• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
*Jeter-Safak
*Combo-Sinan-Goksenin
*Micov-Yerli (Izzet veya Serhat veya Emir)
*Sutor Avrupali(Medley olabilir)-Zip zip 4-4.5 oynayabilen Amerikali-Ege
*Mejri veya Bayern deki 5 numara-Dusan

Bütçenin kısıtlı olması elimizi kolumuzu bağlıyor bir noktada. Keşke para olsaydı da örneğin Partic Young'a 1 milyon dolar verip takımda tutabilseydik. Ya da ekstradan bir 4.5 numara transfer edebilsek.

Mesela Carter 400 bin dolara falan evet derse tutmayıp da ne yapacağız ki? O paraya daha iyisini bulmak neredeyse imkansız. Ve Carter forumda abartıldığı kadar sıradan bi oyuncu asla değil. Euroleague'de o düzensizlik içinde ve üstelik top 16 gibi bir "savaş alanı"nda 8,3 sayı-4,3 ribaund-2,6 asist ortalaması tutturan bir adama ikinci lig basketçisi muamelesi yapılması insafsızlık resmen.

Lasme veya D'or Fischer ayarında birine yüksek maaş önereceğiz ya da risk alıp o fiyata 2 yabancı uzun bakacağız. Peki ya o risk ya tutmazsa?

Böyle ikilemler var.

Patrick Young biraz önce Sportando'ya wild cardı sordu. Hemen arkasından Daçka-Young flörtü dedikodusu çıktı. Enteresan.

Markoisvili nin twitterinda istanbul yaziyor. Niye istanbul yazmis ki? Hep mi yaziyordu yeni mi bilmiyorum.

Phil Jackson sana gelip Carter kaliteli oyuncu demez abi boşuna bekleme ama Carter kaliteli oyuncu :)

Carter savunma yönunde fiziginin avantajlarini kullanarak ayakta kalıyor bence serbest atis yüzdesi,3 sayi yuzdesi 2 numara oynayan bi cg için inanilmaz kötu!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaslar bütçemizi unutmayalım 6 m dolar ve suanda jeter dahil 2.5-3 olmuştur yazdığımız isimlerden lasme ancak süper star olur . Carter o yüzden 400 civarına gelecegi icin bizim izin ne alacağımız beklediğimiz belli adam süpriz degil o yüzden iyi bu sene daha iyi olacak adaptasyonu geçeceği icin gelirse . Dıs şutu ı kadar kötü degil zaten iyi olsa suan gitmişti bizde degildi . Manu yu istiyorım B'nde xok geri gelmesini ama 800 -1000 den aşağı gelir mi çarteri beğenmeme lüksümüz yok yani bu fiyatlarda .

Bütçemizin 6m olduğunu düşündüğümüzde her pozisyon için 1.2 m ortalamalı kombin oluşturmak gerekiyor.

Guard: Görünen o ki guard pozisyonumuz jeter, şafak ikilisiyle oluştu. Gönül isterdi ki buraya bir oyuncu daha alalım ancak bütçemiz dahilinde bu ikiliyle yetinmek

zorundayız. Yine de sakatlık veya başka bir sıkıntı olmadığı taktirde bu ikilinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Zira geçtiğimiz sezona bakarsak karşıyka'da boby dixon'ı

yedekleyen oyuncu soner'di. Ancak burdaki olmazsa olmaz Jeter'ı savunmada saklayabileceğimiz bir kadro ve hücumda baskı anlarında jeter'a yardımcı olup ikili oyun

oynayabilecek, hücumu şekillendirecek bir oyuncu. Bu noktada Sinan'ın ve Micov'un varlığı Hocayı yanıltıyor ki Troy De vries ismi düşünülüyor. Sinan da Micov da ikili oyun

temelli hücumları şekillendirebilecek isimler olsa da tam olarak winner karakterli oyuncu olmadıkları için sert savunmalarda Micov'un tıkandığını, Sinan'ın ise istikrar problemi

olduğunu gördük. 2 numarada winner karakterli bir combo guard tercih edilmesi bu açıdan olmazsa olmaz. Dj strawberry aslında bu rol için çok uygun bir isim, gerektiğinde

şapkadan tavşan çıkarır, ön alan savunmasında, topa baskıda geri adım atmaz, elleri iyi çalışır ancak oly'nin elinden almamızın tek yolu oly'in vazgeçip başka oyuncuya yönelmesi.

Kısa forvet: Hocanın Göksenin'i hücumda topla haşır neşir olamamasından dolayı 3 numarada kulanacağını düşünüyorum. Micov 750k göksenin 250k kombiniyle

zaten burası için bütçemiz kalmadığı da ortada. Bu pozisyondaki 200k tasarrufu 2 numarada combo için kullanarak iyi bir isim alınabilir.

pooh jeter 850k - şafak tahmini 250k

sinan 600k - dJ strawberry 800k

Micov 750k - göksenin tahmini 250k

Uzunlarda ise elimizdeki tek isim Ege 50k tahmini ücreti. Bir şutör 4, Bir atletik savunmacı 5 ve iki pozisyonu da yedekleyebilecek bir 4-5.

Uzunlarda belki bir oyuncuya 1m civarı kontrat önerebiliriz. Tahmini ücretler üzerinden;

Haragondy 700k, Ersin-Warrick-Jelovac 500k, Ege 50k

Eli Holmen 1m, Dusan 250k

Son olarak uzunlarda yedek 4-5 için Ersin alınabilirse sezon içinde ihtiyaca göre kimseyi çıkarmadan direk kullanmak için 1 yabancı hakkımız kalmış olur. Ergin hocanın sezon

içi transferinin olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım.

Valla bütçe 6 milyon ise ben Vries'e fitim.
Sofo ne olur gelmesin, Allah korusun.
6 milyona bakalım Ergin Hoca nasıl bir takım kuracak.

Laf sokma gibi bir derdim yok Carter yerine Logan dense daha elle tutulur bir tercih ama Manny Harris ve Carter'ı kıyaslamak Avrupa Basketbolu dinamiklerine hakarettir. Carter skorer değil, toparlayıcıdır. Lider değil, parçadır. Lider skorer olarak hem takıma, hem Carter'a yük. Ha 750'lere falan çıkılacaksa en Carter'in kalmaması gerektiğini de savunurum ama Carter'ın eksik olan tek şeyi şutu. Neler yapabileceğini Kızılyıldız deplasmanında Alba ve Banvit maçında yeterince gördük sanıyorum.

Her karşıt görüşü, laf sokmak olarak nitelendirmekten vazgeçseniz daha güzel olur. Sadece örneğinizin alakalı olmadığından bahsettim.
Öncelikle bu durum benim nitelendirmem değil senin üslubunla ilgili bunu ayrıca belirteyim.Yıllardır bu forumdayım senin dışında çok insanla böyle bir diyalog geçmemiştir aramda,o yüzden de bu konuda bir özeleştiri yapmanı tavsiye ederim.

Beni bilen bilir kendimi anlatmama gerek yok ama carter'la Harrisin birbirinin ikamesi olan oyuncular olmadığını bilebilecek durumdayım.Bana kalırsa ben Carter gibi bir oyuncuyu kadroda tutmam ve illa bir ikamesinin bulunmasını gerektirecek özel bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum.Atletik özellikleri üst düzey olsa da savunma yapmayı top çalmaktan topa hamle yapmaktan ibaret sanan ve bunun yanında da hücumda oldukça kısıtlı bir oyuncu.Öyle aman aman bir savunmacı da değil yani,Ayrıca pozisyonu için de ball handling'i çok sıkıntılı.Sağlıklı Jamont Gordon önemli bir parçaydı ama Carter çokta önemli bir parça değil benim nazarımda

Logan'a gelince Logan'da Carter'ın ikamesi olan bir oyuncu değil.Logan Carter'a göre çok özel oyuncudur.Lider karakterlidir Winner'dır carterda olmayan bu özellikler Logan'da var.logan gibi bir oyuncuyu elbet kadromda isterim ama Jeter Logan ikilisinin oluşturduğu backcourt biraz yumuşak kalabilir ama bence carter tercihindense savunmacı bir sf'de alınarak bu riske girilebilir.ya da 3 guard'lı bir sistem denenebilir.

Valla bütçe 6 milyon ise ben Vries'e fitim.
Sofo ne olur gelmesin, Allah korusun.
6 milyona bakalım Ergin Hoca nasıl bir takım kuracak.
Jeter hamlesi iyi ama ben diğer hamleler konusunda çok umutlu değilim 6 milyonluk skalada,bakalım bütçe aşılacak mı,onu çok merak ediyorum.
O yüzden de kadro şekillenene kadar beklemek lazım derim

Markoda öyle yazıyordu zaten ara ara girer twittera, jeter ile diot ilaç olur.

Ergin hocam çok mutlu ve umutluydu. Ben sanmıyorum dar bir bütçe olduğunu. Hoca yine içine sinen bir kadro kuracaktır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanliş bilmiyorsam bütce önümüzdeki sene artacak. Devasa bir artiş olmasa da 1m daha üzerine koyabiliriz. Bir de EL gibi bir ihtimal daha doğarsa bu sene ki butceye gören min 2m artar. Şimdi alınacak oyunculara 2 yıl uzerinden ve de 2. Yıl opsiyon olacak şekilde daha yuksek maaş önerilirse sanirim bu geçiş dönemini daha iyi atlatabiliriz. Örnegin jetere 1.7m 2 yıllık teklif sunulmuştu. Kulubun yararina olacak sekilde opsiyonlari performansa gore kullanip bir sonraki yılın butcesi de hesaba katilamaz mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

günaydın,

Bence bizim için en önemli isim 4-5 oynayabilen türk oyuncu. Bu duşan değil Ersin Dağlı olmalıdır. zaten geçen senede neden gönderildi hiç anlamadım.

günaydın,

Bence bizim için en önemli isim 4-5 oynayabilen türk oyuncu. Bu duşan değil Ersin Dağlı olmalıdır. zaten geçen senede neden gönderildi hiç anlamadım.

Ersin ve Duşan birlikte gelsin ;)

evet unuttuğumuz bir gerçek maalesef bütçemiz diğer rakiplerimize göre çok düşük
iş burada ergin hoca nın tercihlerine ve oluşacak kadronun kimyasına bağlı

Jeter-Şafak
Göksenin-Sinan-David Logan
Micov-Carter
Warrick-Ege-Emir
Lasme-Duşan-Elonu

bence yeterli bir kadro

Sofo+Lasme olursa efsane olur 5 numaramız.Hocanın 5 nunarada ilk yedeğinin Dusan olcağını sanmıyorum ve ümit ediyorum.Sofo zaten Maccabi'de bile 600e falan oynamıştı yanılmıyorsam.Piyasası biraz daha da düştü.Onu 500 civarına bağlayıp 700 falan da Lasme'ye bağlayabiliriz.Hoca 1 ve 5 numaralara biraz fazla para yatıracaktır

yabancı tercihlerimiz kesinlikle takımın nerede olacağını gösterecek
yerli olarak şafak alındı
duşan da gelecek deniyor
emir ya da ersin de alınırsa yeterli olur
ama 1-2 ve 4-5 numaralara yapılacak tercihler çok önemli
geçen sene olduğu gibi risk almamak gerek

Bizim bu seneki hedefimiz Eurocup'ı almak olmalı...
Seneye hiçbir prosedürle uğraşmadan, kapıdan kovdukları lige bacadan girmeliyiz...

Yalnız bize Emir'in gelmesi PG için 2.bi ismin alınmamasına neden olur. Ayrıca SG içinde daha olumlu bi isim düşünebiliriz. böylelikle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri