• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eyvallah genç güzel laf sokmuşsun tebrik ederim.Ben Carter özelinde özel olarak oyun zekasından bahsetmedim öncelikle bu bir kenarda dursun ama demiş olduğumu varsayarsak bile carter gibi hem yetenekleri kısıtlı hem de oyun zekası kısıtlı bir oyuncudansa,manny harris gibi oldukça yetenekli ama oyun zekası çok iyi olmayan bir oyuncuyu tercih ederim kendi adıma.
de vries'e gelince evet iyi bir şutör olabilir ama onun dışında pek bir özelliği olmayan bir oyuncu bence,tabi bu benim fikrim.

Laf sokma gibi bir derdim yok Carter yerine Logan dense daha elle tutulur bir tercih ama Manny Harris ve Carter'ı kıyaslamak Avrupa Basketbolu dinamiklerine hakarettir. Carter skorer değil, toparlayıcıdır. Lider değil, parçadır. Lider skorer olarak hem takıma, hem Carter'a yük. Ha 750'lere falan çıkılacaksa en Carter'in kalmaması gerektiğini de savunurum ama Carter'ın eksik olan tek şeyi şutu. Neler yapabileceğini Kızılyıldız deplasmanında Alba ve Banvit maçında yeterince gördük sanıyorum.

Her karşıt görüşü, laf sokmak olarak nitelendirmekten vazgeçseniz daha güzel olur. Sadece örneğinizin alakalı olmadığından bahsettim.

Bence uzun olarak yüksek kontratı atletik bir oyuncuya vermektense sırtı dönük oynayabilen birine vermemiz daha mantıklı olur. Atletik bir 4-5 için ABD'den bir tane oyuncu bulabiliriz bu yüzden Lasme'yi istemiyorum.

Sofo da bence çok yanlış olur bu sezonki oyunuyla bence Sofo bitik.

Carter içinse bütçe yüksek olsa 7. Yabancı olarak Kalsın derim ama bütçe düşülen 2 numaraya bir combo guard lazım bence. Logan veya Dyson gibi.

Mesela Lasme yerine kim olmalı?

Mesela Lasme yerine kim olmalı?

Warrick alınabilir mesela.Çok pahalı da olmaz. Kabul ediyorum Lasme çok iyi bir oyuncu Bütçemiz 12-13M€ olsa 1M'a müthiş transfer olur. Ama bütçemiz o kadar değil. Ergin Hocanın post oynayan uzun istediği de malum. Öyle oyuncuların da ucuz olanı Vuyukas, Maric gibi oluyor. Bu yüzden böyle dedim.

Warrick alınabilir mesela.Çok pahalı da olmaz. Kabul ediyorum Lasme çok iyi bir oyuncu Bütçemiz 12-13M€ olsa 1M'a müthiş transfer olur. Ama bütçemiz o kadar değil. Ergin Hocanın post oynayan uzun istediği de malum. Öyle oyuncuların da ucuz olanı Vuyukas, Maric gibi oluyor. Bu yüzden böyle dedim.

Warrick savunmada her gelene eyvallah diyen bir adam ya. Ayrıca 5'te değil kendisi.

Warrick savunmada her gelene eyvallah diyen bir adam ya. Ayrıca 5'te değil kendisi.

Peki Lasme'yi alırsak uygun fiyata alabileceğimiz post oynayabilen bir uzun var mı? Laf sokmak için sormuyorum. Bilmediğimden sordum.

Peki Lasme'yi alırsak uygun fiyata alabileceğimiz post oynayabilen bir uzun var mı? Laf sokmak için sormuyorum. Bilmediğimden sordum.

Post konusuna bu kadar takılmayın zaten düşünülen kadro tipi post oyununu pek de sevmeyen bir kadro. Bu sene bile Erceg dışında pek fazla kullanan olmadı Post oyununu. Gerektiğinde Micov, getirebilirsen Brooks ve Ersin üzerinden döndürebilirsin.

O tarz yarı atlet - post bilen Mbakwe var ama Maccabi ciddi olarak görüşüyormuş kendisiyle.

Modern basketbolda post oyunu şart değil bence ki bu post oynayan uzun konusu baya canımızı yaktı. Akıcı oynamak Pick&Roll Pick&Pop kullanımı daha elzem.

Lasme'nin sana getireceği en büyük artılar P&R savunmandaki problemi çözüm hücumda Pick&Pop'u etkin olarak kullanabilecek olması. Fizik olarak Young'dan aşağıda olsa da oyun bilgisi ve savunması daha üsttedir. Bu sene Young'a üstünlük kuran ender uzunlardan.

Lasme çok kilit transfer. Lasme kısıtlı uzun rotasyonumuza esneklik sağlamak açısından son derece mühim.Yarısaha hücumu ve transition temelli hücum setlerine uyum sağlayabilecek oyun aklı yüksek bir oyuncu. Savunmada switch imkanı sağlar , yardım savunmasında çok başarılıdır. P&R bitirir , orta mesafe sokar. İlk perdeden sonra ayak çabukluğunu kullanarak potaya yarım sn erken cut etmesi bile hücumda ekstra alan açıyor , değerli oyuncu olduğunu hissettirirseniz çok verimli olur , Efes bunu yapmadı.

Evet Jeter-Şafak yanına çok yönlü combo eklemek gerekiyor ama bu oyuncu Logan olmamalı. Savunması sağlam bir takım isteyip Logan koymak mantıklı değil. Logan-Dyson'ın lider olduğu takımın bu yıl Avrupa maçlarını izlediyseniz sahada oynanan oyun için " basketbol bu değil ya " demişsinizdir.Jeter-Logan-Micov-Brooks-Lasme yaklaşık her mevkide undersize olacak takım kurmak saçmalık olur.

Justin Carter geçen sezon Galatasaray adına top 16'da en yüksek verimlilik puanı ortalamasıyla oynayan dış oyuncu. Maç başına 2.6 asist yapmış ki, bu da oyun zekası eleştirilerine kısmen de olsa cevap niteliğinde. Zaten müthiş bir atlet ve boyuna göre oldukça kuvvetli bir oyuncu. Bu sene daha da tecrübe kazandı. Savunmada pozisyon bilgisini geliştirirse büyük aşama kaydeder.Evet, çok net bir şutör değil belki ama, şutu yok da denemez. Buraya keskin şutör olarak gelen Micov ile üç sayı ortalaması nerdeyse aynı. Uygun bir maaş ile bence takımda tutulmalı.

Post konusuna bu kadar takılmayın zaten düşünülen kadro tipi post oyununu pek de sevmeyen bir kadro. Bu sene bile Erceg dışında pek fazla kullanan olmadı Post oyununu. Gerektiğinde Micov, getirebilirsen Brooks ve Ersin üzerinden döndürebilirsin.

O tarz yarı atlet - post bilen Mbakwe var ama Maccabi ciddi olarak görüşüyormuş kendisiyle.

Modern basketbolda post oyunu şart değil bence ki bu post oynayan uzun konusu baya canımızı yaktı. Akıcı oynamak Pick&Roll Pick&Pop kullanımı daha elzem.

Haklısın ama şu haliyle Sofo işe görüşüyorsak post oynayan bir oyuncu istiyoru demektir. Ben bu yüzden Lasme olmasın dedim. Yoksa Lasme'yi beğenmediğinden değil.

Justin Carter geçen sezon Galatasaray adına top 16'da en yüksek verimlilik puanı ortalamasıyla oynayan dış oyuncu. Maç başına 2.6 asist yapmış ki, bu da oyun zekası eleştirilerine kısmen de olsa cevap niteliğinde. Zaten müthiş bir atlet ve boyuna göre oldukça kuvvetli bir oyuncu. Bu sene daha da tecrübe kazandı. Savunmada pozisyon bilgisini geliştirirse büyük aşama kaydeder.Evet, çok net bir şutör değil belki ama, şutu yok da denemez. Buraya keskin şutör olarak gelen Micov ile üç sayı ortalaması nerdeyse aynı. Uygun bir maaş ile bence takımda tutulmalı.

Peki Şafak 2. Guard iken Cater'ı tutarsak. Jeter sakat veya formsuzken Şafak'a mı güveneceğiz? Bence yerine bir combo alınmalı bu yüzden.

Haklısın ama şu haliyle Sofo işe görüşüyorsak post oynayan bir oyuncu istiyoru demektir. Ben bu yüzden Lasme olmasın dedim. Yoksa Lasme'yi beğenmediğinden değil.

Sofo ile görüşüyor olmak pota altında 2. bir yabancı uzun da demek. Çünkü Sofo-Duşan rotasyonuyla ben kafamı koltuklara vururum bütün sene heralde. Sofo'nun 10 dakikada faul problemine girip kalan 30 dakikayı kenardan seyretmesi falan. Ben hocanın Sofo'yu düşündüğünü sanmıyorum klasik "serbest oyuncu zu gs" kafası bir haber bence

Sofo ile görüşüyor olmak pota altında 2. bir yabancı uzun da demek. Çünkü Sofo-Duşan rotasyonuyla ben kafamı koltuklara vururum bütün sene heralde. Sofo'nun 10 dakikada faul problemine girip kalan 30 dakikayı kenardan seyretmesi falan. Ben hocanın Sofo'yu düşündüğünü sanmıyorum klasik "serbest oyuncu zu gs" kafası bir haber bence

İnşallah haklısındır. Sofo'yu hayatta görmek istemem bizim takımda.

Bir de ne yapıyorsun bilmiyorum ama dediğin oyuncuları alıyoruz. Ne yapıyorsan bir de şu Logan için yapsan da seneye onu da bu forma ile izlesek.

Sofo transferi berbat bir transfer olacaktır hatta bize çok lüks kaçan bir transfer olur zannımca.
Jeteri sayarsak bence 2 numaraya çok iyi bir combo guard 5 numaraya da 2 atletik mümkünse amerikalı almalıyız geri kalan parçaları 3-4 numaraları avpdan temin edebiliriz. Kilit nokta 1-2 ve 5 numaralar bizim için.

İnşallah haklısındır. Sofo'yu hayatta görmek istemem bizim takımda.

Bir de ne yapıyorsun bilmiyorum ama dediğin oyuncuları alıyoruz. Ne yapıyorsan bir de şu Logan için yapsan da seneye onu da bu forma ile izlesek.

Jeter ve Lasme kesin olarak bitsin, daha sonralar için çalışacağım. Logan'ı da çok beğeniyorum oyun ve olgunluk olarak. Hedefim şuanlık Diot ama beklemedeyim :)

Combo'dan ziyade Diot gibi net bir oyun kurucu alıp Jeter'i combo olarak kullanabiliriz. Diot iyi de savunmacıdır aynı zamanda.

Jeter ve Lasme kesin olarak bitsin, daha sonralar için çalışacağım. Logan'ı da çok beğeniyorum oyun ve olgunluk olarak. Hedefim şuanlık Diot ama beklemedeyim :)

Combo'dan ziyade Diot gibi net bir oyun kurucu alıp Jeter'i combo olarak kullanabiliriz. Diot iyi de savunmacıdır aynı zamanda.

Diot-Jeter efsane olur , Collins düşünülebilir ama Logan nolur gelmesin.

Carter öyle iyi savunmacı falan değil benim izlediğim kadarıyla. Atletik olmak savunmacı olmak anlamına gelmiyor. Çok rahat geçiliyor Carter. Belki ilginç gelebilir ancak bence Micov, Carter'dan daha iyi savunmacı.

Takımdaki pivot hariç diğer bölgedeki oyuncuların dış şut silahının olması taraftarıyım. Tıkanan oyuna en iyi ilaç.

Uzunlarda da Ege ve Duşan'la ana rotasyon oluşturmak çok büyük risk. Onlar mevkiilerinde 3. oyuncu olabilirler en fazla tıpkı Şafak gibi. Tamam EL'de olmayabiliriz ama amatörde de oynamayacağız. Kaliteli ligimiz var sonuçta. Eurocup da mahalle kupası değil. İşler sarpa sarınca 30 maçta 15 galibiyet 15 mağlubiyet alabildiğimizi de gördük TBL'de.

Lasme'nin sana getireceği en büyük artılar P&R savunmandaki problemi çözüm hücumda Pick&Pop'u etkin olarak kullanabilecek olması. Fizik olarak Young'dan aşağıda olsa da oyun bilgisi ve savunması daha üsttedir. Bu sene Young'a üstünlük kuran ender uzunlardan.

Forumda sırtı dönük pivot, post yazılarını gördükçe hep şunu yazmak istiyorum ama siliyorum sonra...Hakeem, Ewing , Jabbar gibi pivotlarla büyümüş bir jenerasyon olarak kendimizi yenilemeden biz yazsak tamam...Ama Furkan'ın dediği gibi basketbol değişti artık...Çok geniş ve bütçeli kadrolarda detay bir güzellik olur...Ancak bizim gibi tek pivot arayan takımlarda en son bakacağımız özellik post oyunu...

Dyson-Logan-Sanders-Brooks-Lawal , Jeter-Logan-Micov-Brooks-Lasme .. Forumda Sassari çılgınlığı var bu takım geçen yıl Avrupa kupalarında 86-87 sayı ortalama yedi maç başına. Lawal'ı bugün herkes ister , Sanders beğenilir. Benim bu yıl izlemeye en tahammül edemediğim takımlardan biridir Sassari. Kurmaya çalıştığımız kadro böyle bir oyun mu oynasın isteniliyor anlamadım. Jeter-Şafak yazıp 1-2 oynayan adam yazılmadan da kadro kurulmaz . Jeter olmazsa Dyson çılgınlığı da başlayacak diye korkuyorum açıkçası.

Carter yeni yapılanmada yerini bulamayabilir yerine bi combo veya şutor gelmeli bu tamamen bütçe ve onun bölgesindeki oyuncu tiplerinde alakalı para olsa kadroda tutulabilir.

Burda bi adamı ya göklere çıkartıyoruz ya gömüyoruz adam ilk E.l deneyiminde en dikkat çeken oyuncumuzdu indeks rating olarak zaten en üstte yer aldı gitti ayağının tozuyla Kızılyıldız deplasmanında maçı aldı,şutu güvenilmez(bence heyecanda vardı yoksa ceza şutlarını sokar) diyoruz Micov sanki ne yaptı?Top16da yakın geçen Maçları hatırlıyorum hiçbir kritik şutu sokamadı Micov yüzdesi Carter'dan ya kötüdür ya aynı.Adama çok fazla haksızlık yapmamak Lazım kadroda olur olmaz ama inanılmaz bi atlet ve patlayıcı Gücünü iyi kullanıyor Carter boş turnike atacak oyuncuya kritik anda arkadan blok yapabilmek görünürden daha önemli bişey basketbolda psikolojik olarak oyun Zekası olmadığına da katılmıyorum asist sezgisi çok yüksek Young ile en iyi anlaşan ona havadan alleyoopp pasları veren Carterdı bu arada birebir Savunması bence de iyi degil ama hızlı öğrenen bi tip geniş kadrolarda böyle bi adama herzaman yer Olmalı tabi biz orada mıyız?Sanmam bu Yüzden gidebilir.

Combo için çare Corey Webster!Abi Ergin hoca bu adamı neden düşünmüyor.Geçen yıl dünya kupasında şov yaptı.Takımını gruptan çıkarttı.Litvanyayı tek başına eleyecekti az kalsın.Bence aranan kan olur Carter'a tercih ederim şahsen.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri