• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rakeem Christmas mi yoksa Famous mi? Sizce hangisi daha faydali olur bize. Yorumlariniz rica.

Rakeem Christmas ile ilgili zannedersem 3-4 ay önce atılan oyuncunun iyi olduğuna dair tweet vardı İsmail Şenol tarafından. Özellikle sosyal medyada herkesin dilinde dolaşmaya başladı Rakeem , kime sorsanız ister ve inanılmaz övgüler yağdırır. Ben Summer League'i sıkı takip ettiği belirtmiştim mesela şu anda Philadelphia - Houston maçını izleyip notlar alıyorum. Ben bu oyuncuların ikisinin performanslarını bütün maç içerisinde izlemedim diyebilirim Summer League'den önce , Rakeem 'i adı geçtiği için takip etmeye başladım daha yakından sadece. Yani şuraya geliyorum bana kalırsa Rakeem Christmas'a methiyeler sıralayanların çoğu ezbere konuşuyor ve oyuncuyu dikkatle izlemeyip İsmail Şenol'un tweetine göre yorum yapıyor.

Bu R.Christmas kötü anlamına gelmiyor sadece gözlemlediğim bir durumdan bahsettim. Kıyas yapacak olursak Rakeem'in fiziksel özellikleri ve atletizmi daha iyi diyebilirim. Gerçekten güçlü , gözü kara ve atlet bir oyuncu. Hücumda P&R bitirir , doğru pozisyon alırsa doğru bitirişlerle skor yapar. Ribaund katkısı da gayet iyi seviyede olur. Summer League'de çok kötü performanslar sergiledi. Daha önce incelediğim oyuncudan oldukça gerideydi son günlerde. Eğer son günlerdeki performansa göre oyuncu alacaksak bu Rakeem olmamalı ama oyuncunun geçirdiği yılı göz önünde bulundurup "atlet pivot" aramaya çıktıysak bu kalıba oturur.

Jarrid Famous'tan geçtiğimiz sayfalarda bahsettim. Kıyaslama şeklinde gidelim bu sefer de. Daha komple bir oyuncu , çok iyi seviyede olmamak kaydıyla post ve orta mesafesi var ama direk öne çıkan özellikleri değil. Oyun aklı , bitirişleri , sezgileri daha iyi. 2 oyuncu da ribaundlarda başarılı diyebilirim. Fakat atletizm,caydırıcılık,enerji gibi kategorilerde Rakeem'e göre geride . Famous daha olgun çağını yaşayan bir oyuncu , Rakeem daha çaylak fakat daha enerjik. Buradan sonrası yorum farkına girer , kişi beğendiğini seçer. Ben performansa göre değerlendireceksem ve hoca da Vegas'a oyuncu izlemeye gittiyse Famous'ın önde olduğunu söyleyebilirim. Ama Rakeem'in de Avrupa'da P.Young vari bir etki yapma ihtimali var.Bu nokta biraz kafaları karıştırabilir. Tekrar dönüp şu noktaya geliyorum; Rakeem'i seçeceksek Vegas'a gitmeye gerek yoktu çünkü birşey ortaya koyamadı.

Rowland-Şafak
Rakim Sanders-Sinan-Göksenin
Micov-Serhat
Green-Ersin-Ege
Sofo-Rakim Christmas-İzzet

Kadro bu olursa şaşırmam
Hem bütçe hem Eurocup dezavantajına rağmen kötü bir kadro olmaz bence

Bu Nelsoni Nolan Smithden daha öncelikli istedik ama Pana alinca Nolana döndük gibi bir durum.olmusmuydu gecen sene

Bu Nelsoni Nolan Smithden daha öncelikli istedik ama Pana alinca Nolana döndük gibi bir durum.olmusmuydu gecen sene

Yok geçtiğimiz yıl Nolan Smith oraya düşünülen ilk hamlelerdendi . Jamon Lucas'ın adı geçmişti ama oyuncunun isteğiydi daha çok. Yani benim hatırladığım böyle bir durum yok.

Biraz önce sonuçlanan Philadelphia - Houston maçında Vegas ayağının başarılı elemanlarından Alan Williams 22 sayı 21 ribaund yaptı. 93 doğumlu 2.01 boyunda bir pivot için oldukça undersize.Kalçasını çok iyi kullanıyor , post oyunu var ve güvenebileceğiniz orta mesafesi var. Biraz önce yaptığı istatistikler biraz abartılı çünkü maç enteresan bir hal aldı. En son 2 kişi kendi potasında bekliyor 3 kişi hücuma çıkıyordu :)

Neyse , uykum yok Rakeem Christmas'ı daha yakından tanımak istiyorum diyenler varsa şöyle alalım : Watch Timberwolves vs Cavaliers Stream Live Streaming free | NBA Live Stream -28 numaralı oyuncu-

Beğenenlerin görüşüne saygım var hatta haber doğrultusunda bende kadroma yazdım ama şimdi görüyorum ki farklı haberler var ve eğer sözleşme imzalanmadıysa, Nelson'u istemem...3'lük atamama durumu bir yana geçen yıl Yunan liginde serbest atış yüzdesi %52 Euroleague'de %62...Peki asist, saha görüşü vs mi yüksek oda değil..Kariyeri boyunca maç başı 2-3 asist ortalamasında seyretmiş...Delicilik ve savunma ile bize yaranabileceğini çok sanmıyorum... Geçmişte bu tip oyuncularda bizde pek tutmadı zaten...

BütçEmiz yarıyarıya düştü hala en klasiğinden alçam post pivotu alma peşindeyiz .Amerikayı baştan keşfetmeye gerek var mı ya da varmıydı ? Son 4 senenin en başarılı takımı hele maliyet/performan açısından bakarsak açık ara en başaeılı takımı Oly.Bu dört sene boyunca hemen hemen aynı formulu uygulamıyor mu ? Bütçenin aslan payını 1-2 numara rotasyonunu yatırıyor fark yaratacak oyuncuları bu pozisyonlara alıyorlar 5 numarada ise görece dusuk maliyetli savunmaları sağlam hucum yeteneklerı kısıtlı olsa bile kaliteli guardlarla yüzü potaya sönük hucumda da katkı verecek oyuncular seçiyorlar .

Geçen sene KSK'da kısmen benzer bir planlama ile şampiyon olmadı mı 5 numarası post oyunu olmayan bir 5 numara olmak şöyle dursun tam bir 5 numara bile değildi.

2 tane yabancı guard işi kafama yatmıyor benim bir türlü. Çünkü 1 ve 2 numaralarda toplam 5 oyuncu olacak ve bu 5 oyuncunun hiçbiri 3 oynayamıyor. Yani Micov'u yedekleyecek kimse alınmadıkça Micov da zorlanıyor.

Dentmon(Rowland) - Kerem (Doğuş) - Şafak
Sinan - Göksenin
Micov - Swingman
Green - Ege - Izzet
Famous - Sofo

daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Kerem veya Doğuş'u neden yazdığımı da şöyle açıklayayım. Açıkçası bu saatten sonra final veya şampiyonluk hedeflemiyorum. Sezonu kazasız belasız bitirsinler. Bana kafi.

Kaliteli ve birbirini yedekleyecek iki guardın ( biri skorer combo guardda olabilir ) olmazsa final veya şampiyonluk hedeflememen normaldir,yani final ve şampiyonluk guard ve uzun rotasyonunun kalitesinden geçer bunun içinde kaliteli guard(lara) ihtiyacımız var demektir

sadece bir taneyle olmaz.Kim demişse iyi demiş; Guardın kadar konuş,kaliteli bir guard ve onu maç boyunca yedekleyecek dinlendirecek yedek veya skorer combo guard varsa ve bunlarıda tamamlayacak uzunların varsa ( 2 ve 3 no'lu parçalarında yi olacak ) hedefe

gidersin yoksa zaten hedefinde olmaz.

Umuyorum ki takımın 1. Pg si olarak Nelson düşünülmuyodur keza Carter da en azından nelson kadar iş yapardı

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaliteli ve birbirini yedekleyecek iki guardın ( biri skorer combo guardda olabilir ) olmazsa final veya şampiyonluk hedeflememen normaldir,yani final ve şampiyonluk guard ve uzun rotasyonunun kalitesinden geçer bunun içinde kaliteli guard(lara) ihtiyacımız var demektir

sadece bir taneyle olmaz.Kim demişse iyi demiş; Guardın kadar konuş,kaliteli bir guard ve onu maç boyunca yedekleyecek dinlendirecek yedek veya skorer combo guard varsa ve bunlarıda tamamlayacak uzunların varsa ( 2 ve 3 no'lu parçalarında yi olacak ) hedefe

gidersin yoksa zaten hedefinde olmaz.

O bahsettigin skorer combo guard rolunu Sinan pek ala kaldirabilir diye dusunuyorum kaldi ki skorer guard diye onerilen adam Demarcus Nelson.

Bu yuzden swingman daha olasi bence

Asıl yanına atlet bi uzun konulursa Galatasarayı sıradan bir takımın üzerine çıkaracak kişi Sofo olur yorumların tam aksine

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama insanlar korkuyolar dogru hamleler yapamama ihtimali fazla eger sofoyu tamamlayamazsak da kötü tercih olur sofo. Bence iyi bir organizasyon icin iyi bizim klup icin kötü tercih :D

Carlon Brown sg pozisyonu için iyi bir isimdi.Yanılmıyorsam geçenlerde transfer oldu.Bize çok faydalı olabilirdi.

David Moss - TED Ankara kolejliler sportandoya göre

Senelerdir bir sofo muhabetidir gidiyor ama ben kendisinin takıma yararlı olacağını düşünmüyorum. Zaten son yıllarda ciddi bir düşün içerisinde ve katkısı ortada..Öte yandan E.Ataman'ın da oyun anlayışında onu çok efektif kullanabileceğimizi sanmıyorum

Carlon Brown sg pozisyonu için iyi bir isimdi.Yanılmıyorsam geçenlerde transfer oldu.Bize çok faydalı olabilirdi.

Geçen sezon oldukça ısrar etmiştim onun için ama Bamberg kaptı ilk maçında sezonu kapatmıştı :(

Düşük-orta seviye bütçe ile başarı yakalamak isteyen klüpler gsbasketteki kadrolardan oyuncu seçmeye devam ediyor :)

Kevin Pargos Kanaryaya yakınmış (Canaria olan)
Jared Cunnington'da Kızılyıldıza

Öneren arkadaşların ismini unuttum kusura bakmasınlar ama bu isimleri hatırlıyorum

Mclean tıbbı testi geçememiş ..Yunan basını Efes perprden çıktı diye haber yapmış..

Rowland ile nelson

Rowland ile nelsoni bi arada almaktansa nelson yerine dogusu alip yabanci hakkimizi sammy meija da kullanabiliriz diye dusunuyorum.

Moss Ted Ankara Kolejliler'de.
Demek ki neymiş.
Mesele Euroleague ya da Eurocup değilmiş.
Mesele tamamen duygusal.
Yoksa Ted'in yaptığı şu transferleri neyle açıklayacağız.

Aynen daha önce aldıkları Gecevicius da Moss'da üst kalite bizde rahat oynuyacak oyuncular.Yönetim vizyonu açık ara kötü görünüyor.

Moss Ted Ankara Kolejliler'de.
Demek ki neymiş.
Mesele Euroleague ya da Eurocup değilmiş.
Mesele tamamen duygusal.
Yoksa Ted'in yaptığı şu transferleri neyle açıklayacağız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri