecek bir adam olduğuna inanıyorum. Bu sene sokamadığımız ceza şutlarını yüzdeli sokabilecek bir seçenek olabilir. Sınırlı olan yerli havuzunda değerlendirilebilecek bir alternatif gibi seyirci ile coşan yapısı da artı bir özelliği. Sinan Güler'in bile beğenilmediği bir ortamda Cevher hakkında olumlu şeyler yazabilmenin yürek istediğini billiyorum ama ben gelebilecek tepkilere rağmen Muratcan Güler hakkında da çok olumlu düşüncelere sahibim. Gelecek sezon takıma katılması durumunda ciddi katkı verebileceğini düşünüyorum.

Sanırım gelecek sezonun bütçesi hakkında buradakilerden farklı düşünüyorum; evet +5 milyon € üstüne koyacak isek elbette BJK oyuncuları söz konusu bile olmaz; ama misal sadece +1 milyon € koyacaksak Cevher gibi bir yerli 4 numara çok (özellikle de dört kısa sisteminde) iyi bir alternatif olur. JJ nasıl mahmudi'nin sistemine "az da olsa" uydu ise Kemp de uyabilir ki, kendisini JJ'e her zaman yeğlerim. Yukarıdaki postlarda sözü geçen oyuncuları Türkiye'ye getirmek için o +5 milyon € da yetmez ya hadi neyse...

Cevher'i basketbol fundementali açıısndan hiç yeterli bulmasamda, potansiyeli olan, şutu ve uzun kollarıyrla eşleşmede rakibe sorun yaratabilecek bir adam olduğuna inanıyorum. Bu sene sokamadığımız ceza şutlarını yüzdeli sokabilecek bir seçenek olabilir. Sınırlı olan yerli havuzunda değerlendirilebilecek bir alternatif gibi seyirci ile coşan yapısı da artı bir özelliği. Sinan Güler'in bile beğenilmediği bir ortamda Cevher hakkında olumlu şeyler yazabilmenin yürek istediğini billiyorum ama ben gelebilecek tepkilee rağmen Muratcan Güler'in de gelecek sezon takıma katılması durumunda ciddi katkı verebileceğini düşünüyorum.

Sanırım tribündergide bu sezon iyi istaistikler yapan ve İstanbul dışından bir yerli alacağımızı yazmıştı birisi günler önce Muratcan olabilir diye düşünmüştüm haber doğru ise tabi...Savunma ve mücadele açısından Mahmutinin isteyeceği bir oyuncu olsa bile şutu olmayan bir 2 numara daha almak ne kadar mantıklı olur emin değilim.Shipp ve Evren'in şutu için umutluyum gerçi önümüzdeki sezon düzelebilir ama Muratcan 32 yaşında onun için çok geç

Evren , Caner filan varken Muratcan olmaz. Tamam iyi savunma yapalım adamarı tutalım da arada sayı da atmamız lazım :)
Jennings istememek acaip olmuş bence . Jennings sadece yontulmamış bir yetenek. Fakat çok çok çok byük bir yetenek. Buks'ta adamın rolü bu ve kendileri memnun bu sistemden. Adama bu görev vrilmiş adam ne yapsın . Maciulis , Lakovic filan Avrupa'da , Abd'de , uzayda , cehennemin dibinde bile Jennings'in kuyruğu olamaz. Hele Westbrook'un dünya şampiyonasında zorlandığı yazılmış. Sanırım farklı turnuvalar izledik. Ben Westbrook ile olan sahnelerde sadee zorlanan rakip pota altı oyunuları hatırlıyorum. Üstünden uçulan rakip potaaltı oyunuları da var. Bir de bu adamlar Avrupa'ya düşerse önümüzdeki sene Avrupa basketbolu diye birşey oynanmayacak ki zaten bu sene.

Ersan İlyasova ile ilgili bazı gelişmeler var, Jennings ve Ersan için ismini veremeyeceğim bir menejer çalışma yürütüyor. Gerisini bilmem

@eyupyildiz75

Trajan Langdon ve JR Holden basketbolu bırakmış

Evren , Caner filan varken Muratcan olmaz. Tamam iyi savunma yapalım adamarı tutalım da arada sayı da atmamız lazım :)
Jennings istememek acaip olmuş bence . Jennings sadece yontulmamış bir yetenek. Fakat çok çok çok byük bir yetenek. Buks'ta adamın rolü bu ve kendileri memnun bu sistemden. Adama bu görev vrilmiş adam ne yapsın . Maciulis , Lakovic filan Avrupa'da , Abd'de , uzayda , cehennemin dibinde bile Jennings'in kuyruğu olamaz. Hele Westbrook'un dünya şampiyonasında zorlandığı yazılmış. Sanırım farklı turnuvalar izledik. Ben Westbrook ile olan sahnelerde sadee zorlanan rakip pota altı oyunuları hatırlıyorum. Üstünden uçulan rakip potaaltı oyunuları da var. Bir de bu adamlar Avrupa'ya düşerse önümüzdeki sene Avrupa basketbolu diye birşey oynanmayacak ki zaten bu sene.

dünya şampiyonasında westbrook gayet iyidi bence de. duranttan sonra en iyisi o idi. westbrook potansiyelli bir isim çok fazla eleştirmek olmamış westbrook rosedan potansiyel olarak çok da aşağıda değil takımda başka yıldız durant varken sorun oluyor. jennings için ise çok ağır konuşanlar var o kadar da değil bence:) jenningsi almak çok zor bir iş adam iyi sezonlar geçirdi.

Jennings Lokavt kesinleşmesede gelebilir mi ? Tahmini maliyeti ne kadar olur ? Mahmuti yetenek yontmayı sever de ama en az başarılı olduğu konu pg'ler sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri