2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo-Barış/Ender-Nikolov
Pocius-Sinan-Combo Guard
Marko-Pocius-Maciulis-Cenk
Erceg-KG-Maciulis
KG-Furkan-X

Litvanyalı kardeşlerimizi net istiyorum.Combo için isteğim bo ama zor, Barca Pullen'ı serbest bırakmış düşünebilir.Pivot için ise birşey diyemiyorum piyasa kapış kapış :(.

Daha önce de yazmıştım. Gene yazayım Erkek basketbolda transferi ya nisanda bitirirsin yılın bu zamanları sözleşme süreleri bittiği gibi oyuncularla anlaşırsın ya da bu artık daha sakin zamana yayarak beklersin. Sonuçta önümüzde bir Dünya şampiyonası da olacak ve orada da bu işler dönecektir. Misal acele edil Bertans'ı alsaydık kulübüne bonservis ödeyecektik ama iu an Bertans boşta. Bu bile acele etmediğimiz için bize alternatif kar sağlıyor.

Zaten "yahu temmuz oldu hala transfer yok!!" diyen arkadaşlara sormak isterdim ne zaman Temmuz olmadan transfer bitirildi? Misal Jawai ile 21 Temmuz Erceg ile 1 Ağustos'ta anlaştık. Arroyo ile her yılın 10 Temmuzu anlaşacağımızı teyit ettik. Temmuz'un ilk haftası genelde iç transferi bitiriyorduk. Kerem Gönlüm alındı zaten. Tunçeri-Ender arasında tercih olacaktır Hoca da milli takım kampında net tercihini yapar. Belki ikisi birden olur bilemem. Ama artık madem geç kalındı acele etmeye de gerek yok. Bu sabırsızlık ilginç gerçekten. Bİr de takımı üzerine kuracağın oyuncular var onların transferi önem taşır. Önce onu halletmen lazım ki diğer parçalar otursun. Misal Arkadaşların bahsettiği şekilde düşünürsek Spanoulis gelirse Dorsey'in ne işi var. (Zaten Dorsey gelmiyor kendisi ve menageri yalanladı)

Buy out konusuna gelirsek, bildiğim kadarıyla kaldırıldı o. Yani Misal Bo alınırsa FB'ye Buy-out ödenmeyecek

EDİT: Buy Out devam edecekmiş pardon. Düzeltme için Furkan Kabaçalı'ya teşekkürker

Daha önce de yazmıştım. Gene yazayım Erkek basketbolda transferi ya nisanda bitirirsin yılın bu zamanları sözleşme süreleri bittiği gibi oyuncularla anlaşırsın ya da bu artık daha sakin zamana yayarak beklersin. Sonuçta önümüzde bir Dünya şampiyonası da olacak ve orada da bu işler dönecektir. Misal acele edil Bertans'ı alsaydık kulübüne bonservis ödeyecektik ama iu an Bertans boşta. Bu bile acele etmediğimiz için bize alternatif kar sağlıyor.

Zaten "yahu temmuz oldu hala transfer yok!!" diyen arkadaşlara sormak isterdim ne zaman Temmuz olmadan transfer bitirildi? Misal Jawai ile 21 Temmuz Erceg ile 1 Ağustos'ta anlaştık. Arroyo ile her yılın 10 Temmuzu anlaşacağımızı teyit ettik. Temmuz'un ilk haftası genelde iç transferi bitiriyorduk. Kerem Gönlüm alındı zaten. Tunçeri-Ender arasında tercih olacaktır Hoca da milli takım kampında net tercihini yapar. Belki ikisi birden olur bilemem. Ama artık madem geç kalındı acele etmeye de gerek yok. Bu sabırsızlık ilginç gerçekten. Bİr de takımı üzerine kuracağın oyuncular var onların transferi önem taşır. Önce onu halletmen lazım ki diğer parçalar otursun. Misal Arkadaşların bahsettiği şekilde düşünürsek Spanoulis gelirse Dorsey'in ne işi var. (Zaten Dorsey gelmiyor kendisi ve menageri yalanladı)

Buy out konusuna gelirsek, bildiğim kadarıyla kaldırıldı o. Yani Misal Bo alınırsa FB'ye Buy-out ödenmeyecek

Sizce Ergin Ataman Bo'yu istermi ? Bana göre sistemine uymaz.Şutu olmayan oyuncuları pek tercih etmiyor Koç.Zaten dedikodusu bile çıkmadı Bo'nun bizimle.

Abi bence sorun şu ki oyuncu havuzu daralıyor maalesef. Mesela farklı mevkilerde de olsa Rice, Delaney, Rudez, Nachbar, Loncar, P.Davis, Sofo gibi alınabilir isimler tercihlerini yaptı. Williams, Maciulis, Bertans,Maric vs gibileri de elimizi çabuk tutmazsak mutlaka alıcı bulacaktır.

Benim kendi görüşüm , bizim içeriye penetre edebilcek bir guard eksikliğimiz var. Ayrıca leblebi gibi üçlük atacak oyuncu bulmalıyız. Pota altında ise sırtı dönük oynayabilecek bir uzun.

Arroyo eskisi gibi enerjik değil. İçerilere çok daha az girmeye başladı .( BJK yi şampiyon yaptığı sene içerilere girip ; dağıtıyordu.) Şut performansında da düşüşler başladı. Onu çok daha ekonomik kullanacak bir yol bulunmalı yada SG pozisyonuna çekilmeli.
Spa nın gelmesi bence hayal ürünü. Buralara çok odaklanmamalıyız. 2 senedir kurulan kadrolar ve elde ettiğimiz başarılar bu işin takım oyunu olduğunun göstergesi.

bence gelmesi gereken 4 isim

1- Nick Calathes
2- BROWN, DERRICK
3- dorsey yada javtokas
4- david BLU

Bu arada Eyüp Yıldız, Spanoulis kesin olarak çok zor bir transfer diyor. Bütçeye de takmış durumda. Şu bütçe resmi olarak açıklansaydı da bileydik, iyice paranoyak olduk.

Abi bence sorun şu ki oyuncu havuzu daralıyor maalesef. Mesela farklı mevkilerde de olsa Rice, Delaney, Rudez, Nachbar, Loncar, P.Davis, Sofo gibi alınabilir isimler tercihlerini yaptı. Williams, Maciulis, Bertans,Maric vs gibileri de elimizi çabuk tutmazsak mutlaka alıcı bulacaktır.

İşte dediğim gibi önemli olan ana makina. Pivot transferinin şekli diğer oyunculara da yön verir. Misal Zaza alınırsa alacağın oyuncu farklı olur. Şutör ve delici oyuncu konusunda misal pek strese gerek yok bence. Delici oyuncu NBA'de tonla var, ki bu seneki drafttan da çok oyuncu bulunabilir. Bu yüzden hepimizin derdi ana makina. CArlos'un kaldığı bile daha net değil o da kararını verecek söyleyecek. Bİz kaldı diye düşünüyoruz tabii

Ki takımların elden çıkarmak istediği maaşı yüksek gelen oyuncular da olacak transferleri bitirince kadrodaki şişkinlikler de olacak. Yani ben gecikme olarak görmüyorum Erkek basketbolda bu süreci. KAdınlarda ise direk geciktik ve bunun maliyeti fazla oluyor her zaman

Eski yönerge : Bizi ilgilendiren 3. fıkra

17. Daha Önce Ülkemizde Tescil Edilmiş Yabancı Uyruklu Sporcuların Transfer işlemleri

17.1. Liglerde yabancı statüsüyle yer alan sporculardan herhangi bir kulüp adına sözleşme yaparak tescil
olup lisans çıkaranlar, bonservis bedelini ödeyerek başka bir kulübe transfer yapabilirler. Bu bedel
yabancı oyuncu ile imzalanmış son sezon sözleşmesi bedelinden fazla olamaz.

17.2. Ülkemizde en son yaptığı sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren 1 sezon geçen yabancı uyruklu
sporcular serbestçe transfer yapabilir. Bu tip sporcular ülkemize ilk kez gelen yabancı uyruklu sporcular
gibi işlem görür.

17.3. Sözleşmesi süresinden önce fesih olunan yabancı oyuncular, bir sonraki transfer sezonunda
bonservis bedeli ödemeden transfer yapabilirler.

Yeni Yönerge : Yine bizi ilgilendiren 3.fıkra

17. Daha Önce Ülkemizde Tescil Edilmiş Yabancı Uyruklu Sporcuların Transfer işlemleri
17.1. Liglerde yabancı statüsüyle yer alan sporculardan herhangi bir kulüp adına sözleşme
yaparak tescil olup lisans çıkaranlar, kulübünden bonservis belgesi alarak veya bonservis
bedelini ödeyerek başka bir kulübe transfer yapabilirler. Bu bedel yabancı sporcu ile
imzalanmış son sezon sözleşmesi bedelinden fazla olamaz.
İstisna;
Liglerde yabancı statüsüyle yer alan sporcular sezon sonunda;
a. Sözleşme gereğince yapılması gereken ödemelerin kulübe verilecek yedi (7) günlük süre
içinde kulüp tarafından ödenmemesi veya ödendiğinin belgelenememesi halinde,
b. FIBA/BAT tarafından sözleşme süresi içerisinde başka bir ülkeye transferine izin
verilmesi durumunda,
c. Kulübünün herhangi bir nedenle fesih olması, hak ettiği lige katılmaması durumunda,
bonservis şartı aranmaksızın başka bir kulübe transfer yapabilirler.
17.2. Ülkemizde en son yaptığı sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren 1 sezon geçen yabancı
uyruklu sporcular serbestçe transfer yapabilir. Bu tip sporcular ülkemize ilk kez gelen yabancı
uyruklu sporcular gibi işlem görür.
17.3. Sözleşmesi süresinden önce fesih olunan yabancı sporcular, bir sonraki transfer sezonunda
bonservis bedeli ödemeden transfer yapabilirler.
17.4. Bu madde hükümlerine göre transfer hakkı kazanmış sporcular kulüplerinden transfer için
gerekli belgeleri alamamaları halinde kulübe ödenmesi gereken bedeli Federasyon hesabına
yatırması karşılığı alacakları makbuz veya dekont ile transfer yapabilirler.

Her ikisine görede Bo'yu ödeme yapmadan almamız mümkün...

Forumda kutuplaşma var . 2 grup sürekli birbirleriyle çatışıyor .Bu işin Alisi Velisi yok . Ortak paydamız Galatasaray . İkili atışmalarınız çok can sıkıyor artık hepiniz forumun bu günlere gelmesinde emeği olan yazarlarsınız . Lütfen tartışacaksanız da özelden . 255 sayfa olmuş . Modlar ikili tartışmaları silse 70 80 sayfa gidecek. Yapmayın klavye üzerinden tartışmanın kimseye bir kazancı yok . Ayrıca seviyede git gide düşüyor . Belkide forumun en küçüklerinden biri olarak abilerimdem rica ediyorum . Gereksiz tartışmayalım özellikle bu başlıkta .

Bo McCalebb de gayet iyi transfer olur. Arroyo ve Bo farklı özellikleri olan oyuncular, çeşitliliği sağlamak; takım mühendisliğine uygun olur. Aynı tip 3 adama gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...