• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jeter - Şafak
Sinan - De Vries - Göksenin
Micov - Carter
Brooks - Ege
Lasme - Duşan

Gayet yeterli bir kadro. Lasme pahalı gelirse Holman ya da Sharrod Ford olabilir.

Gerektiğinde Jeter - Sinan - Carter - Brooks - Lasme şeklinde feci atletik bi takım oluruz. Gerekirse Jeter - Sinan - Göksenin - Micov - Duşan yapıp kalıbı arttırız.

Şu gerekirse diyip yazdığın 2. takım nasıl kalıplı oluyor hacı ? Dusan ve Sinan hariç pozisyonlarına göre ufacık kalıyor oyuncular . Kalıplısı buysa kalıpsız halimizi düşünemiyorum :)

Jeter(Washington)Sinan micov(carter) lasme fishcher(traore).

6 yabancdıdan birini Carter ile kullanacaksak yandık. Phil Jackson bile gelip bana Carter kaliteli oyuncu dese hade len derim yüzüne. Carter boş , alelade bir oyuncu. Brooks - Ege - Lasme - Dusan rotasyonu şaka amaçlı yazıldıysa komik , şaka amaçlı değilse daha komik. Sinan , Göksenin , Şafak ve muhtemel 3 numara transferi yapılacakken 4 tane dış oyuncu yabancı alacağız ama pota altımız böyle komik bir rotasyon olacak öyle mi ? Şundaki mantığı biriniz bana üşenmeden açıklasın lütfen. Ben anlayamadım en kibar tabirle.

Phil Jackson sana gelip Carter kaliteli oyuncu demez abi boşuna bekleme ama Carter kaliteli oyuncu :)

Phil Jackson sana gelip Carter kaliteli oyuncu demez abi boşuna bekleme ama Carter kaliteli oyuncu :)

Bence hayal görüyorsun. Carter küçük takımın büyük oyuncusu. Eğer takımda kalırsa umarım haklı çıkarsın o ayrı. Ama buna inanmıyorum.

Carter Bzim bütçemiz icin iyi oyuncu fener icin bakarsan kötü oyuncu ☺️

Carter çok bariz vasat oyuncu.Tartışmaya bile kapalı.Basketbol bilgisi 0 şutunu falan geçtim.Savunma yapmayı falanda bilmiyor eğer savunmayı blok sayısı ile değil de gerçekten ne kadar rakibi durdurduğuna göre düşünürsek

Acikcasi sinan ve gokseninin oldugu yerde carter hamlesi bana cok mantikli gelmiyor. Gecen sene micov hucum performansi acisindan bende hayal kirikligi yaratti ancak onun ne kadar kaliteli bi oyuncu oldugunu bildigimiz icin bu sezona dair hepimizin icinde bi umut var ancak carter tutup da hucumda bizi sirtlayacak bi profile sahip degil. Uc yabanci da 4-5 numaraya alacagimiz dusunuldugunde bizim 2-3 numaraya hucumda sorumluluk alacak birini rotasyona katmamiz lazim. Insallah devsirme oyuncu olarak emir veya dudley olur. Onlarda olmuyorsa carteri tutacagina simmonsi kadroya katmak daha mantikli geliyor bana.

Henüz A Takım seviyesinde doğru düzgün süre almamış Ege ve şu ana kadar şampiyonluk yarışında bulunan takımlardan hiçbirinde ana rotasyon oyuncusu olmamış Dusan'ın mevcut olduğu dört uzunlu rotasyonlar umarım hocanın düşünceleri arasında da yoktur. İki oyuncu da süre verip, bu sene işin içine sokabileceğimiz oyuncular. Ama eğer böyle "PF-Ege-C-Dusan" gibi bir dörtlü rotasyon yapacaksak sıkıntı olur. Hele bir de o tek pivot için Lasme yazılıyor ki, o iş de yaş. Sene içersinde gider bu rotasyona takviye ararız. O yüzden baştan işi çözelim. Bir net uzun forvet, bir 4-5 oynayan atlet uzun ve bir net pivota ekleyeceğimiz, Dusan&Ege ikilisi ile içim rahat eder.

Carter konusunda ise bana göre olsa olsa 7. yabancı olur, o da lüks olur ve o pozisyonda kullanmam. Oyuncu kalitesi olarak da bizim altımızda kaldığını düşünüyorum. Bize iki numarada ya yaratıcı, ya bitirici bir adam lazım. Carter ikisi de değil. Gereksiz olur.

Nihad Dedovic neden olmasın ?

Biraz Ömer Üründül yorumu gibi olacak ama,basketbolun geldiği bu noktada şut tehdidi olmayan kısa oyuncuya,özellikle bu bütçeleyle ve yabancı kısıtlamasıyla gitmek çok büyük hata olur. Artık dış şutun önemi çok başka boyutlara ulaştı. Carter atletizmi ve deliciliğiyle kusursuz bir takımda önemli bir tamamlayıcı olabilir,fakat dış şutu geçtim,faul yüzdesi bile %60'larda olan bir kısa oyuncuyu kadromuzda düşünmemeliyiz.

Savunması vasat, şutu vasat, oyun bilgisi vasat.Tek özelliği atletizmi sayesinde ki deliciliği.Bir de 2 numarada Sinan ve Göksenin gibi şut sıkıntısı olan oyuncularımız da düşünüldüğünde takımda kalması son derece anlamsız

Sofo yaşı ilerledikçe devasa cüssesini taşıyamayıp aşırı hantallaştı, 15 dkakikadan fazla sahada kalma şansı yok gibi, geçen yıl Semih karşısından bile çok aciz kaldı, o nedenle yeni bir Jawai faciası yaşamamak adına Sofo'ya ilişilmemeli derim.

Jeter hamlesi sonrası Pargo ihtimali hiç kalmadı denebilir mi?

Savunması vasat, şutu vasat, oyun bilgisi vasat.Tek özelliği atletizmi sayesinde ki deliciliği.Bir de 2 numarada Sinan ve Göksenin gibi şut sıkıntısı olan oyuncularımız da düşünüldüğünde takımda kalması son derece anlamsız
aynen öyle cartera vereceğin parayla-ki 500-600 bin dolar filandır tahmini-ncaaden yeni mezun potansiyelli bir oyuncu denenebilir.Ya da manny harris getirilebilir.Oyuncu çok yeter ki koç aynı oyuncular etrafında dolaşmasın.
troy De vries'a gelince hem yaşı sıkıntı hem de bence iyi bir transfer olmaz

Sinan ve Carter sahadayken takım çok acayip enerjiyle oynuyor, temiz bir şutu yok Carter'ın evet ama onu iyi yapan özellikleri bu şutunu örtebiliyor. Carter iyi oyuncu. Avrupa'da Carter kadar atletik çok az oyuncu var. Kenardan gelecek yüksek ihtimal bu sezon, takıma muazzam enerji katacak.

Sofo aman uzak dursun.
Ergin Hoca inşAllah böyle bir şey düşünmemiştir.
Do'r Fischer boşa çıkmış.
Bence bize fayda sağlayacak bir oyuncu.

Pota altına gelirsek Veysi'ye katılıyorum.
X-Ersin-Ege
X-Duşan şeklinde bir kadro olursa ancak tamam derim ben.
Hatta ben Ege'yi 1 sene kiralık bile veririm.

aynen öyle cartera vereceğin parayla-ki 500-600 bin dolar filandır tahmini-ncaaden yeni mezun potansiyelli bir oyuncu denenebilir.Ya da manny harris getirilebilir.Oyuncu çok yeter ki koç aynı oyuncular etrafında dolaşmasın.
troy De vries'a gelince hem yaşı sıkıntı hem de bence iyi bir transfer olmaz

Oyun zekası deyip, Manny Harris demek de enteresan bir öneri olmuş.
De Vries 32-33 yaşında ve çok net bir şutör. Sakatlık sorunu olmadıkça gayet mantıklı transfer.

Ege u19 da güzel performans sağlıyor bizde çürür gidere kiralik verilmeli kesinlikle dusan hamlesini anlamış bile degilim . Carter a gelince iyi oyuncu savunmasını iyi driplingi var dıs şutu o kadar iyi olmaya bilir ama olsa bize degil baska takıma giderdi unutmayalım alacaz erceg gibi oyuncu dıs şutu olan sora savunma zaafından çılgına dönecez hic gerek yok carter kalmalı bence 500-600 e

Oyun zekası deyip, Manny Harris demek de enteresan bir öneri olmuş.
De Vries 32-33 yaşında ve çok net bir şutör. Sakatlık sorunu olmadıkça gayet mantıklı transfer.
Eyvallah genç güzel laf sokmuşsun tebrik ederim.Ben Carter özelinde özel olarak oyun zekasından bahsetmedim öncelikle bu bir kenarda dursun ama demiş olduğumu varsayarsak bile carter gibi hem yetenekleri kısıtlı hem de oyun zekası kısıtlı bir oyuncudansa,manny harris gibi oldukça yetenekli ama oyun zekası çok iyi olmayan bir oyuncuyu tercih ederim kendi adıma.
de vries'e gelince evet iyi bir şutör olabilir ama onun dışında pek bir özelliği olmayan bir oyuncu bence,tabi bu benim fikrim.

Jeter-Şafak yazdıktan sonra combo yazmayıp takım kuranların sayısı oldukça fazla forumda,yapmayın.. Arkadaşlar görünürde 3.guard olmadığına göre mutlaka 1-2 oynayabilen bir oyuncu şart. Saha içi organizasyon kısmını geçtim bunun sakatlığı var , formsuzluğu var 2 tane guardla yola çıkılmaz.Jeter mutlaka gelmeli onun kalitesinde oyuncu nasıl bulacağız şu şartlar altında bilmiyorum.Aynı zamanda Jeter haricinde oyunu ele alacak bir kısa daha gerekli. Sinan-Carter-Micov'un üzerine kalacak oyundan şimdiden rahatsızım ben , tamam bütçe biraz düşük falan da bu kadar tatminkar olmayalım.

Carter'a gelince , ben sezon ortasında Gelebale değil Carter gelsin diye çok haykırdım,transfer dönemi yazımda da bahsetmiştim gereklerini.Şimdi yeni yapılanmada Carter'ın yeri nedir önemli soru bu. Eğer Jeter-Carter-Micov 3 yabancıyla geçeceksek burayı kesinlikle itirazım var. X-Ege-Y-Dusan gibi geçeksek uzunları yine itirazım var.Hamleleri bekleyip görmek gerekiyor ama basında çıkan isimlere de anlam veremiyorum. Sofo veya Lasme , Strawberry veya DeVries deniliyor. Birbirinden çok farklı oyuncular birbirlerinin alternatifi konumunda Basketfaul'e göre. Lasme transferi bana kalırsa çok önemli Lasmenin yanına alınacak 2 yabancı ile sağlam uzun rotasyonumuz olur zira yerli uzunumuz yok şu anda.

Bence uzun olarak yüksek kontratı atletik bir oyuncuya vermektense sırtı dönük oynayabilen birine vermemiz daha mantıklı olur. Atletik bir 4-5 için ABD'den bir tane oyuncu bulabiliriz bu yüzden Lasme'yi istemiyorum.

Sofo da bence çok yanlış olur bu sezonki oyunuyla bence Sofo bitik.

Carter içinse bütçe yüksek olsa 7. Yabancı olarak Kalsın derim ama bütçe düşülen 2 numaraya bir combo guard lazım bence. Logan veya Dyson gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri