• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maynor'un bu yılki istatistikleri nasil bide forumda surekli moermann diyolar kim bu adam iyi mi

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adrien Moerman fransa ligi mvpsi Limogeste oynuyor.
[video=youtube;RU92Xpt9--M]https://www.youtube.com/watch?v=RU92Xpt9--M[/video]

John Bryant'ı kesinlikle düşünmeliyiz. Şu an oynanan maçın ilk yarısında hücumda kötü olmasına rağmen 9-10 tane ribaunt çekti. Bence seneye kadromuza katabilirsek çok iyi olur.

Kerem ile Ender de mahkeme olayından sonra eleştirildi.Ancak ikisi de olayı ayrılma noktasına getirmediler.Mahkeme olayından dolayı da özür dilediler.Arroyo gibi çekip , gitmediler

Erayların , Selçukların aldığı parayı eleştirmediğimizi nereden biliyorsun? Arguman sunacağım diye iyice hayaller görmeye başlamışsın.

Konu Arroyo olduğunda ''Sanki Avrupa'da bir tek Real, Barca var diyorsun iyi takım olarak'' ama konu Erceg ve Micov olduğunda örnekleri Real ve Barca üzerinden veriyorsun.Sanki bu 2 oyuncuyu isteyen başka takım olamaz.

Ayrıca sadece sezon ortasından değil, sezon sonundan da bahsediyorum.Micov'un sezon sonu için Kazan ve Barca'dan teklif aldığı 2-3 gün önce sportandoda çıktı.

Ölmedik, yaşıyoruz. An itibariyle Teodosic'ten daha iyi oyuncu dediğin Arroyo'yu yaz transfer sezonu boyunca , hangi Euroleague takımı hangi ücreti ödeyerek kadrosuna katmak isteyecek göreceğiz.Kimin ne kadar haklı olduğu da yaz transfer döneminde görülecek.

Şu an Teodosic boşta olsa 2 milyon eurodan Barca, Fb havada kapar.Daha iyi dediğin Arroyo'yu da kimlerin havada kaptığını göreceğiz.

Arroyo'nun Gs tarihinin en yetenekli oyuncusu olması aynı zamanda çok da karakterli olduğu sonucunu doğurmaz.Tıpkı piyasa ederinin 3 katı fazla ücretle kendisiyle kontrat imzaladığımız gerçeği gibi.

Mevzu karakterse Ender'i, Kerem'i geçiyorum Micov bile Arroyo'da çok daha karakterli olduğunu maddi anlamda zorlandığımız, rezil yönetildiğimiz bu sezon sonrasında göstermiş oldu.

Hepsini geçiyorum adam da biraz karakter olsa sırf takım arkadaşlarına ve taraftarına olan saygısından 2 ay daha basiretsiz yönetime dayanır.Sonra çekip gider.Ama kendisi Micov ve Erceg kadar bile karakter göstermedi.

Ha Erceg ile Micov da Arroyo 'nun yaptığı gibi kendi ülkelerine gidip sezonu Partizan'da ya da Kızılyıldız'da hatta Mega Vİzura'da tamamlayabilirlerdi

Kaldı ki Arroyo kendisine tanınan imtiyazlar düşünüldüğünde bu takımı en son terketmesi gereken oyuncuydu.Bu takımda bir oyuncu bile duruyorsa, Arroyo terketmeyi kendisine yakıştırmamalıydı.

Ha bu arada emin ol sen Arroyo'yu Ergin hoca kadar sevemezsin.Yıllardır abi kardeş gibilerdi.Ama Ergin hoca bile adamın yüzsüzlüğüne dayanamadı.

Ama sen burada da Ergin hoca da ararsın suçu.Çünkü aksi takdir de yanıldığını kabul etmiş olursun.ama sen asla yanılamazsın. yanılmamalısın.Çünkü sen bir ergensin.Ergenler asla yanıldıklarını düşünmezler.

Yaşın 19 olduğu için değil, tutumun 19 olduğu için sen bir ergensin.

Yaşın 19 olduğu için değil, kimse sana bir şey dememişken kişilere troll vs. gibi ergen kelimeleriyle hakaretlerde bulunduğun için ergensin.

Yaşın 19 olduğu için değil, forumda saygısız üslubunla nam saldığın için ergensin.

YAŞINDAN DOLAYI DEĞİL, KARAKTERİNDEN DOLAYI ERGENSİN

YAŞIN 35 OLSA DA BU YAPIN DEĞİŞMEDİĞİ SÜRECE ERGEN OLARAK KALACAKSIN

Yanıldığını kabul etmek derken? Ben Arroyo'nun yaptığını diğer oyuncuların da yapması gerektiğini söylüyorum zaten.

Real-Barça üzerinden örnek vermemin nedeni isminin bu kulüplerle geçmesi.

Evet hatayı Ergin Ataman'da arıyorum. Çünkü bu kadar olaya rağmen yönetime tek laf etmiyor kendisi.

Çok şey bilmek ergenlikse ben ergen olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir şey bilmeyip bilgelik taslamaktan iyidir

Teodosic 29, Arroyo 36 yaşında. Basketbol bilgin bunu kıyaslayacak kadar. Seni muhattap almam hata ya cidden kusura bakma vaktimi çalıyorsun.

Arroyo, Gershon'lu Maccabi sezonundan sonra Avrupa'da kalsa bugün Spanoulis'ten farkı olmazdı Avrupa'da merak etme.

Pardon ya Arroyo'ya geçirenler olmuş bırakıp gitti diye. Hayırdır adam babasının hayrına mı oynayacaktı Galatasaray'da? Ben de Galatasaray basketbol taraftarıyım ama diyelim ki Gs oyuncusuyum. 3 ay paramı almayayım arkama bile bakmadan çekip giderim ve hukuki yollara baş vururum. Bir de Arroyo suçlu olmuş. Suçluyu uzakta aramayın beyler, suçlu basiretsiz yöneticiler ve son Ted maçında alnımıza o kara lekeyi sürdürenler! Anladınız siz o kara lekeyi..

Teodosic oturma organındaki boncuklarla oynarken Arroyo 2004'te ABD'ye neler yaptı. O zaman Avrupa'daki bütün takımlar kendini satsa getiremezdi Arroyo'yu. O zaman öyle kıyaslayalım? şurda kadro yaparken 7 milyon dolar bütçeye 6 tane buy outlu oyuncu yazan adamlar Carlos Arroyo'ya sallayınca Arroyo değerinden bir şey kaybetmiyor :)

Yanıldığını kabul etmek derken? Ben Arroyo'nun yaptığını diğer oyuncuların da yapması gerektiğini söylüyorum zaten.

Real-Barça üzerinden örnek vermemin nedeni isminin bu kulüplerle geçmesi.

Evet hatayı Ergin Ataman'da arıyorum. Çünkü bu kadar olaya rağmen yönetime tek laf etmiyor kendisi.

Çok şey bilmek ergenlikse ben ergen olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir şey bilmeyip bilgelik taslamaktan iyidir

Teodosic 29, Arroyo 36 yaşında. Basketbol bilgin bunu kıyaslayacak kadar. Seni muhattap almam hata ya cidden kusura bakma vaktimi çalıyorsun.

Arroyo, Gershon'lu Maccabi sezonundan sonra Avrupa'da kalsa bugün Spanoulis'ten farkı olmazdı Avrupa'da merak etme.

Öncelikle vaktini çaldığım için özür dilerim.Malum sivilcelerini sıkman gerek.

Eğer Arroyo'nun yaptığını diğer oyuncular yapsa dünyada bir kaç kulüp dışında bütün kulüpler kapsına kilit vurur.

Ergin hoca, geçen seneki yönetim tarzı devam edecekse bu sene takımın başında olmayacağını söyledi.Daha ne desin? Senin gibi ergenlik yapıp troll yönetim mi desin?

Teodosic 29, Arroyo 36 yaşında ve sen güncel hallerini kıyaslayarak Arroyo, Teodosic'ten iyi oyuncu diyorsun.Arroyo bizde 29 yaşında değil 35 yaşında oynadı geçen sene.Belli ki bilgisayar oyunlarından kafan bulanmış.Banane Gershon dönemindeki Arroyo'dan.

Çok şey değil, hiçbir şey bilmiyorsun ve üstüne üstlük ergensin.Olabilecek en kötü kombinasyon

Wİldacard için Temmuz ayına kadar transferlerimizi büyük oranda bitirip, iddialı sayılabilecek bir kadro yapılanması oluşturabilirsek, şansımız olabilir diye düşünmüştüm. Ancak yönetimin hiç acelesi yok... Görünen o ki, yönetim de seneye EL'de olmak için çok hevesli değil...

Adam hala bizde geçen sene oynayan Arroyo'nun 27 değil de 35 yaşında olduğunu kavrayamadı.Yazık gerçekten

Öncelikle vaktini çaldığım için özür dilerim.Malum sivilcelerini sıkman gerek.

Eğer Arroyo'nun yaptığını diğer oyuncular yapsa dünyada bir kaç kulüp dışında bütün kulüpler kapsına kilit vurur.

Ergin hoca, geçen seneki yönetim tarzı devam edecekse bu sene takımın başında olmayacağını söyledi.Daha ne desin? Senin gibi ergenlik yapıp troll yönetim mi desin?

Teodosic 29, Arroyo 36 yaşında ve sen güncel hallerini kıyaslayarak Arroyo, Teodosic'ten iyi oyuncu diyorsun.Arroyo bizde 29 yaşında değil 35 yaşında oynadı geçen sene.Belli ki bilgisayar oyunlarından kafan bulanmış.Banane Gershon dönemindeki Arroyo'dan.

Çok şey değil, hiçbir şey bilmiyorsun ve üstüne üstlük ergensin.Olabilecek en kötü kombinasyon

Yok sivilce sıkmıyorum. Brose Basket-Bayern maçı var güzel gidiyor onu izliyorum. Sıkacak sivilcem de yok :)
Sen hala kadrona Taylor Rochestie yazacak kadar çok şey biliyorsun ben kimse tanımıyorken Patric Young'u yazan kişi olmama rağmen hiçbir şey bilmiyorum üzgünüm :(
Güncel hallerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi, genç hallerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi, embriyo dönemlerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi.
Arroyo'nun geçen yıl sırıtmasının nedeni kurulan sağlıklı basketbol kafasından çok uzak kadro. Ondan bir sene önce TOP16'yı en öne çıkan oyun kurucu olarak geçiren adama kamyon çarpmadıysa bu düşüşte kendisine düşen pay oldukça düşük.
Ergin Ataman yönetimi eleştirmedi. Üstüne teşekkür etti.

Arkadaşlar Arroyo konusunda herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.iki gündür neden ısrarla bu konu tartışılıyor hala anlamış değilim.konu başlığına yakışır şekilde transferlerle ilgili konuşulsa daha şık olmaz mı ne dersiniz?

Olduki Euroleague için wild card aldık ( bence %100 alıcaz ) Bobby Brown ( veya Bobby Dixon da olabilir ) gelse yanınada James Anderson, Sinan,Şafak :( Nikolv'un bırakılmasını anlamış değilim ama oynayacağı takıma gitmesi daha iyi olur, Micov kalmış, Göksenin, Carter,Kerem, Ege,Lasme ve Samules Sanders ile birlikte taşşş gibi takım kursalar tadından yenmez :)

Geçenlerde bu yorumu yapmıştım. Bobby Dixon'nın oluru var gibi, zaten o daha gerçekçi duruyodu :) James Anderson'nın yanına Keith Langford yazıyorum ve bekliyorum ! İkisinden biri gelecek !!!! Sinan,Şafak, Micov devam, Göksenin, Carter,Kerem, Ege, Lasme ( Erceg ) ve Samules Sanders şeklinde güncelliyorum :)

Yok sivilce sıkmıyorum. Brose Basket-Bayern maçı var güzel gidiyor onu izliyorum. Sıkacak sivilcem de yok :)
Sen hala kadrona Taylor Rochestie yazacak kadar çok şey biliyorsun ben kimse tanımıyorken Patric Young'u yazan kişi olmama rağmen hiçbir şey bilmiyorum üzgünüm :(
Güncel hallerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi, genç hallerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi, embriyo dönemlerini kıyaslasam da Arroyo daha iyi.
Arroyo'nun geçen yıl sırıtmasının nedeni kurulan sağlıklı basketbol kafasından çok uzak kadro. Ondan bir sene önce TOP16'yı en öne çıkan oyun kurucu olarak geçiren adama kamyon çarpmadıysa bu düşüşte kendisine düşen pay oldukça düşük.
Ergin Ataman yönetimi eleştirmedi. Üstüne teşekkür etti.

Evet o kadar çok şey biliyorsun ki CSKA'nın, Barca'nın, bütün büyük takımların basketbol sorumlularından, hatta coachlarından daha çok şey biliyorsun.

Teo şuan boşta olsa, Avrupa'nın bütün büyükleri Teo'nun kapısında yatar.Teklifleri de minimum 1.5 - 2 milyon dolar olur.Hadi Arroyo'nun da kapısın da yatsınlar o zaman.

Ama diyorum ya sen bütün büyük takımların basketbol sorumlularından daha iyi biliyorsun.Çünkü sen en iyisin, asla yanılamazsın,bütün Avrupa yanılır ama sen yanılamazsın.

Doğru Ergin hoca ''geçen sene ki gibi olacaksa ben yokum diyerek '' teşekkür etmiş oldu.Ergen üslubu, bu sözü teşekkür olarak algılıyor haliyle.

Adam 19 yaşına kadar hakaret etmeden eleştiri yapılabileceğini öğrenememiş

arroyo konusunda sadece bir cümle söyeyecegimm...
Gecen sene Arroyo takımda parasını zamanında alan tek oyuncu ise bunun tek sebebi Arroyo'nun paramı alamadım diyip de Fenerde oynamasından korkan bir yönetim olmasındandır

Bana diyenin 10 lafının 9'u ergen her neyse ben buraya başka bir şey yazmak için gelmiştim.

Transfer durmuş şuan için. Ligler bittiğinde yeniden harekete geçilecek gibi duruyor ama maddi anlamda sorun henüz çözülmüş gibi durmuyor indirim yapan herkes kalacak gibi duruyor ilk etapta.

Diot'la Fenerbahçe ilgileniyormuş ama ilk opsiyon olduğunu düşünmüyorum, Malcolm Delaney de kontrat altında devam ediyor. Samuels'e VTB Liginden teklifler var. Şimdilik isimlerini veremeyeceğim 1-2 oyuncu hakkında fiyat sorgulaması yapmışız teklif yapılan oyuncuların profilinden doğru yolda olduğumuzu görebiliyorum ancak alternatifleri ne derecede onu bilemiyorum.

Bayern Maik Zirbes'i almış Bryant ya da Stimac gider gibi duruyor Bryant'ın gitmesi biraz daha düşük ihtimal.

Jeffrey Taylor büyük risk olur doping olayları ve çapraz bağı sakatlıklarıyla son 2 sezonda çok fazla sıkıntı yaşadı ama tutarsa muazzam hareket olur.

Goudelock tarzı bir skorer arıyorsak Bryce Taylor çok iyi olur tabi 1 gömlek altta kalır ona göre. Oyun kurucu olarak yapabileceğimiz en iyi tercih Justin Dentmon - Pooh Jeter olur

Bradley Wanamaker 1 yıl uzatıyor. Carlon Brown denmiş ama sağlık durumu ne derecede bir bilgiye ulaşamadım.

Bana diyenin 10 lafının 9'u ergen her neyse ben buraya başka bir şey yazmak için gelmiştim.

Transfer durmuş şuan için. Ligler bittiğinde yeniden harekete geçilecek gibi duruyor ama maddi anlamda sorun henüz çözülmüş gibi durmuyor indirim yapan herkes kalacak gibi duruyor ilk etapta.

Diot'la Fenerbahçe ilgileniyormuş ama ilk opsiyon olduğunu düşünmüyorum, Malcolm Delaney de kontrat altında devam ediyor. Samuels'e VTB Liginden teklifler var. Şimdilik isimlerini veremeyeceğim 1-2 oyuncu hakkında fiyat sorgulaması yapmışız teklif yapılan oyuncuların profilinden doğru yolda olduğumuzu görebiliyorum ancak alternatifleri ne derecede onu bilemiyorum.

Bayern Maik Zirbes'i almış Bryant ya da Stimac gider gibi duruyor Bryant'ın gitmesi biraz daha düşük ihtimal.

Jeffrey Taylor büyük risk olur doping olayları ve çapraz bağı sakatlıklarıyla son 2 sezonda çok fazla sıkıntı yaşadı ama tutarsa muazzam hareket olur.

Goudelock tarzı bir skorer arıyorsak Bryce Taylor çok iyi olur tabi 1 gömlek altta kalır ona göre. Oyun kurucu olarak yapabileceğimiz en iyi tercih Justin Dentmon - Pooh Jeter olur

Bradley Wanamaker 1 yıl uzatıyor. Carlon Brown denmiş ama sağlık durumu ne derecede bir bilgiye ulaşamadım.

Post girişin doluymuş.Attığım mesajları o yüzden göremiyormuşsun

Sinan senelik ne alıyor bilen var mı ? Ayrıca Kerem geçen sezon 1 yıllık mı imzalamıştı 1+1 mi

Bir şey soracağım. Mesela Dusan Cantekin ve -milli takımda oynadığı takdirde- Bobby Dixon'u aynı anda kadroda bulundurabiliyor muyuz? Dusan Sırp asıllı bildiğim kadarıyla, sonradan Türk olmuş. Dixon da milli takımda oynadığı için devşirme sayılacak.

Bu konu hakkında etraflıca bilgisi olan? Cem Şentürk abi mesela bilgilidir okuyorsa aydınlatmasını rica edeceğim :)

Semih'çim bu konudan biraz üşeniyor ve kaçıyordum çünkü karman çorman bir sürü yönergeler yapmışlar, birbirinle çelişen kuralların ifade biçimi çok kötü ve çok fazla yoruma açık...Uygulama içinde olmadan bir şey söylemek çok zor..Yine de senin için bir göz attım kurallara, anladığım kadarıyla yorumumu ileteyim ve doğru olarak kabul edilmesin...

Öncelikle önceki yönergelere değinmeden bu yenisini anlatmak biraz zor :

1)
Bundan önceki yönergelerde yerli ve yabancı oyuncu terimlerinin ifadesinde uyrukluk kelimeleri geçerken bu yeni yönergede bu kaldırılmış ve yabancı oyuncu şöyle tarif edilmiş : 22.1. Yabancı Uyruklu Sporcu Ülkemizde tescilli her hangi bir kulüpte ümit, genç veya yıldız basketbol takımında resmi müsabakalarda yer almamış veya oynamış olsa bile oynadığı dönemde uluslararası mevzuat hükümlerine göre Türk Milli takımlarında oynamasına izin verilmemiş bir sporcu yabancı uyruklu sporcu olarak sayılır.

Demek ki bu yeni yönergeye göre bir oyuncunun yabancı ve yerli olarak belirlenmesinde faktör artık milliyeti değil , altyapıda yer alıp almadığı...(yarışma yönergesinde ilgili maddeyede göz atıldığı zaman bir oyuncunun alt yapıda oynamış sayılması için minimum süre bir yıl..)

2)Ligimizde daha önceki yönetmeliğin izin verdiği 'her takım yabancı bir oyuncuya Türk pasaportu alarak, sahada 1 tane devşirme oyuncu oynatabilir maddeside bu yönergede kaldırıldı.

Buradan çıkan sonuç sistem tamamen değişmiş,,Yabancı ve yerli oyuncu kavramlarının içeriği tamamen değiştirilmiş ve devşirme kuralı kaldırılmış...Biz buna rağmen eski tabirlerle yeni kuralları değerlendirmeye çalışıyoruz...Bu ayrımı yaptıktan sonra yeni kuralları kısaca değerlendirelim :

1)Maç kadrosunda en az 10 en fazla 12 oyuncu bulanacak...(Yönetim esasları yönergesi madde 20.4)

2)Takımlar, resmi müsabaka kadrolarında; Ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş en az beş (5) sözleşmeli sporcuya yervermek zorundadır (Yönetim esasları yönergesi madde 21.1) Dikkat ederseniz bu yabancı oyuncu tarifinin tam tersi , yani diğer bir ifadeyle, takımlar maç kadrolarında 5 yerli (alt yapıda 1 yıl oynamış) oyuncuyu bulundurmak zorunda...Bu kuralın istisnası ise, bizim hala yanlış olarak kullandığımız ve kaldırılan devşirme olarak ifade ettiğimiz kavram..Oda şu maddeler ;

a)Yönetim esasları yönergesi 21.1.2 : 'Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Millitakımlarında oynayarak veya önceki sezonlarda yönergelerden kazanılmış ülkemizümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olma koşulunda istisna hakkı olan en fazlabir (1) sporcu bulundurabilirler'

b)Yarışma Yönergesi 12.6 : '12.6. Aşağıda tarif edilen doğumdan başka bir yolla sonradan TC vatandaşlığına geçmişsporculardan ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz ve bu sporcularBasketbol 1. Liglerinde Türk sporcu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Ancak bir takımınkadrosundaki bu tip sporcuların sayısı biri (1) geçemez.a. 2012-2013 sezonu ve daha önceki sezonlar için geçerli ilgili yönerge hükümlerikapsamında hali hazırda ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmazhakkını kazanmış sporcular.b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular.

Buna göre bu iki istisna maddesinden çıkan , 2012-2013 sezonundan önce yerli statüsünde oynama hakkını kazanmış oyuncular ve milli takımda oynamış oyuncular altyapıda oynamamış bile olsalar yerli olarak oynayabilir ancak bu sayı takım kadrosunda biri geçemez...

3)Kadrado en fazla 5 , belirlenen bedel yatırılması halinde 6 yabancı oyuncu bulunabilir...

İşin teknik tarafının özeti anladığım kadarıyla bu...Soruna gelince Dusan Altyapıdan yetiştiği için yerli statüsünde olacak(ancak yukarıda yabancı oyuncu tarifinde geçen (22.1) oynadığı dönemde milli takımda oynamasına mani bir durum var mıydı bilemiyorum..Eğer varsa oda ancak istisna yani devşirme kapsamında oynama ihtimali var)...Altyapıda oynamamış ancak milli takımda oynamış (Preldzic , milli takımda oynarsa Dixon) veya 2013 öncesi yerli statüsü kazanmış oyuncular (Simmons, Dudley) kadroda en fazla bir tane olabilecek istisna (eski tabirle devşirme) kavramının içinde olacaklar...

Bu anlatıklarım , bu yıl çıkacak yönergelerle muhtemel değişikliklere uğrayabilir...Ayrıca yanlış yorumlamışta olabilirim..O yüzden doğru olarak kabul etmeyin lütfen...

İşlerim oldukça yoğun yazım hatalarım varsa ve alıntılara dönemezsem şimdiden kusura bakmayın...

Sağol Cem abi, eline sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri