• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Spanoulis diye yanıp tutuşuyoruz ama Olympiacos İpekçi'ye geldiğinde her sene tribünde millet maçtan önce 'f..k you spanoulis' diye bağırıyor.Sanıyorlar ki küfür edilince adam kötü oynayacak , adam da gaza gelip iyice bileniyordu maçta.Ordan bize bi gıcıklığı yoktur inşallah.

Nikolovda ne var bu kadar anlamadım kadroların değişmez ismi :D hiç izlemedim adamı izleyen varsa biraz bilgi verebilir mi merak ettim

Yerli statüsünde olacağı için yazılıyor.Hazırlık maçlarında ve öncesinde ısınırken izledim şutu Ender ve Engin'den daha temiz , gelecek vaadediyor.Sadece fiziğini geliştirmesi lazım daha 18 yaşında.Göksenin'den 10 kat daha değerlidir lisans çıkarsa kadroda bulunmalı.

Bu sezon ve geçen sezon bütçemiz 12-13 milyon euro civarındaydı. Yani 22 milyon euroluk bir bütçeyle yola çıkabilmek için çok ciddi bir sponsor desteği gerekiyor. Sponsorluk için ismi geçen Pegasus bu desteği sağlayabilir mi hiç emin değilim. Gerçekçi olmak gerekirse düşük bir ihtimal ama umarım olur...

Spanoulis-Barış-Nikolov
Langford-Göksenin-Sinan
Markoishvili-Cenk
Erceg-Kerem
Furkan-Krstic

22 milyon euro bütçeyle şöyle bi takım kurulabilir ama tekrar söyleyeyim bu kadar ciddi bir sponsor desteği almamız düşük bir ihtimal gibi geliyor bana. (tekrar yazayım keşke olsa ve hatta inşallah olur)

Klüp 7. maça çıkmamak gibi bir karar alıyorsa ertesi sene üçün beşin peşine düşmez. Bu çok açık ve net görülüyor zaten. Yani klüp ''siz kimle dans ediyorsunuz ?'' demek isteyecektir ki bu da zaten olması gereken şey
Unutmadan yazıyım Utku Can'ın eleştirdiği kadro hakikaten az bile eleştirilmiş bir kadro. Parayı nasıl mundar etsek ki diye düşünüp yazsam benzer bi kadro çıkardı ortaya.
Ben Zaza'nın zor bir hedef olmadığı konusunda Sühan Abiyle konuştuktan sonra ikna oldum biraz daha bugün. Benim bütçe derdimden ziyade Nba'i bırakması kafama takılıyordu ancak Gürcistan'a ve ailesine yakın olma fikri cazip olabilir.
Ama bu da şu demektir ki eğer Zaza ve Spanoulis olursa buy-out veremeyiz başka. Zaten bu 2 oyuncu bile maliyet olarak bizi aşıyorken bi de başka oyuncuya buy-out yemez. Yani boşuna Derrick Brown filan yazmayın bu iki oyuncuyu yazdığınız kadroya. Bu 3 oyuncuyu da alcak kadar bütçemiz varsa zaten kapatalım bu konuyu :D
Bana kalırsa 1 ve 5 iyi olduktan sonra kalan pozisyonlar elbet dolar. 1 ve 5 değişen basketbol kültürünün değişmeyen en önemli ögesi halen daha. Spanoulis - Zaza kombinasyonu da olabilecek en iyi kombinasyon olur.
Benim istediğim kadro şu şekilde

Zaza Furkan
Erceg Kerem y
Marko Cenk
x Sinan
Spanoulis Arroyo Nikolov

Kadromun çekirdeğini böyle kurdum. İsim olarak net bulamayıp da oyun tarzını belirlediğim 2 isme de x ve y adını verdim.

Şimdi pota altına bakalım. Furkan ve Kerem kesin isimler zaten. Zaza'nın alındığını düşünürsek Erceg oldukça kıymete biniyor şutundan dolayı.

Pota altına 5. oyuncu olarak ise ben 3e yakın 3 buçuk numaradan yanayım. Çünkü Marko hariç net bir 3 numaramız yok. Marko da faul problemine girebiliyor sık sık. Bu yüzden bu alacağımız ''y'' adını verdiğim oyuncu kesinlikle 3 oynayabilmeli ve 4 numara oynarken de rakip 4e karşı top sürebilmeli. Ve en önemlisi de ucuz olmalı. Çünkü zaten parayı Arroyo'lara Kabasakallara Zazalara yatırdık. Ben burada Nocioni yazmak isterim ama bu alacağımız oyuncu benchte oturmayı dert etmeyecek ve girince de görev adamı olacak biri olmalı. Yoksa kadro şişer kriz olur. Bu pozisyona önerim ise Michał Ignerski. 4 için yaşı olsa da hala hızlı. Şutu hiç fena değil ve otur dediğin zaman tribe girmeyecek bir adam. Üstelik bütçeyi dengeleyebileceğin tipte bir oyuncu. Yok ben biraz daha iyisini alayım dersen Alex Mumbru var. Bu 10 dakikalık katkının haricinde takım kimyasına da çok şey katar. Bi kere Mumbru varken o top güzel döner. Benim param bol sen bana kralını getir diyorsan da gider Luke Babbitt'i alırsın olay biter. Ama Babbitt bu rol için fazla maliyetli ve kariyer hedefinde bu rol çok küçük kalır kendisine. Will Daniels'ı filan yazmıyorum. Çünkü süre kısıtı var.

2 numarada x ismini verdiğim oyuncunun ise kesinlikle delici olması lazım. Çünkü dış oyunculardan Sinan hariç hiçbiri delici değil. Bu rakip savunmaya karşı bizi çok tahmin edilebilir kılıyor. Oynayacağı 15-20 arası bir süre gibi gözüküyor maximum bu x adlı oyuncunun. En ucuz tercih olarak Grimau'yu öneriyorum. Asla işini aksatmaz ve o dakikanın hakkını ölümüne verir. Çok iyi penetre eder ama şutu yok. Para buraya harcanacaksa da Alando Tucker'ı alabiliriz. Kariyerinde artık daha üst seviye oynama vakti geldi. Eurocupta izlediğimde iyiydi baya. 2-3 savunur ve iyi penetre eder. Gordon'a göre de oldukça ucuza gelir.

1 numarada Spa - Arroyo'nun yanyana oynayabileceğini ve en önemlisi de bu ikili bizde olduğu sürece oyun kontrolünün de hep bizde olacağını düşünerek yazdım. Pek bi süre kalamayacağından Ender , Barış filan gibi bütçeyi zorlamak yerine Nikolov'a şans verebiliriz. neticede yeni kurallar gereği artık ''seve seve '' yerli sayılacak.

Benim arzu ettiğim kadro ise

Zaza (25) - Furkan (15)
Erceg (20) - Kerem (15)-
Marko (30) - Cenk (10)- Mumbru (15)
Tucker (15) - Sinan (10)
Spa (25) - Arroyo(20) - Nikolov

Şu kadroda pota altını kaplayan uzun var , ribaundçu uzun var , hareketli uzun var , şutör uzun var , 3,5 numara var .
Kısalarda ise delici oyuncumuz var , oyunu yöneten guardın Allahı var , yıldızın Zeus'u var , kısa savunmacın var , şutörün var ve Marko var :D
Bu kadroyu yorumlarsanız sevinirim. Ben çok dengeli ve güzel buldum bu son kadromu.

nikolov u 1-2 seneye anca kullanırız o zaman baya gençmiş ama şanslı bu sene arroyo gibi guardla oynaması onun oyunun üstüne koymuştur seneye de spanoulis gelirse seneye ondan da kapar bir şeyler baya umut bağlıyabiliriz o zaman o adama

Klüp 7. maça çıkmamak gibi bir karar alıyorsa ertesi sene üçün beşin peşine düşmez. Bu çok açık ve net görülüyor zaten. Yani klüp ''siz kimle dans ediyorsunuz ?'' demek isteyecektir ki bu da zaten olması gereken şey
Unutmadan yazıyım Utku Can'ın eleştirdiği kadro hakikaten az bile eleştirilmiş bir kadro. Parayı nasıl mundar etsek ki diye düşünüp yazsam benzer bi kadro çıkardı ortaya.
Ben Zaza'nın zor bir hedef olmadığı konusunda Sühan Abiyle konuştuktan sonra ikna oldum biraz daha bugün. Benim bütçe derdimden ziyade Nba'i bırakması kafama takılıyordu ancak Gürcistan'a ve ailesine yakın olma fikri cazip olabilir.
Ama bu da şu demektir ki eğer Zaza ve Spanoulis olursa buy-out veremeyiz başka. Zaten bu 2 oyuncu bile maliyet olarak bizi aşıyorken bi de başka oyuncuya buy-out yemez. Yani boşuna Derrick Brown filan yazmayın bu iki oyuncuyu yazdığınız kadroya. Bu 3 oyuncuyu da alcak kadar bütçemiz varsa zaten kapatalım bu konuyu :D
Bana kalırsa 1 ve 5 iyi olduktan sonra kalan pozisyonlar elbet dolar. 1 ve 5 değişen basketbol kültürünün değişmeyen en önemli ögesi halen daha. Spanoulis - Zaza kombinasyonu da olabilecek en iyi kombinasyon olur.

Zaza Furkan
Erceg Kerem y
Marko Cenk
x Sinan
Spanoulis Arroyo Nikolov

Kadromun çekirdeğini böyle kurdum. İsim olarak net bulamayıp da oyun tarzını belirlediğim 2 isme de x ve y adını verdim.

Şimdi pota altına bakalım. Furkan ve Kerem kesin isimler zaten. Zaza'nın alındığını düşünürsek Erceg oldukça kıymete biniyor şutundan dolayı.

Pota altına 5. oyuncu olarak ise ben 3e yakın 3 buçuk numaradan yanayım. Çünkü Marko hariç net bir 3 numaramız yok. Marko da faul problemine girebiliyor sık sık. Bu yüzden bu alacağımız ''y'' adını verdiğim oyuncu kesinlikle 3 oynayabilmeli ve 4 numara oynarken de rakip 4e karşı top sürebilmeli. Ve en önemlisi de ucuz olmalı. Çünkü zaten parayı Arroyo'lara Kabasakallara Zazalara yatırdık. Ben burada Nocioni yazmak isterim ama bu alacağımız oyuncu benchte oturmayı dert etmeyecek ve girince de görev adamı olacak biri olmalı. Yoksa kadro şişer kriz olur. Bu pozisyona önerim ise Michał Ignerski. 4 için yaşı olsa da hala hızlı. Şutu hiç fena değil ve otur dediğin zaman tribe girmeyecek bir adam. Üstelik bütçeyi dengeleyebileceğin tipte bir oyuncu. Yok ben biraz daha iyisini alayım dersen Alex Mumbru var. Bu 10 dakikalık katkının haricinde takım kimyasına da çok şey katar. Bi kere Mumbru varken o top güzel döner. Benim param bol sen bana kralını getir diyorsan da gider Luke Babbitt'i alırsın olay biter. Ama Babbitt bu rol için fazla maliyetli ve kariyer hedefinde bu rol çok küçük kalır kendisine. Will Daniels'ı filan yazmıyorum. Çünkü süre kısıtı var.

2 numarada x ismini verdiğim oyuncunun ise kesinlikle delici olması lazım. Çünkü dış oyunculardan Sinan hariç hiçbiri delici değil. Bu rakip savunmaya karşı bizi çok tahmin edilebilir kılıyor. Oynayacağı 15-20 arası bir süre gibi gözüküyor maximum bu x adlı oyuncunun. En ucuz tercih olarak Grimau'yu öneriyorum. Asla işini aksatmaz ve o dakikanın hakkını ölümüne verir. Çok iyi penetre eder ama şutu yok. Para buraya harcanacaksa da Alando Tucker'ı alabiliriz. Kariyerinde artık daha üst seviye oynama vakti geldi. Eurocupta izlediğimde iyiydi baya. 2-3 savunur ve iyi penetre eder. Gordon'a göre de oldukça ucuza gelir.

1 numarada Spa - Arroyo'nun yanyana oynayabileceğini ve en önemlisi de bu ikili bizde olduğu sürece oyun kontrolünün de hep bizde olacağını düşünerek yazdım. Pek bi süre kalamayacağından Ender , Barış filan gibi bütçeyi zorlamak yerine Nikolov'a şans verebiliriz. neticede yeni kurallar gereği artık ''seve seve '' yerli sayılacak.

Zaza (25) - Furkan (15)
Erceg (20) - Kerem (15)-
Tucker (15) - Sinan (10)

Şu kadroda pota altını kaplayan uzun var , ribaundçu uzun var , hareketli uzun var , şutör uzun var , 3,5 numara var .
Kısalarda ise delici oyuncumuz var , oyunu yöneten guardın Allahı var , yıldızın Zeus'u var , kısa savunmacın var , şutörün var ve Marko var :D
Bu kadroyu yorumlarsanız sevinirim. Ben çok dengeli ve güzel buldum bu son kadromu.
Öncelikle tespitlerin çok iyi ama bence çok yaşlı bir takım olur ve bu yüzden oyuncuların sakatlanma riski de artıcak bilbao da bu sezon çok yüksek sürelerle oynadı aynı istikrarı sağlayabilir mi bence risk kerem 37 arroyo 35 mumbru 35 spa 32 yaşında. Birde takımda atletik bir uzun yok bence kesinlikle olmalı yapacağı smaçlarla takımı gerektiğinde ayağa kaldırabilcek biri tabi benim fikirlerim bunlar :D

Spanoulis diye yanıp tutuşuyoruz ama Olympiacos İpekçi'ye geldiğinde her sene tribünde millet maçtan önce 'f..k you spanoulis' diye bağırıyor.Sanıyorlar ki küfür edilince adam kötü oynayacak , adam da gaza gelip iyice bileniyordu maçta.Ordan bize bi gıcıklığı yoktur inşallah.

Zamanında Panathinaikos'tan Olympiakos'a geçen bir adam için o sorun olmaz..

Zaza Furkan
Erceg Kerem y
Marko Cenk
x Sinan
Spanoulis Arroyo Nikolov

Zaza (25) - Furkan (15)
Erceg (20) - Kerem (15)-
Tucker (15) - Sinan (10)

Çok güzel kadro olmuş ... Tucker'ı bende izledim cidden güzel bir 2-3 numara alternatifi...Rahatlıkla 3 numarada oynuyor zaten...Tek eleştirim neden bir 3.5 daha arıyorsun 3 tane 3 numaran varken takımda... Uzun rotasyonunda 4 kişi varken birde..Bunun sakatlığı var cezası var..Bu kadar lüks içinde uzunları 4 kişi bırakmaya gerek yok bence..Ayrıca bu 4 uzunda iyi ama atletizm eksiği var bu rotasyonun...Richard Hendrix tipi biri dehşet tamamlar seçtiğin uzunları...

Çok güzel kadro olmuş ... Tucker'ı bende izledim cidden güzel bir 2-3 numara alternatifi...Rahatlıkla 3 numarada oynuyor zaten...Tek eleştirim neden bir 3.5 daha arıyorsun 3 tane 3 numaran varken takımda... Uzun rotasyonunda 4 kişi varken birde..Bunun sakatlığı var cezası var..Bu kadar lüks içinde uzunları 4 kişi bırakmaya gerek yok bence..Ayrıca bu 4 uzunda iyi ama atletizm eksiği var bu rotasyonun...Richard Hendrix tipi biri dehşet tamamlar seçtiğin uzunları...
Abi ben hayatımda görmedim 5 tane kaliteli uzun bir basketbol takımında. Mumbru'nun yerine Hendrix'i koyalım ama Erceg sakatlandığı anda bu takım iptal olur komple. Bi de şu Mumbru'yu yemeyin abiler ablalar bakın adam zaten yaşlı. Bu sene aldık aldık seneye artık iptal zaten adam :D

Abi ben hayatımda görmedim 5 tane kaliteli uzun bir basketbol takımında. Mumbru'nun yerine Hendrix'i koyalım ama Erceg sakatlandığı anda bu takım iptal olur komple. Bi de şu Mumbru'yu yemeyin abiler ablalar bakın adam zaten yaşlı. Bu sene aldık aldık seneye artık iptal zaten adam :D

Abi Real (Reyes, Mirotic, Bourosis, Mejri, Slaughter) - Barca (Tomic, Dorsey,Lorbek,Nachbar, Lampe) ... Geçen sene beş uzunla Macvan-Erceg-Bonsu-Furkan-Ersin ve hatta Jawai ile bazı maçlara tek uzunla çıktığımızıda unutmayalım... Beş uzuna gerek yok bencede ama bu kadar lüksümüz varsa bu orayı sağlama almak ve atletizm eklemek daha önemli..Erceg sakatlanırsa dört dışarda oynayamazsın doğru ama o dört numara lüksü hiçbir takımda yok zaten Barcelona hariç (Nachbar ve Lorbek)..Zaza sakatlanırsa ne olacak peki onu da söyle :)Çünkü elinde 2 oynayacak Spanoulis - Tucker- Sinan ve yine üç oynayacak Marko - Tucker ve Cenk var zaten...

20 Milyon Euro civarındaki sponsorluk bütçesine Kadın Takımımız da dahildir diye düşünüyorum. Hariçse çok çok iyi bir kadro kurulabilir. Spanoulis + Krstic bile hayal değil. Umarım doğrudur.

Keith Langford'la her konuda anlaşıldı, İtalya serisi sonrası imzalar atılacak.. Ataman sağlık durumuna göre Shawn James'i istiyor..

Basket Şubesi Ünal Aysala raporunu sundu, Ünal Aysal yaşananlardan sonra EL'i alacak kadro kurulması talimatını verdi..

twitter @Genckazim

Zaza-furkan-erceg-derrick brown-kerem gönlüm uzun rotasyonu bence ideal ama bir kişi çok az dk alacak gibi görünüyor

Öncelikle herkese merhaba,
çok uzun zamandır bu forumu takip ederim, üyeliğimin aktifleşmesi bayağı zaman almıştı, neyse çok mühim değil ama bu ailenin bir parçası olmak gerçekten çok güzel :)
bende kadromu yazayım.

Zaza-Furkan
Erceg-KG-x-Kerem Kanter
Marco Paşa- Cenk
Langford-Sinan-Gordon
Spanoulis-Barış-Nikolov

Bu kadroyu maalesef Arroyonun bırakacağını düşünerek yaptım. Yoksa kabasakalla yan yana muhtesem olurdu ama savunma aksayabilirdi. Basketbolda takım kimyasına ve savunmanın iticiliğine çok önem veririm. Gordon genç bence sağlıklı dönecektir. riske girmeye değier marko paşanın nasıl döndüğünü unutmayalım :D ama nba denemek istendiği söyleniyor eğer olmazsa savunma patentli delici biri olmalı,
veysi denizin önerisi Tucker olabilir ama sözleşmesi ne durumda bu da önemli. x için yazdığım yer ise çok kritik gibi duruyor. oraya mutlaka atletik bir 4-5 oynayan biri olmalı eğer slaughter realle imzalamadı ise bir şekilde kapmak gerek. pota altının atletiklik kısmını es geçmemeliyiz. Ergin hoca kalıplı sırtı dönük hucümu olan bir 5 istiyordu gecen sene jawai transferi bundandı, bu sene zaza olursa çok sevinirim olmazsa tüm planlar tekrar değişir. Kurduğum Kadro kimya olarak iyi olduğunu düşünüyorum. dış şutu olan uzun kalıplı 5 savunma yönü iyi-savaşçı pota altı iyi dış savunmacılar delici penetre özelliği olan 2 numara, ve KABASAKAL :D gençlerden de nikolov ve kerem kanter bu kadroda iyi pişer gelecek seneler için önemli.

Öncelikle merhabalar,
İlk mesajımda söylemek isterim..Salonlarda kimseler yokken bu şubenin peşinde koşan buranın güzel insanlarına selam olsun..
Bourousis muhabbeti dönüyo bi kaç yerde aslı astarı var mıdır iki gündür kafamda..ne Spa,ne Langford..Bourousis acayip heyecanlandırdı beni

Öncelikle merhabalar,
İlk mesajımda söylemek isterim..Salonlarda kimseler yokken bu şubenin peşinde koşan buranın güzel insanlarına selam olsun..
Bourousis muhabbeti dönüyo bi kaç yerde aslı astarı var mıdır iki gündür kafamda..ne Spa,ne Langford..Bourousis acayip heyecanlandırdı beni

Langford, İtalya ligi bitince netleşecek. Netleşecek derken transferi bitirilecek anlamında söylemiyorum. Ataman Shawn James'i istemiş, sakatlığı yoksa eğer.

Arroyo-Langford ikilisinin olacağı takımda bir de Spanoulis'in ekleneceğini pek düşünmüyorum. Oyun kurucu olarak Barış Ermiş gelebilir.

merhaba,

Artık Lig bittiğine göre buraya da yazabiliriz. Bana kalırsa yabancı olarak manu ve gordon kalmalı. Arroya bence bırakacak gibi. Erceg den de çıkılmalı. Eğer yüksek bütçe ile f4 söyleniyorsa öncelikle spa ve dorsey alınmalı.

Allah'ım sen bize Arroyo ve Spanoulis'in aynı anda parçalı formayı giydiği günleri nasip et :)

Carlos Arroyo-Ender Arslan(B. Ermiş)
V. Spanoulis-S. Güler-G. Köksal
Manu Markoishvili-Cenk Akyol
G. Printezis-Z. Erceg-K. Gönlüm
Ioannis Bourousis-Furkan Aldemir

Genç isimler:K. Nikolov, Can Korkmaz, Göktürk Ural, Ege Arar, Kerem Kanter

Açıkçası şöyle bir kadro ile top8 yapabileceğimize inanıyorum. Langford-Spanoulis ikilisini hepimiz gibi bende istiyorum ancak ikisinin aynı takımda verim verebileceğini düşünmüyorum. Tercihim Spanoulis olur.
Arroyo'nun kalmasını istiyorum ancak giderse yerine eski dost Jamon Gordon, kalmayı isterse Jamont Gordon, Thomas Huertel, Kostas Sloukas veya Vangelis Mantzaris'i isterim. Sakatlık durumuna göre Acie Law bile düşünülebilir.
Yerli guard olarak istikrarı tercih edip Ender Arslan diyorum ancak Barış'ta gelirse hayır demem.
3 numarada Marko ve Cenk iyi bi ikili bence bozmaya gerek yok.
4 numarada Printezis çok iyi olur hem 18-22 dakika arası verip 8-12 arası skor katkısı alabileceğin bir isim hemde Erceg'in saç baş yoldurduğu günlerde 30'lu dakikaları görebilecek birisi. Ayrıca oyun içi duruma göre gerektiğinde 3 numaraya bile çekebilirsin oyun akışı içerisinde. Kerem Gönlüm ise uzun oyuncu konumunda jokerimiz olacaktır bu sene. Hem az süre aldığında sorun yapmaz hemde aldığı sürenin sonuna kadar hakkını verir.
5 numarada ise Bourousis transferi oldukça önemli. Bu sene en büyük eksiğimiz oyun sıkıştığında topu indirebileceğimiz sırtı dönük oyunu olan oyuncu eksikliğiydi. Bu hamleyle onuda çözmüş ve sıkıntılı olan hücuma genişlik katmış oluruz.

Micov'un kontrati ne alemde? Bilegi cok temiz, savunmasi iyi, sirti donuk oyunu var, harika bir oyuncu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri