• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Huertas transferini fazlasıyla istemiş birisi olduğumu belirteyim

Ancak şu da bir gerçekti ki Huertas transferi olsa takımın oyun sıkıştığında topu eline verip skor bulmasını bekleyeceğin adamı yalnızca Schilb'ti. Huertas, Micov düzen oyuncuları.Top ellerindeyken birebir skoru sürükleyecek tarzda oyuncular değiller.

Her ne kadar Mccollum'u yolda görsem tanımayacak olsam da bu sezona kadar yaptıklarıyla iyi bir birebirci olduğunu ispatlamış birisi.Dentmon tarzı bir adammış izlenimi aldım.Sanki takım kimyası açısından oyun görüşü iyi, saf bir oyun kurucu almak yerine skorer bir oyun kurucu almak daha mantıklıymış gibi geliyor.

Zaten Lasme ile Dorsey kendilerini kısalar çok beslemese bile ekmeklerini taştan çıkarabilecek oyuncular

Yunanistan'daki istatistikleri Sinan'la aynı seviyede gerçek 1 numara olduğu söylenemez, sene içinde ekstra 1 numara alınmalı.

Ben McCollum'u hic izlemedim ( videolar haric ) soyle doyuracak bi yorum gelsinde bi keyif sigarasi esliginde bi okuyalim adami...

Sahsen Dyson'a tercih ederim, en azindan skor yonu cok daha kuvvetli.

Bu kadar sayıya maçı kaybetmeleri hoş olmamış :)

vay be adam 82 sayı atıyor ama takımı mağlup...

"Errick McCollum transferine mevcut şartlar altında Dyson'a nazaran biraz daha sıcak baktığımı söyleyebilirim . Evet organizasyon lideri bir kısa bulup takımın ve özellikle Lasme-Dorsey'in hücum gücünü ,dolayısıyla iç-dış dengesini sağlayamadık. Dorsey ve Lasme'nin hücumda verimli olabilmesi takım savunmasına da olumlu yansıyacak ve hücum-savunma alanlarında takım komple seviye atlayacaktı böyle bir guard ile. Geldiğimiz noktada böyle seçenekler maalesef yok ve organizasyon kısmında rolleri biraz paylaştırmak zorundayız. Düşen bütçelerde homojen rol dağılımlarından ziyade baskın lider tiplemedeki oyuncular öne çıkmalıydı fakat şimdi önümüze bakmalı ve en doğru seçeneği seçmeliyiz. McCollum kesinlikle çok özel bir skorer . Kendi birebirini oluşturup şutla veya penetre ile bitiren , perde kullanıp şut atan , kendisine setler hazırlanabilecek çok komple bir skorer. Huertas gelse dahi yıl içerisinde "sharpshooter 2 numara" tiplemesinde oyuncu aramamızın gerekliliğinden bahsetmiştim daha önceki yazılarımda. Şimdi madem ki biz organizasyon lideri bir guard bulamadık o zaman alacağımız guard belirli alanlarda dominant olmalı. McCollum bahsettiğim şutör ihtiyacını pekala karşılar ve bana kalırsa buralarda çok özel maçlar çıkarır. Ben onun Avrupa'nın en değerli üç beş skorerinden birisi olacağını düşünüyorum ve şu anda yapacağımız transferden kazanımlar elde edelim diye fikir beyan ediyorum. McCollum veya Dyson hangisi olursa olsun Sinan,Micov ve Şafak'a planladığımız doğrultudan daha fazla ihtiyacımız olacak belirli parametrelerde . Bu açıdan takıma skor lideri kısa eklemek en azından belirli alanlarda lider olabilecek bir guardı takıma monte etmek ve bu guardın kritik anlarda sorumluluk alabilmesi anlamına gelecek. Errick McCollum 2013/2014 sezonunda Panionios forması ile Eurocup'ta 20.19 sayı , 3.1 asist , 2.1 top kaybı ve 1.4 top çalma istatistikleri yaptı. Yaklaşık olarak % 35 dolaylarında 3 sayı isabeti buldu. Geçtiğimiz yılı Çinde geçiren McCollum burada 39.6 sayı , 7.4 ribaund ve 5.5 asist ortalamaları yakaladı ve %34 dolaylarında üç sayı isabeti tutturdu. Eğer transfer gerçekleşirse Goudelock'un geçen yıl yaşattıklarından esintiler sunar ve taraftarların çok hoşuna gidecek bir oyuncu olur bu topraklarda diye düşünüyorum. "

Dyson tercihinin kötü olduğuna dair yazı yazmıştım , tam yayınlarken McCollum haberi geldi :) . Başlığı "Jerome Dyson ; Bir Çuval İnciri Berbat Etmek" şeklindeydi. Oradan McCollum kısmına ait bir alıntı

En önemli nokta ise oyun sıkıştığında "al sayı at" diyeceğimiz bir oyuncu oldi schilb dışında.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kendisi aslında orijinal olarak bir kanat oyuncusudur..Nba'de bu pozisyon için fiziği yetersiz olduğu için ve asıl amacı NBA'de oynamak olduğu için, son yıllarda top getirme yeteneğini geliştirmek üzerine yoğunlaşmıştır...Ancak, yinede top kontrolü ve tam saha top taşıma özellikleri üst düzey değildir...Yine de son yıllarda oynadığı takımlarda ikinci bir guarddan yardım almadan bu görevi yerine getirmektedir...Bir Türk guardımız olsaydı verimi çok daha fazla artardı..

Sayı ve asist yapma noktalarındaki temeli bire bir oyundur..İkili oyun oynadığı çok nadirdir...Bire bir yeteneği Avrupa'da bulunan siyahi oyunculardan bir level yukarıdadır...Bencil bir oyuncu değildir..Hücumlarda topu mutlaka arkadaşlarına verir ve bire birlerinin sonunda topu daha müsait oyuncular varsa asistini yapar...Yani takım oyuncusudur ve düzen bozan biri değildir...Yakın mesafe ikilik atışları ve çok kullandığı göz yaşı damlalarını çok yüksek oranda isabetle bitirir...Fazlaca faul alır ve %80 oranında atar...3 'luk isabeti kariyeri boyunca %30-35 arasındadır...
Özetle, hücum gücü bire bir üzerinden penetre ve iki sayılık atışlar üzerinedir ve yüzdeleri çok yüksektir...

Savunmada mücadeleci bire bir yenilmeyen ancak zaman zaman screenlere takılabilen bir oyuncudur..Takıma uyum sağlayabilecek , savunmayı düşürecek bir oyuncu değildir...

Set hücumlarında, topu hücuma getirdikten sonra bir pas verip kateder...Topu ikinci defa aldıktan sonra hücumunu başlatır..İkinci defa topu almadan , bir arkadaşı sorumluluk alırsa oyunu bozmaz ve maça küsmez..Karakterli bir oyuncudur..Hızlı hücumlarda ise çok başarılı bir oyuncudur...

Çin dışında oynadığı İsrail ve Yunan Liginde de sayı kralı olmuş çok üst düzey bir skorerdir..

McCollum - Safak
Sinan - Goksenin - Dogukan
Schilb - Micov
Green - Ege - Izzet
Lasme - Dorsey

Birde Okben'in gelme durumu var sanirim.

Artik gonul rahatligiyla kadro yazabiliriz :) mccoluma giden sozlesmede evrak eksikligi falan yoksa tabi (!)

Mc Collum - Safak Edge
Sinan Guler - Goksenin Koksal
Micov - Schilb
???? - Izzet Turkyilmaz
Dorsey - Lasme

1.numarada McCollum tarz ve yapi olarak 30-35 dakika arasi oynayabilecek dayanikliliga sahip. Safakta 5 dakika idare eder herhalde pek icime sinmedi Safak transferi ama piyasadada oyuncu yok ne yazikki..

2 ve 5 numaralar bu yilki savunma temelimizi olusturacak bolgeler gibi duruyor bazi zamanlar Sinan ve Goksenin ayni anda sahada olabilir.
McCollum - Sinan - Goksenin - Lasme - Dorsey 5ini sikca gorebiliriz diye dusunuyorum islerin pislestiigi anlarda :)

3 numara temel skor katkimizin gelecegi bolge gibi gorunuyor Schilb ve Micov ikilisi set hucumunda yaraticilik anlamindada en onemli katkiyi alacgimiz bolge diyebilirz.

4 numaraa umarim Caleb Green yerine daha atletik bir oyuncu bulabiliriz o zaman cok daha guclu oluruz..

Dixon - Bogdanovic - Kalinic - Vesely - Udoh

Heurtel - Cedi - Diebler - ismini unuttum :) - Dunston

J.Gordon - Redding - Serhat - Harangody - Semih

En onemli rakiplerimizin ilk5 lerine baktgmz zaman geride degiliz hatta daha ilerde oldugumuzu dusunuyorum..

Ama 4 numarada atletik, savunmaci bir oyuncu bulabilirsek sampiyon oldugumuz yildan daha guclu bir kadro kurmus oluruz.

Keske imkanlar olsada bir tanede combo gard alabilsek...
İsmini unuttuğun adam derrick brown suan avrupanin en iyi 4 numarasıdır kendisi fb de ise keza Datome yi yazmamıssin oda çok özel bir oyuncu kendimizi kandirmayalım malesef üstün falan deiliz efes ve fb den daçka dan evet üstünüz redding dışında berbat is çıkardılar

Tam Arroyo'ya gore takim kurduk adam gitti yav. :(

Arroyo - Safak
McCollum - Sinan - Goksenin
Schilb - Micov
Green - Ege - Izzet
Lasme - Dorsey

Ah ah...

İsmini unuttuğun adam derrick brown suan avrupanin en iyi 4 numarasıdır kendisi fb de ise keza Datome yi yazmamıssin oda çok özel bir oyuncu kendimizi kandirmayalım malesef üstün falan deiliz efes ve fb den daçka dan evet üstünüz redding dışında berbat is çıkardılar

Geçen sene ksk da kağıt üstünde onlardan iyi değildi, bizde bu sene en az geçen yılki şampiyon ksk kadar tehlikeli takımız.

kendi takimini bu derece küçümsemek bir sizde var sanirim evet takımlar güçlendi ama biz de o düzeydeyiz hic bir takıma ezilmeyecegimiz aşikar. Geçen sene takim olan kazandi öyle para ile sampiyonluk olmuyor biraz umutlu bakmayı deneyin artik sinir bozuyorsunuz

Bu sene milli takımda da tam bşr organizatörümüz yok. Ama hazırlık maçlarında Semih'in çift hanelere ulaştığını çok gördük. Bence uzunlarmız problem yaşamayacaktır. Lasme şutuyla Dorsey ise mücadelesi ile skor bulacaktır. Hatta bence Dorsey Semih'ten daha iyi bir post oyununa sahip.

4 numara rotasyonu güçsüz kaldı sanki ama Lasme yi orda kullanmamız elimizi rahatlatacaktır.Sezon ortasında bi tane pass first pg alsak çok rahat EuroCup ta şampiyonluga oynarız diye düşünüyorum.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

David Pick â€￾@IAmDPick <small class="time" style="font-size: 13px; color: rgb(136, 153, 166);"> 26 sn.27 saniye önceÇeviriyi görüntüle</small><button type="button" class="btn-link js-translate-tweet translate-button expand-stream-item" data-nav="translate_tweet" style="color: rgb(136, 153, 166); font-family: inherit; font-size: 12px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: 12px; margin: 3px -2px -2px 0px; overflow: visible; cursor: pointer; border: 0px; padding: 0px; border-radius: 0px; box-shadow: none; display: block; text-align: left; float: right; background-image: none; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;"></button>
Source: Galatasaray finalizing deal with Errick McCollum - averaged 39.6 points per game in China.

Hayırlısı olsun!

Bu oyuncu Çin Liginde yaklaşık 40 sayı ortalaması ile oynamış,asist ve ribaund ortalamalarıda fena değil,Ligimizde ve özellikle EC maçlarında 40 değilde 25-30 sayı ortalaması ile oynasın Ligimizin ve EC maçlarının zorluğunu göz önüne alarak bunada razı oluruz değilmi ? :)

David Pick @IAmDPick Errick McCollum, Galatasaray to sign a one-season contract, I'm told. Official soon.

Bu oyuncu Çin Liginde yaklaşık 40 sayı ortalaması ile oynamış,asist ve ribaund ortalamalarıda fena değil,Ligimizde ve özellikle EC maçlarında 40 değilde 25-30 sayı ortalaması ile oynasın Ligimizin ve EC maçlarının zorluğunu göz önüne alarak bunada razı oluruz değilmi ? :)

Hocam bende şu anda neden açılmıyor bilmiyorum ama Eurocup sitesi açılmıyor ve sayı ortalamalarını göremiyorum...Ancak, kendisi zaten EC sayı kralı ünvanı almıştı..Bahsettiğiniz ortalamaları oradada yakalamış olsa gerek...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri