Epiphanny Prince

Rusya Basketbol Federasyonu, Rus vatandaşı olmasına rağmen milli takımda oynamayan ABD'li kadın basketbolcuyu FIBA'ya şikayet etti... “Milli formamızı giymemekte ısrar ederse, Rus takımlarına karşı oynatmayın.”

Galatasaray Medical Park ile Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımları arasında bugün İstanbul'da oynanacak FIBA Avrupa Ligi maçı öncesi Epiphany Prince krizi yaşanıyor... Rusya Basketbol Federasyonu, Rus vatandaşı olmasına rağmen ülkelerinin milli takımında forma giymeyen ABD'li basketbolcunun kendilerine karşı oynatılmaması için FIBA'ya başvurdu.

2010 draftında 4 numaradan WNBA'ye seçilip Chicago Sky takımında oynamaya başlayan Epiphany Prince, burada sezonu tamamladıktan sonra Rus ekibi Spartak Moskova'ya geçti. Spartak'ta başarılı bir sezon geçiren yıldız oyuncu, kulübünün isteği üzerine Rusya vatandaşı oldu. Epifaniya Prints adını alan oyuncu, ABD vatandaşlığı hakkından da vazgeçmedi.

Rusların bu arada Prince'i milli takımlarına davet etmesi, iki taraf arasındaki iplerin gerilmesine neden oldu. ABD'li basketbolcu, henüz açıklığa kavuşmayan bir sebeple Rusya Milli Takımı'nda oynayamadı. Ruslar kampa hiç gelmediğini iddia ederken, Prince, “Ben milli takıma sadece iki gün geç gittim diye kadroya almadınız” savunmasını yaptı.

G.Saray'a gelince Ruslar kızdı

Epiphany Prince'in Spartak Moskova'yı bırakıp Galatasaray Medical Park'a gelmesi Rusları daha da kızdırdı. Rusya Basketbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde FIBA'ya bir yazı göndererek, “Epiphany Prince Rusya vatandaşlığına geçmesine rağmen Rusya Milli Takımı'nda forma giymeyi reddetmektedir. Oyuncu eğer Rus olduğunu kabul ediyorsa milli takımımızda oynamayı kabul etmeli. İstemiyorsa da; ya Rusya takımlarına karşı forma giymemeli ya da bize tazminat ödemeli” dedi.
Galatasaray Medical Park yöneticileri dün gece geç saatlere kadar FIBA'dan bir karar çıkmasını bekledi. Prince'in Rus ekibi UMMC Ekaterinburg'a karşı oynayıp oynamayacağı bugün netleşecek.

FIBA 1 yıl men cezası verebilir

FIBA'nın Rusya Basketbol Federasyonu'nu haklı bulması halinde Prince'e; 1 yıl tüm müsabakalardan men, para cezası ya da sadece Rus takımlarına karşı forma giymemesi cezalarından birini vereceği öğrenildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak Galatasaray Medical Park-UMMC Ekaterinburg karşılaşması saat 18.00'de başlayacak ve GS TV'den naklen yayınlanacak. Her iki takım da gruptaki ilk iki maçlarını kazandı.

http://www.sporx.com/basketbol/tkbl/g-sarayda-prince-kriziSXHBQ253748SXQ
 
Galatasaray basketbol subesi 2 Amerikali oynatabilecegi halde Euroleaguede Tina,Diana ve Fowles transferi yapiyorsa.Avrupali cok cok iyi oyuncu alman gerektigi bilindigi halde Matici transfer ediyorsa.Devsirme olarak Melisa Canla devam ediyorsa.Rus takimlarina karsi oynatamiyacagin Prince transferini yapiyorsa.Bu sube bastan asagi sorgulanmaya ihtiyac duyuyor.
 
Galatasaray basketbol subesi 2 Amerikali oynatabilecegi halde Euroleaguede Tina,Diana ve Fowles transferi yapiyorsa.Avrupali cok cok iyi oyuncu alman gerektigi bilindigi halde Matici transfer ediyorsa.Devsirme olarak Melisa Canla devam ediyorsa.Rus takimlarina karsi oynatamiyacagin Prince transferini yapiyorsa.Bu sube bastan asagi sorgulanmaya ihtiyac duyuyor.

Hakan Üstünberk, Müge Erdem, Ceyhun Yıldızoğlu, Oktay Mahmuti, Fatih Terim, benim şu ana kadar gördüğüm, yetersiz bulduğunuz isimler. Dünyada tek iyi şeyler de Fenerbahçe'de oluyor size göre, ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz onları.

Hem erkeklerde, hem kadınlarda nasıl "kazandık" biraz onu irdeleyip kendiniz ile yüzleşsenize. Daha faydalı olur sizin için.
 
Ruslar, Piph'in WNBA'i bırakıp kendi Milli Takımlarında oynamalarını bekliyorlarmış. Çok mümkünatı yoktu onun, ne istedikleri belli

“Epiphany Prince Rusya vatandaşlığına geçmesine rağmen Rusya Milli Takımı'nda forma giymeyi reddetmektedir. Oyuncu eğer Rus olduğunu kabul ediyorsa milli takımımızda oynamayı kabul etmeli. İstemiyorsa da; ya Rusya takımlarına karşı forma giymemeli ya da bize tazminat ödemeli
 
Yok olayda yönetimin ayıbı nedir? Sen oyuncuyu alıyosun sonrasında RUS'lar pislik çıkarmaya çalışıyor. Bunun adı yönetim ayıbı oluyor. Adamların başvurusu başlı başına saçma zaten...

Oyuncu eğer Rus olduğunu kabul ediyorsa milli takımımızda oynamayı kabul etmeli. İstemiyorsa da; ya Rusya takımlarına karşı forma giymemeli ya da bize tazminat ödemeli...

Gerekçeye baksana, ee mesutta türk ve bizde forma giymiyor. O zaman oynamasın ağam diye FİFA'ya gidelim... Saçma bir başvuru bence bu...
 
Piph'in genel bir ceza almasi soz konusuydu ancak yetkililer sayesinde bu is biraz otelenmisti. Rus takimlarina karsi oynamasinda problem cikabilecegi belliydi. Bu noktada TBF kanadiyla ilgili de bir yetersizlik soz konusu olabilir. Aksama kadar beklemekte fayda var. Bir sekilde cozulebilecegini dusunuyorum.
 
Yahu Prince'in tercihi neden Galatasaray'ı etkliyor, neden bize zarar veriyor? Ya da Prince Rus milli takımında oynamadıysa, diğer Rus takımlarının konuyla alakası ne? Oyuncu kiralayıp bize karşı oynatma dersin onu anlarım da, sen kimsin de bu oyuncuyu bize karsı oynatma diyorsun?

Saçmalık ya, Rus takımlarına karşı oynamasın ne demek mantığı nedir bunun hala çözemiyorum. Euroleague'de parkeye çıkan takım kadrosunun belirli kuralları vardır. 1 tane Avrupa vatandaşlığına devşirilmiş, 2 ABDli bilmemkaç Avrupalı gibi kurallar koyarsın olur biter. Rus takımlarına karşı diye bir kural olmaz burada. Kurallar geneldir. FIBA bu tarz bir karar alırsa bence, fiyaskonun kralını onlar yapar.

Vatandaşlıktan çıkarmaya gelince de bu tarz bir kural varsa, milli takıma gelmeyi reddeden oyuncu vatandaslıktan cıkar.. gibi, o zaman olabilir.
 
Neresinden tutsan elinde kalacak bir durum.Hiç ruslara falan bok atmaya gerek yok.Alırken düşünecektin bunu.
Bu skandal olaya neden olan herkes hesabını vermelidir kulupte.Geçen senede Shumpertın Türk statüsü meselasi var geçiştirildi gitti.Belki de olası bir şampiyonluğumuz gitti bir yabancı daha alabilirdik.Her sene böyle bir olay yaşayacaksak vay halimize.İşini yapamyan insanlar varsa bir zahmet saha dışına çıksınlar.Oyuncak değil burası GALATASARAY kulubü!Ama kimse üstüne almaz suçu,bir şeiklde bahane bulunup geçiştirilir her zaman olduğu gibi.Yazık!
 
Yeter yahu... Hakan Ustunberk'ten Muge Erdem'e, Ceyhun Yildizoglu'na kadar herkes Galatasaray'a zarar vermek icin ugrasiyor. Mutlu musunuz simdi? Tezinizi dogruladik. Rahatladiniz mi?

Yeter... Gercekten yeter... Isin ic yuzunu bilmeden sallamaya ne kadar merakliymissiniz. Resmen pusuda bekliyor bazi insanlar, saka gibi...
 
Yeter yahu... Hakan Ustunberk'ten Muge Erdem'e, Ceyhun Yildizoglu'na kadar herkes Galatasaray'a zarar vermek icin ugrasiyor. Mutlu musunuz simdi? Tezinizi dogruladik. Rahatladiniz mi?

Yeter... Gercekten yeter... Isin ic yuzunu bilmeden sallamaya ne kadar merakliymissiniz. Resmen pusuda bekliyor bazi insanlar, saka gibi...

Geçen hafta bununla ilgili patlama yaşadım ve tek bildiğim iyi olunan dönemlerde böyle tipler hep türer...
 
FIBA'nın nasıl saçmalıklarla dolu bir kurum olduğu belli, zaten adam akıllı çalışsalar ULEB kurulmazdı. Her türlü saçmalıklarını kabul ediyoruz da, Rus Federasyonu'na boyun eğmek de nedir. O zaman iptal et Prince'nin lisansını kıtadışı oyuncu sayılsın. Çek Cumhuriyeti takımına karşı Avrupalı, Rus takımına karşı değil demek kocaman bir ahmaklık.

Burada bizim şubemiz nerede suçlu, onu da anlayan beri gelsin tabii.
 
Ali Saygın kardeşim yazdığın yazılar hakkaten ilginç.Bu kadar iyi yönetilen bir şubeye neler diyorsun. Ayrıntılara girmiyorum ama yazdıkların şaka gibi. Bazen insanlar bardağın boş tarafını görmekte ne kadar mahir. İyi bi takım kurulmuş izle ve keyif yap. Sıkma canını her şey yolunda. Daha da iyi olacak inşallah. Senin maçlarda sabahladığın anılarını ben de çok yaşadım. Ama şu anki Galatasaray basketbol takımları benim hayatımda gördüğüm en iyi Galatasaray takımları. Rahat ol.
 
Yalnız kulüpten bir açıklama yapılması lazım. Bu karar neye istinaden alındı, kulüp olarak nerelere başvurduk, TBF bu durum için ne yaptı vs gibi açıklamalar yapmaları lazım. Dandirik X gazetesinin bilmemne haberini yalanlamaktan çok daha önemli olduğu kanısındayım. Belki -umarım- maçtan sonraya bırakıyorlardır. Yönetimin açıklama yapmamasından dolayı hatalı oldugunu düşünüyorum sadece.
Teknik kadro da eğer bu olay Ceyhan maçından sonra öğrenilmediyse Ceyhan maçında Yasemen'e neden süre vermediğini sorgulamamız gerekir. Ceyhan maçından sonra geliştiyse birşey diyemem, kendi kararlarıdır diyebilirim.
Benim amacım kimseye sallamak değil, herkes düzgünce işini yapsın mükemmele yakın yapsın istiyorum sadece. Bu konu özelinde mükemmele yakın yaptıklarını da şeffaf ve biraz da detaylı bir açıklama ile anlayabilirim ancak.
Edit: Ben bu forumda benim gibi ailesinden en yakınlarının sağlık durumu çok kötü olduğu halde, fedakarca maça gelen adamlar biliyorum. O nedenle bazı şeyleri bilmek, bazı şeyleri istemek hakkımız bence.
 
şubenin senelerdir ne halde oldugunu unutmayalım. İnsafsızlık yapılyor gibi.Bayanlarda erkeklerdede şampiyonluğa oynayacak kadrolar kuruldu, daha ne bekleniyor acaba.euroleague kalındı, sezon başı 2 kupa geldi hem de ezeli rakibini yenerek.ortada hata varsa ki bence yok,büyütülecek bir şey olduguna inanmıyorum.Telafii edilmeyecek bir durum değil yani.Bu kadar eleştiriyi hak etmiyor bu şube.
 
Ernoyan Cavdar yeter yahu ve pusuda bekleyen insanlar tarzi ifadeler size yakismiyor.Sizki engelsiz aslanlarla ilgili bir kisisiniz.Gercekten Galatasarayi sevdiginizden kuskum yok.Ama Galatasarayi seven bir baska Galatasarayliya boyle hitap etmez.
Ferit bey boyle tipler turer gibi bir ifadede kastedilen bensem ben turemedim sizden oncede vardim sizden sonrada omrum yeterse olacagim insaAllah.
Ahmet Mumtaz bey yazdigim yazilar hakkinda ilginc ve saka gibi demek yerine sen oyle diyorsun ama isin asli budur diye yazmaniz gerekli.Su anki Galatasaray takimlarinin su ana kadar gorulen en iyi Galatasaray basketbol takimlari oldugunu ben zaten kabul ediyorum.Ama bu takimlarin hedefleride su ana kadar hicbir Galatasaray basketbol takimi icin konulmamis hedefler.Bu hedeflere ulasilmasi icin neler yapilmali o konuda tavsiyeler getiriyoruz.
 

Üst