Klüp 7. maça çıkmamak gibi bir karar alıyorsa ertesi sene üçün beşin peşine düşmez. Bu çok açık ve net görülüyor zaten. Yani klüp ''siz kimle dans ediyorsunuz ?'' demek isteyecektir ki bu da zaten olması gereken şey
Unutmadan yazıyım Utku Can'ın eleştirdiği kadro hakikaten az bile eleştirilmiş bir kadro. Parayı nasıl mundar etsek ki diye düşünüp yazsam benzer bi kadro çıkardı ortaya.
Ben Zaza'nın zor bir hedef olmadığı konusunda Sühan Abiyle konuştuktan sonra ikna oldum biraz daha bugün. Benim bütçe derdimden ziyade Nba'i bırakması kafama takılıyordu ancak Gürcistan'a ve ailesine yakın olma fikri cazip olabilir.
Ama bu da şu demektir ki eğer Zaza ve Spanoulis olursa buy-out veremeyiz başka. Zaten bu 2 oyuncu bile maliyet olarak bizi aşıyorken bi de başka oyuncuya buy-out yemez. Yani boşuna Derrick Brown filan yazmayın bu iki oyuncuyu yazdığınız kadroya. Bu 3 oyuncuyu da alcak kadar bütçemiz varsa zaten kapatalım bu konuyu

Bana kalırsa 1 ve 5 iyi olduktan sonra kalan pozisyonlar elbet dolar. 1 ve 5 değişen basketbol kültürünün değişmeyen en önemli ögesi halen daha. Spanoulis - Zaza kombinasyonu da olabilecek en iyi kombinasyon olur.
Benim istediğim kadro şu şekilde
Zaza Furkan
Erceg Kerem y
Marko Cenk
x Sinan
Spanoulis Arroyo Nikolov
Kadromun çekirdeğini böyle kurdum. İsim olarak net bulamayıp da oyun tarzını belirlediğim 2 isme de x ve y adını verdim.
Şimdi pota altına bakalım. Furkan ve Kerem kesin isimler zaten. Zaza'nın alındığını düşünürsek Erceg oldukça kıymete biniyor şutundan dolayı.
Pota altına 5. oyuncu olarak ise ben 3e yakın 3 buçuk numaradan yanayım. Çünkü Marko hariç net bir 3 numaramız yok. Marko da faul problemine girebiliyor sık sık. Bu yüzden bu alacağımız ''y'' adını verdiğim oyuncu kesinlikle 3 oynayabilmeli ve 4 numara oynarken de rakip 4e karşı top sürebilmeli. Ve en önemlisi de ucuz olmalı. Çünkü zaten parayı Arroyo'lara Kabasakallara Zazalara yatırdık. Ben burada Nocioni yazmak isterim ama bu alacağımız oyuncu benchte oturmayı dert etmeyecek ve girince de görev adamı olacak biri olmalı. Yoksa kadro şişer kriz olur. Bu pozisyona önerim ise Michał Ignerski. 4 için yaşı olsa da hala hızlı. Şutu hiç fena değil ve otur dediğin zaman tribe girmeyecek bir adam. Üstelik bütçeyi dengeleyebileceğin tipte bir oyuncu. Yok ben biraz daha iyisini alayım dersen Alex Mumbru var. Bu 10 dakikalık katkının haricinde takım kimyasına da çok şey katar. Bi kere Mumbru varken o top güzel döner. Benim param bol sen bana kralını getir diyorsan da gider Luke Babbitt'i alırsın olay biter. Ama Babbitt bu rol için fazla maliyetli ve kariyer hedefinde bu rol çok küçük kalır kendisine. Will Daniels'ı filan yazmıyorum. Çünkü süre kısıtı var.
2 numarada x ismini verdiğim oyuncunun ise kesinlikle delici olması lazım. Çünkü dış oyunculardan Sinan hariç hiçbiri delici değil. Bu rakip savunmaya karşı bizi çok tahmin edilebilir kılıyor. Oynayacağı 15-20 arası bir süre gibi gözüküyor maximum bu x adlı oyuncunun. En ucuz tercih olarak Grimau'yu öneriyorum. Asla işini aksatmaz ve o dakikanın hakkını ölümüne verir. Çok iyi penetre eder ama şutu yok. Para buraya harcanacaksa da Alando Tucker'ı alabiliriz. Kariyerinde artık daha üst seviye oynama vakti geldi. Eurocupta izlediğimde iyiydi baya. 2-3 savunur ve iyi penetre eder. Gordon'a göre de oldukça ucuza gelir.
1 numarada Spa - Arroyo'nun yanyana oynayabileceğini ve en önemlisi de bu ikili bizde olduğu sürece oyun kontrolünün de hep bizde olacağını düşünerek yazdım. Pek bi süre kalamayacağından Ender , Barış filan gibi bütçeyi zorlamak yerine Nikolov'a şans verebiliriz. neticede yeni kurallar gereği artık ''seve seve '' yerli sayılacak.
Benim arzu ettiğim kadro ise
Zaza (25) - Furkan (15)
Erceg (20) - Kerem (15)-
Marko (30) - Cenk (10)- Mumbru (15)
Tucker (15) - Sinan (10)
Spa (25) - Arroyo(20) - Nikolov
Şu kadroda pota altını kaplayan uzun var , ribaundçu uzun var , hareketli uzun var , şutör uzun var , 3,5 numara var .
Kısalarda ise delici oyuncumuz var , oyunu yöneten guardın Allahı var , yıldızın Zeus'u var , kısa savunmacın var , şutörün var ve Marko var

Bu kadroyu yorumlarsanız sevinirim. Ben çok dengeli ve güzel buldum bu son kadromu.