• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artik gonul rahatligiyla kadro yazabiliriz :) mccoluma giden sozlesmede evrak eksikligi falan yoksa tabi (!)

Mc Collum - Safak Edge
Sinan Guler - Goksenin Koksal
Micov - Schilb
???? - Izzet Turkyilmaz
Dorsey - Lasme

1.numarada McCollum tarz ve yapi olarak 30-35 dakika arasi oynayabilecek dayanikliliga sahip. Safakta 5 dakika idare eder herhalde pek icime sinmedi Safak transferi ama piyasadada oyuncu yok ne yazikki..

2 ve 5 numaralar bu yilki savunma temelimizi olusturacak bolgeler gibi duruyor bazi zamanlar Sinan ve Goksenin ayni anda sahada olabilir.
McCollum - Sinan - Goksenin - Lasme - Dorsey 5ini sikca gorebiliriz diye dusunuyorum islerin pislestiigi anlarda :)

3 numara temel skor katkimizin gelecegi bolge gibi gorunuyor Schilb ve Micov ikilisi set hucumunda yaraticilik anlamindada en onemli katkiyi alacgimiz bolge diyebilirz.

4 numaraa umarim Caleb Green yerine daha atletik bir oyuncu bulabiliriz o zaman cok daha guclu oluruz..

Dixon - Bogdanovic - Kalinic - Vesely - Udoh

Heurtel - Cedi - Diebler - ismini unuttum :) - Dunston

J.Gordon - Redding - Serhat - Harangody - Semih

En onemli rakiplerimizin ilk5 lerine baktgmz zaman geride degiliz hatta daha ilerde oldugumuzu dusunuyorum..

Ama 4 numarada atletik, savunmaci bir oyuncu bulabilirsek sampiyon oldugumuz yildan daha guclu bir kadro kurmus oluruz.

Keske imkanlar olsada bir tanede combo gard alabilsek...

( sozlesmede evrak eksikligi falan yoksa tabi (!) ) İmza eksikliği.:)

Daha geçenlerde Jeter geliyor diye burası bayram yeriydi.Bu adam Çİn liginde Jeter'dan çok daha fazla iz bırakmış birisi.

Oyuncu maaşlarını toplasan 6 etmez. Bu paraya böyle bir takım kurulmuş. Memnuniyetsiz ifadeler görüyorum inanamıyorum. Yaklaşık 2 kat bütçeyle kurulan Daçka'nın sadece 4 numarasındaki yabancısı bizden iyidir, bir de Redding ile Schilb kapışır.Onun dışında her pozisyondaki yabancımız net daha iyi adamlardan .

Mccollum - Gordon

Schilb - Redding

Micov - Marko

Green - Haragondy

Lasme - Bjelica

Dorsey - Slaughter

Ayrıca geçen yıllar gösteriyorki sakatlık olmaksızın şampiyonu kadro derinliği değil ilk beş kalitesi belirliyor

Daha geçenlerde Jeter geliyor diye burası bayram yeriydi.Bu adam Çİn liginde Jeter'dan çok daha fazla iz bırakmış birisi.

Oyuncu maaşlarını toplasan 6 etmez. Bu paraya böyle bir takım kurulmuş. Memnuniyetsiz ifadeler görüyorum inanamıyorum. Yaklaşık 2 kat bütçeyle kurulan Daçka'nın sadece 4 numarasındaki yabancısı bizden iyidir, bir de Redding ile Schilb kapışır.Onun dışında her pozisyondaki yabancımız net daha iyi adamlardan .

Mccollum - Gordon

Schilb - Redding

Micov - Marko

Green - Haragondy

Lasme - Bjelica

Dorsey - Slaughter

Ayrıca geçen yıllar gösteriyorki sakatlık olmaksızın şampiyonu kadro derinliği değil ilk beş kalitesi belirliyor

Cok mu duzendisi kaliriz diye endise ediliyor sanirim. Birde McCollum'un istatistiklerine bakamadim detayli ama cok istikrarli bir dis sutu yok gibi geldi bana.

Cok mu duzendisi kaliriz diye endise ediliyor sanirim. Birde McCollum'un istatistiklerine bakamadim detayli ama cok istikrarli bir dis sutu yok gibi geldi bana.

Genel anlamda yüzde 35'le 3'lük dış şut atıyor.Videolardan izlediğim kadarıyla çoğunlukla orta mesafeyle hücumlarını bitiriyor ki buradan orta mesafesine fazla güvendiği sonucuna varabiliriz.

Çok düzen dışı kalabiliriz. Ama bunda endişelenecek bir şey yok. Micov dışındaki her yabancı düzen dışı basketbolu isteyecek, bu tarz oyunlarda sivrilecek adamlar.Karşıyaka düzen dışı basketbolla Efes veFb'yi perişan etti. Uygun oyunuları bulursan düzen dışı oyunla yenemeyeceğin takım yok

İsmini unuttuğun adam derrick brown suan avrupanin en iyi 4 numarasıdır kendisi fb de ise keza Datome yi yazmamıssin oda çok özel bir oyuncu kendimizi kandirmayalım malesef üstün falan deiliz efes ve fb den daçka dan evet üstünüz redding dışında berbat is çıkardılar

Ismini unutmus olmam oyuncuyu tanimadigimi gostermez, usendim googla sormaya ayrica avrupanin en iyi 4 numarasi d.brownsa vay avrupa basketbolunun haline kesinlikle ayni fikirde deglim..

Datome konusuna gelince sende bende biliyoruzki onu 3 numara olarak kullanmayacak. Macin kritik anlarinda Veselyi 5e Datomeyi 4 numaraya alacak..

Ilk 5 leri karsilastirdim kadro derinligi acisindan tabiki gerideyiz ama dar rotasyonlada sampiyon olunur ornek KSK..

Oyuncumuz hayırlı olsun,bu istatistikleri umarız uzunlarımızıda besleyerek skora katkıda bulunacakları şekilde olursa hakikaten ezici takım oluruz,biraz 4 numarada oynayacaklar düşündürüyor eh Ergin hocamız buna çare bulur diyoruz haliyle bununla birlikte tam bir EL takımı olduk diyebiliriz,eğer olurda takımı oynatma ve uzunlarımızı yeteri kadar kullanamayıp savunmalarının yanında skor bulmaları sıkıntısı oluşursa ilaveten Mccolum'u hem dinlendirip hemde uzunlarıda oynatacak 1.5 oynayan bir guard daha ihtiyacımız olacak gibi görünüyor tabii ihtimal dahilinde söylüyorum ihtiyaç olacaksada sezon ortası alınır artık.

McCollum elit bir skorer.Oyun sıkıştığında güvenebileceğimiz bir isim.Schilb-Sinan-Micov da oyun sıkıştığında organizasyon kısmında ona yardım ederlerse Erick'in skorerliğinin kaymağını yeriz

McCollum - Sinan - Schilb - Green - Lasme

Safak/Dogukan - Goksenin/Okben - Micov - Izzet/Ege / Dorsey

Errick Mccollum'u almak neysede Erick Mccollumu 700 bine almak epey büyük mesele oldu .Birincisi eğer bütçemiz gerçektem 6 milyonsa sezon ortası hamle şansımız var bence ıkıncısı belki de daha önemlisi adam Çinde bunun 1.5-2 katını kazanabilecekken bize geldiğine höre adamın paradan başka dertleri de var demektir .

Errick Mccollum'u almak neysede Erick Mccollumu 700 bine almak epey büyük mesele oldu .Birincisi eğer bütçemiz gerçektem 6 milyonsa sezon ortası hamle şansımız var bence ıkıncısı belki de daha önemlisi adam Çinde bunun 1.5-2 katını kazanabilecekken bize geldiğine höre adamın paradan başka dertleri de var demektir .

Gelecek senede bu oyuncularin ( insallah sakatlanmaz ve basarili olurlar ) uzerine 2 firstclass eklemeyle 8 / 8.5 milyon butceyle final four zorlariz.

Ben okbenden ziyade 4 numaraya Ergin Dudley alıcaz gibime geliyo tabi daçka serbest bırakırsa ki harangody varken oraya bide Erwin Dudley yabancı hakkını orda kullanırmı genç 4 numaralarıda vardı yanlış değilsem bakalım inş dudley gelir ayağı yavaş olabilirki hiç bi zaman hızlı değildiki hep şutuyla yaşayan biriydi girip 10_15 dk iyi katkı verse olur okbene gerek yok bu kadroda

Geçen sene ksk da kağıt üstünde onlardan iyi değildi, bizde bu sene en az geçen yılki şampiyon ksk kadar tehlikeli takımız.
Ben zaten gayet memnunum şuan kurulan kadrodan ikincisi başarısız olacağınıda ima etmedim sadece senin dediğin gibi kadrolarının bizden üstün olduğunu yazdım bunuda heralde herkes kabul eder .

Geçen nerde okumuştum bilmiyorum ama bi 4_5 oynayan yabancı alınacak diye bi haber okumuştum kaldımıki avrupada bize uygun 4_5

Gönül isterdi huertas olsun ama mccollum da gayet iyi transfer bence ve özellikle de dyson'a kıyasla ama yine de şafak yerine daha tecrübeli bir yerli pg'miz olsaydı daha mutlu olurdum.Engin,ender hatta Barış ermiş bile o noktada ciddi bir katkı verebilirdi.Ne durumda bilmiyorum ama tutku ya da kerem tunçeri bile 10-15 dakika katkı vermek üzerine düşünülebilir belki.

Okben konusuna gelince okben çok potansiyelli bir oyuncu efesin bırakacağını sanmam eğer gelse bile kiralık olarak gelicektir muhtemelen ama okben'e dair dişe dokunur bir kaynak var mı..?

Ersin Dağlı konusuna gelince bence düşünülebilir düşünülmeli de ama alabilir miyiz bilmiyorum.Ersin olmasa bile devşirme olarak kullanabileceğimiz başka bir seçenek kaldı mı piyasada..?

Açık ve net tarafsız bakarsak avrupanın en iyi kadrosu real le birlikte Anadolu efestir. ben fb nin geçen seneden güçlü olduğuna inanmıyorum. daçka bence seibutisi göndererek çok büyük hata yaptı aynı anda mccalum la daçkada ilgileniyodu bu açıdan iyi oldu, saçma bi kadro kurdular bence caleb gren eğer sakat değilse harangodoy den iyidir bence hiç tartışmam bile avrupanın vasat 4 numarasıdır harangodoy ismi burdada geçtiğinde inş olmaz demiştim.Anadolu efes gerçekten kusursuza yakın kadro kurdu bence guard rotasyonuna Sergio Rodriguez hamlesi gelir diye düşündüm yapmadılar şaşırdım.ksk yine heyecan verici kadro kurdu banvitte aynı şekil bjk idare eder çok keyifli bi lig bizi bekliyor yalnız biz gerçekten takıma inanıp bunu onlarada hissettirebilirsek şampiyonluk neden olmasın.

kendi takimini bu derece küçümsemek bir sizde var sanirim evet takımlar güçlendi ama biz de o düzeydeyiz hic bir takıma ezilmeyecegimiz aşikar. Geçen sene takim olan kazandi öyle para ile sampiyonluk olmuyor biraz umutlu bakmayı deneyin artik sinir bozuyorsunuz
Takımı kücümsedigimi nerden anladın acaba bir göster yazdıklarımdan. Ben takımımı hiç bir zaman küçümsemem , ama daha üstün bir kadro varsa ben bunu söylerim daha sonrasında o kadrolarla bir tutup başarısız olunduğu takdirde daha büyük yıkım olmasını göze almıyorum açıkçası. Ve özellikle bu kadar basiretsiz bir yönetim basketbola değer vermeyen bir yönetici topluluğu varken ve bunlara aziz denen it çanak tutarken hepsine tek başına göğüs germis bir galatasaray aşığı ergin ataman varken ben herzamankinden daha fazla inanır ve desteklerim.Yazdığımı tam olarak irdelemeden nedemek istediğimi anlamaya çalismadan sinir bozucu gibi kelimeler kullanmaya hakkın yok.

Ismini unutmus olmam oyuncuyu tanimadigimi gostermez, usendim googla sormaya ayrica avrupanin en iyi 4 numarasi d.brownsa vay avrupa basketbolunun haline kesinlikle ayni fikirde deglim..

Datome konusuna gelince sende bende biliyoruzki onu 3 numara olarak kullanmayacak. Macin kritik anlarinda Veselyi 5e Datomeyi 4 numaraya alacak..

Ilk 5 leri karsilastirdim kadro derinligi acisindan tabiki gerideyiz ama dar rotasyonlada sampiyon olunur ornek KSK..
Ben zaten senin oyuncu bilgini ölçmeye falan çalışmiyorum yanlış anlama beni demek istediğim o oyuncuya değer vermediğini düşünmüştüm ki hakliymisimda fikrine saygı duyarım eğer derrick brown dan daha iyi bir 4 numara olduğunu iddaa ediyorsan burada yazarsan bende görmek isterim .
Datome yi zaten 4 numara olarak düşündüğüm için söyledim fb ilk 5 inin bizden daha iyi olduğunu .
Zaten şampiyon olamaz falan mı dedim ben tekrar tekrar okuyorum öyle bir şey ima etmişmiyim diye Hayır etmedim eğer öyle bişi anlattirdiysam size kusuruma bakmayın kimsenin moralini bozacak bir şeye neden olmak istemem zaten kendimi az önce başka bir arkadasa cevap olarak yazdım kendimi açıkladığı düşünüyorum ama son bir kez de burada söyle aciklayin ben playstationda pes ve ya nba 2k oynarken bile herzaman rakibimden güçsüz takımları alirim ki daha konsantre olayım daha fazla hırslanayim diye böyle bir insanım bundan sonraki yazdıklarımı elestirirseniz bunlari bilip eleştirin.

Açık ve net tarafsız bakarsak avrupanın en iyi kadrosu real le birlikte Anadolu efestir. ben fb nin geçen seneden güçlü olduğuna inanmıyorum. daçka bence seibutisi göndererek çok büyük hata yaptı aynı anda mccalum la daçkada ilgileniyodu bu açıdan iyi oldu, saçma bi kadro kurdular bence caleb gren eğer sakat değilse harangodoy den iyidir bence hiç tartışmam bile avrupanın vasat 4 numarasıdır harangodoy ismi burdada geçtiğinde inş olmaz demiştim.Anadolu efes gerçekten kusursuza yakın kadro kurdu bence guard rotasyonuna Sergio Rodriguez hamlesi gelir diye düşündüm yapmadılar şaşırdım.ksk yine heyecan verici kadro kurdu banvitte aynı şekil bjk idare eder çok keyifli bi lig bizi bekliyor yalnız biz gerçekten takıma inanıp bunu onlarada hissettirebilirsek şampiyonluk neden olmasın.

Efesin kadrosu iyi falan değil.Daha doğrusu yine çok çok doğru bir planlama yok.4 numara fazla lüks Saric ve Brown.Brown çok beğendiğim bir isim olsa da 3'te oynatılmak zorunda kalınacak zaman zaman o zaman verimi düşer.5 numaralar deseniz Krstic sağlıklı dönerse evet harika ama geçen sene tamamen beleşe yılın savunmacısı ödülüne konan(o ödülü zerre hak etmeyen) Dunston ve transfer edildiğinden 3 ay önce Semih Erden'e paspas olan bir Alex Tyus.Oly'nin Realin ve Fenerin pivot bölgesi Efes'ten kesinlikle iyi eğer Krstic'i denkleme katmazsak.Kısalara gelecek olursak Heurtel'den başka topla skor üretecek biri yok.Heurtelin Spanoulislik yapması gerekecek.Ayrıca Heurtel topu elinde tutmayı çok sevip takım organizasyonunu bozmaya takım arkadaşlarının verimini düşürmeye müsait bir oyuncu.

Özetle Efes yine abartılıyor.İlk 2 yapamazsa Top16 gruplarda F4 yapacağını düşünmüyorum.Real'den sonra yine guard rotasyonu ve Freeland takviyesi ile Cska diğerlerinin arasından sıyrılıyor.Geri kalan takımlar arasında aşırı kalite farkı yok.

Sergio Rodriguez demişsin de onun Efese gelmesi imkansızdı çok yüklü bir bonservisi var ondan çıkabilse Nba yapacaktı zaten.

Daçka'da bir başka kötü planlama yapan takımlardan biri.Yabancılar genel olarak vasat,yerlileri belli kalitede alayım derken paraları biraz onlara ayırmışlar yabancılara para kalmamış,Top 16'ya çıkarlarsa 2 3 galibiyet anca alacaklarını düşünüyorum.

Sene içi sakatlık olmazsa ve rolleri de güzelce belirlersek eğer ilk 3'te bitirmemek için normal sezonu hiçbir sebep yok.Kurulan kadro gayet iyi.Umarım başarı da gelir.Hayırlısı olsun diyorum.

Ben hep şöyle bir kadro hayal etmiştim C.Greenden vazgeçip Ersini almak Mccollumu 2 de combo guard olarak kullanırken Huertası ve ya muadili Gal Mekeli 1 numarada kullanıp defosuz bir takım olabilirdik ama olmadı McCollum transferi şu durumda çok iyi ama sanki 1 numara da soru işareti kalıyor kafada.

Ben zaten senin oyuncu bilgini ölçmeye falan çalışmiyorum yanlış anlama beni demek istediğim o oyuncuya değer vermediğini düşünmüştüm ki hakliymisimda fikrine saygı duyarım eğer derrick brown dan daha iyi bir 4 numara olduğunu iddaa ediyorsan burada yazarsan bende görmek isterim .
Datome yi zaten 4 numara olarak düşündüğüm için söyledim fb ilk 5 inin bizden daha iyi olduğunu .
Zaten şampiyon olamaz falan mı dedim ben tekrar tekrar okuyorum öyle bir şey ima etmişmiyim diye Hayır etmedim eğer öyle bişi anlattirdiysam size kusuruma bakmayın kimsenin moralini bozacak bir şeye neden olmak istemem zaten kendimi az önce başka bir arkadasa cevap olarak yazdım kendimi açıkladığı düşünüyorum ama son bir kez de burada söyle aciklayin ben playstationda pes ve ya nba 2k oynarken bile herzaman rakibimden güçsüz takımları alirim ki daha konsantre olayım daha fazla hırslanayim diye böyle bir insanım bundan sonraki yazdıklarımı elestirirseniz bunlari bilip eleştirin.

Sorun yok dostum, hepimiz takımız iyi olsun diye dua ediyoruz :)
McCollum transferide belli olunca heycan yaptim, kirici birsey yazdiysam kusura bakma.

Ama D.Brown konusunda bu görus tabiki degisebilir sadece turkiyeden bakarsak Datome - Vesely hatta Saric bile ondan daha iyi bence tabi bana göre :)

Avrupadan 3.5 numara olan Nociouni daha iyi diyebilirim, NBA giden Bjelicayi saymiyorsundur sende tabiki avrupada olmadigi icin. Khryapa yaslandi onu saymayalim ama Vorontsevic CSKAdan daha iyi diyebilirm.

Efes konusunda haklisin cok dengeli ve dinamik bir kadro kurdular ancak karar anlarinda is Heurtele kalacak iki ucu keskin bicak. Ve en onemli nokta umarim basarilida olurlar benm tek izleme sebebim olabilir Efesi Birkan-Furkan - Cedi- Okbenden olusan 2 -3 numara rotasyonu cok tatli olacaktir:) ama bu gencler ne kadar basarli olacak oda efesin kaderini belirleyecek muhtemelen. Diebler yabanci sinirindan kadrodan kesilen adam olabilir..

FB ye gelince son 3 yila bakalim Kleiza-Bjelica, Veseley-Bjelica, Datome-Vesely 4 numara takintisi olustu Obradovicte galiba gereksiz sisiriyor o bolgeyi. Pivotlar yerlerde ben Udohu izledm bir kac kez kalasın onde gideni kesinlikle Dorsey, Lasme,Dunston etkisi falan yapamaz. Dixonuda sirf biz almayalm.diye aldilar yarardan cok zarari olacaktr.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri