• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozyer basinda yer bulmamasi transfer yapmadigimiz anlamina gelmez demis Pocius, Gelabale vs. hep basinda adi gecenler ama demek ki gecmeyen baskalarida var. Bu adi gecenleri stepne olarak tutuyoruz bana kalirsa daha iyi alternatifleri vardir kaldi ki Ergin hocanin tarzini biliyorsunuz abuk sabuk transfer yapmaz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hairston kadarda kötü değildir herhalde şutu, ben Manny Harris isterdim, bizi hücumdada taşıyabilecek bir oyunncu Harris...

Aykut, Manny Harris ayrı bir alem oyuncu, ben iki kere önerdim forumda...Hani skorer arıyoruz ya , Langford, Weems falan..Aynı etkiyi yaratacağını düşünüyorum Avrupa'da 1-2 sene kalırsa...Motive olduğu zaman savunmasıda çok iyidir ayrıca..İki videosunu yayınlamıştım savunmasına ilişkin mesaj geçmişimden bulabilirsin...

Ancak Gelabale'de öle yabana atılacak oyuncu değildir yani...Olursa ben asla hayır demem..Çünkü gelecek her parça geçen sene işlemeyen bir parça üzerine geliyor...Başarılı bir iskelet var elimizde zaten..Gelabale penetreleri, savunması, hızlı hücumları ile güç katar takıma..Hele eski performansını bulursa zaten fark yaratır...

Bu tercihlerden hangileri yapılsa yeterli yani..Olmazsa olmazımız sadece atletik seviyesi çok yüksek , içeriye penetreleri yüksek yüzde ile bitiren Jamont tarzı bir kısa..Yoksa çok şuta dayalı oluyoruz..Ama ben eminim Ergin Hoca zaten böyle birini kovalıyordur...Gelabale'de o arayışın bir ürünü zaten...Daha iyisi varsa Ergin Hoca eleyecektir onu..Ama Pocius o beklenen seviyedeki atletizm ve penetre yeterliliğini katmaz takıma son 3 seneki haliyle..Çok iyi bir rol oyuncusu olur ancak...

Malik kadar kötü atmaz derken, Malikte bu kadar kötü atmazdı bu arada :)) Bazen tutmuyor aşılar..Kısmet işi bu transfer işi birazda..

Sanırım bir de Efes'le Ülker'in uçuk transferlerinden sonra daha sıradan isimleri tek tek açıklamak istemiyoruz. Çünkü taraftardan çatlak sesler çıkacaktır her ne olursa olsun. Adamlar X'i aldı, sen Y'yi mi alıyorsun muhabbeti dönecek. Bence biraz da bu yüzden bekliyolar. Efes'le Ülker transferi bitirince bizimkiler açıklanır. Daha mütevazi kadromuz :)

Sanırım bir de Efes'le Ülker'in uçuk transferlerinden sonra daha sıradan isimleri tek tek açıklamak istemiyoruz. Çünkü taraftardan çatlak sesler çıkacaktır her ne olursa olsun. Adamlar X'i aldı, sen Y'yi mi alıyorsun muhabbeti dönecek. Bence biraz da bu yüzden bekliyolar. Efes'le Ülker transferi bitirince bizimkiler açıklanır. Daha mütevazi kadromuz :)

Birşeyler mi biliyorsunuz :)

Daha mütevazı kadromuz derken sanki ironi yapmışsıniz gibi geldi bana :)

Yeni Malik Hairston'umuz olmasından korkuyorum. Şu anlattığıniz özellikler bana Malik'i anımsatti.

Ben Maciulis'i tercih ediyorum şahsen...

Maciulis'i bende çok beğeniyorum..Ama Marko ve Macilius tercihi olacaksa cidden üst düzey bir penetreci gerekiyor takıma...Pocius'ta eklenirse bunlara rakibi çok döveriz ama bu üçlü hücumda çok sıkışır...Ergin Hoca mutlaka dediğim gibi her hücumda penetre tehdidi yaratan biri arar ve bu üçlüden birini eler bence...

Birşeyler mi biliyorsunuz :)

Daha mütevazı kadromuz derken sanki ironi yapmışsıniz gibi geldi bana :)

Murat Özyer, Eyüp Yıldız gibi isimlerin açıklamalarından sonra takım KİMYASI kelimesine fazla takıldım. Kadromuz mütevazi ama takım olmayı başaran bir takım olacak bence :)

Pocius transferi içime sindi de Gelabale için aynı şeyi söyleyemiyorum. Hayırlısı.

Gelabale yazısı 2008 yılında yazılmış. O zamanın üzerine şutunu geliştirdi Gelabale. Güvenilir bir şutu yok fakat Malik kadar saç baş yoldurmaz bize. 2013 daha taze akıllarda olması lazım aslında.

Ben biraz Pocius transferine takıldım. Tamam iyi oyuncu fakat Sinandan fazla ne getirecek bize pek emin değilim. Açıkçası Sinanda Zalgiriste oynasa Pocius kadar katkı verirdi diye düşünüyorum. Tabi Ergin Ataman boşa almaz böyle oyuncuları. Muhakkak bir bildiği vardır.

Lampe çok isabetli transfer gibi. Özellikle Erceg ile yan yana oynarlarsa dışarıya açılıp dış oyuncuların çok rahat penetre ederek sayı bulmalarını sağlar. Savunma zaafı evet soru işareti fakat Ersin Dağlıda Ataman ile çalışmadan önce savunma işine hiç karışmıyordu. Daha sonra kaya gibi olmasada standart sert bir pota altı oldu. Lampede gelirse takımdaki hava ve taraftardaki itici güç ile normalinden daha iyi bir savunma performansı gösterir bence. Üç senedir de Barcanın pivotlarını almış olacağız eğer Lampe gelirse. İlki kadar başarılı olur inşallah.

Son olarak tabiki herkesin beklediği combo guard. Ne kadar ileri gidebileceğimizi combo guard transferi belirler bence. Çünkü bu takım 3,5 oyuncunun sırtında final yapıp son maça kadar gidecek kapasitede zaten. Tek sıkıntımız sıkıştığımızda topu eline verip şapkadan tavşan çıkar diyebileceğimiz bir oyuncu. Dentmon çok uyuyor bu tanıma fakat bize bırakacaklarını sanmıyorum. Carlon Brown'ın videoları çok etkileyici ama onunla alakalı girişimimiz olduğunu veya olacağını düşünmüyorum. Bekleyip göreceğiz ama sakatlık falan olmazsa sene başı yine çok etkili bir kadro olacağımızdan ben eminim.

Maciulis'i bende çok beğeniyorum..Ama Marko ve Macilius tercihi olacaksa cidden üst düzey bir penetreci gerekiyor takıma...Pocius'ta eklenirse bunlara rakibi çok döveriz ama bu üçlü hücumda çok sıkışır...Ergin Hoca mutlaka dediğim gibi her hücumda penetre tehdidi yaratan biri arar ve bu üçlüden birini eler bence...
Aynı sebeplerden dolayı o üçlünün olacağını düşünmüyorum zaten çok sağlıklı bir rotasyon olmaz.Benim tahminimce o üçünden ikisi olacaktır bu da muhtemelen pocius ve markoishvili bence

Gelabale yazısı 2008 yılında yazılmış. O zamanın üzerine şutunu geliştirdi Gelabale. Güvenilir bir şutu yok fakat Malik kadar saç baş yoldurmaz bize. 2013 daha taze akıllarda olması lazım aslında.

Ben biraz Pocius transferine takıldım. Tamam iyi oyuncu fakat Sinandan fazla ne getirecek bize pek emin değilim. Açıkçası Sinanda Zalgiriste oynasa Pocius kadar katkı verirdi diye düşünüyorum. Tabi Ergin Ataman boşa almaz böyle oyuncuları. Muhakkak bir bildiği vardır.

Lampe çok isabetli transfer gibi. Özellikle Erceg ile yan yana oynarlarsa dışarıya açılıp dış oyuncuların çok rahat penetre ederek sayı bulmalarını sağlar. Savunma zaafı evet soru işareti fakat Ersin Dağlıda Ataman ile çalışmadan önce savunma işine hiç karışmıyordu. Daha sonra kaya gibi olmasada standart sert bir pota altı oldu. Lampede gelirse takımdaki hava ve taraftardaki itici güç ile normalinden daha iyi bir savunma performansı gösterir bence. Üç senedir de Barcanın pivotlarını almış olacağız eğer Lampe gelirse. İlki kadar başarılı olur inşallah.

Son olarak tabiki herkesin beklediği combo guard. Ne kadar ileri gidebileceğimizi combo guard transferi belirler bence. Çünkü bu takım 3,5 oyuncunun sırtında final yapıp son maça kadar gidecek kapasitede zaten. Tek sıkıntımız sıkıştığımızda topu eline verip şapkadan tavşan çıkar diyebileceğimiz bir oyuncu. Dentmon çok uyuyor bu tanıma fakat bize bırakacaklarını sanmıyorum. Carlon Brown'ın videoları çok etkileyici ama onunla alakalı girişimimiz olduğunu veya olacağını düşünmüyorum. Bekleyip göreceğiz ama sakatlık falan olmazsa sene başı yine çok etkili bir kadro olacağımızdan ben eminim.

Çok güzel olmuş eline sağlık...Sadece Gelabale %35'le oynadı 2013'te üç sayı çizgisinden daha öncede bu yüzdeleri yakalamıştı o yazıdan çok daha önceleri 2004-06 arasında Real Madridde mesela %38 civarı ortalamayla oynadı..Ama dengesizdir bu konuda, çok ceza atışı yakalamdıkçada atmaz yani..Ergin Hoca'nın geldiği anda atacaksın sisteminde biraz zorlanabilir..Zaten Malik'te bize %50 ile geldi bir sezon önce ama bizim sistemde sırıttı çok...Ama ne olursa olsun bende sizin gibi Malik'ten kötü şut atmasını imkansız gibi görüyorum...Ayrıca çok daha atlet ve penetresi güçlü bir oyuncudur Malik'e göre ..Geçen yıl izleyemedim ama Khimkide pek, çok büyük düşüş yaşadıysa bilemem...

Aykut, Manny Harris ayrı bir alem oyuncu, ben iki kere önerdim forumda...Hani skorer arıyoruz ya , Langford, Weems falan..Aynı etkiyi yaratacağını düşünüyorum Avrupa'da 1-2 sene kalırsa...Motive olduğu zaman savunmasıda çok iyidir ayrıca..İki videosunu yayınlamıştım savunmasına ilişkin mesaj geçmişimden bulabilirsin...

Ancak Gelabale'de öle yabana atılacak oyuncu değildir yani...Olursa ben asla hayır demem..Çünkü gelecek her parça geçen sene işlemeyen bir parça üzerine geliyor...Başarılı bir iskelet var elimizde zaten..Gelabale penetreleri, savunması, hızlı hücumları ile güç katar takıma..Hele eski performansını bulursa zaten fark yaratır...

Bu tercihlerden hangileri yapılsa yeterli yani..Olmazsa olmazımız sadece atletik seviyesi çok yüksek , içeriye penetreleri yüksek yüzde ile bitiren Jamont tarzı bir kısa..Yoksa çok şuta dayalı oluyoruz..Ama ben eminim Ergin Hoca zaten böyle birini kovalıyordur...Gelabale'de o arayışın bir ürünü zaten...Daha iyisi varsa Ergin Hoca eleyecektir onu..Ama Pocius o beklenen seviyedeki atletizm ve penetre yeterliliğini katmaz takıma son 3 seneki haliyle..Çok iyi bir rol oyuncusu olur ancak...

Malik kadar kötü atmaz derken, Malikte bu kadar kötü atmazdı bu arada :)) Bazen tutmuyor aşılar..Kısmet işi bu transfer işi birazda..

Abi Harris'le ilgili aynı düşüncelerdeyim seninle, avrupada çok önemli bir 3 numara olur skorer bir oyuncu zaten, Gelabale'iyi oyuncu ama keşke Harris olsa...
Abi birde Hairston'un şut stili çok bozuk :) Beni bsketboldan soğuttu, hele birde Hawkins geldiğinde keşker Hairston'u alsaydık o daha iyi oyuncu diyenlerin yorumlarını hatıladıkça Hairston'a daha çok kızıyorum...

Abi Harris'le ilgili aynı düşüncelerdeyim seninle, avrupada çok önemli bir 3 numara olur skorer bir oyuncu zaten, Gelabale'iyi oyuncu ama keşke Harris olsa...
Abi birde Hairston'un şut stili çok bozuk :) Beni bsketboldan soğuttu, hele birde Hawkins geldiğinde keşker Hairston'u alsaydık o daha iyi oyuncu diyenlerin yorumlarını hatıladıkça Hairston'a daha çok kızıyorum...

:D

Ben Hawkins hastasıydım..Doğru düzgün bir adam olsa zaten Paul Pierce'a yakın birşey olurdu herhalde NBA'de...Neden bu adam NBA'de birşey olmuyor diye sorardım hep kendime sonunda çıktı ortaya neden olduğu...Biraz ironikte olsa Hairston daha iyi tercihmiş ; en azından takımını satmadı adam :)

:D

Ben Hawkins hastasıydım..Doğru düzgün bir adam olsa zaten Paul Pierce'a yakın bir şey olurdu herhalde NBA'de...Neden bu adam NBA'de bir şey olmuyor diye sorardım hep kendime sonunda çıktı ortaya neden olduğu...Biraz ironik de olsa Hairston daha iyi tercihmiş ; en azından takımını satmadı adam :)

Abi başka bir oyuncu yapsaydı Hawkins'in yaptığını herhalde üzülmezdim, ama Hawkins gibi benimde hayran olduğum bir adam, hatta bir ara Avrupa´nın Lebron'u diyordum adama yapınca yıkılmıştım, çok istemiştim masum olmasını ama olmadı, onu bu formayla izlemek vardı...

Vay be, bir grup deli gecenin ortasında oturmuş basketbol takımı için kafa patlatıyor. :)

Galatasaraylı olmak böyle bir şey.

Vay be, bi grup deli gecenin ortasında oturmuş basketbol takımı için kafa patlatıyor. :)

Galatasaraylı olmak böyle bir şey.

Iltifatlarin için teşekkür ediyorum kendi adıma semih kardeşim :)

Valla keşke Murat Özyer de kafa patlatsa bizim gibi :)

Eminim şu forumda ki çoğu renkdas ondan daha çok düşünüyordur şu Basketbol takımlarimızın halini.

Guvenmıyorum dediğin adam eurolıgde arroyodan daha iyi bir sezon geçirmiş.

İstatistiklere bakarsak Eurolig 2013-2014 sayı kralı Sofoklis Schortsianitis. Birçok maçta saçmaladığın gördüm Dentmon'ın, özellikle bizim maçmıydı hatırlamıyorum boş turnikeye giderken kendi kafasına göre panyalı smaç yapmaya flan çalıştı acaip saçma hareketleri var. Benim şahsi görüşüm alınmaması yönünde. Daha yararlı bi kısa alabiliriz savunması da iyi olan.

İstatistiklere bakarsak Eurolig 2013-2014 sayı kralı Sofoklis Schortsianitis. Birçok maçta saçmaladığın gördüm Dentmon'ın, özellikle bizim maçmıydı hatırlamıyorum boş turnikeye giderken kendi kafasına göre panyalı smaç yapmaya flan çalıştı acaip saçma hareketleri var. Benim şahsi görüşüm alınmaması yönünde. Daha yararlı bi kısa alabiliriz savunması da iyi olan.

Kardeşim ben seni anlıyorum tarzını sevmemişsin adamı, normaldir olabilir tabi..Ama düzeltme yapalım yanlış bilgilendirme olmasın..Sofonun sayı ortalaması 9.6..Sayı Kralı 17.6 ile Langford...

Bu Dentmon olayı söylenti dahilinde mi? Yoksa alsak iyi olur mu?

Iltifatlarin için teşekkür ediyorum kendi adıma semih kardeşim :)

Valla keşke Murat Özyer de kafa patlatsa bizim gibi :)

Eminim şu forumda ki çoğu renkdas ondan daha çok düşünüyordur şu Basketbol takımlarimızın halini.

M.Ö Tanımını ÜSTAD sagopa yapmıs

Kravatı takarak robota bağlasakta mı saklasak?
Kendimizi yemesek de yanında mı yatsak? yo
Kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak
Kısa dönemeçten yolumuzu bulsak
Herkes işini bilirkişi maksat takdir dünyalı dostum yo yo yo yo

Birbirini tamamlayan kaliteli bir kadro kuruluyor, evet rakipler çok büyük paralara isim alıyorlar ama hep eksik yapıyorlar yapilanmayi; biz doğru kadro kurarsak zaten bütçeler değil performanslar sonucu bizim lehimize yönlendirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri